James84' (Str.)
1-1

Ble dekket av Henrik Myhrvold Simensen

Hei, og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av Eliteseriekampen mellom Molde og Brann!
    Det er trist og grått i Rosenes by, og har vært det gjennom dagen i dag. Regnet drypper ned over Aker stadion fra tid til annen, så vi krysser fingrene for at det letter litt til kampstart, og om ikke. Ja da håper vi spillet i kampen varmer godt!
    På de 18 siste oppgjørene mellom de to lagene har Molde vunnet 11 av dem, mens Brann har 5. I fjor fikk Brann virkelig kjenne hva Molde hadde å by på. På Brann stadion vant Molde 4-0, og hjemme på Aker stadion vant de 5-1 over Brann.
    Tabellen viser at Molde leder tabellen, mens Brann er på 5.plass med syv poeng opp til Molde. Det er med andre ord mye på spill her i kveld!
    Brann XI (3-5-2): Håkon Opdal - Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark - Taijo Teniste, Kristoffer Barmen, Amer Ordagic, Ruben Yttegård Jensen, Ruben Kristiansen - Veton Berisha, Petter Strand.
    Benken til Brann: Holmen Johansen, Grøgaard, Löfgren, Koomson, Rolantsson, Løkberg og Kjelsrud Johansen.
    Molde XI (4-2-3-1): Alex Craninx - Erling Knudtzon, Ruben Gabrielsen, Martin Bjørnbak, Kristoffer Haugen - Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain - Eirik Hestad, Magnus Eikrem, Ohi Omoijuanfo - Leke James.
    På benken for Molde: Petersen, Forren, Sjølstad, Moström, Ellingsen, Haraldseid og Remmer.
    Vi ser altså at Brann legger om formasjonen sin. De skal spille med tre/fem mann bak i dag. Christian Eggen Rismark kommer inn som stopper sammen med Acosta og Wormgoor. Ingen Bamba med til Molde etter et intervju han gjorde med Eurosport tidligere denne uken, hvor han kritiserte måten Brann spiller fotball på. Ordet "hjernevasking" ble brukt om måten Lars Arne Nilsen ønsker at spillerne sine skal spille.
    Vi ser også at Leke James for fornyet tillit etter hat-trick i forrge serierunde. Da satt Ohi på benk, men nå har Moe funnet plass til begge i lagoppstillingen. Vi ser også at Hestad er tilbake i elleveren, og at Haraldseid er på benken igjen etter en liten periode ute med skade.
    Dagens dommer er i dag Svein Oddvar Moen. Med seg på linjene har han Kim Tomas Haglund og Magnus Lundberg. Fjerdedommer er Marius Hansen Grøtta.
    Brann kjører ball i angrep med en gang, og tvinger Bjørnbak til en klarering. Den går i medspiller og til innkast for Brann høyt i banen.
    1'
    Yttegård Jensen prøver et raskt frispark i bakrom mot eks Molde-gutt Petter Strand, men ballen er litt for hard, og går ut over linjen til utspark for keeper.
    2'
    Molde leter etter rom mens de triller, men Brann står godt og nekter hjemmelaget rom.
    4'
    Teniste når akkurat ikke frem på en pasning han får, så han kaster seg frem. Tar da Hussain med foten, og lager frispark nede ved Moldes 16-meter.
    7'
    Brann-spillerne har fått klare instrukser om å være på fra start i dag. Løper på alt, og er ekstremt disiplinerte når de ikke har ball. Tett opp i ballfører og nekter Molde-spillerne tid med ball.
    8'
    Så får Molde presset frem en corner. Får se hva de kan få ut av dette. Eikrem ute for å slå!
    10'
    Oioioi!! Den skrur han like så greit i stolpen!
    10'
    TVERRLIGGEREN! Molde får to kjappe på rad, og begge er på corner fra Eikrem! Denne gangen går den ikke direkte i metallet, men en heading finner veien i tverrligger og ut!
    10'
    Haugen får tid fra 18 meter, og prøver seg. Skuddet er helt greit, men sniker seg en meter over målet til Opdal.
    11'
    Molde nærmer seg! Hestad slår lavt inn i boks, og den får Hussain foten på. Demper den før han skyter, men Opdal hindrer scoring med en fotparade. Returen er det ingen blå på, og Brann får klarert unna.
    14'
    God mulighet for bortelaget. Barmen løper i boks og får innlegget han håper skal komme. Får heade relativt upresset, men den blir for løs når den faller i fanget til Craninx som ikke har noen problemer der.
    18'
    Molde kontrer etter strålende fordel av Moen. Er vel kanskje bare et kjapt pust fra å blåse, men ser i grevens tid at det er fordel Molde. Den klarer imidlertid ikke hjemmelaget å ta godt nok vare på, da ballen blir spilt opp på en offside-plassert Ohi. Eikrem slår frustrert ut med armene, men vet ikke helt hvem han skal være frustrert på. Ser både på dommer og medspillere der.
    22'
    James med et skremmeskudd! Er først sterk når han kommer seg foran Wormgoor, og får med seg ball i bakrom. Fyrer så fra skrå vinkel, men Opdal slenger seg og redder fint.
    24'
    Haugen kommer rundt på venstresiden og slår litt blindt i boks. Likevel godt slått når James stormer inn, men ballen kommer for tett på Opdal til at James kan nå frem på den før keeper er på den.
    27'
    Nydelig Molde-spill! Haugen chipper gjennom til Aursnes som elegant tar den med seg i bakrom. Slår så inn mot James og Ohi, men Wormgoor er først på den og klarerer unna.
    30'
    Gult kort til Molde
    Erling Knudtzon
    River ned Kristiansen og sparker så ballen unna.
    31'
    Eikrem svinger inn og treffer hodet til James. Han styrer den mot mål, men Eggen Rismark kommer plutselig med hodet sitt rett ved siden, og blokkerer headingen.
    36'
    Knudtzon prøver et innlegg fra høyresiden, men ballen går noen meter bak mål. Spennende å se om vi kan få en scoring i kampen før pause her!
    40'
    Den skal sitte! Knudtzon kommer rundt på høyresiden og slår hardt inn på bakre. Ohi kommer og skal bare spasere den i mål. Ballen kommer hardt, og dermed får han ikke ordentlig treff på den. Ballen går rett til værs og ned i klypene på Opdal.
    44'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Brann må gjøre et bytte i pausen. Teniste må ut. Rolantsson kommer inn.
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Gilli Rólantsson
    Ut: Taijo Teniste
    46'
    Da er vi i gang igjen!
    46'
    Litt kaos inne i Molde-feltet, men Molde får frispark etter at Berisha rygger inn i Moldes keeper.
    48'
    Ohi dribler seg ned til linja og slår inn. Treffer Wolff Eikrem på fem meter, men han får ikke kontroll på ballen.
    49'
    Brann henger bedre med nå etter hvilen. Åpenbart at Lars Arne Nilsen har tatt noen grep.
    52'
    Bjørnbak lar en lang ball sprette og skaper trøbbel for seg selv. Strand jager som en vill hund, men dytter Bjørnbak i ryggen, og får frispark mot seg.
    53'
    Wolff Eikrem med en nydelig vending av spill til Ohi, men han utnytter pasningen dårlig.
    56'
    Straffe til Molde! Ohi feies i bakken av Rolantsson. Soleklart!
    57'
    I TVERRLIGGER OG UT! Aursnes misser. Brann slipper med skrekken.
    58'
    Mål for Brann!
    Molde 0 - 1 Brann
    Mål: Ruben Yttergård Jenssen
    Målgivende: Veton Berisha
    SÅ TAR BRANN LEDELSEN! Bergenserne kaster langt, ballen faller ned til Yttergård Jenssen. Han avslutter kjapt, ballen triller inn i hjørnet.
    61'
    Det var litt av noen minutter. Molde, som har misset sjanse på sjanse, brenne straffe, så tar Brann ledelsen noen minutter senere.
    63'
    God sjanse for Ohi! Aursnes med en fin chipp inn bak Brann-forsvaret. Ohi fyrer løs med venstre, men får ikke rent treff.
    65'
    Hestad får skyte fra 14-15 meter, men Opdal ligger nede i hjørnet. God redning!
    66'
    Eikrem slår på nærmeste, ut til ny corner.
    67'
    Berisha kommer seg ned til linja. Foran mål er det ingen, men Berisha skaffer corner.
    69'
    Barmen stusser videre corneren, men den går over alle og til innkast.
    70'
    Hestad løfter ballen inn i feltet, men pasningen er uadressert og spretter ut.
    72'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Fredrik Sjølstad
    Ut: Eirik Hestad
    72'
    Berisha er nesten gjennom, men Bjørnbak får kommet mellom.
    73'
    Berisha vinner ballen og setter i gang Petter Strand, Strand legger inn mot Berisha, men innlegget er for hardt. Berisha løper ut og henter, før han legger ut til Barmen, som skyter noen meter utenfor fra 20 meter.
    75'
    Berisha er virkelig god nå. Plager Molde-stopperne.
    75'
    Haugen slår i bakrom mot James, men enkelt for Opdal å plukke.
    78'
    Berisha får kommet seg fri og skutt nærmest på egenhånd. Han vil ha straffe for en dytt, men får det ikke.
    78'
    Inn: Kristoffer Løkberg
    Ut: Kristoffer Barmen
    79'
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Erling Knudtzon
    79'
    Ohi vinner frispark i duell med Eggen Rismark.
    80'
    FOR EN DOBBELREDNING AV OPDAL! 37-åringen hiver seg som De Gea. Først redder han Sjølstads heading, så tar han returen fra Ohi. Wolff Eikrem må roses for forarbeidet. Nydelig dragning og millimeter presist innlegg.
    81'
    18 av 18 mulige poeng har Molde tatt hjemme. Nå haster det om den seiersstatistikken skal ryke.
    83'
    NY STRAFFE TIL MOLDE! Acosta feller Ohi.
    83'
    Men hvem skal ta den nå? Aursnes misset, Ohi har brent flere straffer, og ble felt nå.
    84'
    Leke James skal ta den.
    84'
    Molde scorer på straffe!
    Molde 1 - 1 Brann
    Mål: Leke James
    1-1! James setter den helt oppe i hjørnet. Strålende straffe!
    84'
    EVENTYRLIG BRANN-SJANSE! Berisha prikker Løkberg i feltet. Han prøver å plassere den i hjørnet, men centimeter utenfor.
    86'
    Så løper Svein Oddvar Moen i veien for en Molde-pasning. Klønete av dommeren.
    87'
    Rolantsson vinner en corner for Brann.
    88'
    Molde-keeperen bokser unna corneren.
    88'
    Fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Molde presser på nå.
    90'+1
    BERISHA BOMMER PÅ ÅPENT MÅL! Spissen dribler seg forbi keeper, han blir tatt litt, men holder seg på beina, men er ute av balanse når han avslutter, det ødelegger. Kunne fått straffe om han hadde hevet seg i bakken.
    90'+3
    Det ender 1-1. Berisha diskuterer med Svein Oddvar Moen. Han ville nok hatt straffe på situasjonen på overtid.
    Virkelig en underholdende kamp. Molde var det beste laget, men Brann yppet seg virkelig tidvis i 2. omgang, og kunne tatt med seg alle poengene.