586
1 015

Hei og velkommen til semifinalen i UEFA Womens Champions League, kamp to. Det er nå det skal avgjøres folkens!
    Vi står igjen med fire vanvittig gode lag. Chelsea, Barcelona, PSG og Lyon. Vi skal følge Chelsea mot Barcelona i kveld.
    Chelsea har et meget godt utgangspunkt foran dette returoppgjøret basert på at de vant 1-0 i Barcelona i det første oppgjøret. Cuthbert ble matchvinner der.
    Vinneren her vil møte en fransk klubb i finalen i Bilbao 25.mai siden det er PSG mot Lyon i den andre semifinalen.
    På skadefronten så mangler Barcelona Mapi León, mens Chelsea savner Sam Kerr, Mia Fishel, Aniek Nouwen og Maren Mjelde. Millie Bright er tilbake fra skade, men ble sittende på benken hele kampen sist.
    Denne kampen er vidåpen når vi vet kvaliteten på begge lag og det kun er 1-0 etter første kamp.
    Begge lag ventes i en variant av 4-3-3, hvor det forventes at Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen starter for Barcelona. Guro Reiten starter sannsynligvis på benken for Chelsea.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger ca. 17.30 og kampstart 18.30 - heng med!
    0'
    Vi er i gang!
    0'
    Barcelona har tatt kommandoen i innledningen på Stamford Bridge.
    1'
    For ordens skyld så er det to av fire norske spillere som starter kampen. Det er Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen for Barcelona. Guro Reiten og Maren Mjelde sitter begge på benken for Chelsea.
    2'
    Chelsea med et forsøk. Macario får ballen i mellomrommet og leter etter James, men pasningen blir for hard og Coll plukker opp.
    4'
    Interessant å se lagoppstillingen til Barcelona også, når superstjernene Mariona og Putellas begge sitter på benken.
    5'
    Jevn åpning så langt. Begge lag har hatt ballen uten å skape det helt store. Veldig hyggelig å se at Stamford Bridge er svært godt besøkt til denne kampen.
    6'
    Barcelona fører an med ballen, men i kjent stil er de veldig tålmodige i oppbyggingen av angrepene sine. I skrivende stund fikk de kampens første corner.
    8'
    Kort variant. Innlegget kommer til slutt, men Chelsea stanger unna.
    8'
    Bronze slår et godt innlegg, men Patri har dratt unna mål og toucher ballen utover dødlinjen.
    9'
    Midtbanen til Barcelona begynner å dominere nå. Chelsea får ikke tak på Patri, Walsh og Bonmati.
    11'
    Starter fint inn bak Bronze og flikkes gjennom, men hun er akkurat på feil side.
    11'
    Barcelona er utrolig disiplinerte i sitt forsvarsspill her. Så fort Chelsea vinner ballen så stuper de i press, men om de mislykkes så er det rett på riktig side og i ramma.
    14'
    Chelsea ønsker å ta overgangene når de vinner ballen, men Barcelona er så gode til å sette press på ballfører at de må spille bakover. Tydelig kampplan fra begge lag!
    15'
    Cuthbert med dagens første skudd for Chelsea. Hun har mye i sekken og smeller den langt opp på tribunen, matchvinneren fra oppgjøret i Barcelona sist.
    16'
    Vinkes av når Chelsea skal angripe.
    16'
    Ser ut som Macario har en ganske fri rolle for Chelsea. Hun vandrer og finner rom, mens det er James som er spydspissen.
    18'
    Chelsea med et innlegg fra venstre, men Kaneryd kommer ikke på den. Rolfö klarerer.
    20'
    Kveldens andre corner for Barcelona når Patri prøver et innlegg, men den går via Buchanan og ut.
    21'
    Kort variant til Salma. Innlegget slås på første, men klareres.
    21'
    Graham Hansen får en retur ute til venstre og klemmer til, men Hampton redder den. Dagens første skudd på mål når vi passerer halvveis i denne første omgangen.
    22'
    Graham Hansen prøver å utfordre to Chelsea forsvarere, men kaptein Charles lar seg ikke lure og spiller ballen ut til innkast.
    24'
    Mål for Barcelona!
    Chelsea FC 0 - 1 Barcelona
    Mål: Aitana Bonmatí
    Målgivende: Patri Guijarro
    Bonmati skyter via en fot også sniker ballen seg bort i det lengste hjørnet. Chelsea får ikke klarert og Barcelona står godt etter. Bonmati utfordrer og får den plassen hun trenger for å sette ballen forbi rekkevidden til Hampton. Da er vi like langt i denne semifinalen over to kamper!
    24'
    Bonamti sitter nede og får tilsyn, ser ut som hun blør neseblod. Da benytter begge lagene sjansen til å drikke og få instrukser av sine respektive trenere.
    26'
    Det må sies å være fortjent at Barcelona tar ledelsen. Det er jevnt, men gjestene fra Spania har vært det førende laget totalt sett.
    28'
    Chelsea blir lave i banen og avstanden til James alene på topp blir for stor. De må tørre litt mer, eller bygge det opp med større tålmodighet og flere folk.
    29'
    Stor sjanse for Barcelona! Graham Hansen gjenvinner og slår et innlegg til Salma, men skuddforsøket blokkeres ut til corner. Der kunne det fort stått 0-2.
    29'
    Hampton bokser, men ikke godt nok. Chelsea får til slutt klarert.
    29'
    Chelsea med en gigantsjanse. Macario trer James gjennom, hun slår 45 grader ut til Leupolz som smeller ballen i tverrliggeren, men James er i offside. Dessverre for Chelsea.
    30'
    Barcelona kombinerer fint ute til venstre, men innlegget til Rolfö går i nettveggen.
    33'
    Kaneryd slår et hardt innlegg, men det går rett i klypene på Coll.
    34'
    Macario sender Coll ut i full strekk, keeperen slår skuddet ut til corner. Godt forsøk med venstrefoten.
    35'
    Godt slått corner. Coll må bokse den videre, og det gjør hun godt.
    35'
    Leupolz skal legge an til skudd, men så står dommeren i veien. Da får hun en solid pipekonsert, naturlig nok.
    37'
    For en Chelsea mulighet. Paredes skal spille støttepasning til keeper, men den blir for sløv og Nüsken er plutselig alene med keeper. Hun spiller på tvers, men der får ingen skutt på mål og til slutt havner den hos Cuthbert som igjen blåser den på tribunen.
    37'
    Paredes ligger nede og får tilsyn, da får vi er nytt stopp i spillet. Ser ut som hun holder seg til baksiden av den høyre leggen.
    39'
    Vi er i gang igjen.
    40'
    Barcelona slurver i pasningsspillet sitt og da biter Chelsea på for å kontre. De må være nøye her Barcelona, da har de veldig god kontroll på hjemmelaget.
    41'
    Graham Hansen setter fart og starter sitt sedvanlige dribleshow. Det ender opp i et skuddforsøk som går via en forsvarer og til corner. God involvering!
    43'
    Heades ut av Nüsken.
    43'
    Bonmati vinner tilbake ballen og hun setter opp Rolfö ute til venstre. Hun prøver seg, men skuddet går et stykke over mål.
    44'
    Det nærmer seg pause. Barcelona sin trener Giraldez står og skriver febrilsk på blokken sin, forbereder en solid pauseprat.
    45'+1
    45'+3
    Lagene går til pause på 0-1. Det betyr at vi er like langt i denne semifinalen. Bonmati scoret etter 25 minutter, og hun har vært svært god utover scoringen også. Barcelona har vært det førende laget og leder fortjent. Chelsea blir lave og har lang vei til mål, det må de prøve å rette på. Begge lags trenere må treffe med pausepraten nå, det står om en finale i Champions League i Bilbao i mai. Heng med i andre omgang!
    45'
    Kaneryd slår et spennende innlegg bak stopperne til Barcelona, men Coll er meget våken, kommer ut og plukker den før det blir farlig. Godt innlegg, enda bedre keeperspill.
    46'
    Barcelona er nære å skape en stor sjanse, men Chelsea forsvarer seg heroisk og hindrer skudd.
    48'
    Det er Barcelona som har kommet best ut av startblokkene i denne andre omgangen. Fortsetter det slik så er det kun et tidsspørsmål før det står 0-2.
    49'
    Macario blåses av når hun drar ned Walsh. Kampens første frispark er blåst etter 51 minutter!
    50'
    Slås langt.
    50'
    Chelsea får frispark midt på Barcelona som halvdel når Bonmati feller Macario. Den ser helt greit ut, selvom målscoreren er dypt uenig.
    51'
    Vinkles mot venstre for å heade inn i feltet, men Barcelona får klarert.
    52'
    James feller Rolfö og Barcelona får frispark på egen halvdel.
    52'
    Spiller ballen til Syrstad Engen og Barcelona bygger opp mot høyre.
    52'
    Gult kort til Chelsea FC
    Kadeisha Buchanan
    Buchanan feller Salma bakfra på midten. Sent inne og en stygg takling.
    53'
    Setter i gang kort.
    54'
    Nüsken sklir nesten inn i Paredes og blåses av.
    56'
    56'
    Nüsken skyter i stolpen. Chelsea slår diagonalt mot Lawrence. Hun kommer seg til linjen og slår et godt innlegg langs bakken. Der venter Nüsken som ikke får til tidenes beste skudd, og det går via stolpen og ut. Hjemmelagets klart største sjanse i kampen.
    57'
    Andre gule kort til Chelsea FC
    Får sitt andre gule kort i løpet av fire minutter. Hun stempler Patri lenge etter at ballen er spilt videre. Ikke den styggeste taklingen, men slett ikke feil å gi gult kort. Når blir det tøft for Chelsea!
    58'
    Om ikke veien til Barcelona sitt mål var lang fra før så blir den nok enda lenger nå for Chelsea. Å slå Barcelona med én spiller mindre er en formidabel oppgave.
    60'
    Hampton setter seg ned og må ha tilsyn. Som vanlig kaller trenerne til seg lagene sine og gir direktiver. Spesielt viktig for Emma Hayes og hennes Chelsea nå.
    61'
    Så får vi en ny norsk spiller på banen. Guro Reiten gjør seg klar for Chelsea.
    61'
    Spillerbytte - Chelsea FC
    Inn: Guro Reiten
    Ut: Catarina Macario
    62'
    Så gjør Barcelona klar Mariona!
    64'
    Chelsea har parkert bussen på egen 30 meter nå. Dette blir en lang kveld for vertene.
    65'
    Batlle er med opp og skyter fra 15 meter, men Hampton redder enkelt.
    65'
    Chelsea kontrer ved lynraske Kaneryd. Hun vender seg inn i banen og skyter med venstrefoten, men Coll redder greit.
    66'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Mariona Caldentey
    Ut: Ona Batlle
    66'
    Barcelona maler og maler, men de evner ikke å skape det helt store enda. Chelsea forsvarer seg med nebb og klør.
    67'
    Tyve minutter igjen av denne andre semifinalen, vi er like langt.
    69'
    Setter i gang til Paredes etter at Patri blir felt på egen halvdel.
    70'
    Straffe til Barcelona!
    72'
    Carter gir Bonmati en liten dytt, men så kommer Lawrence og dytter hun enda hardere i ryggen og da er straffesparket klokkeklart. Utrolig unødvendig gjort av Lawrence.
    72'
    VAR skal sjekke om det er straffespark eller ikke. Straffen står i følge dommerteamet!
    73'
    Barcelona scorer på straffe!
    Chelsea FC 0 - 2 Barcelona
    Mål: Fridolina Rolfo
    Sender keeper den ene veien og skyter den andre veien. Nå har Barcelona tatt et kvantesprang mot Champions League finalen!
    74'
    Hva nå Chelsea? Dere er ti spillere og må ha én scoring for å få ekstraomganger og to scoringer for å vinne.
    75'
    Inn: Aggie Beever-Jones
    Ut: Melanie Leupolz
    75'
    Chelsea får frispark på midten og kan flytte opp folk.
    78'
    Slås inn i feltet, men den går utover dødlinjen.
    78'
    Syrstad Engen er i trøbbel mot Beever-Jones og lager et frispark rett utenfor 16-meteren, nede ved dødlinjen. Chelsea kan igjen flytte opp folk og skape noe på en dødball.
    79'
    Slås på bakre, men Salma stanger unna.
    79'
    Barcelona kontrollerer med ballen nå, etter en periode hvor Chelsea har yppet seg litt. Dette kampbildet passer Barcelona godt. De er vandt til å ha ballen mye og trille.
    81'
    Chelsea forbereder et trippelbytte!
    82'
    Inn: Ève Périsset
    Ut: Ashley Lawrence
    83'
    Inn: Millie Bright
    Ut: Anna Johanna Rytting Kaneryd
    83'
    Inn: Fran Kirby
    Ut: Lauren James
    83'
    Inn: Claudia Pina Medina
    Ut: Caroline Graham Hansen
    85'
    Gult kort til Barcelona
    Salma Paralluelo
    Kommer inn i keeper Hampton etter at hun har plukket ballen og får da det gule kortet.
    86'
    Slår langt, men den går til slutt utover dødlinjen til Barcelona.
    86'
    Niamh Charles
    Får gult kort for kjeftbruk på dommeren.
    86'
    Chelsea har vært i fem av de siste syv semifinalene i Champions League, men kun gått til finale én gang. Det var i 2021 når de tapte finalen. Det ser ikke ut til at de skal lykkes i kveld heller.
    88'
    Dommeren må droppe ballen når hun får ballen på seg, til begge lags fortvilelse. Barcelona fortsetter med ballen.
    88'
    Bonmati setter seg ned og signaliserer at hun må bytte. Chelsea er forbanna når dommeren blåser av, det skal hun jo ikke når det ikke er hodeskade.
    90'+1
    Inn: Alexia Putellas
    Ut: Aitana Bonmatí
    90'+1
    Syrstad Engen handser i følge dommeren godt inne på egen halvdel og dommeren gir Chelsea frispark. Nå må Chelsea score om det skal bli fyr i teltet de siste minuttene.
    90'+2
    Alle rekker hånden i været, og dommeren viser utspill fra Barcelonas keeper.
    90'+2
    Barcelona kontrollerer dette med ballen og går nok til finalen i det vi går inn i det siste minuttet.
    90'+4
    Salma kommer alene med Hampton, men nøler og keeperen får avverget! Enorm sjanse.