1-1
2-1
364
338

Hei og velkommen til livedekningen av kampen mellom Råde og Moss, i den andre runden av norgesmesterskapet.
    Råde spiller til daglig i Amedialigaen (4. div), hvor de for øyeblikket befinner seg på fjerde plass etter tre kamper spilt med seks poeng. I den første NM-runden var det 2. divisjons-laget Kvik Halden som sto på motsatt banehalvdel. Kampen som også ble spilt på Råde Kunstgress endte 2-0 til vertene.
    Dagens gjester fra Moss har fått en fin start på sin sesong i Obos-ligaen. De har plukket seks poeng på fire kamper, som holder til en syvende plass. I den første runden av NM var det et skikkelig Moss-derby, da Moss gjestet 3. div-laget Sprint-Jeløy. Kampen endte 0-3 til de gule og svarte.
    Under NM 2022 tok Råde imot en annen daværende Obos-klubb i FKK. Det ble etter hvert en svært tett og jevn kamp som endte 0-0 etter 90 minutter. I ekstraomgangene fikk derimot FFK en straffe som Riki Alba satte i mål, dermed tok gjestene seg videre på stillingen 0-1 etter 120 spilte minutter.
    Av profilerte navn på dette Råde-laget er kanskje Simen Kind Mikalsen det mest kjente. Midtbanespilleren har spilt nesten 140 kamper for LSK på høyeste nivå i Norge, og nå litt over 60 for Råde.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger når det nærmer seg kampstart. Heng med!
    Lagene er klare! Hjemmelaget forventes å stille til start i en 3-4-3, med offensive vingbacker. Særlig Kind Mikaelsen pøser gjerne fremover. Han har faktisk scoret 44 mål på 63 kamper for Råde, noe som gir et pent målsnitt på 0,7.
    For gjestene sin del gjøres det noen endringer på laget som startet mot Sogndal for fire dager siden. Jakobsen, Elmi, Hoffmann og Andresen er de som står igjen, ellers starter også både Potur og Henrik Gjesdal. Alt i alt et ganske sterkt lag fra Moss.
    0'
    Hjemmelaget setter kampen i gang!
    0'
    Moss lar Råde trille litt på midten før vertene forsøker den lange ned på venstre. Forsøket blir for langt, og ruller helt inn til keeper.
    1'
    Tas kort ned langs venstre før ballen spilles hardt inn langs bakken 45 grader ut. Avslutningen kommer på nærmeste stolpe, men forsøket reddes ut til corner av Johansen.
    1'
    Slås langt bak i feltet og treffer et Moss-hode. Headingen går rett på keeper som holder enkelt.
    2'
    Slår den langt mot Kind Mikalsen, men den blir for høy.
    4'
    Mål for Moss FK!
    Råde 0 - 1 Moss FK
    Mål: Thomas Jakobsen
    Målgivende: Anas Farah
    Jakobsen bøyer ballen opp i krysset etter en mesterlig Moss-kontring! Moss vinner ballen når Råde angriper høyt i banen med mange spillere, og Anas Farah finner Thomas Jakobsen ute til venstre med en flott stikker i bakrom. Jakobsen har på seg to mann, men kommer seg enkelt fri når han skjærer inn til høyre og bøyer ballen forbi keeper og opp i vinkelen.
    5'
    Engebretsen forsøker å finne Novolani ute til venstre, men stikkeren plukkes opp av Andresen.
    7'
    Det blir en lang ball opp til venstre. Moss vinner den etterhvert.
    8'
    Råde legger seg dypt i en tett 5-4-1 når Moss triller ballen på midten. Råde skal jo egentlig være ganske solide defensivt, men planen om å ikke slippe inn tidlig gikk raskt ut av vinduet denne ettermiddagen.
    11'
    Jakobsen prøver banke ballen lavt langs bakken mot keeperhjørnet fra rundt 20 meter. Det er en stor mur som er satt opp, og skuddet går til side for både den og mål.
    12'
    Slås langt mot Mikalsen som taper den, Moss vinner frispark i den påfølgende duellen.
    14'
    Tas kort til stopperkollega, Gjesdal.
    15'
    Hoffmann går over ende like utenfor boksen nede til venstre og vil ha frispark, men dommer slår ut med armene.
    18'
    Tas raskt opp mot el Ghaouti på topp, men den går helt inn til keeper.
    18'
    Corneren slås tett inn mot keeper som kommer ut idet han forsøker å bokse unna. Johansen treffer ikke helt på den, men heldigvis spretter ballen rett opp han fanger returen.
    19'
    Tas til Bjørnvåg på midten.
    21'
    Kind Mikalsen header like utenfor fra seks-syv meter! Det er stor mulighet for Råde sin toppscorer, der bør det stå 1-1! Råde ruller opp ute til venstre og ballen legges inn mot Kind Mikalsen som har funnet rom litt fremme i feltet. Innlegget treffer den tidligere LSK-spilleren perfekt på panna, men headingen videre mot lengste stryker feil side av stolpen.
    24'
    Bachke holder på å rote seg inn i trøbbel under press fra Råde-angriperne, når han slår ballen rett i en pressende spiss.
    26'
    Moss får en stor mulighet til å øke ledelsen! Det er Hoffmann som stormer i angrep før han legger ballen tilbake 45 grader ut fra nede ved dødlinja. Det ser ut som det er Potur som kommer til skuddet fra litt spiss vinkel med høyre fot, men ballen kommer litt nærme kroppen og skuddet går heller ut til innkast.
    27'
    Gult kort til Råde
    Ervin Kozica
    Vingbacken holder igjen Hoffmann som fosser fremover til venstre, men greier ikke stoppe han. Dommer viser dermed kampens første gule kort.
    27'
    Offside for Moss FK
    30'
    Midtbanespilleren lemper inn mot Kind Mikalsen som vinner sin duell, men Moss vinner neste og får banket unna.
    30'
    Moss får en farlig mulighet etter nok en overgang! Farah sendes av gårde ute til venstre før han triller ballen videre over mot den andre siden av boksen. Den ender i beina på en Moss-spiller som klinker til på innsiden av feltet, men forsøket går rett på Johansen som holder den.
    32'
    Moss header unna fra midt i feltet.
    33'
    Gjesdal lemper ballen inn mot Andresen på bakre som header den inn i boks, der får Råde klarert.
    35'
    Klareringen ender i beina på Hellestø som klinker til, og det er et godt skudd. Heldigvis for hjemmelaget går skuddet fra Moss-kapteinen så vidt over tverrligger.
    36'
    Tar den tilbake til Latifi fra midtstreken ute til høyre.
    38'
    Skuddet fra Hasanagic smeller i stanga! El Ghaouti sendes av gårde ute til høyre og har masse rom, før han skjærer inn og legger ballen tilbake til spissen som fyrer av mot det nærmeste hjørnet. Det er et raskt og hardt skudd, men ballen dundrer i stanga og spretter ut igjen til el Ghaouti som er i offside. Nære på for Råde!
    39'
    Returen på skuddet fra Hasanagic ender tilbake ute hos el Ghaouti som får en god mulighet fra spiss vinkel, men kantspilleren er i offside.
    39'
    Jakobsen i offside ute til høyre nå, han har byttet side med Anas Farah.
    40'
    Settes i gang kort midt på banen.
    43'
    45'+1
    Der er det pause i Råde og det står 0-1 til gjestene. Det eneste som skiller lagene så langt er en veldig god prestasjon av Thomas Jakobsen for Moss. Kantspilleren bøyde ballen opp i lengste mellom to Råde-spillere etter kun seks minutter. Ellers sitter man med følelsen av at Moss har grei kontroll på dette og har flere gir de kan sette inn, til tross for at Råde faktisk har kommet seg til to store muligheter. Først var det Mikalsen som headet like utenfor, så hadde Hasanagic et skudd som smalt i stolpen. Men det står bare 0-1 til pause, jeg er tilbake med resten av kampen etter hvilen.
    45'
    Gjestene setter i gang den andre omgangen.
    45'
    Spillerbytte - Råde
    Inn: Rinor Topallaj
    Ut: Agron Shpenddon Novolani
    45'
    Spillerbytte - Moss FK
    Inn: Katoto Michee Mayonga
    Ut: Anas Farah
    45'
    Inn: Vegard Stærk
    Ut: Ervin Kozica
    45'
    Inn: Oliver Stavdal
    Ut: Aksel Baran Potur
    45'
    Johansen redder ut til corner på skudd fra spiss vinkel. Det var hardt skudd som kom høyt mot keeperhjørnet.
    46'
    Slås farlig langt inn i Råde-boksen, men forsvaret får banket unna.
    46'
    Moss har hatt mye ball i starten av omgangen her.
    50'
    Hasanagic bommer alene med keeper! Engebretsen vinner ballen på egen halvdel før han sender av gårde Hasanagic med en presis stikker sentralt i banen. Spissen tar den med seg litt ned til venstre før han rapper til, men dessverre for Råde får han lite fart i det skuddet.
    50'
    Frispark
    51'
    Mål for Råde!
    Råde 1 - 1 Moss FK
    Mål: Rinor Topallaj
    Rinor Topallaj krangler ballen i mål etter et frispark! Råde fyller på med mange spillere i Moss-boksen på et frispark som bankes inn fra midtbanen. Ballen lander litt ute i boksen hvor den plukkes opp av innbytter Topallaj, som ikke bruker lang tid på å bøye den i lengste forbi en haug med Moss-spillere. Dermed er vi like langt på Råde Kunstgress!
    51'
    Moss kommer til innlegg ute til venstre, men ballen fanges av keeper dypt inne i feltet.
    55'
    Gjestene prøver å lempe den inn i feltet, men Råde header unna.
    56'
    Moss får en gigantisk dobbeltmulighet! Thomas Jakobsen banker til fra rundt 20 meter og sender ballen klink i tverrligger med en suser av et skudd. Returen havner i beina på Mayonga som drar seg raskt forbi Latifi før han sender av gårde en markkryper mot lengste. Skuddet sniker seg så vidt utenfor.
    58'
    Moss får en ny god mulighet etter et innlegg som går gjennom hele feltet og ender på bakerste, men skuddet på første derfra går høyt over målet.
    60'
    Thomas Jakobsen blåser ballen over på blank kasse fra fem meter! Nå renner det på med muligheter for Moss, og det er under at de ende ikke har greid å sette inn sin andre scoring for dagen. Her er det Mayonga som nok en gang kommer seg forbi ute til høyre før han sender ballen hardt inn foran boksen, og treffer Thomas Jakobsen rett på fot. Fra rundt fem meter dundrer målscoreren ballen rett opp og over mål. En utrolig bom.
    62'
    Tas kort på midten.
    62'
    Lajqi avslutter to ganger inne i Råde-boksen, men begge forsøkene blir blokkert. Råde-spillerne kaster seg inn i blokkeringer nå.
    65'
    Banker den langt.
    68'
    Latifi lemper inn mot bakerste stolpe, men der inne er Råde litt tynne. Forsøket går ut til femmeter.
    69'
    Inn: Jakub Lyczko
    Ut: Aleksander Bjørnvåg
    72'
    Rinor Topallaj vinner straffespark for Råde! Innbytteren har kommet inn og snudd dette for Råde, her får straffe når han rives ned av Race med ryggen mot mål helt på kanten av boksen. Det er utrolig urutinert forsvarsspill av Race, som bør vite bedre der!
    73'
    Bachke redder skuddet til Simen Kind Mikalsen nede til høyre langs bakken. Det er meget god redning av den unge keeperen, men han greier ikke slå den ut av farlig område.
    74'
    Råde 2 - 1 Moss FK
    Mål: Simen Kind Mikalsen
    Simen Kind Mikalsen har sendt Råde i ledelsen mot Moss med 15 minutter igjen å spille! Kind Mikalsen setter straffen nede til høyre for keeper, den henger Bachke med på og redder mesterlig. Men Kind Mikalsen er utrolig heldig når ballen spretter tilbake foran mål, og dermed enkelt kan settes i nettet. For en kamp dette har blitt da!
    74'
    Inn: Noah Alexandersson
    Ut: Saadiq Elmi
    78'
    Inn: Bo Hegland
    Ut: Altin Lajqi
    78'
    Deni Hasanagic
    River ned en Moss-spiller på midten.
    79'
    Moss trykker på nå. Her er Rinor Topallaj nede å skjermer ballen ved eget cornerflagg.
    82'
    Johansen banker den langt mot Hasanagic.
    82'
    Spissen setter seg på gresset og må tøye litt bak på låra her, men kommer seg opp etterhvert.
    83'
    Det hadde jo vært en skikkelig cup-bombe om dette resultatet skulle stå seg. Nå går klokka raskt for Moss, som ikke har greid å komme til så mange muligheter etter Råde-straffen.
    84'
    Johansen redder ut til corner på et smart skudd fra 20 meter.
    85'
    Heades unna av Råde.
    86'
    Inn: Alexander Zoulakis
    Ut: Deni Hasanagic
    86'
    Tas kort. De prøver å skjerme, men lykkes ikke med det.
    87'
    Moss forsøker å rulle opp et angrep ute til venstre, men det stemmer ikke helt inne foran mål. Innlegget som svinges inn blir upresist og fanges enkelt av Johansen.
    89'
    Andresen lemper ballen inn på bakre, men der blir Moss-spilleren helt alene. Johansen plukker opp andreballen.
    89'
    Gult kort til Moss FK
    Ian Hoffmann
    Hoffmann er mektig irritert nå og pådrar seg det gule kortet, like etter skjeller han ut Råde-benken.
    90'
    Frispark
    90'+1
    Moss har fire minutter å gjøre det på nå. Det er jo ganske skuffende fra Moss sin side at de ikke har greid å skape flere muligheter siden Råde tok ledelsen. Det var en periode midt i omgangen hvor mulighetene kom på løpende bånd uten at de greide å omsette, men nå på slutten har det vært veldig lite.
    90'+2
    Inn: Tobias Eugen Guttulsrød
    Ut: Albion Latifi
    90'+4
    Heller ikke i overtiden har Moss greid å etablere et press mot dette Råde-laget. Råde skal ha honnør for at de er gode på pushe ut nå, og at de ikke faller for lavt.
    90'+5
    Der er overtiden ute. Moss har ballen på midten.
    90'+6
    Thomas Johansen
    Keeperen får det gule for drøying av tid når han løper til benken for å hente en flaske med vann.
    90'+7
    Ballen sendes langt inn, men heller ikke nå greier Moss å skape noe ut av den.
    90'+7
    90'+8
    Råde er videre til den tredje runden av norgesmesterskapet! Laget fra 4. div slår altså ut Moss fra Obos-ligaen etter 90 minutter med fotball på Råde Kunstgress. Med 0-1 i baggasjen fra den første omgangen følte nok Moss at de hadde god kontroll i den andre, og det skapte haugevis med muligheter for å ta ledelsen på nytt, midtveis i den andre omgangen. Rinor Topallaj hadde i mellomtiden utlignet for Råde i etterkant av et frispark, og innbytteren kom i fokus igjen da han ble revet ned i feltet. Simen Kind Mikalsen bommer på straffen, men satte inn returen. Dermed tok Råde ledelsen med 15 minutter igjen å spille. Moss greide aldri å etablere et skikkelig press mot Råde-målet inn mot slutten, og dermed ender kampen 2-1 til vertene. Så blir det meget spennende å se hvem Råde trekker i den tredje runden, det finner vi ut av allerede i kveld. Takk for følget!