0-2
0-3
154
218

Hjertelig velkommen til denne direkteoppdateringen fra Bjarg - Åsane. Dette er Norgesmesterskapets andre runde.
    Bjarg tok seg til andre runde etter en dramatisk kamp mot Sandviken. Laget tok ledelsen etter seks minutter, bare for å se Sandviken snu kampen før pause. I andre omgang snudde Bjarg tilbake, men vertene fra Sandviken utlignet på overtid og sørget for 3-3 og ekstraomganger. Der scoret lagene hver sin gang, men i ekstraomgangene viste Bjarg seg som det sterkeste laget, og vant til slutt 6-4. I serien tapte laget i første runde mot Førde, men har siden fulgt opp med seier over Florø og Årdal.
    Åsane hadde ingen problemer med å slå 4. divisjonslaget Fjøra i første runde. I serien har laget åpnet med uavgjort i samtlige tre kamper laget har spilt. I helgen ble det 2-2 borte mot Ranheim, og selv om de oransje fra Åsane ledet to ganger, må det sies å være et godt resultat.
    Åsane gjør en del endringer fra laget som spilte mot Ranheim sist. Eirik Wollen Steen er inne igjen for Ole Martin Kolskogen, mens Einar Iversen (som fikk strekk sist), Didrik Fredriksen, Emil Sildnes, Sander Eng Strand og Kristoffer Larsen er plassert på benken fra start. Inne er Knut Spangelo Haga, Ole Kallevåg, Tomas Lotsberg, Emmanuel Bangoura og debutant Dennis Møller Wolfe.
    Også Bjarg gjør noen endringer på laget fra forrige seriekamp. Stian Olsnes er inne for Morgan Ahmer på kanten, mens Emil Rosvold er inne for Sander Hopsdal.
    Kveldens dommer er rutinerte Jan Morten Tennøy fra Nore Neset. En dommer som jevnlig dømmer både Eliteserien og OBOS-ligaen.
    Været er som alltid bra i Bergensområdet. Det er strålende sol, men en meget, meget kald vind.
    0'
    Vi er i gang på forblåste Stavollen Idrettsplass. Det blåser såpass, at Åsane valgte å skifte side etter å ha vunnet myntkastet.
    0'
    Tatt kort på midten.
    1'
    Kampen har på ingen måte satt seg, men det er ikke uventet Åsane som har tatt et initiativ.
    2'
    Haga slår frisparket inn i feltet, men keeper Johnsen kommer ut og bokser unna. Godt keeperspill.
    2'
    Jørgensen forsøker seg på det spektakulære fra midtbanen, men motvinden hindrer ballen å nærme seg målet til Lillevik, som enkelt fanger ballen fra himmelen.
    4'
    Fra sidelinjen til venstre. Slår ballen inn i feltet, men ballen stanges ut til Møller Wolfe. Han forsøker lykken på halvspretten fra 30 meter, men avslutningen går til innkast.
    4'
    Åsane spiller seg fint rundt til høyre og slår inn, men Myklebust er for tøff i duellen med keeper Johnsen. Frispark.
    6'
    Tatt kort.
    6'
    Dypt i banen. Slår langt.
    6'
    Mål for Åsane!
    Bjarg 0 - 1 Åsane
    Mål: Stian Nygard
    Så ligger ballen i mål! Det er Myklebust som spilles inn i feltet, og der kjører han karusell med hjemmelagets forsvar. Spissen kommer seg etter hvert alene med Johnsen, men det er nokså skrått hold og dårlig vinkel. Myklebust får imidlertid til en avslutning, som smeller i tverrliggeren, før returen faller ned til Nygard, som triller ballen i mål fra en meters hold.
    7'
    Åsane med full kontroll på kampen. Veien frem til en cupbombe virker lang. Men cup er cup.
    9'
    Snakker om sola, så skinner den! Hjemmelaget får en solid sjanse, der Dahl avslutter fra 14-15 meter. God retning, men blokkeres til corner. Nære 1-1 der.
    10'
    Ryddet unna.
    10'
    Spilles gjennom til venstre, men avvinkes for offside. Ser grei ut.
    11'
    Eirik Wollen Steen må få litt tilsyn av dommer, men kommer seg i gang igjen.
    12'
    Nygard slår en fin stikker mot Myklebust, men den blir stoppet før det blir farlig.
    13'
    Bjarg spiller seg til noen fine muligheter nå. Denne gangen er det Mildestveit som kommer til avslutning fra kanten av sekstenmeteren, men den blir blokkert.
    14'
    Innkast til hjemmelaget høyt i banen, men det ender med utspill fra Lillevik.
    15'
    Gult kort til Åsane
    Erling Myklebust
    Er oppe med knottene i en duell ved vertenes sekstenmeter. Dommer Tennøy drar resolutt opp det gule kortet.
    15'
    Tatt kort.
    16'
    Møller Wolfe har vært frisk langs høyrekanten til Åsane, og denne gangen drar han seg inn i sekstenmeteren og avslutter. Rett i blokka.
    17'
    Eiane spilles gjennom, men avvinkes for offside. Også den ser grei ut.
    17'
    Eiane får et fint oppspill, men Wollen Steen viser stor rutine og tar ut dybde og vinner ballen.
    18'
    Fint spill fra hjemmelaget, som trer seg fint inn i gjestenes sekstenmeter. Halset får til slutt avslutte fra 7-8 meter, men det er tett med folk mellom han og mål, og avslutningen blir blokkert.
    19'
    Nok en fin sjanse for hjemmelaget, som virkelig skaper ting nå. Det er Eiane som spilles gjennom til venstre i sekstenmeteren, og spissen feier til fra kloss hold. Like over!
    20'
    Ved midtbanen. Tatt kort.
    20'
    Gjestene kommer på en overgang. Bangoura får slå inn, men innlegget går over alt og alle. Møller Wolfe plukker opp motsatt, men også hans innlegg går over hans medspillere.
    22'
    Eiane spilles opp igjen, og denne gangen forsøker han å vende motsatt. Vertene lykkes nesten å komme tre mot tre.
    23'
    En enorm mulighet for gjestene! Haga driver oppover venstrekanten, før han slår et fantastisk innlegg. I feltet stiger Bangoura til værs, men header noen centimeter utenfor. Der skal det stå 0-2!
    24'
    Igjen er gjestene nære å doble, og igjen er det Bangoura. Får nå et innlegg fra høyre, men denne gangen header han rett på Johnsen fra kort hold. Nære 0-2, igjen!
    24'
    Gjestene trykker på.
    24'
    Bangoura er igjen på farten, og denne gangen er det Halset som blir frustrert og for sen, og da meier han ned vingen. Frispark i fin posisjon, til høyre for sekstenmeteren.
    26'
    Stanges unna.
    26'
    Mildestveit setter fart til venstre, men ballen kommer ikke frem til mottaker.
    26'
    Tar et kjapt, og mislykket, frispark midt på egen halvdel. Vertene overtar umiddelbart.
    27'
    Myklebust kommer en mot en mot Hopsdal, men vertenes kaptein viser stor ro og vinner duellen. Viktig, ellers hadde Åsanes spydspiss kommet alene med keeper.
    28'
    Litt roligere periode nå. Vertene med ballen på egen halvdel.
    30'
    Brukbart angrep fra hjemmelaget. Halset finner Christophersen til høyre. Han trer ballen inn igjen i midten til Jørgensen, som avslutter langt over fra 22-23 meters hold.
    31'
    31'
    Bjarg 0 - 2 Åsane
    Ballen ligger i nota igjen! Åsane spiller seg flott ut, og Bangoura varter opp med en strålende vending og setter fart på høyrekanten. Vingen drar seg inn i sekstenmeteren, før han slår på tvers til Nygard. Han må bruke to forsøk, men på det andre smeller han ballen forbi en sjanseløs Johnsen i Bjarg-målet. 0-2.
    32'
    Slått langt mot Myklebust.
    34'
    Åsane spiller seg igjen fint opp. Ballen triller til slutt på tvers til Møller Wolfe. Han legger ballen til rette og avslutter mot lengste, men avslutningen går en liten meter utenfor.
    35'
    Lenge siden vertene har bydd på noe offensivt nå.
    37'
    Bjarg med en liten seanse på Åsanes halvdel, men Mildestveit sender innlegget langt bak mål.
    37'
    Svendsen kommer til avslutning fra kanten av sekstenmeteren. Blokkert og inn til Lillevik.
    39'
    Myklebust spilles gjennom til høyre i feltet. Spissen kommer alene med Johnsen, men vinkelen er veldig dårlig og han forsøker i stedet på en teatralsk avslutning. Fint hadde det vært om den gikk i mål, men Johnsen redder enkelt.
    40'
    Spilles gjennom til venstre, men avvinkes korrekt for offside.
    41'
    Myklebust spilles gjennom alene med keeper, men Johnsen varter opp med en solid redning da Åsane-spissen forsøker å banke ballen i lengste på halvspretten.
    42'
    Mildestveit går på et fint løp til venstre, men igjen er vinkelen på oppspillet for dårlig, og ballen suser ut til innkast.
    44'
    Tatt kort.
    44'
    45'
    Da blåser Tennøy til pause, og lagene går til pause på stillingen 2-0 til Åsane. Vertene tok tak i kampen fra start, og tok ledelsen da Nygard kunne trille inn en retur fra nært hold. Bjarg klarte å spille seg til én stor og flere halvsjanser, men Åsane viste etter hvert at det er to divisjoner i forskjell på disse lagene. Gjestene doblet ledelsen da Bangoura fant Nygard, som på forsøk nummer to hamret ballen i nettet. Åsane har vært langt nærmere å score både tre og fire enn det Bjarg har vært å score selv.
    45'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Sander Eng Strand
    Ut: Eirik Wollen Steen
    45'
    Inn: Didrik Bjornstad Fredriksen
    Ut: Martin Ueland
    45'
    Spillerbytte - Bjarg
    Inn: Morgan Ahmer
    Ut: Henrik Røssevold Mildestveit
    45'
    Inn: Knut Raude Angerman
    Ut: Vegard Halset
    45'
    Bjarg 0 - 3 Åsane
    Mål: Sander Eng Strand
    Målgivende: Magnus Bruun-Hansen
    Vi er såvidt i gang igjen her, og Strand får plutselig all tid i verden til venstre i feltet. Han tenker seg ikke lenge om, før han hamrer ballen inn bak Johnsen.
    45'
    Eiane spilles gjennom til høyre i feltet, og spissen forsøker en avslutning mot lengste. Keeper redder enkelt.
    48'
    Fredriksen nede og spiller sentralt i treeren bak. Haga til venstre og Bruun-Hanssen på sin vante plass til høyre.
    48'
    Åsane spiller seg igjen fint opp i banen. Myklebust spilles ned til høyre, men velger å legge ballen ut igjen mot Kallevåg. Kommer seg ikke til avslutning denne gangen.
    50'
    Sola har nesten gått i skjul her, men heldigvis har vi fortsatt den deilige, kalde vinden.
    51'
    Tatt kort.
    52'
    Igjen spilles Myklebust gjennom til høyre, og igjen kommer han alene med Johnsen. Men også denne gangen er avslutningen for dårlig, og Johnsen redder både forsøk nummer en og forsøket på returen. Godt keeperspill, men spissen kunne meget vel ha scoret mer.
    55'
    Slått kort, bakover.
    55'
    Eiane plukker opp ballen til venstre i feltet, vender inn og slår et innlegg. Over alt og alle.
    56'
    Vertene vil mye og har en plan bak det de gjør, men motstanden er for god.
    57'
    Nok en stor sjanse for gjestene. Det er innbytter og målscorer Sander Eng Strand-show på Stavollen. Backen drar seg inn i feltet, kjører en skuddfinte og hamrer til mot nærmeste hjørne. Like utenfor.
    57'
    Gult kort til Bjarg
    Hermann Svendsen
    For tøff i en duell på midten. Greit kort.
    57'
    Slått kort.
    58'
    Åsane med fine kombinasjoner høyt i banen. Er nære å spille seg til nok en stor sjanse.
    59'
    Kallevåg med fint driv over midten, men blir stoppet før han kan slå gjennom Bangoura til høyre.
    61'
    Eiane får et fint oppspill, men klarer ikke å ta imot ballen og Åsane kan overta igjen.
    61'
    Ahmer fint gjennom til venstre, og innbytteren vinner en corner.
    63'
    63'
    Meget fin sjanse for hjemmelaget. Det er Christophersen som slår en fantastisk ball over til Dahl, som legger ballen til rette og feier til mot lengste. Lillevik må gjøre en kvalifisert redning.
    63'
    Inn: Kristoffer Larsen
    Ut: Erling Myklebust
    63'
    Innbytter Larsen legger seg til venstre, mens Bangoura trer inn som midtspiss. Nygard tar da sin vante plass til høyre.
    65'
    Svendsen får ballen til høyre, men er ikke klar over hvor god tid han egentlig har og slår et dårlig innlegg. Må i stedet nøye seg med et resultatløst innkast.
    66'
    Inn: Vegard Årdal
    Ut: Christian Dahl
    66'
    Etter hvert har dette bare blitt et spørsmål hvor mye Åsane vil vinne.
    68'
    Inn: Emil Sildnes
    Ut: Ole Kallevåg
    68'
    Det mest spennende som har skjedd her den siste tiden, er at Åsane må ta et innkast på nytt fordi en annen Åsane-spiller stod klar for å ta det samme innkastet litt lenger bak.
    70'
    Åsane med fine kombinasjoner dypt i banen, før Larsen trer gjennom mot Bangoura. Flagget kommer ikke opp, men keeper Johnsen er kjapt ute og måker ballen til innkast.
    72'
    Bangoura kommer rundt på høyresiden, men ballen har vært utenfor dødlinjen. Utspill.
    72'
    Tatt kort.
    73'
    74'
    Langt innkast høyt i banen for vertene. Eiane vinner duellen, men Lillevik plukker ned ballen.
    75'
    Åsane kommer på en overgang. Sildnes finner Larsen til venstre. Vingen har mye tid, men innlegget blir blokkert.
    77'
    Larsen forsøker en frekkas fra langt hold. Ser at keeper Johnsen står langt ute. Retningen er god, men keeperen når akkurat tilbake i tide til å redde.
    77'
    Knut Haga
    Tøff takling.
    77'
    Inn: Mats Thornes
    Ut: Stian Nygard
    Tilbake etter et lengre skadeopphold. Hyggelig.
    77'
    Går på et godt løp motsatt, men timingen er litt for dårlig.
    79'
    Frispark
    79'
    Eiane får en fin ball opp i midten, drar seg fremover og avslutter. Via et oransje bein til corner.
    80'
    Larsen stange unna. Kommer et nytt innlegg, men Rosvold header rett på Lillevik.
    81'
    Så er det full kok i feltet før corneren er slått. Sander Eng Strand blir sittende nede, og det er veldige protester fra bortelaget.
    81'
    Eiane får avslutte upresset i feltet, men Lillevik redder fint. Er uansett offside.
    83'
    Frispark
    83'
    Åsane kommer på en overgang, og der er det muligheter. Blir imidlertid litt uselviske alle mann, og Ahmer får klarert til innkast.
    84'
    Bjarg kommer på en overgang. Ender med et gjennomspill mot Angerman, men Strand har løpt tilbake og jubler fælt da han bommer på ballen og finter ut Bjarg-vingen, og vinner et utspill fra eget mål.
    85'
    Christophersen slår godt inn mot Eiane, men Bruun-Hanssen forlenger til corner.
    85'
    Blir både en og to avslutninger, der det til slutt blir en heading rett på Lillevik.
    85'
    Tatt kort. Ender med et skudd langt utenfor.
    87'
    Tatt kort.
    89'
    Eiane kommer til avslutning i feltet, men Lillevik redder til corner.
    90'
    Rett i klypene til Lillevik.
    90'
    90'+1
    Kampen er over på Stavollen, der gjestene fullt fortjent har vunnet og avansert til tredje runde. De to første målene ble scoret av Stian Nygard, mens spikeren i kista ble satt inn av innbytter Sander Eng Strand like etter pause. Bjarg kom seg til et par fine sjanser, men gjestene var nærmere å score både fire og fem enn det vertene var å score ett mål. En kald, fin kveld på Stavollen ender altså med jubel for de oransje tilreisende. Vi gratulerer Åsane med avansement.