5 197
13 698

Ble dekket av Sander Randeberg Hauan

Hei og velkommen til livedekning av Fulham - Liverpool! Lagoppstillingene ventes klokken 16.30.
    Jürgen Klopps avskjedssesong har fått seg en solid trøkk de siste to ukene. Først ble det uavgjort mot erkerival Manchester United, før det ble 0-1-tap i ligakampen mot Crystal Palace og exit fra Europa League mot Atalanta. Gutta fra Merseyside er tre poeng bak serieleder Arsenal, men har en spilt en kamp færre. Manchester City er to poeng foran Liverpool, og må sies å være i førersetet for å sikre ligatittelen.
    Fulham er på deres side litt i ingenmannsland: Avstanden ned til nedrykkskampen er på 17 poeng, mens det skiller 8 poeng opp til Newcastle (som har en kamp færre spilt) på sjetteplassen. Forrige helg ble byrival West Ham slått i en sterk borteseier.
    Skadesituasjonen Liverpool: De røde mangler Joel Matip og Thiago Alcantara med langtidsskader. Connor Bradley er også ventet å være utilgjengelig med en ankelskade.
    Skadesituasjon Fulham: Willian sliter med en lyskeskade. Ellers er alle tilgjengelige.
    Liverpool har scoret i 19 strake bortekamper i ligaen - kun en gang tidligere har de hatt en lengre rekke, med 21 strake fra febraur 1955 til februar 1956.
    Liverpool-benken: Kelleher, Gomez, Konate, Szoboszlai, Nunez, Mac Allister, Salah, Jones, Tsimikas.
    Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Van Dijk, Quansah, Robertson - Elliot, Endo, Gravenberch - Gakpo, Jota, Diaz
    Både Nunez og Salah på benken for Liverpool! Der sitter også Szoboszlai og Mac Allister.
    Fulham-benken: Rodak, Tete, Ream, Reed, Cairney, Wilson, Adama Traore, Raul Jimenez, Broja
    Fulham (4-2-3-1): Leno - Castagne, Tosin, Bassey, Robinson - Palhinha, Lukic - Iwobi, Andreas Pereira, De Cordova-Reid - Muniz
    - Vi spiller tre kamper på seks dager. Vi kan ikke ignorere det og da må vi gjøre endringer for å ha friske ben. Jeg har snakket med Mo (Salah) og alt er bra, sier Jürgen Klopp om dagens Liverpool-lag.
    - Vi ønsker å gjøre livet vanskelig for Liverpool og gi dem en tøff kamp, sier Fulham-manager Marco Silva før kampstart.
    Salah hviles altså før kamp mot Everton onsdag og West Ham lørdag. Egypteren har skapt 58 sjanser i åpent spill denne sesongen. Kun Martin Ødegaard (68) og Bruno Fernandes (59) har skapt flere sjanser.
    Lagene er på vei ut på gressmatta. Solen skinner i London og det er perfekte forhold for fotball!
    Liverpool tar avspark.
    1'
    Liverpool triller ballen i laget det første minuttet.
    1'
    Liverpool slår langt mot Diaz ute til høyre. Ballen triller inn til Fulham-keeper Leno.
    2'
    Diaz og Jota kombinerer seg inn i feltet. Jota forsøker et innlegg, men må nøye seg med corner.
    2'
    KJEMPESJANSE! Trent Alexander-Arnold prikker et innlegg i kjent stil og inne i feltet får Diaz headet ballen mot mål - men den går noen centimetre utenfor.
    3'
    VG Live svarer
    Sørdal
    Salah har knapt vært i verre form. Han spares ikke dette er en ren vraking.
    Ikke umulig. Jeg gjengir bare det Klopp sa før kamp jeg :)
    Liverpool har mye ball de første seks minuttene. Triller fra side til side og leter etter åpninger i Fulham-forsvaret.
    5'
    83% ballbesittelse for Liverpool i åpningen. Der har du et bilde på hvordan kampen ser ut foreløpig.
    7'
    Liverpool angriper i bølge etter bølge. Først er det like før Luis Diaz kommer alene med keeper Leno - så er det Jota som får slått inn fra venstre - ender med corner.
    8'
    Corneren lander hos Alexander-Arnold utenfor feltet. Han gjør seg klar til å svinge inn et innlegg - men forsøket går himmelhøyt over målet til Leno.
    9'
    Fulham forsøker et angrep, men Andreas Pereira får pasningen bak seg og Liverpool overtar.
    10'
    Igjen forsøker Liverpool en lang pasning i bakrom mot Diaz. Ender i klypene til Fulham-keeper Leno.
    11'
    Fulham og Iwobi spiller seg fint fri på høyrekanten. Iwobi får til et brukbart innlegg som stanges ut til corner. Det er nok til å få frem litt jubel fra hjemmefansen.
    12'
    Corneren ender med utspark for Liverpool.
    12'
    Liverpool forsøker å spille seg ut bakfra, men Wataru Endo lager frispark ute på Liverpools høyrekant. God innleggsmulighet for Fulham.
    13'
    Pereira pisker inn frispark - og plutselig står tre Fulham-spillere klare foran mål, men Gravenberch er inne og forstyrrer nok til at ingen av dem får til en god heading.
    13'
    Gakpo prøver å tre gjennom Robertson ute til venstre, men Iwobi er nede og gjør en god defensiv jobb.
    14'
    Bård
    Hvorfor bues det på Elliott?
    Han ble hentet fra Fulham-akademiet som 16-åring. Henger nok sammen med det.
    Fulham får en kontringsmulighet, men Liverpool er kjapt tilbake igjen og rydder opp.
    18'
    Fulham har hevet seg de siste minuttene. Holder ballen bra og truer Liverpool, spesielt på høyrekanten med Iwobi.
    19'
    Pereira er også sentral. Kommer ofte dypt i banen og involverer seg i spillet.
    20'
    Elliott får en skuddmulighet - men skyter rett i ryggen på Gakpo. Nederlenderen står kun to-tre meter unna og rekker ikke å flytte seg.
    21'
    Alexander-Arnold slår en lekker stikkpasning til Diaz, som inne i boksen slår mot Jota. Den går via en Fulham-forsvarer og treffer Jota i kneet får den triller over dødlinjen.
    22'
    Fulham spiller seg fint rundt på venstrekanten før et innlegg ender hos Palhinha. Fra 20 meter får han beskjed om å skyte - og gjør det, men skuddet går rett på keeper Alisson. Det er faktisk det første skuddet PÅ mål så langt.
    23'
    Eirik
    Tilleggskommentar om Elliot; han ble tidenes yngste i PL når han debuterte for Fulham i en ander av 16 år og 30 dager. Han var juvelen deres.
    Liverpool slår langt mot Jota, som lekkert header ned til Gakpo. Nederlenderen avanserer noen meter før han takles av Palhinha og får frispark i meget god posisjon.
    26'
    Frisparket er snaut 20 meter fra mål - en meter og to til høyre for 16-meter-sirkelen.
    27'
    Trent Alexander-Arnold står klar for å ta frisparket. Elliott er også med i diskusjonen om hvem som skal ta det.
    28'
    Det blir Elliott. Han forsøker å skyte under muren, men den hopper ikke nok til at ballen kommer seg forbi.
    28'
    Jota blir tatt like utenfor 16-meteren til Fulham.
    30'
    Gult kort til Fulham
    Joao Palhinha
    Får det gule kortet etter taklingen på Jota.
    30'
    Frispark fra lignende posisjon som det i stad. Denne gangen en meter og til til venstre for 16-meter-sirkelen.
    30'
    Kamera finner Alexander-Arnold. Elliott står også der. Denne gang blir det vel visekapteinen?
    31'
    Mål for Liverpool!
    Fulham 0 - 1 Liverpool
    Mål: Trent Alexander-Arnold
    HAN MÅKER DEN OPP I KRYSSET! Han lar ikke Elliott ta det denne gangen - og visekapteinen bøyer ballen vakkert opp i det venstre hjørnet. Perlemål!
    32'
    Liverpool har fått kampens første mål. Kan det gi litt mer energi til de rødkledde?
    33'
    Det ser i alle fall sånn ut! Liverpool går rett i angrep og Gakpo løsner skudd fra hjørnet av 16-meteren. Ballen har retning nærmeste kryss, men Leno henger med og redder til corner.
    34'
    Så kontrer Fulham...
    35'
    De Cordova-Reid krangler med seg ballen inn i feltet til Liverpool. Han kommer seg forbi Endo - men så løper han rett i en murvegg ved navn Virgil Van Dijk. Dommer vinker bort ropene om straffespark.
    35'
    Quansah ligger ned og holder seg til kneet.
    35'
    Begge lag bruker pausen til å samles for å diskutere litt. Quansah har fått behandling og løper til sidelinjen før han kan komme inn igjen på banen.
    35'
    Ser ut til at det går bra med Quansah. Tripper på sidelinjen og virker sugen på å komme inn igjen.
    37'
    Quansah er inne igjen og begge lag er fulltallige igjen.
    37'
    Fulham løfter inn fra venstre - inne i boks får Muniz lagt ned ballen med brystkassen før han rapper til på volley. Har litt dårlig tid og plass og skuddet går høyt over målet til Alisson.
    38'
    Tosin Adarabioyo
    Går hardt inn i Gakpo og får det gule.
    39'
    God Fulham-mulighet! Endo løpes opp av Palhinha. Ballen ender hos Iwobi, som igjen finner Palhinha ute til høyre. Han får slått inn til Muniz. Det er trangt, men har får til en brukbar avslutning fra kloss hold rett på Alisson.
    41'
    Det må være lov å påstå at Liverpool MÅ ha en seier her. Står dette seg er det likt med Arsenal, som er foran på målforskjell. Manchester City har en kamp færre spilt og vil med seier være serieleder to poeng foran Arsenal og Liverpool.
    41'
    Fulham får frispark utenfor det høyre hjørnet av Liverpools 16-meter.
    44'
    Pereira står ved ballen. Kan få til et farlig innlegg her, Fulham.
    45'
    Fulham sparker igang andre omgang.
    45'
    Det legges til fire minutter.
    45'+1
    OI! Pereira går for skuddet! Det er nokså midt på mål og det ser ut til at Alisson akkurat får hånden på den. Men dommer Pawson dømmer utspark til Liverpool. Merkelig situasjon.
    45'+1
    Mål for Fulham!
    Fulham 1 - 1 Liverpool
    Mål: Timothy Castagne
    Målgivende: Rodrigo Muniz Cavalho
    SÅ KOMMER UTLIGNINGEN! Fulham slår inn fra venstre og den lander hos Iwobi. Han vipper inn igjen mot Muniz - som header rett i Quansah. På returen kommer Castagne løpende og triller inn 1-1!
    45'+2
    Kalddusj for Liverpool like før pause. Hvordan svarer de på dette, i en kamp de helst skal vinne for å holde liv i titteldrømmen?
    45'+3
    Syv-syv i målsjanser, Fulham har hatt tre skudd på mål - Liverpool med to skudd på mål.
    45'+4
    Vi passerer tillagt tid, men får kanskje ett minutt og to til etter scoringen til Fulham.
    45'+4
    Det er pause! Alexander-Arnold sendte Liverpool foran med en ordentlig perle, men på tillagt tid sørget Timothy Castagne for at det står 1-1 til pause.
    Lagene er på banen. Vi er klare for 2. omgang!
    Robertson forsøker en vegg med Elliott, men pasningen fra Liverpools nummer 19 er svak og triller til innkast - til stor jubel fra hjemmefansen
    46'
    TV-bildene finner Alexis Mac Allister i oppvarming. Liverpool har flere på benken som kan gjøre en forskjell - blant andre Salah, Nunez og nevnte Mac Allister.
    47'
    Elliott får ballen i drømmeposisjon, men han sleiver noe voldsomt fra 18 meter. Kunne blitt farlig om Elliott hadde truffet bedre.
    51'
    Endo strør en lekker pasning ut til Gakpo. Nederlenderen trekker seg inn og slår inn, men Fulham klarerer.
    52'
    Mye nesten for Liverpool nå. Angriper igjen og igjen, men inne i feltet til Fulham mangler den siste utløsende pasningen.
    52'
    Fulham 1 - 2 Liverpool
    Mål: Ryan Gravenberch
    Målgivende: Harvey Elliott
    GRAVENBERCH GIR LIVERPOOL LEDELSEN! Og det er aldri noe tvil, for han curler den vakkert inn. Liverpool og Elliott vinner ballen høyt. Elliott overlater til Gravenberch, som legger til rette fra 20 meter og curler den lekkert bort til høyre!
    53'
    Liverpool er tilbake i ledelsen, og det etter Gravenberchs første ligascoring for de røde. Den trengte de nå!
    53'
    Og det svinger i toppen av tabellen. Liverpool er tilbake á poeng med Arsenal, kun bak på målforskjell. City er ett poeng bak, med en kamp færre spilt.
    55'
    Liverpool trøkker til etter 2-1. Holder ballen og triller opp angrep etter angrep nå.
    56'
    Jon
    Var vel ikke første ligamål til Gravenberch?
    Joda! Han har to i Europa League og ett i FA-cupen, men dette er det første ligamålet for Liverpool.
    JOTA! Liverpool kommer rundt på venstrekanten etter lekkert forarbeid fra Gravenberch. Jota får ballen fra kloss hold og tupper til med tåen, men rett på Leno.
    60'
    Liverpool får et brudd høyt i banen. Gakpo avanserer mot 16-meteren før han dunker til. Leno henger med på forsøket.
    63'
    NESTEN SELVMÅL! Jota kommer seg rettvendt og ser at Diaz er full fart på vei mot mål. Pasningsforsøket stoppes av Bassey - og ballen triller akkurat forbi stolpen og til corner. Ser ut som om Diaz hadde vært i offside om pasningen hadde kommet frem.
    66'
    VG Live Bruker
    Burde ikke Liverpool kjøre på og forbedre målforskjellen?
    Skjønner tanken, men det er jo en risiko å satse på flere mål også. Med tanke på at avstanden til Arsenal er på +9 målpoeng er det kanskje greit å sikre tre poeng?
    Spillerbytte - Fulham
    Inn: Tom Cairney
    Ut: Joao Palhinha
    71'
    Inn: Harry Wilson
    Ut: Bobby Reid
    Wilson kommer inn mot gamleklubben. Skal han bidra til å knuse titteldrømmen til eks-klubben da?
    71'
    Fulham 1 - 3 Liverpool
    Mål: Diogo Jota
    Målgivende: Cody Gakpo
    JOTA SETTER 3-1! Liverpool er nådeløse på kontring. Gakpo trer Jota gjennom på tredve meter og portugiseren fortsetter rett frem. Skuddet er ikke det hardeste, men Leno får ikke stoppet den fra å trille inn.
    71'
    Målet skal sjekkes for offside.
    72'
    Den er FRYKTELIG tight. Jeg klarer ikke se om Jota er foran eller bak Bassey. Denne er vanskelig.
    73'
    Onside! Målet står!
    73'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Mohamed Salah
    Ut: Diogo Jota
    Og det var det siste han gjorde. Inn med Salah.
    74'
    Inn: Alexis MacAllister
    Ut: Ryan Gravenberch
    74'
    Inn: Darwin Nunez
    Ut: Luis Diaz
    74'
    Trippelbytte for Liverpool.
    75'
    Nunez spilles gjennom og får avsluttet, men offside-flagget kommer opp
    75'
    Cairney er illsint på dommer etter at han ikke får frispark utenfor feltet til Liverpool.
    79'
    Timothy Castagne
    80'
    Inn: Joe Gomez
    Ut: Trent Alexander-Arnold
    80'
    Frispark til Fulham i fin innleggsposisjon. Hands på MacAllister.
    82'
    MacAllister header unna første forsøk. Ballen spillesinn igjen til Muniz. Han brassesparker, men forsøket blir blokkert.
    83'
    Foreløpig god kontroll på en sluttspurt fra hjemmelaget, Liverpool.
    83'
    Inn: Adama Traore
    Ut: Alex Iwobi
    85'
    Fem minutter pluss tillegg for Fulham igjen for å skape spenning på slutten.
    85'
    Inn: Dominik Szoboszlai
    Ut: Cody Gakpo
    86'
    Endo prøver å spille fri Nunez. Pasningen blir for lang.
    86'
    Liverpool holder på å rote det skikkelig til! Bortelaget mister ballen på egen banehalvdel. Wilson skyter og Alisson gir retur. Den setter Muniz i nettveggen fra skrått hold.
    89'
    Elliott skyter fra langt hold. Utenfor.
    89'
    Legges til seks minutter.
    90'
    Har du to skjermer å se på? Med tanke på straffekonk i fa-cupen
    Jeg har heldigvis det!
    van Dijk klarerer et innlegg til innkast. Fem minutter igjen.
    90'+1
    Frispark til Fulham.
    90'+2
    Liverpool klarerer. De får og et innkast. Dette går mot rød seier.
    90'+3
    Salah spiller på tvers mot Nunez. Akkurat for lang. Stor mulighet!
    90'+3
    Salah rapper til. Langt til side for mål.
    90'+4
    Liverpool vinner 3-1 borte mot Fulham og holder liv i titteldrømmen. Takk for følge!