2-2
1 427
2 821

Ble dekket av Sigurd Skjefstad

Sandefjord kommer til denne kampen fra en sterk seier i serieåpningen mot Odd i Skien. Etter en noe turbulent vinter der trener og daglig leder har fremstått som alt annet enn bestevenner, ser det nå atskillig mer harmonisk ut fra utsiden.
    Sandefjord: Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Lars Grorud, Sander Moen Foss, William Kurtovic – Ruben Herraiz Alcaraz, Emil Palsson, Sander Risan Mørk – Vidar Ari Jonsson, George Gibson, Erik Brenden. Start: Amund Wichne – Jesper Norman Daland, Vegard Bergan, Kristoffer Tønnesen, Eirik Wichne – Eirik Schultze, Joackim Jørgensen - Mathias Bringaker, Eman Markovic, Kevin Kabran - Steffen Lie Skålevik.
    Sandefjord-trener Martí Cifuentes gjør én endring fra laget som startet mot Odd i første runde. William Kurtovic erstatter Anton Kralj på venstrebacken.
    Joey Hardarson i Start gjør to bytter på den sentrale midtbanen: Eirik Schulze og Joackim Jørgensen er inne for Erlend Segberg og Afeez Aremu.
    Velkommen til Sandefjord Arena der Sandefjord i dag får besøk av Start. Vi begynner med lagoppstillingene.
    Sandefjord signerte også en ny spiss denne uka. Marcos Celorrio spilte i fjor på utlån hos Calahorra i Segunda B, etter å ha spilt ungdomsfotball hos Real Sociedad. 23-åringen er imidlertid ikke klar til denne kampen.
    Start snudde 0-1 til 2-1 og så ut til å gå mot seier hjemme mot Strømsgodset i første kamp, men sju minutter før full tid ødela Herman Stengel festen.
    Begge møtene mellom lagene i førstedivisjon i fjor endte uavgjort: 2-2 i Kristiansand ble etterfulgt av 0-0 i Sandefjord. I det som er ventet å bli en kamp for å overleve, trenger de alle poengene de kan få nå i starten av sesongen. Men: Med seier her vil Sandefjord faktisk toppe tabellen sammen med Molde.
    Værmessig har det vært atskillig bedre dager. Etter en lang periode med strålende sol kom styrtregnet hit i går ettermiddag - og i dag har det regnet jevnt. Fortsatt grått og høy luftfuktighet, men skal være mulig å spille god fotball. Gressmatta er i mye bedre stand enn sist Sandefjord var i eliten - godt hjulpet av en forskjøvet seriestart.
    Da er vi i gang!
    1'
    Sandefjords ca 30 syngende supportere lager liv her fra start. De 200 tilskuerne sitter pent med behørig avstand på to av feltene på den ene langsiden - helt etter boka.
    2'
    Start får frispark ute til høyre og flytter stopperne opp.
    2'
    Frisparket klareres. Neste forsøk ender inne hos keeper Jacob Storevik, og det er også vinket for offside.
    3'
    Dagens dommer er Mohammed Usman Aslam fra Lier Il. Med seg har han assistentene Dag Roger Nebben og Kim André Johnsen.
    4'
    Sandefjord triller ball og har etablert et lite trykk her nå.
    4'
    Glimrende raid av Wembangomo som drar seg forbi tre Start-spillere. Finner Vidar ari Jonsson utenfor seg til høyre, men innlegget stoppes.
    5'
    Wembangomo var ønsket av Aalesund i vinter, men Sandefjord sa nei til budet.
    5'
    Bergan prøver en lang crosser opp mot Kabran, blir akkurat for høy.
    6'
    Markovic er sterk med to-tre mann i ryggen og får frispark midt i banen. Lite interessert i å la Start kontre der, Sandefjord.
    8'
    Der er Start nære! Ballen slås inn fra høyre, og er det Markovic som avslutter da? Like utenfor nærmeste stolpe fra 10 meter.
    9'
    Mange som er misfornøyde samtidig her nå. Start vil ha frispark etter en takling på Eirik Wichne, Sandefjord-supporterne vil ha innkastet som Start ender opp med å få.
    11'
    Kabran får et meget billig frispark i duell med Rufo. Cifuentes ikke fornøyd.
    12'
    Kurtovic prøver å dra av Bringaker på venstrebacken sin. Dristig, og mister nesten ballen, men redder seg inn. Ingen utpreget back, Kurtovic, men har en god venstrefot.
    13'
    Mål for Start!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Start
    Mål: Mathias Bringaker
    Målgivende: Kevin Kabran
    Start tar ledelsen i Sandefjord. Det er Kevin Kabran som vender opp ute på venstrekanten og slår innoverskrudd med høyre, i feltet får Mathias Bringaker gå opp meget upresset og header ballen via tverrliggeren og i mål.
    14'
    Gibson kommer til en avslutning for Sandefjord. Header ballen over.
    16'
    Nye heading fra Gibson, denne gang etter innlegg fra høyre. Wichne har god kontroll, og det er også vinket for offside.
    17'
    Midstopper Sander Moen Foss er med opp for hjemmelaget, prøver en stikker som blir for lang og går til utspill fra keeper.
    18'
    Start har lagt seg lavt her og lar Sandefjord trille ball mens de venter på mulighet til å slå kontra.
    21'
    Meget godt innlegg fra Eirik Wichne finner Bringaker i feltet, men touchen blir litt for hard og ballen går utover linjen.
    23'
    Igjen er midtstopper Moen Foss på raid, får frispark ca 35 meter fra Start-målet.
    24'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 1 Start
    Mål: Lars Grorud
    Målgivende: Vidar Ari Jónsson
    Og der er vi like langt! Vidar Ari Jonsson slår frisparket inn fra venstre, der henger midtstopper Grorud i lufta og stusser ballen over en utrusende Amund Wichne.
    25'
    Ble svevende i ingenmannsland der, Wichne. Kan likevel dele litt skyld med lagkameratene som lot Grorud løpe inn helt alene.
    27'
    Sandefjord trykker nå, corner fra venstre.
    27'
    Kurtovic prøver en fiks variant ut til Palsson som skal skyte, det blir blokkert og ballen ender hos Kurtovic igjen som får veldig god tid til å sikte. Men innlegget går over Gibson.
    29'
    I stolpen fra Start! Et flott angrep begynner med at Start spiller av seg press midt i banen, Schulze tar med seg Wichne ute til høyre og han finner igjen Bringaker. Innlegget havner via en Sandefjord-spiller hos Schulze på 14 meter - han skyter via et SF-bein i stolpen.
    30'
    Kabran går i bakken i feltet og vil ha straffe. Dommer Aslam slår ut med armene.
    32'
    Nytt frispark for Sandefjord ute til venstre."Stå i mot innløpene", roper Hardarson. Kurtovic prøver igjen en fiks variant med Palsson - det fungerer ikke nå heller. Tipper de lar den hvile litt.
    33'
    33'
    Fin ball fra Markovic over mot Wichne. De to har vært kvikke den første halvtimen.
    35'
    Start får frispark helt nede ved Sandefjords cornerflagg.
    36'
    Kurtovic drar seg forbi Wichne, men Start-backen rapper ballen tilbake igjen. Kurtovic ligger meget bredt og høyt når Sandefjord setter igang bakfra, mens Wembangomo trekker inn i banen fra høyre, slik at det mer ligner en 3-4-3 offensivt.
    41'
    Bringaker får frispark etter en rekke 50/50-dueller med Palsson. Start flytter opp.
    43'
    Sandefjord Fotball 1 - 2 Start
    Mål: Jesper Daland
    Og der leder Start igjen! Et langt innkast ender med en heading i tverrliggeren, ballen faller ned til Jesper Daland som setter den i mål fra kort hold.
    45'
    Pause i Sandefjord. Kaptein Grorud velger å ta en liten prat med dommer Aslam på vei inn i garderoben. Det gjør også et par av hjemmelagets reserver. Det hjelper lite; Start leder og har også skapt flere sjanser hjemmelaget. Så i grunnen ingenting å si på resultater her. Vi tar en kopp kaffe og lader opp til nye 45!
    Da er vi klar for 2. omgang!
    46'
    Bringaker dyttes av Kurtovic og får foten til Palsson i bahodet når han faller. Frispark helt ute til høyre ved midstreken.
    47'
    Start trykker på her. Et innlegg blir bokset ut av Storevik, men ikke lenger enn til Bringaker som skyter via et SF-bein til corner.
    49'
    Corneren klareres.
    49'
    Skålevik stopper en kontring ved å holde igjen Wembangomo. Heldig som slipper det gule kortet, der.
    49'
    Kurtovic svinger inn fra venstre, ballen sklir av luggen til Jonsson.
    51'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    George Gibson
    Skålevik
    52'
    Temperatur her nå. Skålevik vil ha frispark i duell med Moen Foss, ikke lenge etterpå er Gibson for sen med ballen i beina hiver ut en ettersleng når han mister den. Dommer Aslam drar frem det gule kortet - og det var nok både riktig og god timing.
    54'
    Gult kort til Start
    Mathias Bringaker
    54'
    Sandefjord Fotball 2 - 2 Start
    Mål: Rufo
    Og vi er like langt! Bringaker lager frispark for Sandefjord helt nede ved dødlinjen og pådrar seg gult kort. Igjen er Vidar Ari Jonsson servitør og markeringsjobben slett - Rufo header inn 2-2 fra rundt 10 meter.
    55'
    Steffen Lie Skålevik
    57'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Kristoffer Hansen
    Ut: Erik Brenden
    58'
    Inn: Ze Eduardo
    Ut: Sander Risan Mørk
    58'
    Inn: Sivert Gussiås
    Ut: George Gibson
    58'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Kasper Skaanes
    Ut: Eman Markovic
    59'
    Ok, nå var det mye her: Sandefjord utlignet altså etter noen minutter med mye krangling, så fikk Steffen Lie Skålevik det gule kortet han hadde jobbet for en stund da han blokkerte et frispark, og så slo Cifuentes og Hardarson til med fire bytter på rappen.
    61'
    Gussiås og Ze Eduardo scoret hvert sitt mål da de kom inn mot Odd i Skien - sistnevntes ble riktignok endret til selvmål.
    63'
    Stor mulighet for Jonsson og Sandefjord! Mannen som har servert begge hjemmelagets scoringer får nå sjansen selv - men skyter høyt over fra 10 meter. Holder hendene foran ansiktet i fortvilelse.
    64'
    Fin fotballkamp så langt, og nå titter sola frem også. Livet gir!
    65'
    Lars Grorud
    Kevin Kabran er kjapp i steget - og veldig mye kjappere enn Lars Grorud. Blir lagt i bakken, og det gule kortet er soleklart.
    66'
    Igjen smeller det i tverrliggeren for Start! Tredje gangen så langt. Så ut som det var Daland som avsluttet, i så fall veldig nær å bli tomålsscorer, unggutten i midtforsvaret.
    68'
    Sandefjord prøver å trille seg ut bakfra, men Moen Foss sleiver ballen til innkast. På hugget nå, Start!
    72'
    Normann Hansen får frispark ute til venstre i duell med Wichne. Jonsson kommer over for å slå inn.
    73'
    Igjen svinger islendingen inn i feltet, der er Gussiås nær ved forlenge ballen, men den går inn til keeeper.
    74'
    Wembangomo utfordrer på høyrekanten, corner for Sandefjord.
    74'
    Grorud kommer til heading på corneren, men langt utenfor.
    75'
    Inn: Erlend Segberg
    Ut: Joackim Jørgensen
    76'
    Kampen har roet seg litt nå etter en ganske intens periode. Start har fire mann i oppvarming, Sandefjord tre. Kommer nok et par bytter til kjapt her.
    78'
    Normann Hansen drar seg fri fra Wichne ute til venstre, slår inn mot Jonsson, men ballen er for høy og går til utspill fra mål.
    81'
    Corner for Start!
    81'
    Inn: Mikael Ugland
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    85'
    Ingen spesielt god kamp av Skålevik her.
    85'
    Start får corner fra høyre.
    87'
    Tønnesen svinger corneren inn, Moen Foss header ut.
    87'
    Inn: Anton Kralj
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    88'
    Kralj tar backen, Kurtovic skyves frem.
    88'
    Start trykker på her! Kabran slår inn, ballen stusser tverrliggeren! Dommeren gir utspark fra mål, men spørs om ikke det var veldig nært et selvmål og skulle vært en corner.
    90'+1
    Storevik fanger et innlegg fra høyre. Virker som det skal ende med uavgjort her.
    90'+3
    Der er vi ferdige i Sandefjord! 2-2 er et resultat Start har mest grunn til å være misfornøyd med, all den tid de hadde ikke mindre enn tre baller i metallet!
    Gemyttelig stemning når lagene takker for kampen. Begge virker slitne, og har da også lagt ned et solid arbeid i en tidvis ganske så underholdende fotballkamp. Vi takker for oss for nå, og går ned for å snakke med spillere og trenere. Følg med på VG.no for reaksjoner utover kvelden!