1-0
53'

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion hvor hjemmelaget tar imot Hønefoss - et lag som sliter på nedrykksposisjon. Det er flotte spilleforhold i Haugesund. Sola skinner, lite vind og en temperatur på rundt 18 grader.
    FKH stiller med følgende elleve i dag (4-2-3-1): Kristiansen - Skjerve, Bjørnbak, Cvetinovic, Myrestam - Anyora, Mæland - Bamberg, Andreassen, Våge Nilsen - Gytkjær. På benken sitter Dalen, Kildentoft, Haraldseid, Nygaard, Haukås, Fevang og Kjelsrud Johansen.
    På FKH-laget merker vi oss at Umaru Bangura ikke er med. Den tidligere Hønefoss-spilleren har vært FKHs beste spiller denne sesongen, men trener Jostein Grindhaug melder at han var syk fredag og derfor står over i dag. U21-stopper Martin Bjørnbak kommer inn i hans sted.
    Vi merker oss også at Joakim Våge Nilsen er tilbake fra start. Han går inn på venstrekanten.
    Hønefoss starter med disse elleve i dag (4-4-2): Clark - Larsen, Solli, Sigursson, Adalsteinsson - Mathisen, Hovda, Vendelbo, Kolehmainen - Riski, Hoås. På benken sitter Hjulstad, Kaland, Midtgarden og Mendy.
    Her merker vi oss at nykommer Simon Larsen går rett inn på Hønefoss-laget.
    FKH var nummer fem på tabellen før denne serierunden. Brann spilte fredag og er nå forbi, men FKH tar 5. plassen tilbake med seier i dag. Da vil de i tilfelle også være kun ett poeng bak Viking på 4. plass.
    Hønefoss er nest sist med 16 poeng etter 15 kamper. De er ett poeng foran bunnlaget Start og har også bare ett poeng opp til Sarpsborg 08 på plassen foran. Før dagens kamper er det to poeng opp til Sandnes Ulf på sikker plass.
    FKH har denne uken lånt Pontus Engblom ut til svenske GIF Sundsvall resten av sesongen. I tillegg kan Maic Sema være på vei på utlån til nederlandsk fotball. Sema er ikke i troppen til dagens kamp. Dette er to offensive spillere som har fått lite spilletid i Haugesund i år.
    På sine ni hjemmekamper denne sesongen har FKH vunnet seks og tapt tre. De tre tapene har kommet mot Sarpsborg 08, Sogndal og Aalesund. Blant lagene som har tapt her er Rosenborg, Strømsgodset, Brann og Vålerenga.
    På sine ni bortekamper har Hønefoss vunnet étt av oppgjørene, fire har endt uavgjort og det har blitt fire tap. Hønefoss sin ene borteseier var mot Vålerenga.
    Da lagene møttes i Hønefoss tidligere i år, vant FKH 1-0 etter en sen scoring av innbytter Gytkjær. Det var hans debut for FKH da han var skadet i de første serierundene.
    Da lagene møttes her i Haugesund i fjor, endte det 1-1. Da utliknet Riski svært sent.
    FKH har to seiere, én uavgjort og to tap på sine fem siste seriekamper. I forrige serierunde vant FKH 3-1 hjemme mot Sandnes Ulf.
    I et intervju som vises på storskjermen her på Haugesund stadion nå, sier sportssjef i FKH, Asbjørn Helgeland, at de vil komme med en uttalelse når det gjelder Umaru Bangura etter dagens kamp. Det spekuleres naturlig nok i at han forlater FKH til fordel for Crystal Palace og Premier League. Palace har vært ute etter Bangura de siste ukene, men klubbene har så langt ikke kommet til enighet. 'Umaru Bangura er ikke solgt. Han vil være til stede på kampen i dag. Jeg kan ikke kommentere hvorfor han ikke spiller. FKH vil komme med en uttalelse etter kampen', sier agent Tony Finigan til Haugesunds Avis.
    FKH har ingen skader eller karantener i stallen nå. Det er heller ingen av spillerne som er ett gult kort unna karantene.
    Hønefoss har to uavgjort og tre tap på sine fem siste kamper. De tre siste kampene har alle endt med null poeng. Sist endte det 2-5 hjemme mot Aalesund.
    Alexander Groven og Kenneth Di Vita Jensen er skadet for Hønefoss. Kevin Larsen var usikker før dagens kamp, og innlevert lagoppstilling viser at han verken er i startellever eller på benken. Helge Haugen fikk sitt tredje gule kort i forrige kamp mot Aalesund og er suspendert i dag.
    Da er spillerne på vei ut på gressmatta. Vi er straks klare for avspark her i Haugesund.
    Vi er i gang. FKH med avspark. Laget spiller fra sør mot nord.
    1'
    Andreassen felles slik at FKH får frispark i farlig innleggsposisjon.
    1'
    Bamberg legger inn. Småkaotisk i Hønefoss-feltet. Ballen legges tilbake til Bamberg, men denne gangen treffer han dårlig og skyter ballen langt over Hønefoss-målet.
    2'
    FKH prøver seg på småspill på venstresiden, men det blir litt for omstendelig. Bortelaget klarerer.
    3'
    Hovda felles på egen halvdel. Hønefoss får frispark, men ville heller hatt fordel.
    4'
    Hoås prøver å spille Toni Kolehmainen gjennom, men ballen går helt inn til FKH-keeper Kristiansen.
    5'
    Anyora mister ballen på egen halvdel. Riski setter fart framover. Han er alene og prøver seg på skudd fra skrått hold. Kristiansen redder enkelt.
    6'
    Mæland kommer seg til innlegg på høyresiden, men han er for upresis. Utspill fra Hønefoss-målet.
    7'
    Hønefoss ligger på egen halvdel med hele laget. Ikke mye rom for hjemmelaget her.
    8'
    FKH får frispark i innleggsposisjon. De tar det kjapt. Ender med corner til hjemmelaget.
    9'
    Haugesund-spillerne roper på hands, men dommer Hansen er ikke enig. Det ender med utspill fra Steve Clark.
    9'
    Solli slår langt mot Riski. Han klarer å holde ballen i spill, men stoppes av FKH-forsvaret.
    10'
    Skjerve med flott innlegg fra høyre. Gytkjær er høyest i feltet, men dansken får ikke styrt ballen mot mål.
    12'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Hønefoss
    Mål: Christian Gytkjær
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Servitør Bamberg legger inn fra høyre. Gytkjær drar seg fint fri og viser deretter både mottak og avslutning av ypperste nivå. Klassescoring av dansken - hans sjuende for sesongen.
    12'
    Skjerve får stå nærmest helt alene ved første stolpe, men han klarer ikke å styre headingen under tverrliggeren.
    14'
    Hønefoss-frispark nede ved Haugesunds cornerflagg.
    16'
    Solli skyter frisparket inn foran mål. Ballen går derimot forbi alle og ut til innkast til FKH på motsatt side.
    17'
    Riski legger inn fra venstre Cvetinovic kaster seg fram og header ballen unna.
    18'
    Etter at hjemmelaget dominerte fullstendig i starten, er vi nå inne i en god Hønefoss-periode.
    18'
    Simon Larsen ligger nede med skade. Må av banen for behandling.
    19'
    Skjerve med en forferdelig langpasning. Den er ikke i nærheten av noen medspillere og går ut til innkast.
    20'
    Våge Nilsen prøver å heade Andreassen gjennom på venstresiden, men ballen går ut av spill.
    21'
    Bamberg kommer til innlegg. Blokkeres til corner.
    21'
    Det blåses frispark til Hønefoss.
    21'
    Simon Larsen får fortsatt behandling på sidelinjen.
    22'
    Skjerve kommer til innlegg, men han slår ballen bak mål. Han er offensiv høyrebacken, men innleggsfoten er ikke av Bamberg-kvalitet.
    23'
    Våge Nilsen nær med å dra seg fri inne i Hønefoss' 16-meter. Det ender med corner.
    24'
    Hønefoss får klarert.
    24'
    Larsen er for øvrig med igjen for bortelaget.
    25'
    Arnór Adalsteinsson får klarert nærmest på målstreken. Bamberg og Gytkjær er begge nær å få styrt den i nettet.
    26'
    Mæland skyter fra distanse, men Clark kaster seg og redder fint nede ved sin høyre stolpe.
    26'
    Misforståelse mellom Mæland og Skjerve. Ballen går ut av spill.
    27'
    FKH angriper med mange spillere, men hjemmelaget er litt for upresise i avleveringene når de nærmer seg Hønefoss-målet.
    29'
    Våge Nilsen skyter et innlegg lavt foran mål. Gytkjær står klar foran mål til å styre den i nettet, men ballen er så vidt i en Hønefoss-spiller og skifter akkurat nok retning til at den passerer Gytkjær.
    30'
    Hønefoss klarerer.
    30'
    Larsen legger inn fra høyre, men Hoås avblåses i det han header ballen foran FKH-målet. Frispark til FKH.
    31'
    Hoås ufin i en duell med Myrestam. Frispark til FKH.
    32'
    Bamberg har ryggen til mål, snur seg og skyter i en bevegelse. Skuddet er hardt, men en meter og to utenfor.
    33'
    Frispark til Hønefoss i skuddhold for Solli.
    33'
    25 meter fra mål. Solli gjør seg klar.
    34'
    Anyora blokkerer Sollis skudd til corner.
    34'
    FKH klarerer og er nære ved å komme på en livsfarlig overgang.
    34'
    Bamberg legger flott inn fra høyre. Andreassen header over fra fem meter. God Haugesund-sjanse.
    36'
    Andreassen blir liggende og holder seg til ansiktet etter en hodeduell med Hoås.
    37'
    Andreassen går av banen for en kjapp sjekk, men er nå med igjen.
    38'
    Anyora skyter fra 30 meter. Skuddet treffer Våge Nilsen og går inn til Steve Clark. Ballen så ut som den traff Våge Nilsen der det gjør mest vondt, men venstrekanten ser ut til å riste det av seg.
    40'
    Bamberg skyter med venstrefoten fra 25 meter. Skuddet er godt. Clark må ut i full strekk og slå til corner.
    40'
    Hønefoss klarerer til innkast.
    40'
    FKH med mange innlegg inn i Hønefoss-boksen, men bortelaget vinner de fleste hodeduellene.
    41'
    Gult kort til Hønefoss
    Arnór Adalsteinsson
    River Mæland ned i det FKH-spilleren er forbi ham.
    42'
    Like før det gule kortet var Riski fri på venstresiden etter å ha løpt fra Bjørnbak. Han slo inn foran mål, men ingen medspillere var på plass.
    43'
    Våge Nilsen kommer til skudd fra tolv meter. Han får derimot ikke plassert skuddet godt nok. Clark redder greit.
    43'
    4686 tilskuere her i dag.
    43'
    FKH med et veldig press nå i sluttminuttene før pause.
    44'
    FKH har hatt en rekke innlegg og avslutningsforsøk, men Hønefoss har vært flinke til å stange unna og blokkere.
    45'
    Det skal spilles minimum to minutters tilleggstid.
    45'+1
    Andreassen avblåses for offside.
    45'+2
    Dommer Hansen signaliserer at han får kortet for gjentatte forseelser.
    45'+2
    45'+3
    FKH går til pause med en velfortjent ledelse. Hønefoss skal si seg fornøyd med at de ikke ligger under med mer enn ett mål så langt.
    45'
    Vi er i gang igjen. Hønefoss med avspark. Nå er det bortelaget som spiller fra sør mot nord.
    46'
    Ingen av lagene ser ut til å ha gjort noen bytter i pausen.
    46'
    Heades ut til ny corner.
    46'
    Hønefoss klarerer første. Bamberg får ballen igjen og slår inn nok en gang. Bjørnbak får avsluttet, men Clark redder greit.
    47'
    Mæland skyter fra distanse. Høyt over.
    48'
    FKH har tatt initiativet fra start også her i 2. omgang.
    48'
    Arnór Adalsteinsson skyter fra distanse. Kristiansen redder greit.
    49'
    Simon Larsen
    Mister ballen til Myrestam og holder deretter FKHs svenske back igjen i det Myrestam er på vei framover.
    50'
    Mæland og Bamberg kombinerer fint nær Hønefoss-målet, men det blir bare nesten. Hønefoss får klarert.
    52'
    Andreassen ligger nede etter en hodeduell med Hoås.
    53'
    Andre gule kort til Hønefoss
    Dommer Hansen konferer med sin assistentdommer. Deretter drar han opp det gule kortet for måten Hoås gikk inn i duellen med Andreassen på. Med gult kort fra før, betyr det utvisning for Hønefoss-spissen.
    53'
    Andreassen er med igjen, men holder seg til tider fortsatt til hodet.
    55'
    Hønefoss forbereder et spillerbytte.
    56'
    Mendy står klar til å komme inn for bortelaget.
    56'
    Bamberg slår hardt inn fra høyre. Sigursson klarerer med kneet.
    57'
    Det ser ut som at Mendy går inn på topp, mens Riski går litt lavere i banen.
    57'
    Myrestam treffer dårlig med et innlegg fra venstre. Ballen går ut av spill.
    59'
    Målsjanse til hjemmelaget. Bamberg slår inn fra høyre. Gytkjær er høyest i feltet, men headingen går like over fra kort hold.
    59'
    Kort corner som ender med innlegg med Bambergs venstrefot. Clark går ut i feltet og holder ballen.
    60'
    Gult kort til FK Haugesund
    Joakim Våge Nilsen
    Kommer for sent inn i en takling.
    60'
    Solli slår farlig inn i feltet, men FKH får klarert.
    61'
    FKH kommer på en overgang med mange spillere, men det blir for upresist.
    62'
    Kort corner som ender med at Mæland chipper ballen inn i feltet. Ballen spretter inn til Steve Clark.
    63'
    Våge Nilsen begynner å virke sliten på FKHs venstreside. Gjør en del feil nå. Våge Nilsen har også nylig kommet tilbake fra skade og har lite kamptrening bak seg.
    65'
    Det er rene power play på Hønefoss sin banehalvdel, men FKH sliter med å skape målsjanser.
    66'
    Myrestam slår inn fra venstre. Clark går ut i feltet og holder ballen.
    67'
    Haraldseid gjør seg klar for innhopp hos FKH.
    67'
    Også Haukås gjør seg klar for innhopp hos hjemmelaget.
    68'
    Hele Hønefoss-laget ligger nå innenfor 30-35 fra eget mål. FKH triller ball og triller ball. Ikke mye underholdende å se på.
    69'
    Frispark til FKH 18 meter fra Hønefoss-målet. Dette blir nok Bamberg-skudd.
    69'
    Bamberg og Våge Nilsen står begge klare.
    70'
    Bamberg skyter velplassert nede med stolpen. Clark kaster seg og slår til corner.
    70'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Joakim Våge Nilsen
    Der kom det varslede byttet.
    71'
    Mendy header unna både første og andre gang Bamberg legger inn.
    71'
    Andreassen legger inn fra venstre. Bamberg får ballen inne i Hønefoss' 16-meter. Han får skutt to ganger, men begge skuddforsøkene blokkeres.
    72'
    Skjerve slår inn fra høyre. Gytkjær kommer seg fri og får hodet på det harde innlegget. Avslutningen går over.
    75'
    FKH har dominert denne kampen veldig - i begge omganger - men det har blitt få klare målsjanser.
    76'
    Mæland slår ballen inn i Hønefoss-boksen. Ballen spretter mellom alle og ut til utspill fra Clark.
    77'
    Bamberg med flott pasning mot Gytkjær, men dansken misser med mottaket. Synd for spissen som ellers ville vært alene med keeper der.
    78'
    Hønefoss får frispark nede ved cornerflagget til FKH. Solli kommer opp for å slå det inn.
    79'
    Solli slår hardt inn. Mendy er høyest i feltet, men får ikke styrt headingen mot mål. Utspill fra Kristiansen.
    79'
    Andreassen ligger nede med skade. Kan se ut som at arbeidsjernet til hjemmelaget må gi seg.
    80'
    Inn: Geir Ludvig Fevang
    Ut: Tor Arne Andreassen
    Andreassen må ut med skade.
    81'
    Farlig foran FKH-målet. Hard og lav corner som går gjennom feltet. Ingen spillere får avsluttet og Kristiansen fanger ballen.
    81'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Mats Andre Kaland
    Ut: Arnór Adalsteinsson
    Bytte nummer to for bortelaget.
    82'
    Hard corner som går gjennom hele feltet og ut av spill. Dommer Hansen mener det er ny corner.
    82'
    Cvetinovic får headet unna.
    82'
    Haukås drar seg fri på venstre. Han slår inn lavt foran mål, men ingen FKH-spillere når fram.
    84'
    Toni Kolehmainen skyter via en FKH-spiller til corner.
    85'
    Haukås klarerer.
    86'
    Hønefoss har hatt en del dødballer de siste minuttene. Med Sollis gode fot er det farlig.
    86'
    Solli skyter fra svært langt hold. Det ser ut som at ballen skifter retning, men Kristiansen får reddet med høyrehånda. Farlig situasjon.
    87'
    Ugonna Anyora er stemt fram som dagens beste FKH-spiller.
    87'
    FKH triller ball på egen halvdel.
    88'
    Vegard Skjerve
    FKHs høyreback roter det til. Riski snapper ballen. Skjerve feller Riski - sannsynligvis bevisst. Klart kort.
    89'
    Solli slår for en gangs skyld en dårlig dødball. Ballen går langt over.
    89'
    Haukås legger inn fra venstre. Clark fanger ballen.
    90'
    Det skal spilles minimum fire minutters tilleggstid.
    90'+1
    Det har spredd seg en usikkerhet og nervøsitet i FKH-laget. Roter bort ballen i enkle situasjoner nå.
    90'+1
    Inn: Erik Midtgarden
    Ut: Toni Kolehmainen
    Hønefoss med sitt siste bytte for dagen.
    90'+1
    Hønefoss nær utlikning. Mendy skyter fra 20 meter. Ballen går hardt i nettveggen.
    90'+2
    FKH på overgang. Mæland spiller fri Bamberg. Fra skrått hold setter han ballen i nettveggen. Nær 2-0.
    90'+3
    Hønefoss med langt framspill i bakrom. Ballen går helt inn til Per Morten Kristiansen.
    90'+4
    90'+5
    Kampen er over. FKH vinner fullt fortjent 1-0 etter å ha dominert nærmest hele kampen. I sluttminuttene ble det derimot spennende da Hønefoss hadde flere dødballer. I tillegg rotet FKH det til i eget forsvar ved flere anledninger. Likevel: FKH klart best og vel fortjente tre poeng.
    FKH beholder dermed sin 5. plass. Nå er laget kun ett poeng bak Viking på 4. plass.