0-1
0-2
0-3
0-4
0-5
Supporterfordeling på VG
870
664

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Åsane og Sarpsborg 08 i fjerde runde av NM 2021. Etter tre runder i fjor sommer er det omsider klart for de resterende rundene av fjorårets Norgesmesterskap.
    Alle hjerter gleder seg til sesongstart på Åsane Arena, og Åsane tar imot Sarpsborg 08 i kjølvannet av syvendeplass i fjorårets 1. divisjon. Åsane rakk å spille fem kamper på sin nye arena i fjor høst, og 3-2-0 betyr at man er ubeseirede før besøket fra Østfold. Åsane startet ferden mot Ullevaal med 2-1 mot Lysekloster i juli, fulgt av 4-0 mot Stord og en sterk 2-0-seier i Sogndal. Vinner man i kveld, vil også kvartfinalen bli spilt på Åsane Arena.
    Fem seire på de siste åtte ga åttendeplass for Sarpsborg 08 i fjorårets Eliteserie, og etter en trøblete første halvdel var sarpingene et av høstens store formlag. I likhet med Åsane har samtlige av sarpingenes cupoppgjør så langt vært bortekamper, og 2-0 mot Kvik Halden ble avløst av 3-0 mot Nordstrand og 5-0 mot Øygarden. Sarpsborg 08 har rukket å spille seks treningskamper siden tidlig februar, med lovende 3-2-1 som fasit.
    Åsane og Sarpsborg 08 møtes i kveld for første gang noensinne.
    En eventuell kvartfinale vil være av den historiske sorten for Åsane, som aldri tidligere har tatt seg forbi fjerde runde. Dette er for øvrig kun andre gangen at man er så langt som nettopp fjerde runde. Sarpsborg 08 har to finaler å vise til etter sammenslåingen i 2008, men etter tap mot RBK i 2015 tapte man også mot LSK i 2017. Siden 2014 har man også vært i kvartfinale og semifinale.
    Kveldens hoveddommer er Tore Hansen fra Feda IL. Isaak Bashevkin og Anders Olav Dale er assistentdommere, mens Jan Morten Tennøy er fjerdedommer.
    Åsane er ventet i det som i fjor var en foretrukket 4-2-3-1-formasjon, og det er verdt å merke seg at Morten Gamst Pedersen debuterer for de oransje. Idar Lysgård, Mats Thornes og Erling Myklebust er også debutanter for kveldens verter.
    Gjestene fra Østfold stiller nokså kjent og kjært i Bergen i kveld, og man gjør èn endring fra de 11 som startet mot KFUM i siste treningskamp. Steffen Lie Skålevik er inne for Mikkel Maigaard til venstre i midtbanekonstellasjonen.
    Søndag 13. mars er ingen ulykkesdag hva angår vær og vind i Bergen, og oppholdsvær akkompagneres i skrivende stund av vårlige 12 grader.
    Åsane og Sarpsborg 08 entrer nå kunstgresset i Bergen nord. Allerede i mars står vi overfor det som forhåpentligvis blir et forrykende cupoppgjør, og kampstart i møtet mellom 1. divisjon og Eliteserien er få minutter unna.
    Kampen har startet
    0'
    Åsane innleder oppgjøret.
    1'
    Gjestene bryter Åsane i gunstig posisjon, men vertene får med nød og neppe gitt corner et stykke inn i egen boks. Bør nok ikke gjøre sånt for mye, Åsane.
    2'
    Stanges unna.
    3'
    Ser ut som Åsane står i en nokså flat 4-4-2-formasjon her. Thornes supplerer Myklebust på topp. Gjestene på nok en visitt, men et innlegg blokkeres til corner.
    5'
    Lysgård bokser unna. Ender til slutt med 5-meter for sisteskansen.
    5'
    Gjestene med klart mest ballbesittelse så langt. Står tidvis høyt og prøver å kvele vertene når man skal spille seg ut.
    6'
    Lindseth er på et innlegg fra høyre, men gjestenes nummer 11 får aldri noen bra klem på headingen. Rett på Lysgård fra god posisjon.
    8'
    Sarpsborg 08 får frispark i ok innleggsposisjon nær kanten av 16-meteren. Saletros sin serve stanges dog unna, men til slutt får gjestene en tredje corner.
    8'
    Gamst Pedersen avverger nær første stolpe.
    9'
    Vertene er direkte mot Myklebust, men Kristiansen er fint ute og leser det hele. Snapper på snaut 16 meter.
    10'
    Gjestene med nok et gunstig brudd, og det er Skålevik til venstre som forserer fremover i banen. Til slutt prøver Halvorsen å skyte fra snaut 16 meter, men forsøket blir blokkert.
    11'
    Åsane ruller opp, og fra venstre legger Doghman lavt inn. Treffer ikke noen i oransje, men tendenser av vertene der. Ikke veldig spektakulære første vel 10 her, men gjestene som har vært nærmest en målsjanse.
    13'
    Nyankomne Lysgård er ikke uventet veldig tro mot Åsanes måte å spille fotball på her, og sisteskansen spiller kort der mange nok ikke tør annet enn å slå langt. Som kjent tidvis meget høy risiko som preger Åsanes pasningsspill.
    15'
    Gjestene triller en god del ball nå, men man er ikke veldig fremoverrettede når Åsane er i balanse. Et godt innlegg fra venstre klareres til corner av Doghman.
    16'
    Gamst Pedersen skal klarere, men mister til venstre i boksen. Der har Saletros kommet inn, og han klemmer til. Rett på Lysgård, men helt klart det nærmeste vi har vært. Lysgård har nok kontroll når skuddet blir som det blir, men marginer som avgjør. Åsane lever farlig der.
    17'
    Nok en gang er gjestene frempå, og etter en uheldig involvering fra Lysgård klemmes det til! Skuddet blokkeres umiddelbart, men også der er gjestene marginer unna det helt store. Er Saletros som avslutter fra vel fem meter, og i farten vanskelig å se om han treffer Molins eller Lysgård. Kampens største mulighet så langt.
    19'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Åsane 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Eirik Wichne
    Målgivende: Ole Jørgen Halvorsen
    Omsider sitter den for Sarpsborg 08, og det er Wichne som finner vinkelen bak Lysgård! Gjestene holder trykket oppe etter en langvarig visitt, og etter en del klabb og babb på snaut 16 meter finner Halvorsen en fri og frank Wichne til høyre i boksen. Derfra nøler ikke backen, som legger ballen elegant i sitt venstre hjørne. 0-1 på kontant vis i Åsane, og det er fortjent at det er gjestene som scorer først!
    21'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Åsane 0 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Guillermo Molins
    Målgivende: Joachim Thomassen
    Molins sklir inn kveldens andre for Sarpsborg 08! Sarpingene drar et lekkert angrep opp av hatten. Man angriper til venstre i banen, hvor Thomassen til slutt spilles fint fri i boksen. Derfra ser kapteinen opp, og resultatet blir en mesterlig pasning til Molins lenger inne. Fra rundt fem meter kan ikke spissen bomme. Åsane spilles ut der, og 0-2 avløser 0-1 på Åsane Arena!
    23'
    Forholdsvis godt betalt for gjestene med to mål om man ser på antall sjanser og sjansenes størrelse, men ingen tvil om at ledelsen er fortjent.
    26'
    Åsane er marginer unna å svare, men Myklebust treffer nettveggen! Thrones legger inn fra høyre, og bak i feltet kommer rekkekamerat Myklebust høyest. Dessverre for vertene går den i nettveggen. Kristiansen tar muligens den om den går innenfor. Åsanes første mulighet i kveld.
    28'
    Nok en gang et Åsane-innlegg, dette fra Kalsaas, men Kristiansen er ute og avverger.
    30'
    Åsane med litt mer ballbesittelse nå, men stillingen setter jo naturligvis sitt preg på begivenhetene. Sarpsborg 08 kontrollerer i skrivende stund oppgjøret.
    32'
    Hagos er på et innlegg, men brassevarianten blir ingen suksess. Er hardt presset der. Kristiansen kan overta.
    32'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Åsane 0 - 3 Sarpsborg 08
    Mål: Ole Jørgen Halvorsen
    Målgivende: Jonathan Lindseth
    Sarpsborg 08 kontrer inn 0-3, og Åsane straffes nådeløst på eget kunstgress! Vertene med et par sekvenser på gjestenes halvdel, men når sarpingene bryter, blir utfallet fatalt. Lindseth fører fremover på Åsanes halvdel, hvor han ser opp og finner Halvorsen til høyre. Han har god plass og tid, og da settes 0-3 iskaldt i nettet bak Lysgård et stykke inne i boksen. Mesterlig kontring av Sarpsborg 08 sørger for 0-3 etter vel halvtimen.
    33'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Åsane 0 - 4 Sarpsborg 08
    Mål: Guillermo Molins
    Målgivende: Ole Jørgen Halvorsen
    Sarpsborg 08 med lekre kombinasjoner, og da sitter faktisk det fjerde også! Gjestene varter opp med spillvendinger og kombinasjoner, men vertene gir dem også i overkant med rom. Nok en gang er Halvorsen fri til høyre i boksen, og han finner en annen umarkert, Molins, sentralt. Fra snaut 10 meter kan ikke svensken unngå å sette 0-4. Bredsider ballen i Lysgårds høyre hjørne. Dette begynner å bli stygt for Åsane, og vi er ikke en gang halvveis!
    36'
    Åsane har naturligvis vært svake defensivt her, noe 0-4 tydelig indikerer, men det skal også sies at gjestene har vært effektive. Fire mål et godt betalt om man ser på sjansene som har blitt skapt de første snaut 40 her.
    39'
    Gjestene får frispark på rundt 25 meter. Saletros legger inn, og bak i feltet header Halvorsen på tvers. Ender med corner.
    42'
    Ender med en del klabb og babb i feltet, før Åsane får klarert.
    42'
    Kommer fortsatt til oppsiktsvekkende mange innlegg, gjestene. Åsanes backer, spesielt Doghman til venstre, har tidvis slitt stort med å forhindre den slags.
    44'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Åsane 0 - 5 Sarpsborg 08
    Mål: Guillermo Molins
    Målgivende: Eirik Wichne
    Molins er ikke ferdig, han, og svensken setter sitt tredje før vi er halvveis i Åsane! Effektive Sarpsborg 08 sparer fortsatt ikke på verken konfekt eller konfetti i Bergen nord. Undertegnede har nevnt innlegg, og nok en gang er det nettopp det som feller vertene. Wichne får forsere innover fra høyre, og spiss Molins får nok en gang meget god servering idet han kan sette sitt tredje og gjestenes femte fra meget fordelaktig hold. Sarpsborg 08 er effektive i Bergen, men dette forsvarsspillet ligner definitivt ikke den berømte grisen sett med Åsane-øyne.
    45'
    Pause
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Åsane Arena, hvor det står intet mindre enn 0-5 mellom Åsane og Sarpsborg 08. De fremmøtte i Bergen nord har fått se et Sarpsborg 08-lag på nypolerte skinner mot kvartfinalen. Eirik Wichne åpnet scoringsballet snaut halvveis i omgangen, før Guillermo Molins satte det første av sine totalt tre mål i omgangen. 0-2 ble til 0-3 da Ole Jørgen Halvorsen traff blink etter vel halvtimen, en fulltreffer som ble avløst av to fra nevnte Molins. Sarpingene har definitivt vært effektive så langt, men kombinasjonen effektive Sarpsborg 08 og gavmilde Åsane betyr at vi er i rute til tosifret på Åsane Arena. Alt i alt en oppsiktsvekkende omgang med fotball, og vertene i oransje må opp flere hakk for å unngå total ydmykelse her.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Henrik Ødemark
    Ut: Morten Gamst Pedersen
    46'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Martin Ueland
    Ut: Senai Hagos
    46'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Erlend Hellevik Larsen
    Ut: Emil Kalsaas
    46'
    Sarpsborg 08 innleder andre omgang.
    46'
    Gjestene får frispark i ok innleggshold til venstre i banen. Kort variant.
    48'
    Skålevik prøver seg fra voksent hold, men forsøket går langt over. Ufarlig.
    50'
    Gjestene på en visitt, og det er Thomassen som legger inn fra venstre. Blir ikke det helt store, og til slutt får Wichne et forsøk fra vel 16 meter blokkert.
    52'
    Åsane med et par trekk, men gjestene er i balanse og har kontroll. Ender med et par pasninger på tvers. Meget bedagelige første vel 10 etter hvilen her. Ingen oppsiktsvekkende utvikling, det.
    54'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Ole Jørgen Halvorsen
    Tar tak i en oransje trøye. Greit kort.
    55'
    Utvik stanger unna. Doghman varter så opp med et d-moment av et skudd fra svært optimistisk hold.
    57'
    Passerer timen i Åsane, og så langt har den andre omgangen vært et forutsigbart antiklimaks til den første omgangens elleville målfest. Jevnt i banespillet nå.
    60'
    Åsane på en fruktbar kontring, men Nygard blir veldig nølende. Ender med et skudd fra Fredriksen fra langt hold. Den muligheten kan man få mer ut av.
    62'
    Wichne finner Lindseth sentralt i banen, og da klemmes det til. Langt over fra nokså langt hold. Mye regn i luften idet mørket har senket seg over arenaen.
    64'
    Molins er marginer unna et fjerde for kvelden! Gjestene på en sjelden visitt etter hvilen, og etter en del frem og tilbake i boksen får gjestenes nummer 8 klemt til fra godt hold. Ser ut som om den er innom en i oransje før den ender i nettveggen. Ikke langt unna 0-6.
    65'
    Stanges unna.
    65'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Guillermo Molins
    67'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Joachim Soltvedt
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    67'
    Gjestene får frispark til høyre for boksen. Saletros skal slå og slår via Nygard. Corner.
    69'
    Ender med ny corner etter en oransje touch ved første stolpe.
    70'
    Saletros får etter hvert ballen tilbake. Til slutt et innlegg Lysgård plukker greit.
    70'
    Doghman er fri til venstre i banen, men innlegget stanges unna. Åsane kommer fortsatt til svært få muligheter her.
    72'
    Nygard tester Kristiansen, som slår unna! Omsider noe som gleder hjemmetilhengerne. Nygard får lagt an til skudd fra vel 16 meter, et forsøk Kristiansen må ut i full strekk for å ta. Det nærmeste vertene har vært så langt, men sisteskansen har nok ok kontroll på den. Ser den trolig hele veien.
    72'
    Stanges unna. Åsane holder trykket oppe og får etter hvert corner fra andre siden.
    72'
    Klareres, men Åsane gjenvinner.
    73'
    Et oppgjør som bærer veldig preg av stillingen, dette. Har vært en andre omgang med lite intensitet.
    75'
    Nok en gang innlegg fra gjestene, og etter en blokkering i boksen prøver Martinsson seg fra nokså voksent hold. Ballen har fin retning, men går nok en liten meter over.
    75'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Rashad Muhammed
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    78'
    Tidlig å si i det 79. minutt, men begge lag venter nok kun på sluttsignalet nå. Har etter hvert blitt en veldig regnfull kveld også, dette.
    79'
    Stanges unna.
    80'
    Sarpsborg 08 får frispark på rundt 25 meter. Tidligere Åsane-spiller Soltvedt har nok lyst til å prøve seg.
    81'
    Det blir Saletros, men han bommer med en god del. Nokså ufarlig over.
    82'
    Gjestene med et par sekunder med høyt press igjen, og da sliter Åsane veldig med å spille seg ut. Har funnet veldig ut av vertene i kveld, sarpingene.
    83'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Ole Kallevåg
    Ut: Erlend Hellevik Larsen
    84'
    Muhammed på tur til høyre i boksen, hvor han nesten kommer seg fri. Åsane får dog kontroll.
    85'
    Kallevåg får legge an til skudd i boksen, og utfallet blir brukbart. Ender dog rett på Kristiansen. Er noe presset der.
    87'
    Myklebust med en brukbar mulighet, han også, og spissen gjør en bra jobb idet han forserer innover noe til høyre i boksen. Ender med en markkryper Kristiansen trolig har kontroll på. Et stykke utenfor.
    88'
    Lakker og lir mot 90 minutter. Legger kanskje ikke til så mye, dagens kampleder. De fleste har ventet på hans siste pipeblås lenge nå.
    90'
    Kampen er slutt
    90'+1
    Tore Hansen markerer for full tid på Åsane Årena, hvor det ender 0-5 mellom Åsane og Sarpsborg 08. En blåhvit stormvind før pause beseglet vertenes cupskjebne i kveld. Samtlige fem mål kom nemlig i den første omgangen i Åsane, og en målhungrig Guillermo Molins stod for hele tre av disse. De siste 45 minuttene skred frem som et naturlig antiklimaks til den første omgangens tidvis hektiske jeg, men også da fikk de vel 850 fremmøtte se et hjemmelag som slet med å skape nevneverdige målsjanser mot gjestene fra Eliteserien. Sarpsborg 08 skapte ikke all verden etter hvilen, de heller, men med fem å gå på var naturligvis cruisekontrollen på hos Stefan Billborns menn. Alt i alt et oppskriftsmessig avansement for Sarpsborg 08, som dermed møter enten Molde eller Odd i kvartfinalen neste helg.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her