26 307
9 897

Ble dekket av Daniel Nerli Gussiås

God kveld, og velkommen til denne livedekningen av oppgjøret mellom Manchester United og Villarreal.
    I kveld blir det femte Champions League-møtet mellom disse to lagene, og de fire foregående har alle endt i uavgjort.
    Uavgjort var det også da de møttes i Europa League-finalen tidligere i år. Først etter 90 minutter, og også etter 120. Dermed måtte finalen avgjøres på straffespark, der David de Gea ble syndebukken. Keeperen bommet fra straffemerket da han måtte score - og Villarreal vant turneringen.
    Begge lag har behov for en seier i kveld: Manchester United gruppeåpnet med et overraskende tap borte mot Young Boys. Cristiano Ronaldo scoret Manchester Uniteds mål, mens Aaron Wan-Bissaka ble utvist og sveitserne stakk av med seieren helt på tampen.
    Villarreal tok på sin side poeng i sin åpningskamp mot Atalanta. Oppgjøret i Spania endte 2-2.
    Det blir spennende å se hvilket lag Ole Gunnar Solskjær mønstrer i kveld. Wan-Bissaka er suspendert som følge av marsjordren i Sveits, mens Harry Maguire og Luke Shaw begge forlot banen med skader i 0-1-tapet for Aston Villa i helgen.
    En som er ventet å starte er Cristiano Ronaldo, og da blir han i så fall historisk. 36-åringen kan i kveld få sin 178. Champions League-kamp, og det vil være flest av alle i turneringens historie. Han passerer i så fall sin gamle Real Madrid-kamerat Iker Casillas.
    Lagene er klare, og Ronaldo starter som ventet. Dermed blir han historisk. Foto: EPA.
    Manchester United XI (4-2-3-1): De Gea - Dalot, Varane, Lindelöf, Alex Telles - McTominay, Pogba - Greenwood, Fernandes, Sancho - Ronaldo.
    Villarreal XI (4-3-3): Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Moreno - Trigueros, Capoue, Parejo - Gomez, Alcacer, Pino.
    Spillerne er ute under flomlysene på Old Trafford, og Champions League-hymnen runger over stadion.
    Manchester United går rett i angrep, men ballen havner hos Rulli.
    1'
    Bruno Fernandes kommer til dagens første avslutning, men mannen med kapteinsbindet blåser ballen over.
    2'
    Mye Manchester United innledningsvis.
    5'
    Sancho kommer til innlegg, men nysigneringens forsøk går via en Villarreal-spiller og inn til keeper.
    6'
    Hjemmelaget med høyt press i åpningsminuttene.
    6'
    Det høye presset gir kontringsrom for Villarreal! Lang ball over forsvaret og gjennom til Danjuma. Han kommer til skudd, men sender den rett på de Gea. Foto: Reuters.
    7'
    Sancho mister ballen til Foyth, men står etter og presser frem en corner. Kampens første.
    8'
    Telles' corner er godt slått og Ronaldo ruver på sedvanlig vis i lufta. Header over!
    8'
    NESTEN! Danjuma igjen, men de Gea parerer mesterlig! Danjuma drar av Dalot og klemmer til mot lengste hjørnet. Men Uniteds keeper strekker seg så lang han er og varter opp med en klasseredning! Foto: Reuters.
    10'
    Villarreal får en corner.
    11'
    Klareres, men gjestene beholder ballen.
    11'
    Tydelig at Villarreal er interesserte i å ta kontringsmulighetene de får. Igjen slår de raskt mot Danjuma når de får ballen, men nederlenderen avblåses for hands.
    12'
    Så blir Pogba avvinket for offside i andre enden.
    13'
    Manchester United belønnes for det høye presset, og Fernandes ser etter landsmann Ronaldo. Pasningen stoppes i siste liten.
    15'
    Så ser Danjuma etter Alcacer, men Varane setter inn en fantastisk takling og hindrer en kjempesjanse for gjestene. Meget godt forsvarsspill av franskmannen.
    16'
    Gjestene har vært nærmest scoring i åpningen.
    16'
    FOR EN SJANSE! Og for en redning av de Gea! Danjuma spinner rundt med Dalot, pisker inn et innlegg som finner Alcacer. Spissen stanger ballen mot mål, men de Gea er lynraskt oppe med en arm og får reddet! Strålende keeperspill! Foto: AFP.
    17'
    Corner for gjestene.
    18'
    Bruno Fernandes rensker unna.
    18'
    Manchester United får en kontringsmulighet, men en svak pasning fra Ronaldo gjør at det hele stopper opp.
    18'
    Telles kommer til innlegg, men Rulli kommer våkent ut og plukker.
    19'
    Danjuma storspiller ute på venstresiden. Innlegget hans går via Lindelöf og ut til corner.
    21'
    NÆRE! Nok en stor Villarreal-sjanse! Det blir en innøvd cornervariant. Parejo slår den lavt, Danjuma hopper over og Moreno er helt upresset 16 meter fra mål. Den tidligere Liverpool-spilleren måker ballen over.
    21'
    Greenwood avvinkes for offside.
    22'
    Manchester United har ikke imponert i åpningen. Bare en meget god de Gea sørger for at det er 0-0 her.
    22'
    Nytt Villarreal-forsøk, denne gang ved Yeremy Pino. Skuddet fra en vanskelig posisjon svever over målet til de Gea.
    25'
    Jadon Sancho viser seg frem med en lekker finte.
    27'
    Pogba ser etter Ronaldo, men Moreno har gjort hjemmeleksen sin og står riktig plassert.
    28'
    Danjuma tar seg nok en gang forbi Dalot, men det påfølgende skuddet går til side for mål.
    30'
    Dalot har virkelig slitt mot Danjuma. Nederlenderen har vært kampens gigant til nå.
    30'
    Ny, stor sjanse for gjestene! Varane ser ut til å løpe opp Alcacer enkelt, men bommer på ballen. Det gir Alcacer en god avslutningsmulighet, men spissen sender ballen utenfor! Foto: Reuters.
    31'
    Burde fått mer ut av den, den spanske spissen.
    31'
    Og Manchester United ser skikkelig shaky ut.
    31'
    Antall stemmer: 6660
    Sancho prøver å ta seg forbi Foyth. Får en corner.
    34'
    Capoue header unna.
    34'
    Bruno Fernandes slår en elegant tunnel og kommer til skudd. Rett i blokka.
    34'
    36'
    Pogba prøver et skudd fra... optimistisk hold. Enkelt for Rulli.
    38'
    Trøsten for Manchester United så langt må være at Sancho har sett ganske pigg ut. Foto: PA Photos.
    38'
    Brukbar mulighet for Ronaldo, men får en vanskelig vinkel å avslutte fra. Skuddet, som kommer etter Fernandes' innlegg, går inn til Rulli.
    39'
    Hjemmelaget får en corner.
    41'
    Klareres. Både én og to ganger.
    42'
    Så får Villarreal en kontringsmulighet og kommer tre mot to, men en dårlig pasning fra Alcacer gjør at hele muligheten forsvinner. Uhyre svakt.
    42'
    NESTEN! Manchester Uniteds beste mulighet til nå, og det er nesten en gavepakke fra Moreno! Lang ball fra Pogba mot Greenwood, Rulli kommer ut og Moreno kaster seg frem. Sender den forbi sin utspilte keeper, før den sniker seg like utenfor stolpen. Veldig nære et selvmål der, venstrebacken.
    43'
    Vertene får en corner.
    44'
    Klareres.
    44'
    de Gea må nok en gang i aksjon, denne gangen etter fint spill og god avslutning fra Pino! Unggutten drar av en mann og skyter lavt mot det lengste hjørnet, men de Gea er kjapt nede. Foto: AP.
    45'
    Ikke noe tillegg fra den 1. omgangen. Manchester United er heldige som ikke ligger under her, og Ole Gunnar Solskjær & co. har en ordentlig jobb å gjøre etter pause.
    Spillerne kommer ut på gressteppet igjen.
    Lagene kommer uendret til den andre omgangen.
    46'
    Varane blir bare stående og tråkke på ballen. Ingen alternativer rundt seg.
    47'
    Telles skal svinge ballen inn mot Ronaldo, men ender opp med å skyte hull i lufta.
    47'
    McTominay får seg en trøkk i duell med Danjuma, men kommer seg på beina igjen.
    48'
    Greenwood rykker seg fri og sender ballen inn i boksen. Finner bare Albiol som rensker unna.
    51'
    Edinson Cavani, Manchester Uniteds målscorer fra Europa League-finalen, er i oppvarming. Det samme er Nemanja Matic.
    52'
    Manchester United får en kontringsmulighet og Sancho har massevis av rom ute til venstre. Pogbas gjennombruddspasning er imidlertid upresis.
    53'
    Mål for Villarreal!
    Manchester United 0 - 1 Villarreal
    Mål: Paco Alcacer
    Målgivende: Arnaut Danjuma
    SÅ SITTER DEN! Villarreal blir omsider belønnet! Fine kombinasjoner. Kommer fire mot tre. Danjuma spilles fri, slår inn foran mål og finner Alcacer som kaster seg frem og sklir ballen i mål! Foto: Reuters.
    53'
    Og det er intet mindre enn fortjent.
    54'
    Det er murring på Old Trafford nå. Tilskuerne ikke spesielt happy med det de har fått se.
    56'
    NÆRE! Bruno Fernandes drar lekkert av Capoue før han klemmer til. Skuddet er godt, men går en liten meter til side for Rullis bur.
    56'
    Spillerbytte - Villarreal
    Inn: Boulaye Dia
    Ut: Paco Alcacer
    Unai Emery tar av målscoreren.
    58'
    Greenwood dribler av et par mann før han legges i bakken. Frispark i god innleggsposisjon for hjemmelaget.
    59'
    Gult kort til Villarreal
    Arnaut Danjuma
    Får det gule for den Greenwood-fellingen.
    59'
    Mål for Manchester United!
    Manchester United 1 - 1 Villarreal
    Mål: Alex Telles
    Målgivende: Bruno Fernandes
    WOW! HVILKEN SCORING! Bruno Fernandes løfter frisparket ut mot Telles som venter utenfor 16-meteren. Han klinker til på volley og banker ballen i det lengste hjørnet! For et treff! Foto: Reuters.
    60'
    Inn: Pervis Estupinan
    Ut: Manu Trigueros
    61'
    FOR EN SJANSE! Sancho får en eventyrlig mulighet! Får ballen midt foran Villarreals mål, men engelskmannen sklir i avslutningsøyeblikket og det blir et svakt skudd som Rulli tar enkelt.
    61'
    Manchester United har våknet nå. Pogba kommer fra dypet og er nære å komme alene med keeper. Blir løpt opp i grevens tid.
    63'
    Manchester United er plutselig det førende laget.
    66'
    Telles blir felt og får frispark.
    67'
    Yeremi Pino
    Pino får det gule for den Telles-fellingen.
    67'
    Gult kort til Manchester United
    Mason Greenwood
    Stopper en Villarreal-overgang og havner i dommerens bok.
    68'
    Raul Albiol
    Nå hagler det gule kort, her. Denne gangen er det Albiol som hindrer en United-overgang.
    69'
    Vært ganske anonym i kveld, Ronaldo.
    71'
    Greenwood tar seg forbi Estupinan og banker ballen inn i feltet. Rulli er der.
    71'
    Alex Telles
    Setter inn en takling som er ganske så skummel. Den er ganske oransje.
    71'
    Emery gjør klar for et trippelbytte nå.
    72'
    Inn: Aissa Mandi
    Ut: Raul Albiol
    73'
    Inn: Moi Gomez
    Ut: Yeremi Pino
    73'
    Inn: Ruben Pena
    Ut: Alberto Moreno
    73'
    Og Ole Gunnar Solskjær gjør Edinson Cavani klar.
    74'
    Sancho er aggressiv i presset. Lykkes nesten i å få med seg ballen.
    74'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Nemanja Matic
    Ut: Jadon Sancho
    75'
    Inn: Edinson Cavani
    Ut: Paul Pogba
    75'
    Ronaldo ut på kanten. Cavani inn i midten.
    75'
    Ronaldo fortviler i det han ikke får et hjørnespark han skulle hatt.
    77'
    Cavani og Ronaldo kombinerer på på hjørnet av 16-meteren, men der er det trangt.
    78'
    Fernandes slår inn mot Cavani. Rett i klypene på Rulli.
    79'
    Der da, United?! Greenwood slår perfekt inn på pannebrasken til Cavani, men innbytter Mandi ser ut til å forstyrre spissen akkurat nok. Headingen like utenfor fra kort hold!
    79'
    Hjemmelaget kjører nå, men da må avleveringene sitte. Fryktelig innlegg fra Dalot.
    81'
    Cavani nekter å gi opp en ball som er i ferd med å trille ut over linja. Får snappet den og skaper en nesten-sjanse for vertene. Nærmer seg noe...
    82'
    For en dramatikk! Gjestene fryktelig nære ved innbytter Dia. Liggende på fem meter får han to muligheter etter at de Gea må gi retur. Telles får blokkert! For noen marginer.
    85'
    Hjørnespark Villarreal nå.
    87'
    Kort corner før innlegget kommer. Foyt får skutt fra skrått hold, men rett i McTominay.
    88'
    Inn: Fred
    Ut: Alex Telles
    89'
    Inn: Jesse Lingard
    Ut: Mason Greenwood
    89'
    Det legges til fem minutter på Old Trafford.
    90'
    Ruben Pena
    I tøffeste laget på Matic, halvveis inn på egen halvdel.
    90'+1
    Frisparket fluktes inn i feltet, før det detter ned hos McTominay som fyrer løs. Skuddet er godt, men rett på Rulli.
    90'+1
    United får en gratis mulighet i det Parejo gir fra seg ballen. Bruno tar med seg Ronaldo ute til høyre, men portugiseren får en dårlig berøring. Ender opp med å slå inn mot Cavani. Spissen går i bakken, men dommer gir ingenting.
    90'+2
    United nære! Lingard sniker seg foran Torres, og får tåa på ballen inne på femmeteren. Reddes!
    90'+3
    Cavani pådrar seg et unødvendig frispark oppe på Villarreals halvdel.
    90'+4
    Manchester United 2 - 1 Villarreal
    Mål: Cristiano Ronaldo
    Målgivende: Jesse Lingard
    HVEM ANDRE?! Mr. Champions League med mål nummer 136 i turneringen! Og for en måte å gjøre det på! Fred slår inn til Ronaldo, som header ned mot Lingard. Han spiller den ut igjen til Ronaldo med utsiden av foten, som fra skrå vinkel sender Old Trafford til himmels!
    90'+5
    Cristiano Ronaldo
    Målscoreren kaster selvsagt trøya når han blir overtidshelten. Havner dermed i dommerens bok.