Hei og velkommen til dekningen mellom Bayer Leverkusen og Molde. Kampstart 18.45!

Under 2.5 og Ja
    Over 2.5 og Nei
    Under 2.5 og Nei
    Legg til i kupong

Begge Lag Scorer og Over 2.5 Mål. En svært tøff oppgave venter for Molde når de skal til Tyskland for å møte Bayer Leverkusen i avslutningen av Europa League-gruppespillet. Kampen ser du på TV3+. Leverkusen har vunnet alle sine kamper i gruppespillet (5-0-0). De topper også Bundesliga med råsterke 11-3-0, men de har riktignok spilt uavgjort i to strake kamper (Borussia Dortmund og Stuttgart). Molde er allerede sikret en plass i Conference League-playoffen, noe som gjør at de har alt å vinne denne torsdagen. Men skal de bli værende i Europa League, må de ta flere poeng enn hva Qarabag gjør mot Häcken. Svenskene står med null poeng (!) hittil. Videre Europa League-spill er derfor usannsynlig, men vi ser likevel for oss en artig kamp på Bay Arena. Molde var nære å ta poeng hjemme mot tyskerne (1-2) - og at de klarer å få ett mål denne gangen også, er fullt mulig, spesielt når Leverkusen ikke har noe å spille for. For hjemmelaget handler alt om å spare krefter inn mot helgens seriekamp mot Eintracht Frankfurt. Vi spiller derfor på at begge lag scorer, men at det også blir minst tre mål i kampen. Et spill på Molde-seier, der de starter med HK 0-2, kan også være interessant med odds på 1.85. Et tungt slag for Molde er imidlertid Breiviks (mb) alvorlige skade i cupfinaleseieren mot Bodø/Glimt (1-0). Karlstrøm (k) og Knudtzon (f) er heller ikke tilgjengelig. Leverkusen kan skilte med stort sett skadefritt mannskap.

Author avatarHåkon Østmoe Brandsnes
    Scenarioet i denne kampen er som følger: Molde må ta flere poeng mot Bayer Leverkusen enn hva Qarabag tar mot Häcken, for å bli værende i Europa League. Det svenske laget står med null poeng. Leverkusen står med 15, så dette blir en tøff oppgave for Molde!
    VG Live svarer
    Ole Kristian Smestad
    Gjelder innbyrdes oppgjør foran målforskjell?
    Ja. Dersom det blir uavgjort i både Qarabag- og Molde-kampen, er Qarabag videre. De vant kampen i Aserbajdsjan, og dermed leder mot Molde på innbyrdes oppgjør.
    Jo Røen Thormodsæter
    Heia Molde
    Molde med avspark! Går rett i angrep.
    Angrepet ender i et langt kast. Rett i klypene til Lomb.
    1'
    Harald
    3. plass i gruppa gir Conference League?
    Tredjeplassen går til 16-delsfinale i Conference League, hvor de møter en av annenplassene fra Conference League.
    Leverkusen triller ball nå.
    2'
    Leverkusen er altså ubeseiret gjennom høsten. Har vunnet 11 av 14 kamper spilt i hjemlig serie.
    3'
    Og der gikk Qarabag opp i 1-0-ledelse mot Häcken. Leandro Andrade scoret etter ett minutt.
    5'
    Mål for Bayer Leverkusen!
    Bayer Leverkusen 1 - 0 Molde
    Mål: Patrik Schick
    Schick fyrer av et lavliggende skudd fra distanse og får full uttelling. Nådeløst.
    6'
    Har hatt full kontroll fra start, Bayer Leverkusen.
    12'
    Ser ut som en del Molde-fans har tatt turen til Tyskland. Molde trenger støtten for å klare å få til et lite mirakel her.
    12'
    Hjørnespark til Bayer Leverkusen
    15'
    Hjørnesparket ender hos Petersen i mål.
    16'
    Molde spiller seg ut fra keeper, men ender med en stygg feilpasning. Andrich prøver å chippe ballen over Petersen, men var ikke nøyaktig nok der. Ballen går over mål.
    16'
    Leverkusen med nok et gjennomspill. Tella legger innlegget 45 tilbake, men Molde får brutt pasningen.
    18'
    Tella med en chip mot bakerste stolpe, men Hincapie feiler i å få ballen på mål.
    19'
    Nå har Molde ball! Fått flyttet opp laget etter at Leverkusen har hatt mye spill på Moldes banehalvdel.
    20'
    Ender med at Tella setter fart og kommer seg til et nytt innlegg. Vært et ordentlig faremoment til nå, høyrekanten!
    21'
    22'
    Bayer Leverkusen 2 - 0 Molde
    Mål: Edmond Tapsoba
    Målgivende: Jonas Hofmann
    Hofmanns innlegg finner midtstopper Tapsoba som stiger til værs og header ballen i mål.
    22'
    Bayer Leverkusen 3 - 0 Molde
    Selvmål fra Martin Ellingsen... Tella kommer seg til nok et innlegg, og Ellingsen er uheldig når han prøver å stoppe innlegget.
    25'
    Dette ble en tøff start på omgangen for Molde sin del.
    27'
    Kristian Eriksen får frispark høyt i banen.
    29'
    Molde har kommet seg på Leverkusens siste tredjedel, men ender i en kontring mot hurtigtoget Tella.
    29'
    Denne mannen har altså stått bak mye av Leverkusens sjanser. Ikke helt heldig at han har fått mye plass og tid på sin høyrekant.
    29'
    Molde spiller seg til et gjennombrudd, men keeper Lomb er våken og løper langt fra mål for å bryte pasningen.
    31'
    Offside for Bayer Leverkusen
    32'
    Kitolano spiller Haugen gjennom. Han sender avgårde et langt innlegg som ender hos Eriksen. Største sjansen til nå!
    35'
    Hjørnespark til Molde
    36'
    Grødem spiler på seg brudd, ender med at Leverkusen fosser i angrep.
    36'
    Tella ligger nede med skade etter at Haugen var litt vel røff i duellen. Blir stopp i spillet.
    39'
    I gang igjen nå. Leverkusen triller ball og Molde ligger lavt. Sliter med å få tak på kulen.
    40'
    Hincapie får frispark i god posisjon da Eriksen var langt ute med armen.
    41'
    Frisparket slås mot bakerste, men blir ingenting ut av det.
    42'
    Gult kort til Bayer Leverkusen
    Jonathan Tah
    42'
    Løvik kommer seg til innlegg, men ender i kontring fra Lomb til Tella! Han avslutter, ballen ender hos Schick som treffer stolpen! Og Hlozek styrer ballen utenfor mål. Jøss.
    44'
    Ett minutt tilleggstid.
    45'
    Molde har hatt en fryktelig første omgang mot et friskt og opplagt Bayer Leverkusen. Høyrekant Nathan Tella har vært omgangens beste spiller. I tillegg leder Qarabag 2-0 over Häcken, så det ser ut til at det blir 16-delsfinale i Conference League for Molde sin del. Ellers må vi håpe på et mirakel.
    Qarabag går altså opp til 2-0 mot Häcken like før pause. Yassine Benzia scoret.
    - Handler om å opprettholde stoltheten, sier ekspert Lars Tjærnås om hva Molde bør finne på i andre omgang.
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Martin Bjørnbak
    Ut: Markus André Kaasa
    46'
    Kristian Eriksen blir kontret på. Ender i kast.
    48'
    Molde har litt mer ball nå. Kitonalo utfordrer, og finner Ellingsen. Han tester skuddbeinet fra distanse, men får ikke særlig til futt i ballen.
    52'
    Molde med brudd i oppspill. Ender med hjørnekast imot.
    54'
    54'
    Gulbrandsen stikker. Får frispark.
    55'
    Ellingsen står klar. Tar en kort variant til Gulbrandsen. Litt klabb og babb i feltet før Puerta bryter.
    55'
    Molde har framstått bedre i andre omgang. Har mer ball og kommet seg til en del angrep. Er likevel livsfarlig når Leverkusen først bryter.
    58'
    Spillerbytte - Bayer Leverkusen
    Inn: Noah Mbamba
    Ut: Patrik Schick
    59'
    Inn: Alex Grimaldo
    Ut: Jonathan Tah
    60'
    Inn: Amine Adli
    Ut: Jonas Hofmann
    60'
    Bayer Leverkusen 4 - 0 Molde
    Mål: Adam Hlozek
    Mbamba spiller Hlozek rett gjennom, som curler ballen over Petersen i mål. Flott prestasjon!
    60'
    Ble en tung opplevelse for Molde-spillerne, dette.
    64'
    Eriksen forsøker seg på et høyt innlegg til Gulbrandsen. Ble litt for upresist.
    64'
    Eriksen gjør en heltemodig innsats når han stopper Leverkusen i å fosse i angrep.
    66'
    Lite trøkk i kampen nå. Spørst om Leverkusen sier seg fornøyd med en 4-0-ledelse.
    69'
    Grimaldo forsøker seg på en lekker pasning bak Molde-forsvaret. Ender i hjørnespark.
    69'
    Bayer Leverkusen 5 - 0 Molde
    Hamrer til fra distanse!
    70'
    Inn: Gustav Kjolstad Nyheim
    Ut: Magnus Grødem
    70'
    Ut: Fredrik Gulbrandsen
    71'
    Mål for Molde!
    Bayer Leverkusen 5 - 1 Molde
    Mål: Eric Kitolano
    Målgivende: Martin Ellingsen
    Der kom reduseringen! Ellingsen finner Kitolano i bakrom, og sklir den i mål.
    76'
    Et trøstemål for Molde og Kitolano.
    77'
    79'
    Hjemmelaget rydder unna, og starter med ballen igjen.
    80'
    Molde forsøker seg på en kontring. Ødegård stoppes.
    81'
    Vertene angriper.
    83'
    Noah Mbamba med ballen på høyresiden.
    84'
    Leverkusen kommer til avslutning. Izekor drar seg fri, men treffer ikke mål med skuddet.
    84'
    Leverkusen styrer kampen fullstendig, som de har gjort fra start til nå, snart slutt.
    85'
    Folk har begynt å forlate arenaen i Leverkusen. Hjemmelaget har sett det de kom for.