5-0
5-1

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av Eliteseriekampen mellom Kristiansund og Tromsø her fra Kristiansund stadion.
    Kveldens kamp er i grunn en kamp som ikke vil bety så voldsomt mye på tabellen for noen av lagene. Kristiansund ligger på 10. plass med relativ trygg avstand ned til lagene som kjemper om overlevelse i Eliteserien. For Tromsøs del er de to plasser lengre opp på en 8. plass med ti poeng opp til medaljeplass og ni poeng ned til kvalik-plass.
    Været i Kristiansund i dag er fint. Litt grå/blå himmel og ingen antydning til at nedbør skal være på vei. Gradestokken viser åtte plussgrader.
    Kristiansund har møtt Tromsø to ganger her på Kristiansund stadion tidligere, og har vunnet begge kampene. I Tromsø det blitt to uavgjort og én Tromsø-seier.
    KBK XI (4-3-3): Sean McDermott - Bent Sørmo, Dan Peter Ulvestad, Christophe Psyché, Christoffer Aasbak - Liridon Kalludra, Andreas Hopmark, Amidou Diop - Bendik Bye, Flamur Kastrati, Torgil Gjertsen. På benken: Andreas Vaikla, Brent Lepistu, Erlend Sivertsen, Jonas Rønningen, Simon Alexandersson, Sondre Sørli, Henrik Gjesdal
    TIL (3-5-2): Gudmund Broks Kongshavn – Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Jostein Gundersen – Robert Taylor, Onni Valakari, Morten Gamst Pedersen, Gjermund Åsen, Lasse Nilsen – Kent-Are Antonsen, Mikael Norø Ingebrigtsen. På benken: Jacob Karlstrøm, Christian Landu Landu, Magnus Andersen, Sigurd Grønli, Daniel Berntsen, Mushaga Bakenga.
    Dagens dommertrio består av Espen Eskås som hoveddommer, Kim Thomas Haglund som assistentdommer 1 og Øystein Ytterland som assistentdommer 2.
    Da er lagene på vei inn på kunstgresset på Kristiansund stadion. Det er straks klart for avspark!
    Da er vi i gang, og det er Liridon Kalludra som tar avspark for KBK.
    1'
    Hjemmelaget med en god mulighet allerede etter ett minutt! Gjertsen spiller ut til venstre hvor Kastrati kommer på løp. Spissen prøver seg med venstrefoten, men Kongshavn redder greit og holder i fast grep.
    1'
    Diop prøver å prikke gjennom Gjertsen, men Taylor er tilbake og gjør en god jobb defensivt. Får også klarert ballen unna der, Taylor.
    4'
    Åsen prøver å stikke Nilsen gjennom, men Psyché er rask og sterk og får ballen ut til corner.
    6'
    Gamst slår den på bakerste stolpe, men Gjertsen får den unna når ingen TIL-spillere er der
    6'
    For en mulighet! Kalludra får ballen i boks og sikter mot venstre hjørne, men ballen treffer et TIL-bein så ballen triller akkurat like utenfor stolpe!
    6'
    Litt knuffing mellom Kastrati og Wangberg som ender med at sistnevnte får frispark.
    7'
    Åsen fører ball inn i boksen og går i bakken, men dommer vinker spillet videre uten noen form for protester.
    8'
    Gult kort til Kristiansund
    Flamur Kastrati
    Kastrati går i bakken i boks, og roper på straffespark. Eskås velger heller å blåse for filming på spissen. Så ikke ut som straffespark fra vinkelen her på pressetribunen.
    11'
    Det gule kortet til Kastrati var hans niende for sesongen, og utrolig nok hans syvende gule kort på rad! Han har nå altså fått gult kort i de siste syv kampene han har spilt.
    11'
    Så er Kastrati på igjen og feller Gamst Pedersen. Tromsø-benken roper på et nytt gult kort, og det like KBK-benken dårlig. Blir litt meldinger frem og tilbake og det ropes blant annet at dommerne er ute etter Kastrati.
    13'
    Nok en god KBK-sjanse! Et innlegg går mot bakre stolpe der Kastrati har løpt seg fri, men fingertuppene til Kongshavn forlenger ballen akkurat over hodet på Kastrati!
    14'
    Kastrati prøver å stikke Gjertsen i bakrom, men ballen er noen centimetere for hard for kanten, og ballen triller inn til keeper.
    15'
    Kastrati ligger nede uten at ballen er i nærheten, og det ser ut til at dommer blåser frispark der.
    17'
    Reprisen viser en dytt av Wangberg som gjør at frisparket ser korrekt ut.
    18'
    Aasbak går for skudd, men ballen går en liten meter over mål.
    19'
    Taylor og Ingebrigtsen prøver å kombinere seg gjennom, men Psyché får taklet ballen unna.
    20'
    Gjertsen dribler seg forbi på venstresiden og tvinger frem en corner.
    20'
    Aasbak står på returen etter corneren og fyrer av, men et TIL-bein får stoppet ballen. Kunne fort ha gått i mål den!
    21'
    Sørmo skjærer inn fra sin back-posisjon og prøver seg med venstrefoten, men ballen triller rolig inn til Kongshavn som har full kontroll.
    23'
    Åsen slår hardt og lavt inn i boks, og ballen spretter opp til Ingebrigtsen som berører ballen med hånda. Eskås blåser hands og frispark til KBK.
    23'
    Aasbak kommer på en overlapp på venstresiden og får ballen før han slår den i boks. Der står Wangberg og klarerer unna.
    25'
    Kalludra skjærer innover i banen og fyrer av, men treffer ryggen til Gundersen som kaster seg frem. Har vært mye KBK i åpningen her!
    26'
    Gjertsen skjærer innover i banen og sklir gjennom Taylor og Valakari i Hazard-stil. Prøver så å skru ballen i lengste, men ballen går en meter til side for mål.
    29'
    Valakari feller Gjertsen på vei inn i mellomrom, og KBK får frispark på 25 meters hold.
    32'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 0 Tromsø
    Mål: Liridon Kalludra
    Målgivende: Dan Peter Ulvestad
    For en deilig scoring! Aasbak slår på bakerste stolpe der Ulvestad slår inn igjen på en halvvolley. På bakerste stolpe står Kalludra som først vender bort en spiller før han feier ballen i lengste kryss! Lekkert!
    35'
    KBK frempå igjen! Bye slår på bakerste stolpe der Aasbak fyrer på volley, men ballen går rett i kroppen på Taylor og ut fra boksen igjen.
    36'
    Den skal du sette, Psyché! Aasbak svinger inn en corner, og fra fem meter setter stopperen ballen utenfor!
    39'
    Nok en stor mulighet for KBK! Kastrati får ball i boks og får skutt fra 15 meter, men ballen sniker seg utenfor!
    42'
    Da er det pause her på Kristiansund stadion, og hjemmelaget leder fortjent etter første omgang. Scoringen kom fra Liridon Kalludra som satte ballen lekkert i krysset etter å ha sendt Onni Valakari i pølseboden. Tromsø må virkelig opp noen hakk i andre omgang om de skal ha mulighet for poeng i denne kampen, for første omgang har det vært fullstendig KBK-dominans.
    Da er lagene på matta igjen klare for andre omgang!
    Ser ikke ut til at noen av lagene har gjort bytter i pausen.
    46'
    Ser ut til at Tromsø har bytter formasjon i pausen, og lagt om til fire bak. Lasse Nilsen har gått ned på back, og Magnar Ødegaard er skyvet ut til høyreback.
    47'
    Sørmo feller Taylor ute til venstre, og TIL får frispark i god innleggsposisjon.
    51'
    Gamst slår på første stolpe, men der står Sørmo og beiner unna. Dårlig slått av Gamsten der.
    51'
    Aiaiai, Kastrati! Bye legger lekkert inn på bakre stolpe mot spissen som velger å prøve på en akrobatisk avslutning fremfor å bare gjøre det enkelt. Treffer ikke ballen rent, og ballen går ut over linja til utspark for keeper.
    53'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Mushaga Bakenga
    Ut: Kent-Are Antonsen
    Valakari tar tidlig grep i andre omgang og setter inn en spiss for en forsvarsspiller/midtbanespiller/angriper. Litt usikker på hvilken kategori Antonsen kommer under ettersom han spiller litt overalt.
    55'
    Nilsen roper på frispark når Sørmo kommer tett på han og Nilsen går i bakken. Dommeren peker imidlertid på fem-meteren og dømmer utspark fra keeper.
    59'
    Diop kommer rundt på venstresiden og slår hardt og lavt i boks, men Kongshavn kommer ut og plukker opp den.
    60'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Simon Alexandersson
    Ut: Flamur Kastrati
    Spissbytte fra Michelsen.
    62'
    Diop vinner ball og løfter blikket. Da ser han Alexandersson som løper i bakrom, men touchet til spissen blir for langt, og ballen ender over linjen til utspark for keeper.
    64'
    Hopmark slipper ballen i bakrom til Alexandersson, men assistentdommer står oppe med flagget og vinker av for offside.
    65'
    Gjertsen skjærer innover i banen og tar en fin luke på Valakari som feller Gjertsen. Frispark i fin posisjon for KBK.
    66'
    Kristiansund 2 - 0 Tromsø
    Mål: Torgil Gjertsen
    Så elegant kan det altså gjøres! Gjertsen tar det selv, og bøyer ballen over muren og i mål! Rett og slett lekkert!
    66'
    KBK ser ikke ut til å slappe av etter 2-0. Bye kommer gjennom på høyresiden og klinker til, men ballen går like over mål.
    69'
    Inn: Daniel Berntsen
    Ut: Lasse Nilsen
    70'
    Gult kort til Tromsø
    Mikael Norø Ingebrigtsen
    Feller Sørmo og får helt korrekt gult kort.
    72'
    Straffe til Kristiansund! Bye blir felt i boks, og Eskås peker på krittmerket. Ser helt korrekt ut, og Bye gjør seg klar selv for å ta det.
    74'
    Kristiansund scorer på straffe!
    Kristiansund 3 - 0 Tromsø
    Mål: Bendik Bye
    Iskald straffe fra spissen, og KBK leder 3-0 over Tromsø! Kongshavn går til rett side, men straffen er så godt plassert fra Bye at han ikke rekker frem.
    75'
    Frispark til Tromsø i meget fin posisjon.
    78'
    Inn: Sigurd Grønli
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    78'
    Gamst stiller seg opp fyrer av, men ballen sniker seg på utsiden!
    79'
    Dagens tilskuertall her på Kristiansund stadion er på 4251.
    79'
    Kristiansund 4 - 0 Tromsø
    Målgivende: Bendik Bye
    Kampens store spiller setter sitt andre for dagen! Tar seg forbi tre mann, og mister egentlig ball, men Bye plukker den opp og slipper tilbake til Gjertsen som banker ballen i mål.
    80'
    Bakenga kommer gjennom på venstresiden, men fra en veldig død vinkel får han ikke skutt skikkelig. McDermott kommer ut og redder.
    83'
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Bendik Bye
    83'
    Inn: Erlend Sivertsen
    Ut: Christoffer Aasbak
    Dobbeltbytte fra Michelsen på tampen.
    83'
    Gjertsen legger ut til Kalludra som prøver seg, men forsøket går noen meter over mål.
    85'
    Kristiansund 5 - 0 Tromsø
    Han lar seg ikke be to ganger! Kalludra får ballen igjen, og banker ballen ned i høyre hjørne. Kristiansund kjører over et usedvanlig tannløst Tromsø-lag!
    85'
    Mål for Tromsø!
    Kristiansund 5 - 1 Tromsø
    Mål: Mushaga Bakenga
    Målgivende: Morten Gamst Pedersen
    Så svarer Tromsø med en gang med Mushaga Bakenga som setter ballen elegant i mål fra spiss vinkel.