3-0
3-1
Skagestad (sm)88'

Hei, og velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds Fotballklubb og Sarpsborg 08 Fotballforening.
    Dagens verter ligger plassert på en meget sterk 3. plass etter 18 spilte kamper. Laget har 31 poeng, statistkken 9-4-5, og en målforskjell på 39-27.
    Sarpsborg 08 ligger plassert helt nede på en 14. plass etter like mange spilte kamper, og trenger sårt poeng. Gjestene står bokført med 17 poeng, statistikken 4-5-9, og en målforskjell på 24-39.
    Forrige tilsvarende oppgjør gikk for to år siden, og endte med 2-0-seier for tangotrøyene.
    Tor Hogne Aarøy, Christian Myklebust, Andreas Nordvik og Hugues Wembangomo er skadet for hjemmelaget.
    Bortelaget mangler bare Àlvaro Baigorri (skadet) og Sylling Olsen (syk).
    Dagens hoveddommer er Dag Vidar Hafsås. Med seg som assistentdommere har han Odd Arne Vangen og Kai Lafjell. 4. dommer er Even Myrheim.
    AaFK stiller med følgende elleve fra start (4-3-1-2): Grytebust - Matland, Tollås Nation, Skagestad, Phillips - Ulvestad, Orry Larsen, Carlsen - Barrantes Rojas - Hamed-Allah, James.
    Brian Deanes menn stiller sånn fra start (4-2-3-1): Sukke - Berge, Decamps, Heieren Hansen, Berthod - Breive, Ernemann - Elyounoussi, Thórarinsson, Valdimarsson - Samuel Olanare.
    Verdt å nevne er også at Sarpsborg 08 sine nysigneringer Steffen Ernemann og Derek Decamps er klare for kamp. En annen som er klar for kamp er høyreback Akeem Latifu, som signerte en låneavtale med AaFK tidligere i uken.
    Med fem minutter igjen til avspark blir publikum presentert for en ny marokkaner. Houcine Zaidoune har signert en låneavtale som strekker seg ut sesongen for AaFK.
    Kampen er i gang. AaFK med avsparket.
    1'
    Laber åpning Ålesund. Mange feilpasninger og lavt tempo har preget kampen så langt.
    4'
    Bortelaget står høyt i banen og stresser hjemmelaget til å gjøre enkle feil med ballen i beina.
    4'
    Barrantes Rojas prøver seg med høyrefoten fra 20 meter, litt skrått på mål. Skuddet går langt over og til side for målet til Kroglund Sukke. Utspill for keeperen.
    5'
    Stor sjanse for bortelaget! Breive med godt skudd fra 17 meter. Skuddet reddes fantastisk av Grytebust helt nede ved stolperoten! Der kunne det fort stått 0-1 på Color Line Stadion.
    7'
    Ender i ingenting for bortelaget.
    8'
    Berthod lager frispark i god innleggsposisjon for AaFK. Matland står klar til å slå inn.
    9'
    Det påfølgende frisparket er svakt, og går rett i klypene på Sarpsborgs sisteskanse.
    9'
    Det er bortelaget som har initiativet i kampen for øyeblikket. AaFK sliter fortsatt og gjør mye rart med ballen.
    11'
    Berge får nesten lagt inn fra høyre. En god takling av Phillips hindrer innlegget. Bortelaget trykker AaFK bakover.
    15'
    Stopp i spillet nå. Det er Phillips som ligger nede og tar seg til kneet.
    16'
    AaFK dominerer kampen mer nå.
    20'
    Valdimarsson med innlegg fra venstre. Innlegget er fryktelig dårlig og går bak målet til Grytebust.
    21'
    Berge med innlegg fra venstre. Inne i feltet lurer Samuel Olanare. Han får ikke avsluttet skikkelig, men holder på å springe ballen i mål. Bare en ny god redning av Grytebust hindrer skåring for bortelaget.
    24'
    Bokses unna av Kroglund Sukke.
    24'
    James og Carlsen kombinerer fint før førstnevnte får avsluttet. Skuddet blir blokkert av kaptein Heieren Hansen.
    28'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Sarpsborg 08
    Målgivende: Jo Nymo Matland
    Hamed-Allah spilles opp i mellomrommet. Marokkaneren mottar ballen, vender, drar den med seg forbi Heieren Hansen, og banker ballen i mål bak en sjanseløs Kroglund Sukke!
    29'
    Elyounoussi felles av Carlsen ute til høyre for AaFKs 16-meter og får frispark. Thórarinsson står klar til å slå inn.
    32'
    Det påfølgende frisparket heades unna av Latifu.
    32'
    Samuel Olanare spiller ut til Breive, som avslutter fra 18 meter. Skuddet er dårlig, og går langt over målet til Grytebust.
    33'
    Ulvestad prøver å nå Hamed-Allah i bakrom. Berge leser spillet fint. Bortelaget har hevet seg etter skåringen til AaFK og kjører kampen litt nå.
    35'
    Ernemann spiller en nydelig ball gjennom til Samuel Olanare. Spissen blir hardt presset av Tollås Nation, og avslutningen fra litt skrått hold går en meter over målet til Grytebust.
    37'
    Sarpsborg dominerer fullstendig nå. AaFK sliter voldsomt med å få tak i ballen. Ikke akkurat det kampbildet vi hadde sett for oss på forhånd her på Color Line Stadion.
    39'
    Berge med innlegg fra høyre. Innlegget er fint og treffer hodet til Elyounoussi, som får stå helt alene i feltet å heade. Headingen går dog utenfor målet til Grytebust, og dommer Hafsås har også blåst frispark til AaFK i forkant av avslutningen.
    42'
    Havner etter hvert i klypene på Grytebust.
    43'
    Stopp i spillet nå. Det er Valdimarsson som ligger nede etter en duell med Barrantes Rojas.
    45'
    Valdimarsson er oppe igjen, og spillet kan fortsette.
    45'
    Det er lagt til minimum to minutter i 1. omgang.
    45'+1
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Kjetil Berge
    Får kortet for en takling bakfra på Leke James.
    45'+2
    45'+3
    Der er det pause i Ålesund. Det står 1-0 til hjemmelaget etter en flott prestasjon av Hamed-Allah. Bortsett fra det har AaFK på ingen måte vært på sitt beste så langt i kampen. Sarpsborg 08 har vært det førende laget, og bare en strålende Grytebust gjør at blåtrøyene ikke har skåret så langt i kampen. Kampen har også til tider vært preget av svært labert tempo og ekstremt mange enkle pasningsfeil.
    45'
    2. omgang er i gang. Sarpsborg 08 med avsparket.
    46'
    Thórarinsson krangler seg forbi tre AaFK-spillere før han får avfyrt et skudd fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet går langt over og til side for mål. Dårlig utnyttet av Sarpsborg-spilleren.
    47'
    Nytt skuddforsøk fra bortelaget. Denne gang er det Ernemann som skyter fra 30 meter. Nok en gang går forsøket langt over mål. Utspark for keeper.
    49'
    James drar seg ned mot dødlinjen og får slått inn. Inne i feltet står Hamed-Allah helt alene, men et fryktelig første-touch gjør at Sarpsborg får avverget.
    51'
    Samuel Olanare prøver å skyte fra nesten død vinkel ute ved 16-meterstreken. Håpløst forsøk av spissen.
    53'
    Bortelaget har tatt føringen i kampen også i 2. omgang. AaFK sliter virkelig med å ta tak i ballen å etablere noe som helst fremover.
    54'
    Ender i kontring for AaFK.
    54'
    Den påfølgende kontringen er flott utført. Barrantes Rojas spiller til Hamed-Allah. Sistnevnte drar seg fri inne i 16-meteren og setter ballen i stolpen og ut. Stor sjanse for hjemmelaget!
    56'
    Frispark for Sarpsborg 30 meter fra mål. Breive skyter rett i muren, men Matland gir helt unødvendig bort et hjørnespark like etter.
    56'
    Går over alt og alle og til utspark for keeper Grytebust.
    57'
    Aalesund 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Jo Nymo Matland
    Målgivende: Fredrik Ulvestad
    Ulvestad drar av to Sarpsborg-spillere før han spiller til Matland. Venstrebacken bruker et touch og fyrer av en kanon fra 25 meter. Ballen fyker som en prosjektil i mål bak keeper.
    58'
    Får kortet for en stygg takling på Ulvestad.
    59'
    Dagens tilskuertall: 8666.
    63'
    Ernemann prøver seg med et volley-skudd. Ballen sleives rett i Orry Larsen, som banker ballen unna.
    64'
    Lite som skjer i Ålesund nå. Sarpsborg triller mye ball, men får til fint lite. AaFK virker derimot mye farligere når de kommer på overganger.
    67'
    Carlsen feller Elyounoussi 22 meter fra mål. Thórarinsson og Breiver står klare til å skyte.
    71'
    Det blir Thórarinsson som skyter. Ballen går like over målet til Grytebust. Vanskelig å si om AaFK-keeperen hadde tatt den.
    71'
    Latifu med godt innlegg fra høyre. Decamps er våken og får avklarert foran James.
    72'
    Stopp i spillet nå. Det er Elyounoussi som ligger nede etter å ha fått seg en smell i hodet.
    74'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Lars Fuhre
    Ut: Fredrik Carlsen
    En uvanlig anonym Carlsen blir erstattet av Fuhre.
    74'
    Matland med frispark fra 40 meter. Ballen slås inn i feltet, men forsøket er helt ufarlig. Kroglund Sukke får etter hvert fanget ballen.
    77'
    Aalesund 3 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Fredrik Ulvestad
    Hamed-Allah spiller ut til Ulvestad, som skyter fra 20 meter. Skuddet er forholdsvis svakt, men går i mål bak en fomlende Kroglund Sukke.
    77'
    Ernemann skyter fra 25 meter. Skuddet kontrolleres ut av Grytebust. Svakt forsøk fra midtbanespilleren.
    80'
    AaFK kontrollerer i Ålesund. Det finnes lite som tyder på at Sarpsborg skal komme tilbake i kampen.
    83'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Martin Jensen
    Ut: Kjetil Berge
    Dobbeltbytte for bortelaget.
    83'
    Kronberg med innlegg fra høyre. Samuel Olanare avslutter med hodet, men presterer å heade ballen bakover.
    87'
    Aalesund scorer selvmål!
    Aalesund 3 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Edvard Skagestad
    En lang ball i bakrom fremkaller en kommunikasjonsfeil mellom Grytebust og Skagestad. Sistnevnte header ballen i det åpne målet bak et utrusende keeper.
    88'
    Det er lagt til minimum fire minutter i 2. omgang.
    90'+1
    Sarpsborg presser AaFK bakover nå mot slutten av kampen. Hjemmelaget står virkelig på hælene nå.
    90'+2
    Steffen Ernemann
    Får kortet for å felle Hamed-Allah på en stor kontringsmulighet.
    90'+4
    90'+5
    Der er kampen på Color Line Stadion over. Det ender 3-1 til AaFK etter at de skåret alle målene. Bortelaget var stort sett det førende laget i kampen, men slet veldig med å sette ballen i mål bak en strålende Grytebust. Hjemmelaget var på sin side ekstremt effektive. Dermed blir poengene værende igjen i Ålesund, og laget befester sin posisjon på 3. plass i Tippeligaen.