0-1

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

God 16. mai - og velkommen til fotballens festdag!
    Det er en ekte gysare vi kommer til bli vitne til i Bodø: Slaget om Nord-Norge skal utspille seg!
    Bodø/Glimt slo tilbake forrige runde etter syv kamper uten seier (0-3-4). Gullkandidat Molde ble slått, og dermed står Glimt med 9 poeng på like mange kamper. Det holder til en 13. plass på tabellen.
    Tromsø har på sin side startet noe bedre. 11 poeng holder til en 9. plass på tabellen, men laget er inne i en vond trend. To strake tap har det blitt på Gutan.
    Bodø/Glimt (4-3-3): Popovic - Isidoro, Bjørnbak, Lode, Jonassen - Zinckernagel, José Angel, Saltnes - Layouni, Opseth, Drage
    Glimt-benken: Friedrich, Jacobsen, Moberg, Herrem, Evjen, Berg, Olsen
    Tromsø (5-3-2): Kongshavn - Taylor, Ødegaard, Gundersen, Antonsen, Nilsen - Landu-Landun, Gamst, Berntsen - Espejord, Bakenga
    Tromsø-benken: Loncaric, Høgli, Kjærgaard, Vuk, Norbye, Samb og Gjermund Åsen.
    Spillerne er ute på matta - det nærmer seg kampstart!
    Ødegård vinner myntkastet - og velger å bytte side.
    Vi er i gang på Aspmyra! Bodø/Glimt spiller i motvind den første omgangen.
    1'
    Begge lag har byttet ut keeperne fra forrige runde for øvrig. Verdt å merke seg.
    2'
    Frispark til Tromsø på egen banehalvdel. Landu-Landu tar telling i duell mot danske Zinckernagel.
    3'
    Espejord holder ballen i spill ved dødlinja og drar av Bjørnbak. Finner Bakenga feilvendt i feltet, men istedenfor å legge den igjen forsøker spissen å vende på en femøring og teste lykken. Forsøket går laaaangt over.
    3'
    Litt ta-og-føle-på-hverandre første fem minuttene på Aspmyra.
    5'
    Langt innkast fra Isidoro, og Saltnes får stusset ballen videre i feltet. Bak ham dukker imidlertid ingen medspillere opp. Tromsø får dunket ballen unna.
    6'
    Saltnes takler Gamst, som tar telling. Ser ut til å ha fått seg en liten lårhøne, men kommer seg opp igjen.
    7'
    Landu-Landu forsøker å finte seg inn i feltet, og får det nesten til. Men bare nesten, altså.
    7'
    "Vi er superlaget" runger på tribunen på Aspmyra. God stemning på stadion.
    8'
    Jonassen til innlegg. Landu-Landu blokkerer til corner. Kampens første.
    8'
    Corner til Bodø/Glimt. Drage svinger inn, og det er nære på! Gamst header først unna, men ballen forsvinner ikke ut av feltet. Det ender med klabb og babb og en halvveis avslutning fra hjemmelagets Bjørnbak. Keeper har imidlertid grei kontroll.
    9'
    Nesten at Bakenga er gjennom alene med keeper, men han vinkes av for offside.
    11'
    Tromsø forsøker å sette i gang femmeterne sine kort, men Glimt står høyt og gjør det vanskelig for bortelaget.
    12'
    Gamst oppe med hånda i ansiktet på Zinckernagel, og det ganske så uprovosert. Får beskjed om å roe seg ned. Frispark i god innleggsposisjon for Glimt.
    12'
    Bortkastet frispark fra Layouni. Ballen ut over kortlinja.
    12'
    Landu-Landu på vei mot dødlinja, men blir taklet av Lode rett ved cornerflagget. Tilsnakk på Glimt-stopperen - og frispark til Gutan.
    14'
    Gamst forsøker et lavt innlegg, men ballen går rett i foten til Glimts énmannsmur bestående av Drage.
    14'
    NÆRE PÅ! Saltnes får avsluttet fra 15 meter, men to TIL-spillere får blokkert. Corner.
    16'
    Corner til Bodø/Glimt. Layounis innlegg er godt, men går gjennom alt og alle.
    16'
    Langt innkast for Glimt. Ender i ny corner. Det er hjemmelaget som presser på nå.
    17'
    Corner til Bodø/Glimt. Mot bakre stolpe, men der rager Kongshavn høyest. God inngripen av keeperen.
    17'
    Glimt spiller Tromsø fryktelig lave akkurat nå. Prøver å tre seg gjennom et kompakt bortelag.
    19'
    Bjørnbaks tilbakespill er upresist, og vinden hjelper ikke Popovic. Strekker ut et langt bein og klarer til innkast.
    21'
    Layouni forsøker å finne Zinckernagel, men Gamst stopper pasningen med en lang tå.
    22'
    Glimt har dominert den første omgangen fullstendig, men har slitt med å komme til de store sjansene. Én målsjanse til hjemmelaget om vi legger godvilja til. Null til bortelaget.
    23'
    Men så er det nære på at Tromsø tar ledelsen. Espejord spilles fint frem, og rett utenfor sekstenmeteren gjør han sakene sine godt. Varter opp med en 360-finte og finner Bakenga. Er ikke langt unna å sette den fra svært skrått hold, men Popovic kan puste lettet ut.
    24'
    Gundersen river og sliter i Opseth. Sistnevnte får frispark, cirka halvveis inn på TILs banehalvdel.
    27'
    Drage legger inn mot Bjørnbak. Han blåses av for offside.
    28'
    Bakenga kommer seg ikke forbi Lode, og slenger ut med armene idet dommer dømmer fordel for Glimt. Vil han ha straffe der, altså? Ville ha vært veldig billig.
    28'
    Tromsø på en liten visitt, og det ender med frispark til Nilsen i god innleggspoisjon, der det også kaaan skytes. Isidoro synderen for Glimts del.
    29'
    Taylor er optimistisk og forsøker seg - ufarlig.
    30'
    Saltnes finner Drage, som legger inn. Gudnersen klarerer rett foran Opseth. God inngripen av TIL-stopperen.
    31'
    Isidoro tar turen over for å kaste langt inn. TIL får klarert i første omgang, men det ender med skudd til slutt. Ballen høyt over målet til Kongshavn.
    32'
    Berntsen forsøker å finne pannebrasken til Bakenga, men spissen kommer ikke over ballen. Klarer bare å stusse den ut over dødlinja.
    32'
    Glimt står høyt og tvinger Kongshavn til å slå langt. Og da vinner Glimt ballen.
    33'
    Glimt spiller seg fint ut av forsvar på små marginer. Har vært gode hittil, men det er også ganske risikabelt. So far, so good for hjemmelaget.
    34'
    Taylor dunker til fra distanse, men forsøket går aldri forbi blokka. Var i det minste kraft i skuddet.
    36'
    Jose Angel kaster seg inn i en takling innenfor eget felt. Risikabelt, men det er rett på ball.
    36'
    Gult kort til Tromsø
    Robert Taylor
    Stopper en kontring. En såkalt profesjonell felling.
    37'
    Bjørnbak gjør seg klar. Her skal han teste skuddfoten. Ish 30 meter.
    37'
    BJØRNBAK! Men bare nesten. Retningen er god, og duppen enda bedre. Kongshavn har imidlertid kontroll, men må vippe ballen over tverrliggeren.
    38'
    Corner til Bodø/Glimt. På bakre stolpe, og ballen heades tilbake i feltet. Der får Tromsø klarert.
    38'
    Tromsø kan ta kontringen etter corneren, men gjør det bare sånn halvveis. Til slutt går Landu-Landu seg bort ved kortlinja til Glimt. Femmeter for hjemmelaget.
    39'
    Glimt fortsetter å spille på marginer i forsvar, men denne gang går det ikke like bra. Jonassen roter bort ballen, men Gutan klarer ikke straffe hjemmelaget.
    41'
    Mål for Tromsø!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Tromsø
    Mål: Runar Espejord
    Målgivende: Kent-Are Antonsen
    MÅÅÅL!!! Og det nesten ut av ingenting. Tromsø spiller seg greit ut av Glimts press, Antonsen ser opp og kælker ballen i bakrom. Der har Espejord timet løpet perfekt, dempingen er nydelig og avslutningen elegant og nonchalant. 1-0 til bortelaget!
    43'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'
    Jose Angel til skudd fra 18-19 meter. Med en god ryggsekk går det et godt stykke over mål.
    45'+2
    45'+2
    Glimt har hatt det aller meste av banespillet, men det er Tromsø som har tatt ledelsen. Scoringen til Espejord nesten ut av ingenting, men spissen viste klasse da han dempet og satte ballen nonchalant bak Popovic i Glimt-buret. Forhåpentligvis blir det enda flere sjanser i den andre omgangen, for vi har ikke blitt bortskjemt med målsjanser i vindkastene på Aspmyra.
    - Vi spiller ingen bra omgang, sier Åsmund Bjørkan til Eurosport.
    - Det var et godt mål, sier TIL-trener Simo Valakari.
    46'
    Omgang nummer to er i gang. Og nå er det Glimt som har vinden på sin side.
    46'
    Jonassen faker innlegg, men får ballen litt langt foran seg. Kaster seg inn i skuddet, men ballen laaangt over og utenfor.
    47'
    Drage til innlegg, og Tromsøs klarering går rett i beina på Isidoro. Han forsøker seg på volley, men ballen ikke i nærheten av å gå på mål.
    48'
    Berntsen vil ha frispark, men får ikke det. Det får imidlertid Zinckernagel. Glimt har ballen på midtbanen.
    50'
    Opseth legger ballen igjen til Layouni. Avslutningen ikke god nok, går et par meter over mål.
    51'
    Trond Olsen i oppvarming for hjemmelaget.
    51'
    NÆR UTLIGNING! Isidoros innlegg er perfekt og Opseth er sterk i feltet. Under press av Ødegård setter han pannebrasken til fra kort hold, men spissen klarer ikke styre ballen på mål. Næææære utligning.
    53'
    Glimt presser, men da er det deilig for bortelaget av Jose Angel er litt vel røff med Berntsen. Frispark til Tromsø.
    54'
    Denne gang er det Layouni som legger igjen. Jose Angel fyrer av rett i skinka til Ødegård.
    55'
    Layouni til innlegg - og det er nesten. Opseths tå er imidlertid ikke lang nok.
    57'
    Langt innkast for Glimt. Ender med corner.
    58'
    Corner til Bodø/Glimt. Ender med en klumsete avslutning fra Lode. Heelt ufarlig.
    58'
    Gundersen setter seg ned et øyeblikk. Men spiller videre.
    58'
    Glimt fortsetter å ha det meste av spillet, men hjemmelaget sliter fortsatt med å skape virkelig store sjanser. Timen passert.
    60'
    Tromsø bruker langt tid på alle dødballer. Får beskjed om å speede opp tempoet.
    61'
    Berntsen og Jose Angel i tottene på hverandre. Frispark til Glimt-spilleren, som dytter Berntsen bort.
    62'
    KJEMPESJANSE! Layounis innlegg klareres rett i beina på Saltnes, som bredsider til fra cirka 10 meter. Kongshavn ser ut til å være lurt, men Antonsen kaster seg reddende til. Solid inngripen!
    63'
    Innlegget mot Opseth er liiiitt langt. Spissen kaster seg frem med en lang tå, men klarer ikke få ballen på mål. Hjemmelaget nærmer seg.
    65'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Håkon Evjen
    Ut: Thomas Drage
    2000-årgangen kommer inn til sin tredje Eliteserie-kamp.
    66'
    Nok et langt Glimt-kast. Stusses bakover i feltet, men en presset Opseth klarer ikke nikke ballen på mål.
    68'
    Isidoro forsøker å finne Opseth, men Kongshavn er ute og plukker.
    69'
    Det aller meste handler om Bodø/Glimt nå.
    69'
    Mushaga Bakenga
    Holder igjen Bjørnbak, får gult, men er tydelig misfornøyd med det. Klapper ironisk idet Hagenes snur seg. Deeet kunne blitt et gult nummer to, egentlig.
    69'
    Bakenga i offside, men han viser at han ikke vil ha ballen. Da er Espejord oppmerksom. Han tar ballen og stormer mot mål fra kanten, finter av en forsvarer, men skyter i blokka på den neste.
    71'
    Landu-Landu i bakken etter en duell, tar seg til hodet og dommeren blåser av. Trenger behandling på banen.
    71'
    Landu-Landu på beina igjen. Virker å klare seg.
    73'
    Trond Olsen gjør seg klar for å komme inn.
    73'
    Inn: Trond Olsen
    Ut: Amor Layouni
    73'
    Glimt til innlegg, men ballen forbi Opseth.
    74'
    Isidoro får frispark i duell mot Nilsen. Sistnevnte blir liggende.
    74'
    Frisparket er godt slått, men TIL får dunket ballen unna farlig område.
    75'
    Evjen til skudd. Rett i Gundersen.
    76'
    Ødegård rutinert i duell mot Opseth. Godt stopperspill.
    77'
    Ny Tromsø-spiller nede på bakken. Også Nilsen får behandling på banen et lite minutt før tommelen opp gis av medisinmannen.
    78'
    Kan bli en del tilleggsminutter her...
    79'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Elhadji Mour Samb
    Ut: Mushaga Bakenga
    80'
    TROND OLSEN, DA!? Innlegget fra Isidoro er prikkfritt, men Trond Olsen er ikke kjent for å være en særlig god hodespiller. Er helt alene på bakre stolpe, men ballen bare snidder pannebrasken til lynvingen. Hadde det vært Opseth, ville det fort ha vært scoring!
    81'
    Innlegget fra Jonassen rett i hodet på Landu-Landu. Han går rett i bakken - og igjen er fysioen på banen. Mye tid på banen for ham.
    82'
    Landu-Landu oppe på beina igjen. Tida går...
    83'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Ulrik Saltnes
    Saltnes eitranes forbanne etter at tida går og går.
    83'
    Morten Gamst Pedersen
    Liiiitt usikker, men så ut som om Gamst også fikk gult kort for munnbruk der.
    83'
    Gamst i bakken og tar seg til hodet. Ny stopp i spillet.
    84'
    Fem minutter pluss tillegg for Glimt å gjøre det på nå. TIL står lavt, og det kommer de til å gjøre ut kampen.
    86'
    Innlegg, og i feltet er det full krig. Opseth i bakken, men sammen med to TIL-spillere. Nilsen blir liggende - og får behandling på matta.
    86'
    Hvor mange ganger har TIL-fysioen vært inne på banen? Fem-seks ganger? Har nesten løpt mest av alle på Aspmyra i dag!
    87'
    Berntsen får frispark i duell mot Isidoro. Gutan kan bruke tid.
    87'
    To minutter igjen av ordinær tid, men hvor mange tilleggsminutter blir det. Tipper minst fem.
    89'
    Saltnes går i bakken rett utenfor feltet, men får ingenting. Det ser greit ut.
    90'
    Jose Angel tester skuddfoten fra 18 meter, men får ikke nok klem i skuddet. Rett på Kongshavn.
    90'
    Inn: Geir André Herrem
    Ut: Emil Jonassen
    Alt i angrep for hjemmelaget nå.
    90'
    Det er lagt til syv minutter. 7 minutter, altså.
    90'+1
    Glimt har slått leir på Tromsøs banehalvdel nå, men kommer ikke gjennom det kompakte forsvaret.
    90'+2
    Kristian Fardal Opseth
    For sent inne mot Gamsten. Opseths første gule for sesongen - og TIL bruker tid.
    90'+2
    Inn: Slobodan Vuk
    Ut: Daniel Berntsen
    90'+3
    Glimt slår langt, men klarer ikke gjøre noe ut av det. Tromsø klarerer.
    90'+5
    Trond Olsen fyrer av på halv-volley fra distanse. Er uggen for Kongshavn, som mister ballen før han plukker den opp igjen. Overraskende nære på.
    90'+5
    Og så er det Kongshavn sin tur til å gå ned. Får kastet ut ballen, før han etter hvert kommer seg opp igjen.
    90'+6
    Glimt kaster ikke ballen tilbake igjen, men forsøker seg på et langt innkast. Kan for så vidt skjønne det, men det er jo litt kontroversielt.
    90'+6
    Langt innkast, men nok en gang får TIL klarert. Vi er inne i det siste tillagte minuttet, men det blir fort et ekstra minutt her.
    90'+7
    Corner til Glimt: Popovic kommer opp.
    90'+8
    Corner til Bodø/Glimt: Skusler den bort. Aaaaltfor høy.
    90'+8
    Bjørnbak og Gamst i timulter på midten. Dommeren blåser. Blir det kort? Vi er på overtid av overtiden.