7-2
2 482
2 053

Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen av kampen Kristiansund BK og Aalesunds BK! Solen har skint over nordvestlandet den siste uken, men nå er det lett yr over Kristiansund stadion.
    Aalesunds er nyopprykket for sesongen, men forrige gang de oransje og blå var på øverste nivå, tilbake i 2017, møttes lagene to ganger. Begge kampene endte uavgjort 1-1. Samtlige målscorere fra disse kampene er nå borte fra de to klubbene fra Møre og Romsdal.
    Dagens dommer er Kai Erik Steen.
    AaFK (3-5-2): Lie - Gretarsson, Grønner, Lie - Olafsson, Castro, Bolkan Nordli, Sæthre, Hatlehol - Haugen, Fridjonsson.
    Kristiansund (4-5-1): Mbaye - Aasbak, Psyche, D. Ulvestad, Sørmo - Hopmark, Kaludra, P. Ulvestad, Sørli, Pellegrino - Kastrati
    Begge lag har gjort noen endringer siden første serierunde. For hjemmelaget går Christophe Psyche inn på stopperplass for Aliou Coly. Videre er Olaus Skarsem ute av laget, mens yngstebror Pål Erik Ulvestad er inne. AaFK flytter Niklas Castro ned på midtbanen og gir Holbert Fridjonsson årets første kamp fra start på topp. Lars Bohinen var tvunget til å rokere da Fredrik Carlsen ble skadet i kampen mot Molde.
    Kristiansund må tåle et lite favorittstempel i årets første hjemmekamp. Christian Michelsens menn tok et sterkt bortepoeng i Trondheim på tirsdag, mens AaFK gikk på et stortap mot Molde hjemme på Color Line Stadion.
    Det er under en halvtime til avspark i Kristiansund. Lagene er godt i gang med oppvarmingen og "Jump" av Van Halen runger ut over stadion.
    Da er vi i gang i Kristiansund og det er AaFK som tar med seg ballen fremover. Får frispark 30 meter fra mål.
    1'
    Gult kort til Aalesund
    Davíð Kristján Ólafsson
    Stopper en KBK-kontring ved å dytte Sørli ut av banen.
    2'
    Begge lag har forsøkt å spille raskt i lengderetningen når de har fått muligheten så langt. Høyt tempo, men foreløpig ingen sjanser.
    5'
    Hjørnespark til Aalesund
    5'
    De 200 heldige utvalgte som har fått plass på tribunen i dag lager bra lyd på Kristiansund stadion.
    6'
    Amahl Pellegrino holder seg til håndleddet. Har en bandasje der fra før, men det ser ut som det går greit med angriperen.
    7'
    ENORM SJANSE! AaFK roter bort ballen like utenfor egen 16-meter. Kastrati forsøker å runde keeperen, men Lie får reddet og AaFK klarert.
    7'
    TREFFER TVERRLIGGER! Kalludra får ballen inne i 16-meteren og smeller til. Går i tverrliggeren og ut. KBK trykker bra nå!
    9'
    Kristiansund scorer selvmål!
    Kristiansund 0 - 1 Aalesund
    Mål: Pål Erik Ulvestad
    GJESTENE I LEDELSEN! Bolkan Nordli skal egentlig slå inn i feltet. Innlegget er hardt, går via Pål Erik Ulvestad og inn i mål. Et heldig ledermål!
    11'
    En noe ufortjent borteledelse. Det er høy temperatur ute på gresset nå og flere spillere står og krangler sammen. Nå skal det deles ut gule kort.
    16'
    Oddbjørn Lie
    16'
    Gult kort til Kristiansund
    Flamur Kastrati
    16'
    KBK spiller seg fint opp langs høyresiden og får slått ut. Ender dessverre i ingenting for vertene.
    19'
    Kristiansund har festet et lite grep om kampen etter scoringen. Hjemmelaget hadde flere store sjanser tidlig i kampen og jakter en utligning.
    20'
    AaFKs Sæthre prøver seg og får skutt fra 25-meter. Går via et bein, men denne gangen er det ufarlig.
    21'
    Sørli tvinger Lie ut i full strekk og keeperen får akkurat avverget baklengs.
    22'
    Jørgen Hatlehol
    Hatlehol header håpløst baklengs i retning eget mål. Pellegrino lukter, men blir dratt i hånden av Hatlehol når han forsøker å løpe mot mål.
    24'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 1 Aalesund
    Mål: Amahl Pellegrino
    Målgivende: Christoffer Aasbak
    UTLIGNING! Kristiansund slår corneren lavt inn i feltet, kombinerer fint og finner Pellegrino i feltet. Fjorårets toppscorer er sikker som banken og plasseren ballen fint lavt i hjørnet.
    24'
    Kristiansund fortsetter å presse bortelaget. Pellegrino er sulten på mer og fyrer av fra distanse, men det blir blokkert.
    29'
    Inne på egen halvdel.
    31'
    Kristiansund 2 - 1 Aalesund
    Mål: Liridon Kalludra
    Målgivende: Amahl Pellegrino
    "ÅRHUNDRETS MÅL"! runger ut over stadionanlegget fra speaker. Pellegrino finner Kalludra med et lekkert innlegg og avslutningen er vanvittig pen. Midtbanspilleren klinker til på hel volley! Utagbart for Lie.
    31'
    Sørli stikker i bakrom og er nær å legge på med ett til. Ender over.
    33'
    Kristiansund 3 - 1 Aalesund
    Målgivende: Sondre Sørli
    LEKENT! Sørli legger inn fra venstrekanten og Pellegrino er både frekk og dyktig. Styrer innlegget i en bue over Lie. Kristiansund har begynt å få uttelling og AaFK er i trøbbel.
    35'
    Mål for Aalesund!
    Kristiansund 3 - 2 Aalesund
    Mål: Hólmbert Aron Fridjonsson
    MÅLFEST! Dan Peter Ulvestad er uheldig når han skal klarere et innlegg. Headingen hans går rett til Nordli, som med et dårlig touch finner Fridjonsson. Spissen får avsluttet og det står 3-2.
    37'
    Nordli prøver seg fra kanten av 16-meteren og tvinger keeperen opp i krysset for å avverge nok en scoring.
    40'
    Ingenting å si på underholdningen i Kristiansund! De 200 heldige på tribunen har fått servert fem scoringer og flere av dem av den lekre sorten. Kristiansund leder fortjent, og gjestene er nok lettet over at de klarte å svare på direkten etter Pellegrinos 3-1-scoring.
    42'
    Kristiansund er farlig frempå, men det ender med utspark fra Lie.
    44'
    Roter voldsomt i forsvar og gir Kristiansund en gratis corner.
    44'
    45'+3
    Kjempesjanse for gjestene! Castro slår frisparket inn og til slutt er det Haugen som får headet mot mål, men utenfor.
    45'+4
    For en omgang i Kristiansund! Det er vertene som leder - fortjent. Omgangens godbit er Kalludras vakre volley. Klarer AaFK å svare i andre omgang?
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Shaquill Sno
    Ut: Jørgen Hatlehol
    Sno får sine første minutter for AaFK.
    46'
    Sigurd Haugen
    Haugen blir spilt gjennom og får avsluttet, men keeperen redder.
    48'
    Offensiv start fra AaFK. Denne gangen er det Fridjonsson som får skutt. Uten uttelling denne gangen også.
    49'
    Kristiansund kommer seg rundt på høyrekanten, men innlegget ender i nettveggen.
    50'
    Sno oppe langs kanten for første gang. Innlegget finner imidlertid ikke veien frem til Fridjonsson.
    51'
    Positiv start fra nederlenderen Sno. Denne gangen slår han inn langs bakken toil Fridjonsson, men avslutningen er ikke god nok.
    52'
    Frispark til AaFK.
    55'
    AaFK har vært friskest i starten av andre omgang. Denne gangen er det Olafsson som får slått inn fra venstre, men ingen lukter foran mål.
    56'
    Frispark i farlig posisjon for KBK.
    56'
    Hjemmelaget forsøker en frekk frisparkvariant med å chippe gjennom til Pellegrino, men AaFK får avverget til corner.
    58'
    Hjørnespark til Kristiansund
    58'
    Corneren blir stusset av en AaFK-spiller og ender like utenfor. Ny corner til vertene.
    58'
    Inn: Izunna Uzochukwu
    Ut: Ståle Sæthre
    59'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Amin Askar
    Ut: Flamur Kastrati
    59'
    Fridjonsson rusler av med en skade. Ser ut til å ha problemer med ryggen. Nå spiller AaFK med en mann mindre på banen.
    62'
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Hólmbert Aron Fridjonsson
    63'
    Kristiansund 4 - 2 Aalesund
    Mål: Amin Askar
    FRISPARKPERLE! Amin Askar smeller til i debuten. Andreas Lie tror nok at det skal komme et innlegg, men Askar er frekk. Curler den inn i nærmeste kryss. Nok et nydelig mål på Kristiansund stadion.
    63'
    Kristiansund 5 - 2 Aalesund
    Målgivende: Serigne Mor Mbaye
    MÅL! MÅL! MÅL! Mbaye smeller ballen ut fra eget felt. Den ender opp hos Pellegrino som viser frem sine eminente avslutningsegenskaper. Skrur ballen perfekt i lengste hjørne.
    66'
    Kristiansund 6 - 2 Aalesund
    Mål: Sondre Sørli
    Målgivende: Liridon Kalludra
    KRISTIANSUND LEKER MED AAFK! Sondre Sørli får ballen fra Kalludra og danser gjennom AaFKs forsvar. Alene med keeper en han sikker og det står 6-2. For en målfest!
    68'
    Kampen er så godt som avgjort nå. Kristiansund har vært nådeløse og effektive, og alt håp om bortepoeng er borte for Lars Bohinen og co.
    72'
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    73'
    Inn: Daan Klinkenberg
    Ut: Oddbjørn Lie
    73'
    Inn: Olaus Skarsem
    Ut: Liridon Kalludra
    74'
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Amahl Pellegrino
    74'
    Inn: Erlend Sivertsen
    Ut: Pål Erik Ulvestad
    75'
    Nå benytter lagene seg av muligheten til å bytte flere enn tre spillere. AaFK innser nok at slaget er tapt og vil spare bein, mens Kristiansund tenker at tre poeng er sikret og har samme tankegang.
    75'
    Tempoet i kampen har falt litt nå. AaFK forsøket, men evner ikke å komme til de store sjansene.
    79'
    Inn: Faris Pemi Moumbagna
    Ut: Sondre Sørli
    80'
    Andreas Lie redder et skudd, men returen går til en KBK-spiller som setter ballen i mål. Blir derimot annulert for offside.
    81'
    Kristiansund 7 - 2 Aalesund
    Mål: Bendik Bye
    YDMYKELSEN ER KOMPLETT! Innbytteren kommer seg til avslutning fra utenfor 16-meteren og plasserer ballen i mål. 7-2!
    81'
    Kristiansund som fortsetter å presse. Kan bli enda styggere dette.
    87'
    På overtid i Kristiansund nå. For en kamp vi har vært vitne til! Kristiansund har dominert totalt i andre omgang og resultatet har blitt pinlig for AaFK.