2-0
2-1
2-2
Erikstein88' (Str.)
4-2
Supporterfordeling på VG
696
1 692

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av den første runden av Toppserien 2024 mellom LSK Kvinner og Brann!
    Sesongoppkjøringen er over, og i LSK-hallen er det endelig duket for å se de endelige resultatene av vinterens treninger. Dagens gjester sleit en del i møtene sine mot LSK Kvinner i fjorårets sesong. Dersom man inkluderer én cupkamp, endte to av kampene med seier til LSK Kvinner og de to resterende endte uavgjort. Det skal likevel sies at mye har skjedd siden sist disse lagene møtte hverandre. Brann presterte solid gjennom høsten og har imponert i vinterens spill ute i Europa.
    LSK Kvinner åpner årets sesong på eget gress. De har hatt brukbare resultater i flere av treningskampene sine, men det har ikke vært en klar forbedring fra fjoråret enn så lenge. Laget endte som nummer tre i Toppserien 2023, og man kan derfor gå ut ifra at en plassering blant topp tre er en målsetting for de gulkledde i år også. Dagens oppgjør mot Brann kommer tidlig i sesongen, men kan likevel bli helt avgjørende. Brann er blant favorittene til å gå helt til topps i år, noe som betyr at poeng mot de rødkledde kan bli utslagsgivende etter 27 runder. Til klubbens egen nettside sier vertenes hovedtrener André Bergdølmo at de har økt treningsmengden betraktelig fra i fjor. Da gjenstår det å se om Bergdølmos tøffe treninger viser en forbedring allerede i dagens kamp.
    Brann er vært enestående denne vinteren. Etter å ha imponert i gruppespillet av Champions League, er laget fra Bergen klare for kvartfinale mot selveste Barcelona. Brann har med det vist seg å være et lag som virkelig kan få til noe i årets sesong av Toppserien. Brann avsluttet fjorårets sesong på fjerdeplass, noe de helt sikkert ønsker å gjøre opp for i år. Dersom laget klarer å dra med seg den gode vinterformen videre inn i seriespillet, kan Brann bli en farlig utfordrer for topplagene. Det var LSK Kvinner som plasserte seg foran dagens gjester på tabellen, så det er ingen lett utfordring Brann skal få bryne seg på i dag.
    Lagene skal som i fjorårets sesong møte alle tre ganger, og det blir ikke noe sluttspill. Hvert eneste poeng kan dermed bli avgjørende gjennom hele sesongen. Det vil si at Toppserien har 27 runder og gjennomføres på samme måte som i fjor.
    Dagens hoveddommer er Herman Holthe. Med seg har han Mathias Skarbo Hansen og Thanh Tan Tran som assistentdommere. Håvard Bjerkelund skal beholde kontrollen mellom trenerbenkene som dagens fjerdedommer.
    Hvis vi sammenligner med siste serierunde mot Brann i fjor, er det fem endringer i LSK Kvinners startoppstilling. Forsvarsrekken ser ganske lik ut, men Huseby har tatt plassen til Hjelmhaug. På midtbanen er alle byttet ut, mens Halldórsdóttir erstatter Ivanovic. Vi kan regne med at hjemmelaget som vanlig åpner kampen i deres 4-3-3-formasjon.
    Brann gjør fire endringer fra da de møtte LSK Kvinner i siste serierunde. I bakre rekker tar Stenevik plassen til Anasi-Erlingsson, som i dag starter på benken. Haugland og Kvamme får også tillit på midtbanen, mens Aahjem debuterer på topp for de rødkledde. Nå gjenstår det å se hva hun kan gjøre for laget fra Bergen. Brann ser heller ikke ut til å gjøre noen store endringer i formasjonen sin og starter i en 3-4-2-1-formasjon.
    De to andre kampene på Østlandet har blitt utsatt på grunn av snøværet, men her er det ingen fare da kampen spilles inne i LSK-hallen.
    Spillerne entrer matta her i hallen til flotte rammer på tribunen!
    Kampen har startet
    0'
    Aahjem sparker årets sesong i gang for lagene!
    0'
    Brann forsøker å tre seg gjennom på høyre side, men stanses av de gulkledde.
    1'
    Enorm sjanse for vertene! Kyvåg slår ballen inn til Halldórsdóttir som avslutter fra kort hold. En solid redning fra Mikalsen hindrer scoring. Frisk åpning av vertene!
    1'
    Hjørnespark til LSK Kvinner
    1'
    Mål for LSK Kvinner!
    LSK Kvinner 1 - 0 Brann
    Mål: Ásdís Halldórsdóttir
    Den sitter på returen! Peuhkurinen slår hjørnesparket mot Huseby på første stolpe. Midtstopperen forsøker seg på en avslutning, men flere spillere kaster seg foran ballen og blokkerer. Halldórsdóttir får derimot ballen rett i beina og kan enkelt sende hjemmelaget i føringen på det åpne målet. For en drømmestart for LSK Kvinner!
    2'
    Dette var vel ikke den åpningen gjestene fra Bergen hadde ønsket seg.
    4'
    Kyvåg får ballen med i Branns 16-meter og har store rom. En uheldig berøring stanser angrepet som kunne blitt noe stort.
    6'
    Bratberg Lund svinger ballen inn fra venstre siden, men Fiskerstrand er ute og plukker.
    7'
    Det slås en lang ball oppover i banen fra Brann, men der er det ingen rødkledde som er klare til å ta i mot ballen.
    9'
    Ballen slås inn nærme Mikalsen, som bokser unna.
    9'
    Det slås mot første stolpe, men ballen heades over dødlinja.
    10'
    Aahjem tar med seg ballen inn i feltet og forsøker å slå den inn foran mål. Pasningen blir blokkert og ballen klareres.
    12'
    Frispark tas kort inne på egen halvdel.
    12'
    Tynnilä slår kula inn mot Engesvik på bakre stolpe. Sistnevnte kommer til en avslutning med hodet, men ballen ender flere meter til side for mål.
    15'
    LSK Kvinner har åpnet oppgjøret med masse energi, og det virker ikke som Brann henger helt med i kampen enda. Likevel har de rødkledde kommet seg mer og mer, men de har fortsatt flere store rom i forsvar å dekke opp.
    16'
    Mikalsen lever ekstremt farlig når hun får ballen utenfor boksen. Kyvåg kommer løpende mot henne, og hun får akkurat sparket kula vekk i tide.
    17'
    Gjestene prøver å komme seg rundt på høyre side, men igjen gjør LSK Kvinner en god forsvarsjobb når ballen triller ut over dødlinja.
    19'
    Nok et frispark dypt inne på egen halvdel. Den tas kort i bakre rekker.
    20'
    Branns tilreisende supportere presterer på tribunen og lager mye liv i hallen.
    22'
    Woldvik med en flott ball opp mot Halldórsdóttir, men spissen avblåses for offside.
    23'
    Frisparket tas kort.
    24'
    Vertene vinner et frispark i god innleggsposisjon. Ballen slås inn i feltet, men Mikalsen er ute med en vellykket boksing.
    24'
    Mål for LSK Kvinner!
    LSK Kvinner 2 - 0 Brann
    Mål: Emilie Marie Woldvik
    Målgivende: Ásdís Halldórsdóttir
    Woldvik fyrer av et ekte langskudd! LSK Kvinner ser ut til å bygge opp et angrep idet Woldvik får ballen langs høyre side. Hun har så vidt passert midtbanesirkelen idet hun forsøker seg på et veldig optimistisk langskudd. Ballen svever over alle og til slutt over Mikalsen også før den suser i nettet. En utrolig scoring som dobler ledelsen for vertene!
    25'
    Woldvik har fått selvtillit og prøver seg igjen, men denne gangen ender avslutningen til side for mål.
    31'
    Halldórsdóttir jager hver gang Brann forsøker å få kontroll på ballen i forsvar. Hun lar aldri gjestene få ro, noe som flere ganger ser ut til å kunne skape store muligheter.
    32'
    Tynnilä forsøker seg på en lang ball fremover, men ingen medspillere er med på den. Ballen triller til slutt ut over dødlinja.
    33'
    Nok en suser som er nære! LSK Kvinner kommer nok en gang til skuddposisjon fra langt hold. Avslutningen fra Kyvåg er knallhard mot krysset, men ender noen centimeter til side for stolpen. LSK Kvinner er nærmere en tredje scoring enn Brann er sin første!
    34'
    Farlig ball inn i LSK Kvinners 16-meter, men hjemmelaget får klarert i tide.
    36'
    Ballen slås langt oppover i banen fra Fiskerstrand.
    36'
    Frisparket tas raskt.
    37'
    Kvamme kommer til et innlegg fra dødlinja, men Fiskerstrand er oppmerksom idet hun fanger innlegget.
    39'
    Huseby svinger ballen inn feltet, men pasningen blir for vanskelig og de rødkledde får kula unna farlig området.
    41'
    Authen sin tur til å prøve seg fra distanse denne gangen, men avslutningen ender over tverrliggeren.
    41'
    Kielland kommer til et skudd, men Fiskerstrand får slått ballen ut til hjørnespark.
    42'
    Ballen slås inn mot midten av feltet. En omringet Fiskerstrand bokser unna.
    42'
    LSK Kvinner roer det hele ned når det nærmer seg pause. De triller ball i bakre rekker nå.
    44'
    Haahr med et farlig innlegg inn boksen, men Brann vinner første hodeduell. Kula lander i feltet, men klareres desperat unna av en rødkledd.
    45'+1
    Brann forsøker å kombinere like før pause, men Siren klarerer i tide.
    45'+2
    Ballen slås mot bakre stolpe og heades inn for mål. En høy fot resulterer i frispark til vertene.
    45'+2
    Fiskerstrand slår ballen langt oppover i banen.
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Da er det pause her i LSK-hallen på stillingen 2-0, og Martin Ho samler laget med en gang ute på gresset. Dette har vært en stor åpning av vertene, og Brann har rett og slett ikke hengt ordentlig med. Første scoring kom etter bare to minutter da Halldórsdóttir fikk ballen rett i beina etter et skudd fra Huseby. Hun kunne dermed enkelt sette ballen i nettet. Hjemmelaget doblet ledelsen etter et vanvittig langskudd fra Woldvik. Backen fyrte av gårde et optimistisk skudd mot krysset, og ballen svevde over Mikalsen og i mål. Gjeste fra Bergen har yppet seg noe mer mot slutten av omgangen, men det er ikke det Brannlaget vi er vandt til å se. Nå gjenstår det å se om den andre omgangen kan by på en snuoperasjon. Vi er straks tilbake med mer fotball fra LSK-hallen!
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Larissa Crummer
    Ut: Anna Aahjem
    Brann forsøker å gjøre en endring på topp før den andre omgangen.
    45'
    LSK Kvinners nummer ni sparker den andre halvdelen i gang!
    45'
    Kvamme legger ballen inn i boksen og det kommer en avslutning. Skuddet blokkeres, men Gaupset får ballen i beina. Hun prøver seg på et skudd, men kula ender til side for mål.
    46'
    Brann åpner denne andre omgangen flere innlegg inn i vertenes boks. De jager en redusering nå!
    47'
    Branns offensive spill skaper rom i forsvar. Kyvåg setter fart fremover med ballen i beina, men pasningen videre sitter ikke. De rødkledde får kula tilbake i laget.
    48'
    Frisparket tas kort i bakre rekker.
    50'
    Innlegget slås mot bakre stolpe, men ingen får ordentlig kontroll på ballen før den heades ut over dødlinja.
    51'
    Mål for Brann!
    LSK Kvinner 2 - 1 Brann
    Mål: Cecilie Kvamme
    Målgivende: Larissa Crummer
    Kvamme setter den alene mot Fiskerstrand! Crummer får ballen slått mot seg utenfor 16-meteren. Hun forsøker å dra den med seg fremover, men mister til slutt kontroll på kula. Med seg langs høyres side kommer Kvamme løpende og fanger opp den frie ballen. Kyvåg kommer hakk i hæl på henne, men får ikke grepet inn før Kvamme avslutter alene mot Fiskerstrand. Reduseringen sitter tidlig i andreomgangen!
    52'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Amalie Eikeland
    Ut: Signe Gaupset
    53'
    Mål for Brann!
    LSK Kvinner 2 - 2 Brann
    Mål: Rakel Engesvik
    Nok et langskudd i nettet! Det blir mye klabb og babb på midtbanen, før ballen til slutt ender i beina på Engesvik. Hun setter fart fremover og fyrer av fra en lignende posisjon som Woldvik scorte fra i stad. Peuhkurinen jager henne, men rekker ikke frem for å forstyrre motspilleren. Ballen suser i nettet, og Brann har med det utlignet!
    56'
    Kyvåg er centimeter unna! Kantspilleren fyrer av et skudd fra spiss vinkel, men ballen ender noen få centimeter unna stolpen.
    57'
    Den tas raskt på midtbanen.
    58'
    Mål for LSK Kvinner!
    LSK Kvinner 3 - 2 Brann
    Mål: Emma Peuhkurinen
    Målgivende: Ásdís Halldórsdóttir
    Rett i krysset! Halldórsdóttir sender ballen til Peuhkurinen utenfor 16-meteren. Når så mange langskudd har endt i mål i dag, så nøler henne ikke midtbanespilleren. Hun smeller til på direkten fra 18 meter, og ballen suser rett i krysset. Mikalsen har ikke noe mulighet der og må bare se på at LSK Kvinner tar ledelsen. For noen langskudd vi har vært vitne til å i dag!
    58'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Tonje Erikstein
    Ut: Kathrine Winnem Jørgensen
    60'
    Vertene er tilbake i ledelsen og Brann må igjen angripe!
    63'
    LSK Kvinner vinner et frispark inne i midtsirkelen. Huseby tar den kort.
    64'
    Ballen slås langt opp mot Branns 16-meter, men Østenstad gjør en god jobb når hun skjermer kula ut over dødlinja.
    65'
    Kielland tar den kort på egen halvdel.
    67'
    Bratberg Lund slår ballen inn i feltet, men LSK Kvinner får klarert unna.
    67'
    Like utenfor Fiskerstrand mål! Det blir mye klabb og babb inne i feltet til LSK Kvinner. Til slutt kommer avslutningen, men en gulkledd for akkurat blokkert ballen ut til corner.
    71'
    Det ender i frispark etter en duell inne i feltet.
    71'
    Fiskerstrand slår ballen langt oppover.
    71'
    Woldvik fyrer av et langskudd, men rett i hendene på Mikalsen.
    73'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Johanna Renmark
    Ut: Cecilie Kvamme
    73'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Tomine Svendheim
    Ut: Marit Bratberg Lund
    73'
    Kyvåg setter fart fremover, men en god forsvarsjobb av Renmark hindrer en mulighet for hjemmelaget.
    74'
    Kan dette gå helt inn for LSK Kvinner?
    75'
    Renmark header i stolpen! Eikeland svinger ballen inn til Renmark som forsøker seg med pannebrasken. Ballen ser ut til å trille inn i målet, men treffer stolpen. Der er Brann nære utligningen!
    76'
    Den tas raskt på egen halvdel.
    76'
    Ballen suser gjennom vertenes boks etter et innlegg, men ingen rødkledde kommer til avslutningen.
    77'
    Stenevik tar den raskt.
    78'
    Rett i klypene på Fiskerstrand, som setter i gang raskt.
    78'
    Erikstein smeller ballen inn i boksen, men ballen suser forbi alle. Det blir et innkast for gjestene, dypt på egen halvdel.
    80'
    Fiskerstrand med en flott redning! Brann fyrer av nok et langskudd. Denne gangen går ballen mot krysset, men Fiskerstrand er oppe og slår ballen ut til hjørnespark.
    81'
    Mot bakre stolpe, og LSK kvinner header unna.
    81'
    Kyvåg drar seg vakkert inn i feltet, men spolerer muligheten idet hun sender ballen rett til en motspiller.
    82'
    LSK Kvinner prøver å spille seg fri langs venstrekanten, men Brann setter en stopper for det før det blir farlig.
    84'
    Det ender i ny corner etter en hodeduell.
    84'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Marte Hjelmhaug
    Ut: Oda Johansen
    85'
    Ballen klareres unna.
    85'
    Woldvik setter i gang et voldsomt soloraid fremover langs høyrekanten. Hun kommer seg unna den første rødkledde, men får Tynnilä hakk i hæl inne i boksen. En liten berøring sender Woldvik i bakken, og dommeren er sikker i sin sak.
    88'
    LSK Kvinner scorer på straffe!
    LSK Kvinner 4 - 2 Brann
    Mål: Tonje Erikstein
    Det er innbytter Erikstein som får oppgaven i skyte fra straffemerket. Det tar litt tid før hun får skyte, men dommeren blåser til slutt i fløyta. Skuddet er knallhardt. Mikalsen er på den, men ballen settes sikkert i nettmaskene!
    88'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Emma Reshane
    Ut: Amanda Johnsson Haahr
    89'
    Det blir lagt til fem minutter og hva som helst kan fortsatt skje her i LSK-hallen!
    90'+1
    Brann får ballen inn foran mål, men headingen er ikke presis nok til å sette Fiskerstrand ut av spill.
    90'+2
    Kyvåg forsøker seg på noen tekniske detaljer langs dødlinja, men ballen triller til slutt over linja. Brann vinner med det et utspill fra mål.
    90'+3
    Den slås langt oppover i banen.
    90'+3
    Gult kort til Brann
    Larissa Crummer
    Crummer er for tøff i en duell på midtbanen og får et gult kort.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her