Ble dekket av Trond Johannessen

Kveldens lagoppstillinger:
    Mjøndalen (4-3-3): Faye Lund - Latifu, Solholm Johansen, Jansen, Dragsnes - Aasmundsen, Gauseth, Brochmann - Brustad, Liseth, Olsen Solberg.
    Tromsø (3-5-2): Karlstrøm – Jenssen, Wangberg, Pirinen – Taylor, Antonsen, Gamst Pedersen, Valakari, Nilsen – Holmgren Pedersen, Berntsen.
    Vi ser at TIL-trener Simo Valakari endrer til en treer i forsvaret, mens Robert Taylor er tilbake og får den høyre flankeplassen. Mikael Norø Ingebrigtsen skyves ut på benken for første gang denne sesongen.
    På benken sitter også Runar Espejord, for første gang i troppen siden 25. august i fjor.
    Hos hjemmelaget er William Sell ute. Han skal være syk. Anvendelige Joackim Olsen Solberg flyttes denne gang ut på venstreflanken.
    Da kommer lagene gående gjennom grusen og ut på kunstgresset på Consto Arena.
    18 grader og sol. - 20 grader varmere enn vi er vant til, sier Morten Gamst Pedersen med et smil til Eurosport.
    En påskebrun Vegard Hansen på Mjøndalen-benken trer på seg en caps, brun den også selvsagt, i sola.
    Mjøndalen har tatt initaitivet de første minuttene, uten å skape noe.
    6'
    Veldig fin stikker fra Daniel Berntsen til spisskollega Holmgren Pedersen, men han får ikke ballen med seg. Der var TIL nære.
    10'
    Straffe, Mjøndalen!
    10'
    Pirinen henger ikke med. Fredrik Brustad blir for kjapp. Pirinen løper inn i Mjøndalens høyreving.
    11'
    Mjøndalen scorer på straffe!
    Mjøndalen 1 - 0 Tromsø
    Mål: Tonny Brochmann
    Setter straffen sikkert midt i mål.
    11'
    Gult kort til Tromsø
    Anders Jenssen
    Hindrer Liseth rett utenfor venstre hjørne av 16-meteren.
    15'
    Mjøndalen-frispark i god posisjon fra 20 meter. Svakt forsøk av Stian Aasmundsen.
    16'
    Mjøndalen langt mer aggressive i duellene. TIL sliter med å få kontroll på ballen. Blir hele tiden hengende etter.
    18'
    Vakkert fra Brochmann til Brustad inne i 16-meteren, men den siste pasningen kommer ikke frem til Liseth. Anders Jenssen står i veien. DET hadde nok blitt mål.
    20'
    Olsen Solberg med en heading midt på keeper fra langt hold. Ufarlig. Tromsø LITT bedre de siste minuttene, men ikke gode...
    26'
    Juha Pirinen med TILs første avslutning. Et skudd på mål fra 20 meter. Midt på keeper.
    27'
    God Mjøndalen-sjanse, igjen er det Brochmann som får muligheten, igjen er det Brustad som kommer løs på høyresiden. Skuddet går rett i Anders Jenssen.
    30'
    Tromsø endelig med etablert angrepsspill over tid. Corner.
    33'
    Gamst Pedersen slår den utoverskrudd fra venstre, Simen Wangberg nikker over. Aldri farlig.
    33'
    Tromsø mye bedre i denne perioden. Våger å holde på ballen - og klarer det.
    37'
    Trener Valakari blotter tatoveringene på underarmene. Og Tromsø tøffer seg nå. Frispark fra 17-18 meter.
    38'
    Gamst Pedersen løfter den over muren. Godt forsøk. Keeper grei kontroll likevel. Slår ballen over. Ikke hardt nok.
    40'
    TIL-kaptein Wangberg blir liggende etter corner. Kolliderer med Akeem Latifu. Fikk en smell i nakken. Kommer seg opp igjen.
    41'
    Mjøndalen-spiss Sondre Liseth snur seg 180 grader og avslutter selv. Bommer nesten. Brochmann rasende på at ballen legges til rette for ham isteden.
    45'+1
    To minutter lagt til
    45'+1
    - Dårlig start av oss. Men vi er bedre med utover i omgangen, sier TIL-kaptein Simen Wangberg til Eurosport.
    - Jeg synes vi har spilt bra og har relativt bra kontroll, sier hjemmelagets Fredrik Brustad.
    2. omgang nærmer seg: - Det var mye bedre de siste 15 minuttene. Vi må fortsette der, sier TIL-trener Valakari. - Jeg er greit fornøyd, men ikke helt. Jeg sitter med hjertet i halsen noen ganger, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.
    Stor mulighet for hjemmelaget. Sondre Liseth etter et langt innkast. Får aldri kontroll på avslutningen. Like utenfor.
    49'
    Brustad rundt på kanten igjen. Fin pasning fra Latifu. Innlegget over hodet på Liseth.
    52'
    Mål for Tromsø!
    Mjøndalen 1 - 1 Tromsø
    Mål: Onni Valakari
    Målgivende: Juha Pirinen
    Ut av nesten ingenting utligner Onni Valakari. Skudd fra skrått hold, ikke spesielt god posisjon. Kjempetabbe av Julian Faye Lund. Ikke like stor som David De Geas mot Barcelona, men kunne minne litt om den. Slipper ballen under seg.
    54'
    Tromsø tar nesten ledelsen. Marcus Holmgren Pedersen med en stor mulighet, men skuddet går rett på Faye Lund, som er rystet. Det er Mjøndalen også.
    57'
    Mjøndalen forsøker å samle seg. Får litt grep om hendelseme igjen. Gauseth med et skudd over fra altfor langt hold.
    60'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: Lasse Nilsen
    62'
    Gamst Pedersen viser fortsatt at det er mye fotball i kroppen, særlig venstrebeinet, hans.
    64'
    Assistent Øyvind Leonhardsen med intense bevegelser når han skal forklare trener Vegard Hansen hva som bør endres.
    66'
    DOBBELTSJANSE Mjøndalen: Igjen Brustad rundt på høyrekanten, 45 grader ut til Sondre Liseth, redning Karlstrøm og returen sendes over mål av Brochmann. Dansken er rasende på seg selv.
    69'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Alfred Scriven
    Ut: Fredrik Brustad
    69'
    Inn: Mathias Fredriksen
    Ut: Sondre Liseth
    69'
    Gult kort til Mjøndalen
    Alfred Scriven
    Det første innbytteren gjør er å pådra seg gult kort. Løper inn i Gamst Pedersen på Tromsøs 16-meterstrek.
    70'
    ENORM sjanse for innbytter Scriven! Stor feil, med beina, av TIL-keeper Karlstrøm. Scriven får ballen, samspiller med Brochmann før han skyter over.
    76'
    Mjøndalen trykker på nå.
    78'
    Inn: Artjom Sokol
    Ut: Kent-Are Antonsen
    79'
    MIF-stopper Solholm Johansen nikker over etter corner. Ikke farlig.
    81'
    TIL rett i angrep. Unge Holmgren Pedersen skyter fra grei posisjon, rett på Faye Lund som får kroppen bak ballen denne gangen.
    82'
    Inn: Runar Espejord
    Ut: Marcus Holmgren Pedersen
    83'
    Runar Espejord inn for første gang siden august i fjor.
    84'
    VANVITTIG Tromsø-sjanse!! Mikael Norø Ingebrigtsen snapper opp ballen etter et elendig tilbakespill fra Solholm Johansen. Ingebrigtsen runder keeper, målet er åpent, men han kommer litt skrått og bommer på mål.
    86'
    Ny god Tromsø-sjanse. Taylor nikker rett på keeper.
    88'
    Ny TIL-sjanse. Igjen Norø Ingebrigtsen, og denne gangen en god redning av Faye Lund.
    89'
    Fem minutter legges til.
    90'+1
    Inn: Jibril Bojang
    Ut: Vetle Dragsnes
    90'+2
    Tromsø som trykker på i overtiden. Jenssen nikker over i ganske god posisjon.
    90'+5
    Godt skudd fra Gauseth fra 20 meter. Corner.
    90'+6
    Enorm sjanse i siste sekund. Jansen vinner i lufta etter corner. Sterk redning av Karlstrøm.
    90'+7
    1-1 må være greit med tanke på spill og sjanser. Mjøndalen åpnet best, Tromsø avsluttet best.
    - God gammel Championship-fotball, sier tidligere England-proff Morten Gamst Pedersen. - Nå er det Brann hjemme i neste kamp, og vi vet at vi er et bra lag.