0-1
1-1
Supporterfordeling på VG
7 791
1 390
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Barcelona i kvartfinalen i UEFA Women's Champions League. Returoppgjøret spilles i Barcelona 28. mars.
    Høstens vakreste eventyr har på spektakulært vis blitt forlenget til den gryende våren for Brann, som med solide 13 poeng tok andreplassen bak Lyon i gruppespillet. Nettopp Lyon var de eneste som beseiret Brann på seks kamper der, og høstens kanskje mest uforglemmelige øyeblikk var overtidsmålet som sørget for 2-2 i hjemmeoppgjøret mot den franske giganten. Snø har siden den gang blitt byttet ut med plussgrader og hestehov for et Brann-lag som inkludert kvalikkampen i oktober har vunnet tre av turneringens hittil fire kamper i Bergen.
    Regjerende mester Barcelona var som ventet overlegne i gruppe A, og etter fem strake seire rundet man noe overraskende av gruppespillet med 4-4 mot Benfica. Baklengsmål og spesielt poengtap er generelt fremmedord for et Barcelona-lag som har tatt 58 av 60 mulige poeng i hjemlige Liga F, en rekke som etter returoppgjøret skjærtorsdag kan akkompagneres av klubbens sjette strake Champions League-semifinale. Det har sirkulert mye vann utenfor velkjente La Barceloneta siden forrige Barcelona-tap, og katalanerne gjester Bergen i kjølvannet av fryktinngytende 32 kamper uten tap.
    Mens Brann-herrene møtte portugisiske Arouca og motstand fra Den iberiske halvøy så nylig som i august, markerer denne kvartfinalen Brann-kvinnenes første møte med en spansk/katalansk klubb. Barcelona har tidligere møtt Avaldsnes og LSK Kvinner, sistnevnte i kvartfinalen i 2018/19, og totalt fire møter med norsk motstand har gitt fire seire og 10-0 i målforskjell.
    Kvelden i Åsane byr på en gresk-rumensk dommerkvartett, med rumenske Alina Pesu som hoveddommer, rumenske Daniela Constantinescu og greske Georgia Komisopoulou assistentdommere og greske Eleni Antoniou som fjerdedommer. Rumenerne Ovidiu Hategan og Horatiu Fesnic er VAR-dommere.
    Brann med én endring fra laget som tapte mot LSK Kvinner i Toppserien lørdag, og Larissa Crummer er inne på topp på bekostning av Anna Aahjem.
    Både Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen med fra start for Barcelona, som ikke uventet stiller med en fryktinngytende ellever på Åsane Arena. I det som er ventet å være et 4-3-3-system, finner man to EM-vinnere fra 2022 og seks VM-vinnere fra 2023.
    Verken nedbør eller nevneverdig kulde til besvær for et Barcelona godt vant hva angår behagelig klima, og oppholdsvær og snaut 10 grader er perfekte spilleforhold en liten time før avspark i Bergen.
    Brann og Barcelona entrer nå Åsane Arena. Møter mellom Bergen og Catalonia har frem til i kveld vært forbeholdt fantasien og ymse TV-spill, men i elektriske Åsane er vi minutter unna avspark i dette første kvartfinaleoppgjøret.
    Kampen har startet
    0'
    Brann innleder oppgjøret.
    0'
    Gjestene i et lekkert lyse- og havblått draktsett i Bergen i kveld. I gang med balltrilling umiddelbart her.
    1'
    Brann-frispark utenfor egen boks. Slås kort.
    3'
    Kvamme i offside til høyre i banen. Ser grei ut.
    4'
    Et Barcelona-innlegg fra noe til venstre er enkelt for Mikalsen. Forholdsvis rolig innledning her. Fullt på tribunene og også folk på haugen bak det ene målet i Åsane.
    6'
    Nok et innlegg fra gjestene, dette ser noe farligere ut. Brann ordner opp i første omgang.
    7'
    Graham Hansen på ferde til høyre i boksen, hvor hun får et forsøk blokkert umiddelbart. Kort tid etter skjer det ting til venstre i boksen, men Brann rir av stormen og kan se at et skudd ender ufarlig over. Stadig mer Barcelona nå.
    7'
    Caldentey prøver seg fra vel 16 meter, men Mikalsen slår til corner. Er ute til sin høyre der, men ser forsøket hele veien. En slags halvsjanse for gjestene.
    8'
    Hjørnespark til Barcelona
    8'
    Mål for Barcelona!
    Brann 0 - 1 Barcelona
    Mål: Caroline Graham Hansen
    Målgivende: Patri Guijarro
    Graham Hansen både tar corneren, kombinerer og setter ledermålet for Barcelona! En lur cornervariant sørger for en oppskriftsmessig ledelse i Åsane. Graham Hansen slår corneren kort og får så igjen ballen på rundt 16 meter. Der legger hun an til veggspill med Guijarro, som legger ballen perfekt til rette for Graham Hansen på rundt 10 meter. Der plassereres ballen iskaldt forbi Mikalsen. Lekkert ledermål for gjestene.
    8'
    Barcelona-frispark til venstre på egen halvdel. Slås kort.
    10'
    Brann på en visitt til høyre i banen, og til slutt får Bratberg Lund skutt fra rundt 16 meter på andre siden. Kort tid etter et nytt skuddforsøk, men keeper Coll er med på notene. Redder enkelt.
    12'
    Nok en variant langs gresset. Bonmati legger så bra inn fra høyre, en serve som nesten finner medspiller. Nesten en mulighet.
    13'
    Brann sliter med forflytningen når gjestene setter opp tempoet her. Sett eksempler på det flere ganger, selv om man ikke har kommet til flere enn én stor målsjanse.
    15'
    Det markeres for en offside til høyre i banen. Trolig Bonmati som er innenfor.
    16'
    Som nevnt to EM-vinnere og seks VM-vinnere fra start for Barcelona her i kveld. En ganske så ellevill statistikk, det. Kun kaptein Guijarro og norske Engen og Graham Hansen som ikke har vunnet seniortittel med landslaget sitt.
    18'
    Graham Hansen med en fantastisk nærteknikk, og når hun får tid og rom, er det gang på gang fare på ferde for hjemmelaget. Enn så lenge ikke veldig sjanseskapende, gjestene i blått.
    19'
    Gaupset meget frekk og freidig idet hun ser at Coll står langt ute. Ballen ender dog et stykke over. Hadde vært litt av en fulltreffer.
    20'
    Enorm mulighet til Graham Hansen, men forsøket ender utenfor! Brann sover litt i timen og tas i ubalanse til venstre på egen halvdel. Graham Hansen setter fart på og får så rikelig med tid til å sikte. Dessverre for gjestene ender ballen rett utenfor. Den skal på mål! Marginer unna 0-2.
    20'
    Brann sliter i frispillingen kort tid etter Graham Hansens mulighet, men det skytes ufarlig over fra et stykke ute. Fort gjort at den muligheten blir større.
    21'
    Brann-fansen sang nettopp "vi hater Engen", som 364 dager i året er en referanse til rivalen i Oslo. Ingen grunn til å tro at de fremmøtte bak det ene målet faktisk har noe imot den norske Barcelona-stopperen, kanskje bortsett fra i kveld. Humor er som kjent lett når man kan det.
    22'
    Nok en gang kort. Et skudd blokkeres tidlig.
    23'
    Brann-frispark utenfor egen boks. Kort variant.
    24'
    Veldig mye Barcelona om man ser på ballbesittelsen her. Trekk på trekk på Branns halvdel. Hjemmelaget generelt ganske så baktunge de første rundt 25 her.
    25'
    Som nevnt mye folk til stede her, og det gjelder så definitivt også pressetribunen. Tilreisende som rapporterer via lyd på svært engasjert vis.
    27'
    Barcelona-frispark på egen halvdel etter at Brann får kombinert seg innover et par meter. Slås langt.
    27'
    Som nevnt mye Barcelona og mange trekk på Branns halvdel, men Mikalsen har ikke fått veldig mange utfordrende skudd å ta hånd om. Scoringen og muligheten til Graham Hansen for relativt kort tid siden de eneste virkelig store mulighetene.
    29'
    Bronze med en stor mulighet for Barcelona, men Mikalsen varter opp med en fin beinparade! Nok en gang til høyre i boksen Barcelona er farlige, og denne gangen er det back Bronze som er på ferde. Får avslutte ganske så fritt, men avslutningen blokkeres av Mikalsens gode beinparade. God redning der.
    30'
    Viser tidvis en ballbehandling som er en fryd for det objektive øyet, Barcelona.
    31'
    Graham Hansen på ferde rett foran Mikalsen, men man får aldri skutt! Barcelona begynner virkelig å nærme seg en andre scoring her. Et innlegg bearbeides til høyre i boksen, og plutselig er Graham Hansen ganske så fri foran Mikalsen. Flere i rødt kommer til og hindrer at det blir en skikkelig avslutning. Graham Hansen kunne hatt tre her!
    31'
    Barca, Barca og atter Barca nå, denne gangen ved Caldentey! Brann svake i frispillingen, noe gjestene i blått er kjappe med å utnytte. Etter hvert får Caldentey klemt til fra vel 16 meter, ganske så midt i banen, men forsøket ender rett utenfor. Ikke langt unna nettsus.
    33'
    Bonmati på farten, hun også, men Mikalsen redder Brann! For n-te gang kommer Barcelona seg fri til høyre i banen, og Bonmati får forsere mot farlig skuddhold. Hun klemmer til, men Mikalsen er nok en gang en enorm skuddstopper. Slår til corner. Mikalsen FK mot FC Barcelona her nå, og førstnevnte imponerer stort.
    34'
    Nok en spinnvill Barcelona-sjanse, men Mikalsen redder Brann! Fra Graham Hansen til Bronze bak i feltet, hvor det heades ned til Caldentey lengre inne. Hun tror hun har scoret denne gangen også, men hodestøtet slås unna av Mikalsen. Mikalsen er høyt, lavt, ja, overalt, i kveld!
    34'
    Brann-frispark ikke så langt fra midtstreken. Kort variant.
    35'
    Barcelona-frispark nær midtstreken. Slås kort. Etter hvert klemmes det til fra Paralluelo et stykke ute, men Mikalsen redder greit og får hjelp med returen. Ikke den vanskeligste redningen i kveld, men Branns sisteskanse holder Brann inne i dette nå.
    36'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 1 Barcelona
    Mål: Cecilie Kvamme
    Målgivende: Justine Kielland
    Ut av intet utligner Brann, og det er Kvamme som plutselig dukker opp bak i boksen! Barcelona kunne allerede vært et solid steg i retning semifinalen, men i stedet smeller det i andre enden. Gaupset fører ball og drar på seg press til venstre i banen, før hun finner Kielland foran seg. Hun legger elegant inn, en ball som finner Kvamme bak i boksen. En umarkert Kvamme setter så utligningen foran et overrasket hjemmepublikum. Kvamme ser helt sjokkert ut etterpå, og det er hun ikke alene om. Brann har scoret mot Barcelona!
    38'
    Caldentey nok en gang frempå, men Mikalsen er med på notene! Guijarro legger inn fra venstre, en serve som på mesterlig vis finner spissen på vel fem meter. Der får hun en lang tå på ballen, men Mikalsen er nok en gang med på notene. Ute til sin venstre og slår til corner. Mesterlig involvering.
    41'
    Klareres unna i første omgang.
    41'
    Barcelona kunne med litt marginer satt 6-7 her, mens Brann scorer på sin første store mulighet. Litt av en omgang i Åsane.
    42'
    Gaupset på farten på Barcelonas halvdel, men hun tar tak i en trøye. Stor i forkant av 1-1, talentet.
    43'
    Stor prestasjon av Brann om man klarer 1-1 til pause her, så får man heller glemme at det er ekstremt ufortjent. Mikalsen enorm bak hos hjemmelaget.
    45'
    Gult kort til Brann
    Rakel Engesvik
    Får det gule etter at hun er tøft inne i en duell.
    45'
    Nok en ellevill Barcelona-sjanse, men dere har lest det før; Brann slipper med skrekken! Graham Hansen slår frisparket fra et par meter inne på Branns halvdel, en serve som finner Paredes til venstre i boksen. Stopperen varter opp med en teknisk god avslutning idet hun klemmer til på direkten, men Brann kan lettet se at ballen ender i krysstangen. Et heldig Brann kunne sikkert gjettet lørdagens syv Lotto-tall etter denne første omgangen her!
    45'
    Pause
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Åsane Arena, hvor det oppsiktsvekkende nok står 1-1 mellom Brann og Barcelona. En fartsfylt omgang kulminerer med svært uventet hjemmejubel i Åsane. Gjestene fra Catalonia kom nemlig til sjanse på sjanse etter hvert som de første 45 minuttene skred frem, spesielt etter at Caroline Graham Hansen sendte dem foran etter rundt 10 minutter. I en omgang som kunne gitt Brann minst fem i sekken, stod en solid Aurora Mikalsen frem, og den elleville sisteskansen ble minutter før pause akkompagnert av en Cecilie Kvamme som var kontant da muligheten oppstod. Både Signe Gaupset og Justine Kielland sentrale i forkant av fulltrefferen som kom totalt (!!) mot spillets gang. Barcelona kunne som nevnt vært flere steg i retning semifinalen allerede, men at Brann har vært heldige, gir nok et elektrisk hjemmepublikum blaffen i. Alt i alt en stor omgang med fotball, dette, og samtlige ser frem til den andre omgangen på Åsane Arena.
    2. omgang
    45'
    Barcelona innleder andre omgang.
    45'
    Skulle gjestene ha like mye marginer med etter hvilen som man hadde mot før hvilen, kan det bli hett for oss alle. Ni store målsjanser i den første omgangen for katalanerne.
    46'
    Ballen spretter en del rundt i boksen, men Brann får klarert.
    47'
    Undertegnede har vært på et par fotballkamper etter hvert, og det er vanskelig å komme på en første omgang som objektivt sett har gitt et så misvisende utfall som den vi nettopp opplevde her i Åsane.
    49'
    Brann-frispark i egen boks. Mulig klatring på en rygg. Kort fra Mikalsen.
    50'
    Gang på gang marginer unna kaos i Brann-boksen også etter hvilen her, men man har enn så lenge stått imot.
    52'
    Barcelona-spillerne er der som den velkjente gjedden i sivet hver gang Brann slurver på egen halvdel. De første vel 50 her har vist at katalanerne ikke trenger hjelp til å komme til målsjanser.
    54'
    Flere i rødt kriger og kjemper på egen halvdel, men til slutt får Haugland frispark imot. Kanskje noe billig. Graham Hansen med serven fra venstre i banen, men ballen går ut til 5-meter.
    54'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Amalie Eikeland
    Ut: Rakel Engesvik
    55'
    Brann med få trekk hver gang man er på en visitt på gjestenes halvdel, men en aktiv Crummer presser Coll i boksen, Populært blant hjemmefansen.
    57'
    Crummer i offside etter et innlegg fra høyre.
    58'
    Barcelona-frispark til høyre på egen halvdel. Kort variant.
    58'
    Caldentey går mot boksen, men til slutt mister hun kontroll på ballen. Ser noe frustrert ut, gjestenes nummer 9. Hadde fra et faglig ståsted fortjent minst én fulltreffer så langt.
    60'
    Nevnte Caldentey på farten nok en gang, men innlegget treffer ikke medspiller. Mye involvert, den bevegelige Barcelona-spissen.
    61'
    VAR-situasjon
    Sjekk av en potensiell straffe her nå. Caldentey ble nemlig taklet ganske kraftig da hun la inn for få strakser siden. Spillet vinkes videre etter få sekunder.
    61'
    Brann har stått bra imot det første kvarteret etter hvilen her. Ingen Barcelona-sjanser å skrive hjem om, kun antydninger. Har fortsatt ballen svært mye.
    63'
    Graham Hansen med nok en mulighet, men ballen ender utenfor! Nok en stor mulighet etter vel timen. Barcelona har angrepet mye til høyre så langt, og her gjør man det igjen. Fra spiss vinkel skytes det rett utenfor. Fru Fortuna er fortsatt med hjemmelaget her, mens Graham Hansen er tydelig frustrert.
    63'
    Har nok et par av disse kampene gjennom sesongen, Barcelona, hvor man sliter med å bryte gjennom et kompakt motstanderlag. Kanskje spesielt på bortebane. Oppe i et tosfiret antall store målsjanser nå.
    65'
    Man kan jo lure på hvilke tanker Brann-trener Ho gjør seg idet vi er halvveis i den andre omgangen. Holder altså fortsatt unna mot Barcelona, selv om det utvilsomt er på hengende håret.
    67'
    Vesentlig lenger mellom de store målsjansene for Barcelona nå enn da man herjet før hvilen. Paredes sender nesten en ball til Morvik idet hun klemmer til. De som kan sin lokalgeografi her i Åsane, vet at det betyr en grov bom.
    69'
    Mål for Barcelona!
    Brann 1 - 2 Barcelona
    Mål: Salma Paralluelo
    Målgivende: Aitana Bonmatí
    Omsider sitter kveldens andre for Barcelona, og det er Paralluelo som vender og avslutter hardt i Mikalsens høyre hjørne! Både Graham Hansen og Bonmati i hovmesterrollen idet katalanerne tar det som objektivt sett er en velfortjent ledelse. Førstnevnte finner sistnevnte til høyre i boksen, hvor det så legges lavt på tvers. Paralluelo vender på rundt 10 meter, før hun kontant setter 1-2 i nettet. Den tidligere sprinteren kan sprinte bort til sine lagvenninner og feire kveldens andre etter bom, bom og atter bom.
    71'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Alexia Putellas
    Ut: Patri Guijarro
    71'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Fridolina Rolfo
    Ut: Ona Batlle
    71'
    Barcelona-frispark til høyre i banen. Brann får kontroll på serven.
    73'
    Gult kort til Brann
    Joanna Tynnilä
    Tar tak i Caldentey og får et greit kort.
    73'
    Gjestene med frispark fra andre siden. Serven beines til innkast.
    74'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Johanna Renmark
    Ut: Justine Kielland
    78'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Anna Aahjem
    Ut: Larissa Crummer
    78'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Sara Ritter
    Ut: Joanna Tynnilä
    78'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Claudia Pina Medina
    Ut: Mariona Caldentey
    79'
    Kvamme med en ball i lengderetningen, men Coll har "koll" på det hele og fanger ballen relativt greit i egen sone.
    80'
    Kort variant, men Paralluelos innlegg kort tid etter ender på andre siden.
    81'
    Naturligvis forbilder hva angår ballbehandling, dette Barcelona-laget. Noen utpå her med ekstreme tekniske ferdigheter i verktøykassen, og i sum blir det tidvis meget fin fotball.
    83'
    Paralluelo prøver seg, men forsøket blokkeres umiddelbart. Mens de første 45 minuttene var en sjansebonanza, har det vært lenger mellom den slags etter hvilen her.
    85'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Tomine Svendheim
    Ut: Signe Gaupset
    85'
    Innbytteren i offside etter et fremspill.
    86'
    Blir naturligvis en oppgave på størrelse med alle Bergens syv fjell til sammen å utfordre dette Barcelona-laget på fremmed gress, men på kun 1-2 er det likevel naturlig å føle at det er en viss mulighet. Utrolig hva marginer for/imot kan gjøre i fotball, noe vi så i første omgang.
    87'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Esmee Brugts
    Ut: Salma Paralluelo
    88'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Vicky López
    Ut: Caroline Graham Hansen
    88'
    Brann ser ut til å avslutte denne kampen med kun én stor mulighet å vise til, i motsetning til gjestenes 11. Sier mye om at 1-2 fremstår som et heldig resultat for et tappert hjemmelag.
    90'+1
    Nok en solid mulighet for gjestene, men Mikalsen slår til corner! Bonmati får plutselig prøvd seg fra vel 16 meter, et skudd som har en lovende retning. Mikalsen får imidlertid hansken på en ball som så går i tverrliggeren og over. Nok en stor involvering av Branns sisteskanse, som har levert en kamp det kommer til å gå gjetord om lenge.
    90'+2
    Beines til slutt unna.
    90'+2
    Barcelona-frispark et stykke utenfor Brann-boksen, noe til høyre i banen. Mikalsen ute og fanger serven enkelt. Enorm kamp av sisteskansen, dette.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Alina Pesu markerer for full tid på Åsane Arena, hvor det ender 1-2 mellom Brann og Barcelona. Katalanerne trekker omsider det lengste strået på en minnerik kveld i Bergen. Lagene tok pause på 1-1 etter Cecilie Kvammes sjokkartede utligning mot spillets gang, men der de første 45 minuttene inneholdt et enormt antall Barcelona-sjanser, gikk det lenger mellom den slags etter hvert som den andre omgangen skred frem. Mye ballbesittelse kulminerte med Caroline Graham Hansens skudd etter vel timen, en mulighet som ble avløst av Salma Paralluelos matchvinnerscoring snaut 10 minutter senere. Gjestene kom etter hvert til et tosifret antall store målsjanser i Åsane, mens hardtkjempende Brann slet med å sette Barcelona-keeper Catalina Coll på prøver utenom scoringen. Alt i alt en svært severdig affære på et høylytt Åsane Arena, og Brann-fansen kan se frem til returoppgjøret skjærtorsdag etter en positiv opplevelse i kveld.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her