Hei og velkommen til livedekningen av kampen mellom Bodø/Glimt og FK Haugesund.
    Lagoppstillingene har kommet inn ...
    Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan - Brunstad Fet, Berg, Saltnes - Sørli, Botheim, Solbakken.
    FK Haugesund (4-3-3): Selvik - Desler, Fredriksen, Tiedemann, Pedersen - Therkildsen, Krygård, Leite - Velde, Wadji, Sandberg.
    Erik Botheim har vært i glimrende form så langt i år og har scoret ett mål i hver av de fire kampene han har spilt. Fortsetter trenden i dag?
    Bodø/Glimt gjør ett bytte fra mandagens kamp, med Sampsted inn på backen fremfor Konradsen. Haugesund gjør også ett bytte, med Sandberg inn for Liseth.
    Bodø/Glimt kan ta seg opp til tabelltopp med seier i dag. De ligger før dagens kamp bak Molde, som møter Vålerenga hjemme senere i kveld, på målforskjell. Med seier i dag vil de i hvert fall være på toppen av tabellen i et par timer.
    Glimt-spillerne markerte for breddefotballen ved innmarsj. Flere av spillerne hadde med seg trøyer fra breddelag da de tok oppstilling ute på Aspmyra.
    Kjempesjanse for Sandberg! Vingen spilles nydelig gjennom og kommer alene med Haikin. Skuddet, fra litt skrå vinkel, får han imidlertid ikke forbi keeperen og Haugesund må nøye seg med et hjørnespark.
    2'
    Glimt får ballen unna.
    4'
    God start for Haugesund. Frispark i god innleggsposisjon nå.
    4'
    Løftes bak i feltet. Der blir det farlig, men flagget kommer opp.
    5'
    Velde går i bakken etter at ballen er ute av spill. Mener vel Sampsted løper inn i ham, men det blir ikke gjort noe ut av det.
    6'
    Botheim og Brunstad Fet kombinerer fint og sistnevnte kommer til skudd fra 13-14 meter. Han prøver å få ballen bort i hjørnet, men det blir ikke hardt nok og Selvik redder enkelt.
    8'
    Haugesund får et nytt frispark høyt i banen og flytter folk opp.
    9'
    Glimt header unna.
    9'
    Solbakken prøver å sette fart, men venter litt for lenge med å ta med seg ballen og han ender opp med å ta den etter at ballen har trillet ut til kast for gjestene.
    10'
    Lang ball opp mot Wadji, som får tatt ned ballen med hodet. FKH holder trykket oppe og kommer seg til innlegg, men må starte på nytt.
    11'
    Solbakken spilles fint gjennom på kanten og legger inn mot Sørli. Fra ti meter er han i en god posisjon, men han får ballen akkurat litt bak seg og får ikke kontroll.
    11'
    Velde kommer seg til innlegg fra venstre, men det er svakt og går bak mål.
    13'
    Farlig innlegg mot Wadji, som stusses videre av Glimt-forsvaret. Velde får nesten tak i ballen, men Haikin kommer akkurat tidsnok ut og holder ballen.
    16'
    Glimt styrer spillet i større grad nå.
    17'
    Wadji setter fart fremover og går i bakken. Spissen roper på frispark, men dommer Kai Erik Steen vinker spillet videre.
    18'
    Nesten for Haugesund igjen! Denne gangen er det Desler som vippes gjennom, men Haikin kommer fint ut gjør seg såpass stor at backen ikke får ballen forbi fra fem meters hold.
    19'
    Corner til Glimt.
    20'
    Tas kort og ender i et innkast til hjemmelaget.
    21'
    Glimts første sjanse! Sampsted legger fint inn i feltet og fra syv meter stiger Saltnes til værs. Han kolliderer litt med Botheim og headingen sklir av pannen og går en liten meter utenfor.
    22'
    Dobbeltsjanse for Bodø/Glimt! Hjemmelaget spiller seg fint fri og Solbakken skyter fra 14 meter. Ganske rett på Selvik, som får slått ballen ut i feltet. Der kommer Sørli, som skyter lavt mot nærmeste hjørne, men igjen står Selvik i veien og får ballen ut til hjørnespark.
    23'
    Glimt får to forsøk fra hjørneflagget, men får ikke noe ut av dem.
    24'
    Fin ball i bakrom mot Wadji, men igjen er Haikin raskt ute og klarerer like foran spissen, rundt 25 meter fra eget mål.
    27'
    Moe finner Solbakken med en lang ball opp i feltet. Vingen legger ned mot Saltnes, men timingen sitter ikke helt og Haugesund får klarert.
    29'
    Sørli prøver å komme seg til et innlegg, men dødlinja kommer litt raskt og fem-meter for FKH.
    30'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Erik Botheim
    Målgivende: Ola Solbakken
    Han gjør det igjen! Desler mister ballen til Berg, som raskt spiller fri Solbakken på kanten. Han legger lavt inn foran mål og fra ti meters hold styrer Botheim inn sitt femte mål for sesongen. Foto: Mats Torbergsen / NTB
    31'
    Botheim har altså nå scoret i alle de fem første serierundene.
    33'
    Bjørkan går på et fint løp og Solbakken finner ham nesten, men pasningen blir litt for hard og går ut til fem-meter for Selvik.
    34'
    Fint spill fra Glimt! Solbakken finner Saltnes inne i feltet med en fin stikker. Fra åtte meter leter og leter han etter alternativene, og ender til slutt opp med å skyte. Selvik er fint nede og redder det noe løse skuddet.
    35'
    FKH kommer fint fremover og Sandberg slår hardt inn foran mål, men der er det ingen lagkamerater som lurer.
    39'
    Hjørnespark til Glimt.
    40'
    Botheim møter foran første stolpe, men treffer litt "tjukt" med headingen og ballen går høyt over mål.
    40'
    Flagget kommer opp på Wadji. Spissen skal nok være glad for det, for hvis ikke hadde det nok vært mer snakk om at han ikke fikk ballen i mål fra seks meter!
    41'
    Det drar seg mot pause i Bodø.
    45'
    Godt innlegg fra Therkildsen, men Glimt-forsvaret får klarert.
    45'+1
    Ikke noen overtidsminutter i den første omgangen. Bodø/Glimt leder 1-0 til pause!
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Marius Høibråten
    Ut: Marius Lode
    Lode har fått en lårhøne.
    46'
    Haugesund går optimistisk til verks. Godt innlegg, men Wadji får ikke styrt headingen på mål.
    46'
    Saltnes finner Sørli på høyre. Han tar med seg Sampsted, men innlegget går til en forsvarer.
    47'
    Frispark Glimt ute til venstre. Desler får tilsnakk av dommeren.
    48'
    Kort variant. Glimt holder i ballen.
    48'
    Sørli legger inn fra høyre, men med mye luft under ballen. Det er enkelt for keeper.
    48'
    Nytt Glimt-angrep. ¨Botheim stormer inn i feltet på høyre, forsøker å finne Solbakken motsatt, men er ikke presis nok.
    49'
    Gult kort til FK Haugesund
    Bruno Leite
    Leite er røff med Sørli. Får kort.
    50'
    Glimt biter seg fast. FKH er tilbake med alle mann.
    51'
    Fet finner Sørli med en smart ball. Glimts høyrekant fyrer løs fra 12 meter, men skuddet blokkeres.
    51'
    Nok et Glimt-frispark, på venstre. Wadji feller Høibråten.
    52'
    Glimt holder i ballen.
    52'
    Så bryter FKH. Forsøker en overgang, men Wadji går seg fast.
    52'
    FKH bryter igjen. Men Glimt kommer raskt på plass.
    53'
    Moe er upresis. FKH kan kontre, men tar ikke vare på muligheten.
    53'
    Lang lyre inn i Haugesund-feltet. Tiedemann rydder unna.
    54'
    Sørli er nesten fri på høyre, men Thore Pedersen er kjapt oppi kantspilleren og får stoppet faren.
    55'
    Velde utfordrer Sampsted. Glimt-backen vinner duellen.
    55'
    Brede Moe sitter nede. Har hatt mye uflaks med skader...
    55'
    Moe får tilsyn. Noe med høyrefoten, ser det ut for.
    56'
    Nei, Moe er oppe igjen. Ser ut til å kunne fortsette.
    56'
    Saltnes er foreløpig nede på stopperplass.
    57'
    Velde får Leite med seg på overlap, men innlegget går til keeper.
    57'
    Nei. Vi trekker tilbake friskmeldingen av Moe. Han må gi seg.
    58'
    Inn: Hugo Vetlesen
    Ut: Brede Moe
    58'
    Da blir Saltnes værende i midtforsvaret.
    58'
    Bjørkan raider innover i banen. Hindres. Glimt tar et kjapt frispark, men FKH tetter igjen.
    59'
    Fin diagonalpasning, men ballen forsvinner under Sørlis fot og til innkast.
    60'
    Pedersen slår i bakrom. Wadji løper opp den. Innlegget finner Therkildsen bak i feltet. Dansken nikker løst mot mål. Ufarlig.
    61'
    Glimt styrer det meste, men skaper minimalt. Det hjelper ikke at Saltnes må bidra i forsvar.
    62'
    Glimt bryter på egen halvdel, prøver en rask omstilling, men Haugesund demmer opp.
    62'
    Glimt har ballen, men FKH ligger kompakt. Gjestene bryter.
    63'
    Men pasningen frem mot Wadji er ikke noe spissen gidder å bruke krefter på.
    64'
    FKH skal snart foreta et bytte.
    64'
    Glimt kombinerer, spiller rundt det tette FKH-forsvaret.
    65'
    Glimt prøver å trenge gjennom i midten. Der er det tett med folk.
    65'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Sondre Liseth
    Ut: Ibrahima Wadji
    65'
    Inn: Alioune Ndour
    Ut: Bruno Leite
    65'
    Dobbeltbytte. Alioune Ndour har tilnavnet Badou, men skal ikke forveksles med en tidligere Glimt-helt.
    67'
    Velde får frispark på egen halvdel. Litt frustrasjon og piping blant hjemmefansen.
    67'
    Sampsted kommer fort på høyre. Finner Berg sentralt. Han stikker mot Fet, men han klarer ikke å bli kvitt sin oppasser.
    68'
    FKH får noen brukbare overgangsmuligheter, men er ikke presise nok.
    69'
    Glimt kan kontre.
    70'
    Men Solbakken går seg fast mot to forsvarere.
    70'
    Inn: Elias Hagen
    Ut: Sondre Sørli
    70'
    Hagen går inn sentralt på midten, Berg blir indreløper, mens Fet tar høyrekanten.
    71'
    Glimt bryter og kommer fort. Men nok en gang stopper det opp på 16 meter.
    71'
    Velde får pipekonsert når han kvitter seg med en ball Glimt skal ha. Dommer gir vingen tilsnakk.
    72'
    Pedersen er med frem på venstre, slår flatt inn foran mål. Finner bare en helgul Glimt-spiller.
    73'
    Nytt innlegg, fra høyre. Saltnes renser unna.
    73'
    FKH presser høyt. Får belønning. Therkildsen klemmer til fra 16-17 meter, hardt, men rett på Haikin som holder.
    74'
    Glimt forsøker å lokke FKH ut av eget forsvar. FKH går ikke på den. Men Glimt får i hvert fall frispark etter en sen Sandberg-takling,
    76'
    Desler stopper Solbakken. Glimt må begynne på nytt.
    76'
    Glimt forsøker å rulle opp på venstre, men tvinges til en støttepasning, som er upresis.
    78'
    FKH overtar, vinner en corner. Skal gjestene få til noe her da?
    78'
    Nei, Saltnes rydder unna.
    78'
    Nytt innlegg, fra høyre av Therkildsen. Ufarlig.
    78'
    Glimt gir vekk et innkast i eget forsvar.
    79'
    Haugesund tvinges hjemover. Selvik har ballen.
    80'
    Haugesund med ballen. Velde forsøker å komme til skudd på 18 meter, lykkes, men avslutningen slår i en spiller og Haikin er ikke truet.
    81'
    Bjørkan prøver å gå selv, vinner i hvert fall en corner.
    82'
    Redning på streken av Therkildsen!!!
    82'
    FKH kontrer, Vetlesen styrer til corner for gjestene.
    82'
    Farlig!! Ballen er løs i klyngen foran mål, men Haikin får kastet seg over den!
    83'
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: Niklas Sandberg
    83'
    Ja, så lenge det bare står 1-0, øyner jo FKH selvsagt en mulighet til poeng.
    84'
    Glimt triller ball på egen halvdel.
    85'
    Haugesund bryter på midten, men får ikke gjort noe med ballen. Glimt forstyrrer bra.
    86'
    Innkast FKH. Innlegg fra høyre. Skummelt. Men Sampsted får styrt til corner.
    87'
    Haugesund skusler bort muligheten. Velde setter serven i nettveggen.
    87'
    Therkildsen forlenger et innkast med hodet, men Haikin har kontroll.
    88'
    Haugesund tar større sjanser fremover. Må jo det.
    89'
    Saltnes får frispark. Er irritert på Velde.
    89'
    Bodø/Glimt 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Ola Solbakken
    Målgivende: Hugo Vetlesen
    Kjempegoal! FKH blottlegger seg. Glimt kontrer gjestene i senk. Fet trer gjennom til Vetlesen som kan skyte, Vetlesen spiller i stedet på tvers til en åpen Solbakken som har et tomt mål å sette ballen i. Game over!
    90'
    Inn: Lasse Nordås
    Ut: Erik Botheim
    Debut for den nye spissen.
    90'+2
    Inn: Sebastian Tounekti
    Ut: Ola Solbakken
    90'+2
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+3
    Haugesund har innkast på høyre.
    90'+3
    Der får FKH en mulighet, men kommer ikke til skikkelig skudd fra syv meter.
    90'+4
    Ny mulighet for FKH. Haikin holder på å snuble, men slipper med skrekken. Ler av egen feil.
    90'+4
    Der er det over på Aspmyra. Glimt vinner 2-0, men imponerer ikke på noen som helst måte. Beholdningen var 2-0-scoringen, som kom etter en Glimt-kontring av beste merke. FKH forsvarte seg bra, men skapte lite fremover. Vi takker for følget.