2-0
1 561
2 189

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei og velkommen til livedekningen av FA-cupkampen mellom Chelsea og Sheffield United.
    Dagens kamp er en kvartfinale. I går ble Manchester City og Southampton klare for semifinalen. De to siste lagene som går til semifinalen er vinneren av denne kampen og vinneren i kveldens kamp mellom Leicester og Manchester United.
    Lagoppstillingene har kommet inn.
    Chelsea (3-4-2-1): Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rudiger - Pulisic, Kanté, Jorginho, Chilwell - Mount, Ziyech - Havertz.
    Sheffield United (4-4-2): Ramsdale - Baldock, Jagielka, Stevens, Osborn - Bogle, Lundstram, Norwood, Fleck - McGoldrick, McBurnie.
    Thomas Tuchel gjør fem bytter på Chelsea-laget som slo ut Atlético Madrid i Champions League i midtuken. Zouma, James, Kovacic, Alonso og Werner erstattes av Christensen, Pulisic, Jorginho, Chilwell og Mount.
    Det har plutselig blitt en del endringer på laget til Chelsea.
    Chelsea (4-3-3): Kepa - Hudson-Odoi, Christensen, Zouma, Chilwell - Kovacic, Gilmour, Mount - Pulisic, Giroud, Emerson.
    Usikker på hva som er bakgrunnen, om de rett og slett gikk ut med feil lagoppstilling først eller hva som er årsaken.
    Da er det ni endringer fra kampen mot Atlético i midtuken. Zouma og Kovacic er de eneste som spilte fra start i den kampen som også er med fra start i dag.
    Får også se om det er en 4-3-3 eller om det en 3-4-2-1, som Chelsea stort sett har spilt de siste ukene. Det vil nok i så fall være med Hudson-Odoi og Emerson som vingbacker og Giroud som spiss. Chelsea har selv ført det opp i noe som skulle tilsi en backfirer, men det har vært en del rart fra den siden de siste 40 minuttene.
    McGoldrick med kampens første skudd. Rett på Kepa fra 25 meter.
    2'
    Rolig åpning på kampen.
    4'
    Det ser for øvrig ut til at det er en 3-4-2-1-formasjon for Chelsea. Med Emerson i treeren bak og Chilwell som vingback.
    6'
    Chelsea triller mye med ball her i starten.
    6'
    Sheffield United kriger godt nede ved hjørneflagget og får et hjørnespark.
    9'
    God sjanse! Ballen flikkes videre og Jagielka header fra fem meter, men han får ikke nok kraft i headingen og da går ballen i en bue inn til Kepa.
    10'
    Sheffield United har vært bedre med i kampen de siste minuttene. Kommer seg til et innlegg fra venstresiden. Chelsea klarerer enkelt.
    12'
    Corner til bortelaget.
    13'
    Klareres unna foran første stolpe. Fleck legger inn på ny, men denne gang over alle.
    13'
    Baldock river ned Kovacic midt på banen. Slipper uten et gult kort.
    15'
    Bogle dytter Chilwell i bakken. Fryktelig unødvendig. Frispark til Chelsea like ved hjørneflagget.
    18'
    Heades unna foran første stolpe.
    18'
    Pulisic prøver å finne Hudson-Odoi på kanten, men pasningen er svak og heades unna.
    19'
    Giroud jager på en ball inne i feltet, men Ramsdale er først ute og får tak i ballen.
    20'
    Mount går i bakken etter en duell med Stevens. Roper på frispark, i god skuddposisjon, men spillet vinkes videre.
    23'
    Ramsdale roter det nesten til! Hudson-Odoi legger inn fra høyre og Ramsdale er fint nede, men glipper ballen ut i feltet. Går via en lagkamerat og ut til corner.
    24'
    Sheffield United scorer selvmål!
    Chelsea 1 - 0 Sheffield United
    Mål: Oliver Norwood
    Chelsea tar ledelsen! Hjørnesparket ender ute hos Chilwell. Backen skyter lavt mot det lengste hjørnet (jeg vil tippe at den hadde gått like utenfor), men styres inn av en uheldig Norwood.
    24'
    En jevnspilt kamp frem til scoringen, så det er fremdeles mulig for Sheffield United å komme tilbake, men de skulle nok veldig gjerne hatt det første målet i dag!
    28'
    Lekker ball fra Gilmour mot Hudson-Odoi, som får en fot på ballen før Ramsdale. Avslutningen går over og det er spede rop på straffe, men flagget kommer uansett opp.
    31'
    Chelsea kombinerer fint, men Jagielka løper opp Mount og får ballen unna.
    35'
    Rimelig sjansefattig kamp så langt.
    38'
    McGoldrick prøver å brette ut spillet, men pasningen blir altfor svak og Chelsea overtar.
    39'
    Sheffield United har hatt en del ball her de siste minuttene, men de sliter med å spille seg gjennom Chelsea-forsvaret.
    42'
    Nesten for Chelsea! En fryktelig pasning fra Norwood gjør at Pulisic får sjansen alene med keeper. Ramsdale er raskt ute og kommer såpass nær amerikaneren at han ikke får ballen forbi fra ti meter.
    42'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    McGoldrick skyter fra 25 meter. Midt på Kepa.
    45'+2
    Da er lagene halvveis i London. En jevnspilt og ganske sjansefattig kamp så langt, men Chelsea leder etter selvmål fra Norwood.
    Fantastisk tofotsfinte fra Pulisic! Kommer seg forbi to mann og er plutselig inne i feltet. Prøver å sende ballen forbi Ramsdale, men får den ikke langt nok til siden og setter returen - som kommer raskt på ham - over mål.
    48'
    Bogle går i bakken inne i boksen til Chelsea. Emerson var vel først på ballen der og spillet vinkes i hvert fall videre.
    48'
    Pulisic felles rundt 25 meter fra mål.
    49'
    Mount ser klar ut. God skuddmulighet.
    49'
    Får ballen over muren, men treffer ikke helt med retningen. et stykke utenfor.
    50'
    Hudson-Odoi drar seg inn og fyrer til med venstre. Høyt over fra 15 meter.
    53'
    Gilmour vinner ballen fint med en takling. Prøver å spille direkte gjennom til Hudson-Odoi, men pasningen blir for hard.
    54'
    Pulisic tar seg til leggen. Blir tråkket på av Stevens.
    55'
    Spillet er i gang igjen.
    56'
    Zouma feller McGoldrick midt på banen. Fremdeles holdes det gule kortet i lomma til Andy Madley.
    58'
    Sheffield United får et frispark nede ved hjørneflagget.
    59'
    Slås over alle. Osborn plukker opp og prøver å drible seg fri, men forsøket er mildt sagt svakt.
    59'
    McBurnie faller i feltet etter en duell. Det ropes på staffe, men igjen vinkes det videre.
    60'
    Jagielka setter nesten ballen i eget mål! Under press fra Giroud sentrer han tilbake mot Ramsdale, men blir upresis. Heldigvis for Sheffield United upresis nok til at ballen går utenfor stolpen.
    61'
    Chelsea får ikke noe ut av det påfølgende hjørnesparket.
    61'
    McGoldrick finner Osborn på vei inn i feltet, men førstnevnte var i offside og spillet stoppes.
    62'
    Spillerbytte - Chelsea
    Inn: Reece James
    Ut: Olivier Giroud
    63'
    Inn: Cesar Azpilicueta
    Ut: Andreas Christensen
    63'
    Da flyttes nok Hudson-Odoi høyere i banen.
    63'
    For. En. Sjanse!!! McGoldrick stupheader fra fire meter og prøver å heade tilbake der ballen kom fra. Kepa er sjanseløs, men McGoldricks heading sniker seg utenfor stolpen.
    67'
    Nå er det bortelaget som kjører kampen. McBurnie skyter fra 20 meter og tvinger Kepa til å gjøre en god redning.
    70'
    Hjørnespark til gjestene.
    71'
    Inn: Kai Havertz
    Ut: Callum Hudson-Odoi
    73'
    Inn: Hakim Ziyech
    Ut: Billy Gilmour
    73'
    Lang ball opp mot McGoldrick. Zouma vinner løpsduellen.
    73'
    Spillerbytte - Sheffield United
    Inn: Oliver Burke
    Ut: Oliver McBurnie
    76'
    Ny stor sjanse! McGoldrick drar seg lekkert fri langs dødlinjen og prøver å legge ut mot Bogle. Kepa får en hånd på ballen, som blir slått ut i farlig rom, men Chilwell reagerer raskt og får klarert.
    78'
    Så er det Stevens som får en god mulighet etter et frispark. Rager høyt bak i feltet, men headingen går i nettveggen - på utsiden av målet.
    78'
    Inn: Rhian Brewster
    Ut: Oliver Norwood
    Offensivt bytte fra gjestene.
    79'
    Chelsea bruker god tid nå og har holdt bedre unna for presset fra gjestene de siste minuttene.
    82'
    Inn: N'Golo Kante
    Ut: Christian Pulisic
    83'
    Inn med Kanté i sluttminuttene er nok ikke dumt nå.
    83'
    Chelsea kontrollerer mer igjen nå, men sliter med å skape noe selv.
    85'
    James legger inn mot Havertz, men ballen går over tyskeren.
    85'
    Lang ball opp mot Brewster, som vinkes av for offside.
    86'
    Baldock er oppe med en hånd i ansiktet på Ziyech og frispark til hjemmelaget.
    88'
    Chelsea virker til å ha kontroll på dette nå.
    89'
    Inn: Lys Mousset
    Ut: Jayden Bogle
    90'
    Gjestene hiver inn nok en spiss.
    90'
    Så er det nesten for Brewster! Sheffield United presser på og ballen kommer ut til Brewster. Fra 14 meter fyrer han til, via et Chelsea-bein og like utenfor stolpen.
    90'+1
    Chelsea header unna hjørnesparket.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Mål for Chelsea!
    Chelsea 2 - 0 Sheffield United
    Mål: Hakim Ziyech
    Målgivende: Ben Chilwell
    Hjemmelaget kontrer inn 2-0. Chilwell løfter inn i feltet, hvor Ziyech får dratt seg fri og setter ballen bort i det lengste hjørnet.
    90'+2
    Chelsea er videre til semifinalen i FA-cupen! Det ble en slitekamp i den andre omgangen, men til slutt 2-0 og avansement.