Haaland90'+13
3-2

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Velkommen til livedekningen av kampen mellom Borussia Dortmund og Paderborn.
    Borussia Dortmund roterer noe på laget, men Erling Braut Haaland er blant dem som er plukket ut til å starte kampen.
    Borussia Dortmund (4-2-3-1): Hitz - Morey, Aknaji, Schulz, Piszczek - Delaney, Can - Sancho, Bellingham, Brandt - Braut Haaland.
    Erling Braut Haaland har vært i god scoringsform denne sesongen, men gikk målløs av banen i helgen mot Augsburg, etter at nordmannen bommet på straffe tidlig i kampen.
    Paderborn (4-3-3): Zingerle - Ananou, Hünemeier, Schonlau, Collins - Srbeny, Schallenberg, Thalhammer - Führich, Michel, Antwi-Adjei.
    Dortmund kontrollerer i åpningsminuttene.
    2'
    Dette er altså åttedelsfinalen i den tyske cupen. En kvartfinale i potten til den som går videre. Dortmund naturligvis store favoritter mot Paderborn, som hører til på nivå to i tysk fotball.
    4'
    Klassisk Sancho-stikker mot Haaland, men en Paderborn-forsvarer kommer skliende inn like foran nordmannen og får ballen unna til et hjørnespark.
    6'
    Nesten for Akanji! Ballen spretter inne i feltet og fra fem meter header Akanji mot mål, men det blir reddet til hjørnespark.
    6'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Borussia Dortmund 1 - 0 SC Paderborn
    Mål: Emre Can
    Målgivende: Thomas Delaney
    Så sitter den for Dortmund. Flere spillere somprøver seg inne i boksen. Haaland prøver seg, men det er Can som setter ballen i mål med et hardt skudd fra seks-syv meter.
    7'
    Nesten for Haaland! Løper seg perfekt gjennom og så prøver han å runde keeper, men Zingerle får akkurat noen fingre på ballen, som går videre til Bellingham. Han skyter over mål.
    9'
    Paderborn har et frispark i god innleggsposisjon.
    12'
    Vinner tre hodedueller på rad, men kommer seg ikke noe nærmere mål i løpet av de tre hodeduellene og Dortmund får klarert.
    12'
    Morey legger inn mot Haaland, men timingen sitter ikke helt mellom løp og innlegg.
    13'
    Lang ball i bakrom mot Michel, som er den eneste spilleren foruten om keeper Hitz inne på Dortmunds halvdel i pasningsøyeblikket. Da blir det offside.
    15'
    Borussia Dortmund 2 - 0 SC Paderborn
    Mål: Jadon Sancho
    Målgivende: Erling Braut Haaland
    Herlig gjort av Sancho! Haaland spiller gjennom til engelskmannen, som alene med keeper er iskald og pirker ballen i mål.
    16'
    Braut Haaland roper på straffe! Men han blir ikke hørt. Misser med medtaket på en lang ball i bakrom, men er likevel først på ballen. Kommer seg inn i feltet, hvor han ender i en skvis. Kunne se ut til at han ble hindret, men ikke nok til en straffe ifølge dommeren.
    21'
    Stans i spillet. Michel ligger nede og virker til å være skadet.
    24'
    Det kan for øvrig se ut til at Dortmund spiller med Can som midstopper i en 3/5-backslinje, mellom Akanji og Piszczek.
    25'
    Spillerbytte - SC Paderborn
    Inn: Svante Ingelsson
    Ut: Sven Michel
    25'
    Nesten redusering! Smart innlegg ut i feltet hvor Srbeny har timet løpet sitt perfekt. Får ikke helt dreis på skuddet fra ti meter og Hitz får slått unna til hjørnespark.
    26'
    Dortmund kontrer raskt etter å ha vunnet ballen etter hjørnesparket. Er nær ved å få frem en stor sjanse, men Paderborn får stanset det i siste liten.
    26'
    Brandt med et godt skudd fra drøyt 20 meter. Lavt ned mot hjørnet og Haaland med flere jakter en retur, men Zingerle holder ballen i fast grep.
    29'
    Nesten for Paderborn igjen. Et frispark slås inn og det virker ufarlig, men Hitz bokser ballen i Akanji og nesten inn i eget mål. Går utenfor stolpen og ut til hjørnespark.
    30'
    Paderborn får ikke noe farlig ut av det.
    30'
    Nytt Paderborn-hjørnespark. Tas kort og bortelaget kommer til skudd fra 25 meter. Godt treff, men Can står i veien og stanger unna.
    31'
    Nå er det virkelig Paderborn som presser. Nydelig vending fra Antwi-Adjej inne i feltet og skuddet er også bra, men Hitz får slått ut til hjørnespark.
    32'
    Haaland header unna.
    32'
    Dortmund har tatt over kontrollen igjen.
    35'
    Paderborn får et hjørnespark. I nærheten av å diskutere om det var hands på Emre Can, men den treffer høyt nok oppe på armen til at det ser helt rett ut å vinke det videre.
    37'
    Klareres ut til nytt hjørnespark.
    37'
    Tas kort. Fuhrich kommer seg inn feltet og skyter, men må se at ballen går over mål.
    38'
    Delaney skyter like utenfor! Det starter med at Haaland presser keeper Zingerle, som slår ballen bort til Sancho. Han legger inn mot Haaland, som igjen får ballen videre til Delaney. Fra ti meter sklir skuddet noe av foten og går på feil side av stolpen sett med Dortmund-øyne.
    41'
    Schulz med et innlegg mot Haaland, men via en Paderborn-forsvarer og ut til hjørnespark.
    44'
    Zingerle bokser unna.
    44'
    Fint spill fra Dortmund, som finner Brandt helt alene på kanten. Han legger inn i feltet mot Sancho, men igjen står Paderborn-forsvaret i veien og ut til hjørnespark.
    45'
    Piszczek er først på ballen, men får ikke nok kraft i headingen fra seks meter og Zingerle redder enkelt.
    45'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Felix Passlack
    Ut: Mateu Morey
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Et par småskader på slutten av omgangen. Morey som ligger nede nå.
    45'+2
    Da er det pause i Dortmund. Hjemmelaget leder 2-0 i åttedelsfinalen i den tyske cupen.
    Dortmund går offensivt ut og vinner et hjørnespark.
    46'
    Piszczek prøver å flikke den i mål med hælen, men får ikke nok kraft og Zingerle får tak i ballen.
    47'
    Dortmund som styrer spillet i starten av den andre omgangen.
    50'
    Lang ball i bakrom mot Haaland, men han er litt for tidlig ute og stopper opp ettersom han innser at han er i offside.
    51'
    Gult kort til SC Paderborn
    Svante Ingelsson
    For sent inne i en takling. Ble først gitt til Srbeny, men rettet opp til innbytter Ingelsson.
    51'
    Ananou spiller tilbake mot Zingerle. Den lukter Haaland på og han er såpass nær at Zingerle klarerer rett i ham og ut til femmeter.
    54'
    Srbeny får plutselig ballen alene foran bakerste stolpe etter et frispark. Får slengt ut foten, men setter den over fra fem meter!
    57'
    Gode Dortmund-tendenser, men Passlack er litt for tidlig ute og vinkes av for offside.
    58'
    Lang ball opp mot Haaland, som får kontroll på ballen, men han vinkes av for offside.
    59'
    Dortmund får et hjørnespark.
    60'
    Ballen ender opp inne hos Zingerle.
    61'
    Brandt kommer fint frem på høyrekanten og skaffer et hjørnespark.
    63'
    Paderborn header unna.
    64'
    Inn: Giovanni Reyna
    Ut: Julian Brandt
    65'
    Paderborn kommer fint fremover. Emre Can løper seg fint inn i situasjonen, men må gi ut til corner.
    66'
    Tas kort. Ballen ender oppe ute hos Collins, som skyter fra 30 meter. Brukbart skudd, men like over og til side for mål.
    67'
    Litt frustrasjon i Dortmund-laget nå. De har slitt med å komme seg til de største sjansene så langt i den andre omgangen.
    69'
    Inn: Julian Justvan
    Ut: Maximilian Thalhammer
    69'
    Inn: Marco Terrazzino
    Ut: Dennis Srbeny
    70'
    Kjempesjanse! Fuhrich får ballen alene i feltet og kommer seg til skudd, men Hitz står i veien. Går via skulderen hans og over mål.
    73'
    Haaland spilles gjennom ute på kanten fra Sancho, men velger å legge tilbake til engelskmannen. Han skyter fra 20 meter og må se at skuddet sniker seg like utenfor.
    73'
    Inn: Mahmoud Dahoud
    Ut: Jude Bellingham
    74'
    Sebastian Schonlau
    Haaland drar seg forbi to spillere før han blir stanset. Schonlau belønnes med gult kort.
    75'
    Delaney feller Ingelsson og Paderborn får et frispark midt inne på Dortmunds halvdel.
    77'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Thomas Delaney
    77'
    Terrazzino brenner til. Bra trøkk i skudet, men det går like over mål.
    78'
    Mål for SC Paderborn!
    Borussia Dortmund 2 - 1 SC Paderborn
    Mål: Julian Justvan
    Paderborn reduserer! Og det er fortjent det. Justvan skyter fra 14 meter og Hitz bør vel redde, men ender bare opp med å slå ballen videre inn i eget nett.
    79'
    Har Paderborn en sluttspurt? De har absolutt vært på høyde i denne kampen, spesielt i den andre omgangen.
    81'
    Haaland irritert når han ikke spilles gjennom i bakrom. Nordmannen har vært ganske lite involvert i andre omgang.
    83'
    Paderborn kommer på en kontring og Ingelsson felles av Akanji. Frispark i god innleggsposisjon.
    84'
    Dortmund får klarert.
    85'
    Paderborn presser på og flytter godt opp med folk hver gang de får muligheten.
    86'
    Inn: Prince-Osei Owusu
    Ut: Ron Schallenberg
    88'
    Passlack ute på et fint raid på høyresiden. Felles til slutt av Collins og Dortmund får flyttet spillet opp og inn på Paderborns halvdel.
    89'
    Haaland kriger nede ved hjørneflagget og Dortmund får et hjørnespark.
    90'
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Inn: Raphael Guerreiro
    Ut: Nico Schulz
    90'+1
    Stor sjanse for Sancho! Igjen er det Haaland som spiller ham fri, men skuddet fra Sancho går rett på Zingerle.
    90'+2
    Nesten for Sancho igjen, men fra tre meter får han ikke pirket ballen forbi Zingerle.
    90'+2
    Braut Haaland kontrer inn 3-1 - tror han! Men etter en VAR-sjekk blåses det straffe til Paderborn for en situasjon like før.
    90'+6
    Straffe til SC Paderborn
    90'+6
    Borussia Dortmund 2 - 2 SC Paderborn
    Mål: Prince-Osei Owusu
    Paderborn utligner! Triller ballen rolig ned i hjørnet og da blir det ekstraomganger.
    90'+7
    Andre omgang er over. Vi venter på at ekstraomgangene skal starte.
    90'+9
    Da er ekstraomgangene i gang.
    90'+9
    Emre Can får seg en kraftig smell etter en duell med Owusu.
    90'+11
    Can klarer å fortsette.
    90'+13
    Borussia Dortmund 3 - 2 SC Paderborn
    Mål: Erling Braut Haaland
    Braut Haaland spilles gjennom i bakrom og setter igjen ballen trygt i mål.
    90'+13
    Men dette skal sjekkes av VAR. Mulig offside!
    90'+14
    Det sjekkes fremdeles. Er rimelig marginalt dette.
    90'+16
    Målet blir stående!
    90'+17
    Paderborn-treneren får tilsnakk etter at det kom noen rop fra benken i forkant av den endelige avgjørelsen.
    90'+18
    Vi har altså spilt elleve og et halvt minutt av den første ekstraomgangen. Beklager at klokkene er litt upresise.
    90'+20
    Haaland bommer alene med keeper! Zingerle er ute på bærtur og Haaland prøver å skyte fra 20-25 meter, men skuddet går like utenfor. Der kunne han langt på vei avgjort kampen.
    90'+22
    Reyna sitter nede etter å ha fått seg en liten smell.
    90'+23
    Kommer seg opp på beina igjen.
    90'+23
    Inn: Marcel Heller
    Ut: Chris Fuhrich
    90'+24
    Det er lagt til seks minutter i den første ekstraomgangen.
    90'+25
    Paderborn kommer seg fint frem, men Can får klarert ut til kast.
    90'+26
    Haaland prøver å finne Reyna foran mål, men pasningen blir for løs og Zingerle er først på innlegget.
    90'+28
    Slutt på første ekstraomgang.
    90'+30
    Andre ekstraomgang er i gang.
    90'+33
    Paderborn får en mulighet i starten på den andre ekstraomgangen, men headingen går rett på Hitz.
    90'+34
    Haaland spiller fri Sancho. Sancho kommer seg inn i boksen, men får en litt for lang berøring og Paderborn får ballen unna til hjørnespark.
    90'+36
    Tas kort. Dortmund holder ballen oppe på Paderborns halvdel.
    90'+36
    Det er store rom bakover hos Paderborn, men Dortmund klarer ikke å utnytte det.
    90'+39
    Vi har spilt 111 minutter. Ni minutter igjen av kampen.
    90'+39
    Dortmund ruller opp og Guerreiro kommer seg til en kjempemulighet, men skuddet blokkeres av Hunemeier på vei mot hjørnet. Ut til hjørnespark.
    90'+41
    Slås inn mot Haaland, men over ham og ut til utspark.
    90'+41
    Spillerne er slitne nå.
    90'+43
    Fem minutter igjen.
    90'+43
    Inn: Marco Reus
    Ut: Jadon Sancho
    90'+43
    Paderborn kommer seg rundt på kanten, men klarer ikke å komme seg til avslutning inne foran mål.
    90'+45
    Nytt Paderborn-innlegg fra høyre, men de er slitne nå. Lite folk inne i boksen og det går over alle og ut til innkast på motsatt side.
    90'+47
    Paderborn flytter hele laget opp i forbindelse med et frispark.
    90'+47
    15 sekunder igjen av ordinær tid.
    90'+47
    Det er lagt til to minutter.
    90'+48
    Haaland kommer inn i boksen. Kan gå for skudd, men velger å spille på tvers. Dortmund får et hjørnespark.
    90'+49
    Paderborn får et hjørnespark.
    90'+50
    Sender opp keeper.
    90'+50
    Keeper mot keeper. Hitz bokser unna.
    90'+50
    Det skytes fra 20 meter. Haaland blokkerer over og til nytt hjørnespark.
    90'+50
    Nok et skudd fra 20 meter! Men det går over og da vinner Dortmund.
    90'+51
    Puh! For en kamp dette til slutt ble. Kampen virket egentlig mer eller mindre død i andre omgang, men med en sluttspurt ble det 2-2 og ekstraomganger. Der avgjorde Erling Braut Haaland og da er Dortmund videre til kvartfinalen i den tyske cupen.