Velkommen til dekningen av Lillestrøm - Tromsø!
    LILLESTRØM (4-4-1-1): Maric - Haakenstad, Salquist, Kippe, Rafn - Melgalvis, Krogstad, Pedersen, Ødemarksbakken - Smarason - Gustafsson.
    Tromsø (3-5-2): Kongshavn - Gundersen, Wangberg, Antonsen - Pirinen, Andersen, Gamst Pedersen, Valakari, Nilsen - Taylor, Bakenga.
    Lillestrøm må altså klare seg uten toppscorer Lehne Olsen, han er ute med skade. Smarason er med fra start. Det er viktig.
    Dette er en viktig kamp for begge lag. Tromsø har 13 poeng på 12. plass, plassen over Lillestrøm. Ned til Stabæk på direkte nedrykk er det kun to og tre poeng.
    Lillestrøm gikk på sitt andre serietap på rad borte mot Brann i forrige runde, likevel gir Jörgen Lennartsson fornyet tillit til de elleve som startet den kampen. Tromsø derimot har snudd en lengre tapsrekke til tre seiere på rad.
    Lagene er ute på banen og det er straks klart for avspark på Åråsen.
    Da er kampen i gang!
    2'
    Lillestrøm i angrep, men det blir ingenting ut av det. Utspark fra keeper.
    2'
    Kongshavn nære ved å rote vekk ballen der, men redder seg inn.
    3'
    Tromsø får frispark på egen banehalvdel.
    5'
    Ingen store sjanser så langt, men det er Lillestrøm som har presset mest på.
    6'
    Corner til Lillestrøm. Smarason tar den.
    8'
    Nytt innkast til Lillestrøm, fortsetter å presse på og det blir enda et hjørnespark til hjemmelaget.
    8'
    Smarason som tar det igjen.
    8'
    Kippe får hodet på den, men treffer ikke godt nok.
    9'
    Haakenstad jobber seg fremover og prøver å legge inn foran mål, men der er en Tromsø-spiller og hindrer.
    9'
    Smarason legger ballen frem til Ødemarksbakken, men det ender i utspill fra Tromsø-keeperen.
    10'
    Tromsø i angrep nå, men klarer foreløpig ikke tre seg igjennom Lillestrøm-forsvaret.
    11'
    Lillestrøm forsvarer seg godt og gjestene fra nord får ikke noe ut av det angrepet. Innkast til Lillestrøm.
    12'
    Ingen store hendelser enda. Bølger frem og tilbake enn så lenge. Tromsø spiller ballen rolig på egen halvdel.
    13'
    Frispark til Lillestrøm på egen halvdel.
    13'
    Nytt frispark til Lillestrøm, denne gangen på Tromsøs halvdel. Smarason tar det.
    14'
    Det ender i hjørnespark til hjemmelaget.
    15'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 Tromsø
    Mål: Tobias Salquist
    Målgivende: Arnor Smarason
    Der sitter den for Lillestrøm! Hjørnesparket fra Smarason ender på hodet til Salquist som sender vertene i ledelsen.
    15'
    Stemningen steg betraktelig på LSK-tribunen etter scoringen. Tromsø med ball nå.
    19'
    Lillestrøm mister ballen på egen halvdel, men Melgalvis vinner den tilbake.
    20'
    Mushaga Bakenga
    Bakenga prøver seg på et skudd inne i feltet, men forsøket går rett på keeper.
    21'
    Kampens første hjørnespark til Tromsø.
    21'
    Tar det langs bakken, men så vinner Lillestrøm ball og kan gå på kontring.
    22'
    Blir ingenting ut av det. Prøver å sette ballen over keeper på åpent mål, men går langt til side for mål.
    22'
    Lillestrøm på kontring igjen, men Gustafsson må løpe langt for å rekke den pasningen. Rekker ballen ved sidelinja, men Tromsø vinner tilbake ball.
    23'
    Lillestrøm 2 - 0 Tromsø
    Mål: Aleksander Melgalvis
    Og der dobler Lillestrøm ledelsen! Smarason til Melgalvis, som klarer å snike ballen forbi Kongshavn. 2-0 på Åråsen.
    23'
    Det var altså dagens andre målgivende pasning fra Smarason.
    26'
    Nære igjen for Lillestrøm. Det rotes litt inne i boks, men en Tromsø-spiller får klarert.
    27'
    Til Lillestrøm på egen halvdel. Keeper Maric tar det.
    28'
    Sparket fra Maric når nesten helt frem til Gustafsson, men dunkes ut til innkast for vertene.
    29'
    Gjengen som har tatt turen for å heie på gjestene har ikke fått så mye å juble for så langt. Stemningen blant LSK-supporterne er derimot høy.
    30'
    Bakenga med ball. Prøver å komme seg fremover, men er ingen å spille til der.
    31'
    Tromsø fortsetter å holde på ball. Mye trilling frem og tilbake og sliter med å komme seg igjennom Lillestrøm-forsvaret. Ender i utspill fra Maric.
    33'
    Presser litt på her nå Tromsø, men også det angrepet ender uten gevinst.
    35'
    Nilsen roter bort ballen på Lillestrøms halvdel, igjen tar hjemmelaget over ballen.
    37'
    Salquist sender ballen fremover, men det slås utover sidelinja.
    39'
    Gundersen blir liggende nede et lite øyeblikk etter en duell. Så tas frisparket fra egen halvdel.
    40'
    Tromsø løper i angrep nå.
    40'
    Men igjen vinner hjemmelaget tilbake ballen.
    41'
    Valakari går i bakken og Tromsø får frispark i fin posisjon.
    42'
    Frisparket treffer et Lillestrøm-hode først og vertene kan løpe rett i angrep. Prøver seg på et skudd mot Kongshavn, men det går over.
    43'
    Salquist sender en lang ball oppover mot Gustafsson, men sistnevnte rekker ikke den og den havner i armene til Kongshavn.
    44'
    Lillestrøm i angrep igjen. Smarason sender ballen inn i feltet, men det ender ikke i noe.
    45'+1
    Ødemarksbakken prøvde seg fra distanse, men skuddet gikk langt over. Og like etter blåser dommeren av første omgang.
    Lillestrøm var klart best i den første omgangen, noe som også vises på scoringstavlen. Tromsø har vært heller tamme i løpet av de første 45.
    Tromsø skal gjøre to bytter her i pausen. Ingebrigtsen og Berntsen skal inn.
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Daniel Berntsen
    Ut: Morten Gamst Pedersen
    46'
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: Juha Pirinen
    46'
    Gult kort til Lillestrøm
    Daniel Gustafsson
    47'
    Så roper Tromsø på straffe! Norø Ingebrigtsen dribler seg inn i feltet, Salquist prøver en takling og Ingebrigtsen faller, men dommer gjør ingenting. Salquist mener TIL-spilleren filmer.
    48'
    Lillestrøm leter etter Gustafsson i bakrom, men Wangberg faller av og rydder opp.
    50'
    Valakari feller Ødemarksbakken som er på vei fremover. Bør være gult kort.
    51'
    Smarason slår på første. Ballen heades ut. Rafn står i returrom og prøver skuddet, men høyt over.
    55'
    Hendelsesfattig start på omgangen.
    57'
    Rafn fosser inn i boksen, men stoppes, Ødemarksbakken får kriget til seg en corner.
    58'
    Tromsø klarerer unna.
    59'
    Så scorer Lillesrøm! Men flagget kommer for offside på Daniel Pedersen.
    59'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Alex Dyer
    Ut: Arnor Smarason
    Smarason sliter med sitt venstre kne. I dag har han vært banens beste, men kroppen tåler ikke mer enn 60 minutter.
    60'
    Dommer Eskås er ute og diskuterer med Valakari. Dommeren er misfornøyd med oppførselen til Tromsø-treneren.
    61'
    Ødemarksbakken er tøff i duellen med Taylor. Blir litt ampert mellom de, men ingenting stygt.
    63'
    Aleksander Melgalvis
    Melgalvis mister ball, så sparker han ned en Tromsø-spiller på vei fremover. Soleklart gult kort.
    64'
    Lillestrøm 3 - 0 Tromsø
    Mål: Daniel Gustafsson
    Målgivende: Daniel Alexander Pedersen
    3-0! Lillestrøm kjører over Tromsø! Raske Gustafsson løper fra TIL-forsvaret, skyter fra skrått hold. Avslutningen er ikke veldig god, men Kongshavn har zalo på hanskene, og ballen sniker seg inn i hjørnet.
    65'
    Gult kort til Tromsø
    Daniel Berntsen
    Også Berntsen har fått gult kort. Generelt litt murring ute på banen nå.
    66'
    Fredrik Krogstad
    Sen takling fra Krogstad. LSK deler ut juling fysisk, og i målprotokollen
    67'
    Inn: Brayan Rojas
    Ut: Robert Taylor
    69'
    Kongshavn med svakt utspill rett i beina til Pedersen, men Lillestrøm utnytter det ikke.
    72'
    Inn: Ebiye Moses
    Ut: Daniel Gustafsson
    Målscoreren ut, inn med raske Moses.
    74'
    Valakari skyter fra langt hold. Bom.
    76'
    Lillestrøm 4 - 0 Tromsø
    Mål: Kristoffer Ødemarksbakken
    KREMMERHUS! ødemarksbakken bøyer ballen opp i vinkelen. Målet kommer etter at Kongshavns pasning går under foten på Gundersen, og ballen triller til vingen.
    78'
    Inn: Erik Brenden
    Ut: Aleksander Melgalvis
    79'
    Tromsø spiller seg inn i feltet til Lillestrøm, men Salquist rydder opp. Strålende stopperspill!
    83'
    Bakenga er nære! Men Maric redder avslutningen fra kort hold.
    88'
    Det er over på Åråsen. Lillestrøm tar en viktig seier, med tre poeng tar de et viktig steg unna bunnstriden.