1-2
1 983
3 802

Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen fra Color Line Stadion i Ålesund! Solen skinner over sunnmørsbyen i dag, men for hjemmelaget har det sett mørkt ut så langt denne sesongen.
    Det er Brann som gjester Ålesund i dag. Bergenserne har vunnet sine to første kamper i Eliteserien og er favoritter før dagens oppgjør. I helgen tok de en overbevisende 3-0-seier mot Viking, og topper tabellen sammen med Molde og Bodø/Glimt.
    AaFK har hatt en bekmørk innledning på sesongen. 3-11 i målforskjell er skrekkelig for den nyopprykkende klubben, som har fått et brutalt møte med Eliteserien. På søndag tapte de 7-2 mot fylkesnabo Kristiansund og i kveld vil Lars Bohinen og co. prøve å snu skuten.
    Espen Andreas Eskås fra Bækkelagets SK er kveldens dommer.
    Brann har historisk sett et overtak på AaFK, og har vunnet 8 av de 17 møtene lagene imellom. Ålesunderne står med fem seiere. Forrige gang de oransje og blå var oppe på øverste nivå endte begge oppgjørene uavgjort.
    AaFK (3-4-3): Lie - Klinkenberg, Gretarsson, Grønner - Sno, Sæthre, Orry Larsen, Hatlehol - Castro, Haugen, Bolkan Nordli
    Brann (4-3-3): Ahamada - Kristiansen, Acosta, Forren, Strand - Haugen, Ordagic, Pedersen - Koomson, Bamba, Taylor
    For Brann kan man se at Barmen og Kolskogen er ute av laget, mens Forren og Haugen kommer inn. For hjemmelaget er Olafsson og Lie ute, mens Sno og Klinkenberg kommer inn. En formasjonsendring fra 3-5-2 til 3-4-3 sender også Fridjonsson ut, hvor Orry Larsen gir dekning på midten.
    AaFKs cupfinalelåt fra 2011 runger ut over stadionanlegget og det er fem minutter igjen til kampstart. Den gangen slo de oransje og blå Brann på Ullevaal. Kan hjemmelaget ta sine første poeng for sesongen eller blir det en ny Brann-seier i kveld?
    Da er kampen i gang og det er hjemmelaget som starter med ballen.
    1'
    Frispark til Brann på egen halvdel.
    1'
    Brann får frispark 30 meter fra mål. Blir nok et innlegg.
    2'
    Frisparket fra Haugen går over alt og alle. Utspark fra Lie.
    3'
    Vegard Forren var ikke kampklar i helgen, men er tilbake fra start for Brann i dag. Hans andre kamp for bergenserne etter at Molde terminerte kontrakten til midtstopperen.
    5'
    AaFK har sluppet inn elleve mål på de to første kampene, og Bohinen har varslet et langt mer kompakt hjemmelag i kveld. Foreløpig har det ikke kommet noen farligheter i noen ender av banen.
    6'
    Brann får et frispark ti meter fra dødlinjen, utenfor 16-meteren til AaFK.
    8'
    Hjørnespark til Brann
    9'
    Corneren ender opp hos en Brann-spiller utenfor 16-meteren. Gjestene prøver å spille seg rundt, men innlegget gir bare et nytt hjørnespark.
    10'
    Bamba prøver seg på et slags brassespark og ballen går i en bue like til side for mål.
    11'
    Hjemmelaget ligger relativt dypt i banen for å stå imot Brann. Tydelig at Bohinen ikke vil ha noen tidlige mål imot som i de to foregående kampene.
    13'
    Bamba stikker i bakrom, men når ikke frem til fremspillet.
    14'
    AaFK prøver å finne Bolkan Nordli med en lang pasning i bakrom, men midtbanespilleren er ikke i nærheten av å rekke den. Foreløpig ikke kommet seg i nærheten av mål, hjemmelaget.
    15'
    16'
    Andreas Lie fanger corneren med hendene, men glipper til en Brann-spiller som setter den i mål. Dommeren mener imidlertid at Lie ble forstyrret og blåser frispark til hjemmelaget.
    17'
    Første farlighet fra hjemmelaget. Spiller seg gjennom Brann-forsvaret langs høyrekanten og det er Haugen som får avsluttet. Går via Strand og til corner.
    19'
    AaFK får frispark ved kanten av 16-meteren. Castro skal ta det.
    22'
    Brann får nikket frisparket videre ut til innkast på motsatt side.
    22'
    Både Jonas Grønner og Peter Orry Larsen møter gamle lagkamerater i Brann i kveld.
    23'
    Sommer på jorden, livet det er nå. Det er duket for drikkepause i Ålesund.
    25'
    AaFK prøver seg litt mer offensivt nå, men klarer ikke å bryte ned Branns forsvar. Det samme gjelder gjestene og deres forsøk på å skape sjanser.
    29'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Brann
    Mål: Niklas Fernando Castro
    Målgivende: Simen Bolkan Nordli
    JUBEL PÅ COLOR LINE STADION! Brann kaster bort ballen på egen halvdel og Sno stormer mot mål. Nederlenderen forsøker å skyte selv, men skuddet blir blokkert. Bolkan Nordli får tak i ballen igjen og finner Castro foran mål. Fjorårets toppscorer for AaFK setter sitt første for sesongen fra kloss hold.
    30'
    AaFK har ligget tålmodig og ventet på en mulighet. Bohinens ønske om defensiv struktur har blitt innfridd så langt, og nå har de oransje og blå også tatt ledelsen på hjemmebane.
    33'
    Frispark til AaFK 25 meter fra mål. Ser ut som det er Castro som skal skyte.
    34'
    Castros skudd går rundt muren og mot mål. Men angrepsspilleren sikter mot keeperhjørnet og Ahamada har få problemer.
    35'
    Frispark til Brann like utenfor 16-meteren på venstre side.
    36'
    Svinges inn fra Haugen og flere Brann-bein forsøker å styre den inn. Får også avsluttet på en retur inne i AaFKs felt, men skuddet blir blokkert og ballen klarert.
    37'
    AaFK som kommer seg opp langs høyrekanten og får lagt inn ved Hatlehol. Innlegget når imidlertid ingen.
    37'
    Svinger litt mer frem og tilbake på Color Line Stadion nå. Brann er lysten på å slå tilbake.
    38'
    Ballen svinges inn i AaFKs felt flere ganger fra begge kanter, men ingen Brann-spillere klarer å få noe ut av innleggene.
    39'
    Ruben Kristiansen blir felt på egen halvdel og får frispark. Blir sittende på gresset en stund, men kommer seg til slutt på beina igjen.
    41'
    AaFK slår et langt oppspill mot Haugen, som stusser mot Bolkan Nordli. Når akkurat ikke frem.
    43'
    Skal AaFK gå til pause uten baklengs for første gang denne sesongen? Har stått bra imot Brann, som bare har kommet til noen få skikkelige sjanser.
    44'
    AaFK forsøker et innlegg fra høyrekanten og Haugen får hodet på den, men litt for høyt for spissen.
    45'+2
    AaFK har vært kompakte bakover og tatt godt vare på de mulighetene de har fått. Hjemmelaget leder til pause for første gang denne sesongen. Klarer de å stå imot Brann i 45 minutter til?
    Andre omgang er i gang i solfylte Ålesund. AaFK jakter sine første poeng for sesongen og vil prøve å stenge igjen de siste 45 minuttene. Brann, som har full pott etter to serierunder, jakter en utligning på Color Line Stadion.
    47'
    Bamba kommer seg til avslutning. Skuddet går gjennom to AaFK-bein, men rett på Andreas Lie.
    48'
    Sno klarerer rett i ryggen på en Brann-spiller og ballen fyker i tverrliggeren over Andreas Lie. Svært nære utligning!
    49'
    Haugen går i bakken i en duell med Acosta utenfor 16-meteren og roper på frispark, men blir ikke hørt av dommeren.
    51'
    Mål for Brann!
    Aalesund 1 - 1 Brann
    Mål: Daouda Bamba
    Målgivende: Petter Strand
    BAMBA SCORER! Petter Strand slår et perfekt innlegg mellom forsvaret og keeper, og på bakerste stolpe lukter Bamba! AaFK har stått bra imot så langt, men der ryker smultringen.
    53'
    Hvordan vil AaFK respondere på dette? Sunnmøringene har sviktet totalt tidligere i sesongen når de har fått mål imot.
    56'
    57'
    AaFK ligger dypt og det er Brann som triller ballen frem og tilbake sidelengs.
    59'
    Aalesund 1 - 2 Brann
    BAMBA IGJEN! Brann-spissen får to muligheter til å øke ledelsen. Bambas første skudd blir blokkert på mesterlig vis av en skliende Klinkenberg, men ballen går rett tilbake til spissen. Setter den enkelt i et tomt mål.
    59'
    Skal det ende stygt for AaFK igjen? 4-1 mot Molde og 7-2 mot Kristiansund er vonde siffer, men det er langt ifra over i kveld.
    63'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Hólmbert Aron Fridjonsson
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    63'
    Inn: Izunna Uzochukwu
    Ut: Peter Orry Larsen
    63'
    Bohinen tar grep umiddlerbart etter det andre baklengsmålet. Flytter Haugen ut mot venstre og kjører Fridjonsson som spydspiss.
    64'
    Haugen får headet mot mål, men Ahamada holder den trygt og godt.
    64'
    Sno ligger nede på gresset med en skade. Kommer seg på beina og ser ut til å kunne fortsette.
    66'
    Frispark til AaFK helt nede ved egen dødlinje.
    69'
    Inn: Davíð Kristján Ólafsson
    Ut: Shaquill Sno
    69'
    Inn: Oddbjørn Lie
    Ut: Daan Klinkenberg
    70'
    Frispark til Brann.
    70'
    Frisparket løftes inn, men treffer en AaFK-spiller som klarerer.
    71'
    Aalesund 2 - 2 Brann
    Mål: Hólmbert Aron Fridjonsson
    Målgivende: Niklas Fernando Castro
    LEKKERT ANGREP! Haugen finner Castro, som med en leken stikker finner Fridjonsson. Det så ut som Brann hadde full kontroll på kampen, men AaFK finner en luke. Fridjonsson setter den lavt langs gresset og i mål.
    72'
    Gult kort til Aalesund
    Izunna Uzochukwu
    75'
    Izunna feller en Brann-spiller like utenfor 16-meteren, og bortelaget har frispark i svært farlig posisjon.