1-0
1-1
Alte68'
Soltvedt90'+6 (Str.)
2-1
Supporterfordeling på VG
6 560
3 916
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Kristiansund i 18. serierunde av Eliteserien. Grunnet Branns deltakelse i Europa er oppgjøret flyttet frem til i kveld.
    Tapet mot Molde var et sjeldent skjær i sjøen for et Brann-lag som kan se tilbake på poengrike første 11 kamper, men sesongens andre tap i Bergen understreker naturligvis viktigheten av tre poeng i kveld. Moldes snuoperasjon kom i kjølvannet av 2-2 mot nettopp KBK for Brann, som i kveld risikerer tre kamper på rad uten seier for første gang siden mai i fjor. Skulle bronseplasserte Brann tape også i kveld, vil rødtrøyene ha to hjemmetap på rad for første gang siden mai 2021.
    Kristiansunds 2-1-tap i Trondheim var klubbens sjette strake seriekamp uten seier, en rekke som har ført nordmøringene ned i sjiktet rundt kvalikplassen. Det skiller lite fra midten av tabellen og nedover, og KBK kan ende kvelden på alt fra åttendeplass til under streken. Nordmøringene gjester et av ligaens beste hjemmelag i kjølvannet av kun én serieseier på fremmed gress i år, men KBK har tapt med flere enn ett mål kun én gang før det som blir lagets sjette bortekamp.
    Brann og Kristiansund kan snart se tilbake på 10 år med innbyrdes møter som relativt faste innslag på kalenderen, og med 2-2-resultatet for en drøy uke siden tok rødtrøyene bortepoeng mot nordmøringene for kun tredje gang noensinne. Oppgjørene i Bergen har vært preget av relativt mye Brann-dominans, og etter at KBK vant 4-0 i 2017, har Brann seiret i tre av de siste fire møtene på bergensk gress.
    Kveldens hoveddommer er Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF. Monica Løkkeberg og Ivar Jahr er assistentdommere, mens Steinar Hauge er fjerdedommer. Ajdin Medic og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen er VAR-dommere.
    Brann stiller med de samme 11 som startet mot Molde søndag.
    Kristiansund med to endringer fra laget som startet på Lerkendal, og Christoffer Aasbak og Heine Bruseth er inne for Håkon Sjåtil og Wilfred George.
    Den imponerende finværsperioden er på retur, men også i kveld behagelige vær- og føreforhold med oppholdsvær og snaut 20 grader i Bergen.
    Brann og Kristiansund entrer nå banen i Bergen. Brann har mye å revansjere etter en oppsiktsvekkende andre omgang mot Molde, og på et godt besøkt Brann Stadion er det nordmøringer i marineblått som står på motsatt banehalvdel. Nå venter etter hvert "Nystemten" og avspark.
    Felix Horn Myhre mottar nå en oppmerksomhet i forkant av det som blir hans 100. kamp for Brann. Har blitt en sentral skikkelse i Eirik Hornelands mannskap.
    Kampen har startet
    0'
    KBK innleder oppgjøret.
    0'
    Gjestenes tidlige corner stanges unna.
    0'
    En del færre til stede sammenlignet med søndag, men fortsatt bra besøkt for å være en onsdag. Fin kveld for fotball også i dag.
    1'
    De fleste tror Gueye har fått frispark etter en takling, men det viser seg at flagget kommer opp for en offside i forkant.
    2'
    Castro på ferde på godt skuddhold, men et forsøk som har god retning, blokkeres til corner. Forsøket hadde spennende retning et lite sekund der.
    3'
    Blir en del frem og tilbake, før Crone skyter rett på Lansing fra et stykke ute. Grei redning for sisteskansen.
    3'
    Alte med et spennende innlegg fra høyre. Brann får avverget i første omgang, men til slutt skytes det fra lengre ute. Via en fot og til corner.
    5'
    Blir en del klabb, babb og kriging i boksen, men Brann får 5-meter.
    5'
    Brann-frispark et stykke inne på KBKs halvdel. Slås kort.
    7'
    Ganske så pene og pyntelige første snaut 10 minutter her. Svært lite å skrive langt hjem om.
    8'
    Stanges unna foran i feltet.
    9'
    Finne prøver å finne Kornvig med et innlegg, men ballen passerer dansken. De fremmøtte har til gode å få se målsjanser her.
    10'
    Rødtrøyene roter idet man spiller tilbake til Dyngeland, men Mikaelsson får aldri kontroll på ballen. Blir 5-meter til Branns sisteskanse.
    11'
    Rikelig med pasninger med tvilsom adresse og kvalitet her. Generelt mye spill mellom de to 16-metrene og få skudd.
    12'
    Finne går, går og atter går mot boksen, men til slutt varter Aasbak opp med en god blokkering. Brann får corner.
    13'
    Jarl beiner unna etter et slags hodestøt av Heltne Nilsen.
    13'
    KBK-frispark rett inne på egen halvdel. Slås kort.
    15'
    KBK-frispark, dette på andre siden sammenlignet med det forrige for få sekunder siden.
    15'
    KBK absolutt med på leken i det som har vært et første kvarter av den forglemmelige sorten her.
    16'
    Brann på en visitt som kulminerer med Castro vil skyte, men han treffer svært urent. Blir aldri noe skudd å snakke om.
    17'
    Sivertsen ganske så dypt i banen for KBK her. Som en ekstra back eller vingback for gjestene.
    18'
    Fin Brann-fotball for første gang i kveld, og Castro mottar en pasning til venstre, før han legger fint inn mot Finne på rundt 10 meter. Han skyter imidlertid svakt over fra meget interessant hold. Den skal på mål! Nesten at den muligheten blir veldig stor.
    19'
    Brann med mye ballbesittelse nå, og man rykker stadig nærmere KBK-boksen.
    21'
    Vertene på en ny visitt som fremstår farlig, men man har ikke marginene helt med seg. Får aldri skutt. KBK noe heldige der.
    21'
    KBK plutselig ganske så baktunge her, og etter et ganske jevnt åpningskvarter svinger pendelen mer og mer i retning Brann nå.
    23'
    Både Finne og Castro mye involvert for vertene så langt, enn så lenge med vekslende hell. Fortsatt sjansefattig idet vi er vel halvveis i omgangen.
    25'
    KBK-frispark nær midten av Branns halvdel. Slås kort.
    25'
    Kornvig med et langskudd som fremstår spennende! KBK mister ballen på egen halvdel, noe som utarter idet Heltne Nilsen finner Kornvig på vei mot farlig sone. Han skyter fra vel 16 meter, men må se at ballen faktisk er innom medspiller, trolig Blomberg, på vei mot mål. Ender dermed rett utenfor. Bra forsøk av dansken.
    26'
    KBK meget baktunge nå, og vinner man ballen, sliter man med å beholde den. Samtlige 11 fra midten av egen halvdel og inn.
    27'
    Keeper Lansing ute og bokser, men får uansett frispark i egen sone. Frisparket slås langt.
    28'
    Castro med nok et forarbeid for Brann, men denne gangen er det Crone som skyter svakt utenfor. Vertene med en fin opprulling til venstre i banen, og dansken får avsluttet fra ganske så interessant hold i boksen.
    29'
    Gueye har satt på turboen i retning boksen, men Sery Larsen virker å ha enda mer fart inne. Løper spissen opp på mesterlig vis.
    30'
    Brann-frispark et stykke inne på KBKs halvdel. Slås kort.
    30'
    Stor mulighet for Mikaelsson, men ballen ender utenfor! Sivertsen med en god serve fra høyre, en ball som blir perfekt for islendingen bak i feltet. Der slår han faktisk Pallesen i en duell, før han header mot mål. Dessverre for KBK ender ballen rett utenfor. Ikke langt unna 0-1 der.
    32'
    Lagene har med det én stor målsjanse hver så langt. Man kan definitivt argumentere for at gjestenes var den største.
    33'
    KBK-frispark utenfor egen boks. Langt fra Lansing.
    34'
    Brann-frispark nær midten av egen halvdel. Slås kort.
    34'
    Speaker informerer om scoringer i de to andre kampene i kveld, begge fordelaktige for Brann. Kanskje Brann-fansens største høydepunkt i en omgang som fortsatt har til gode å begeistre.
    35'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Sivert Heltne Nilsen
    Heltne Nilsen med en suser av et ledermål for vertene! Brann-kapteinen drar en alle tiders volley opp av hatten etter mye nesten for Brann så langt. KBK får aldri klarert unna etter at Brann er på en visitt, og Alte header til Heltne Nilsen på vel 16 meter. De fremmøtte får så se en volley av høy kvalitet. Høyt og utagbart i Lansings venstre hjørne. Praktfull måte å ta ledelsen på.
    37'
    Brann på en ny visitt, men et skudd går rett på Lansing. Myhre som prøver seg. Også der kommer ballen fra en KBK-spiller.
    39'
    Brann-frispark på rundt 20 meter, noe til høyre i banen. Serven stanges til slutt ufarlig over av Sery Larsen.
    40'
    KBK-frispark rett inne på egen halvdel. Ballen beines så fremover i banen, uten nevneverdig med adresse. Symptomatisk for gjestene nå.
    41'
    Castro i offside etter en lang ball fra Dyngeland.
    43'
    Ganske så jevnt om man ser på antallet store målsjanser, men i sum fortjent at Brann leder her. Likevel ingen veldig stor omgang av det som nå er serielederne.
    45'
    Blomberg med en stor mulighet til å doble ledelsen! Rødtrøyene med nok en spennende opprulling, og til slutt er det Blomberg som prøver seg fra høyre i boksen. En god markkryper ender rett utenfor Lansings høyre stolpe. Ikke langt unna at man dobler rett før pausepraten der.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Brann Stadion, hvor det står 1-0 mellom Brann og Kristiansund. Sivert Heltne Nilsens stjernetreff forskjellen på lagene så langt i Bergen. Det tok riktignok sin tid før de fremmøtte fikk se store målsjanser, for etter en del nesten stod Emil Kornvig for det som lenge var Branns største mulighet etter snaut halvtimen. Gjestenes Hilmir Mikaelsson var marginer unna kun minutter senere, før nevnte Heltne Nilsen dro en alle tiders volley opp av hatten i det 38. minutt. Brann har i sum hatt flest muligheter i en omgang der KBK etter hvert ble mer og mer baktunge. Alt i alt fortjent med hjemmeledelse i Bergen, men de fremmøtte håper nok på mer action og flere klare målsjanser i den andre omgangen.
    2. omgang
    45'
    Brann sparker i gang andre omgang.
    45'
    Brann-frispark til venstre i banen. Slås kort.
    45'
    KBK på en av de mer spennende visittene i kveld, og Rakneberg varter opp med en miks av et skudd og et innlegg. Alte får en lang tå på ballen lengre inne, men forsøket ender et godt stykke over.
    47'
    KBK-frispark til høyre i banen. Kort variant.
    47'
    Nok en småspennende KBK-opprulling, og fra høyre slår Sivertsen lavt inn. Ballen klareres unna i første omgang.
    48'
    Enorm KBK-mulighet, men Dyngeland redder Brann! God serve av Sivertsen, som finner en aktiv Ulvestad i god scoringsposisjon. Det fordrer at man er sterk i luften, noe KBK-stopperen i aller høyeste grad her. Stanger mot mål, men en reaksjonssterk Dyngeland på strek slår til corner. Enorm mulighet til å utligne.
    49'
    Stanges unna i første omgang.
    49'
    Gult kort til Kristiansund
    Ruben Alte
    Stopper en slags Brann-kontring.
    50'
    Brann-frispark rett inne på egen halvdel. Kort variant.
    50'
    Nytt Brann-frispark, dette rett inne på KBKs halvdel. Slås kort.
    50'
    Brann-frispark nær midten av KBKs halvdel. Ballen spretter en del frem og tilbake i boksen, før det til slutt kommer opp et flagg.
    52'
    I farten ser det ut som om det er Pallesen flagget kommer opp på.
    53'
    Brann på en ny visitt, og etter hvert prøver Kornvig seg fra vel 16 meter. Et stykke utenfor. Fortsatt mye nesten og tendenser for rødtrøyene her.
    54'
    KBK-frispark et stykke til høyre i banen. Godt innleggshold. Blir corner.
    55'
    Kornvig stanger unna foran i feltet.
    55'
    Brann-trener Horneland kastet en vannflaske i gresset her for få minutter siden. Også i kveld meget aktiv på sidelinjen.
    56'
    KBK-frispark til venstre i banen. Crone stanger unna, før han så banker unna.
    56'
    Gjestenes Sivertsen mye involvert i det som er en god KBK-periode nå. Rikelig med trekk på Branns halvdel idet vi nærmer oss timen.
    57'
    Brann med mye småspill i KBK-boksen, men til slutt kommer flagget opp. Finne som er innenfor sekunder før Castro er svært sentral.
    59'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Franklin Nyenetue
    Ut: Heine Bruseth
    59'
    Fortsatt en god del stang ut for Finne her. Stadig vekk på hugget, men virker ikke å ha marginene helt med seg.
    60'
    KBK-frispark nær midtstreken. Slås kort.
    62'
    Assistentdommeren med et svært sent/tungt flagg på Sivertsen til høyre i banen. Det går mange sekunder.
    63'
    Fortsatt rikelig med frispark og stopp i spillet her. Brann med frispark rett inne på gjestenes halvdel.
    64'
    Blomberg går mot boksen, og det hele ser spennende ut et par sekunder. Blir så brutt. Veldig mye nesten for rødtrøyene i stort sett hele kveld. Ikke mange klare målsjanser, men rikelig med tendenser.
    65'
    Alte prøver seg fra spiss vinkel, og trønderen er ikke langt unna å treffe blink! KBK absolutt med på leken idet vi er vel halvveis i omgangen. En opprulling ender med at Alte prøver seg fra interessant hold til høyre i boksen, men dessverre for KBK bare stiger og stiger ballen. Ender rett over Dyngelands mål.
    66'
    KBK-frispark til venstre for Brann-boksen.
    67'
    Mål for Kristiansund!
    Brann 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Ruben Alte
    Målgivende: Oskar Sivertsen
    Alte straffer en Dyngeland med Zalo på hanskene! KBK som nevnt med på leken i Bergen, og plutselig er vi like langt. Sivertsen med et kort frispark til venstre for Brann-boksen, en ball som legges til rette av Alte mer sentralt i banen. Trønderen klemmer til, men må likevel se at skuddet ikke fremstår veldig farlig. Det er før Dyngeland roter fælt på strek, og en ball han skal ta syv dager i uken, ender opp med å passere ham. 1-1 i Bergen!
    68'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Ole Didrik Blomberg
    69'
    Passerer de fleste. KBK kan overta.
    70'
    Gult kort til Brann
    Svenn Crone
    Stopper KBK på vei frem. Soleklart kort.
    71'
    KBK med frispark rett inne på Branns halvdel. Serven ender med 5-meter.
    71'
    KBK med nok en spennende opprulling, og Gueye til venstre prøver seg. En markkryper er svært overkommelig for Dyngeland.
    72'
    Gjestene har spilt seg veldig opp etter hvilen her, og det kan faktisk ikke sies å være ufortjent at man også fikk seg et mål. Bra med energi i nordmøringene også etter Altes heldige scoring.
    73'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Emil Kornvig
    74'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Magnus Warming
    Ut: Niklas Fernando Castro
    74'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Joachim Soltvedt
    Ut: Ruben Kristiansen
    74'
    Brann-frispark på rundt 20 meter, et stykke til høyre i banen. Soltvedt skyter rett i muren.
    75'
    Bra mulighet for Heltne Nilsen sekunder etter frisparket! Brann holder trykket oppe etter frisparket, og fra venstre i boksen sender Heltne Nilsen i vei en hard markkryper. Rett utenfor Lansings venstre stolpe. Virker å være sjanseløs på den.
    75'
    Lansing ute og roter på KBKs halvdel, men gjestene slipper unna. Blir til slutt corner.
    76'
    Treffer nesten Pallesen, men det blir i stedet en del frem og tilbake. KBK får ballen unna.
    76'
    Nok en farlig Brann-opprulling, men Lansing får slått unna Soltvedts innlegg. Returen ender hos medspiller. Bra med energi i Brann etter byttene.
    77'
    Gult kort til Brann
    Felix Horn Myhre
    Takler Gueye, som fremstår ganske så alene på Branns halvdel. Kunne muligens fått hjelp av lagkameratene og unngått kortet der.
    78'
    KBK-frispark nær midten av Branns halvdel. Stanges unna i første omgang.
    78'
    Flere ser nok denne stillingen og tenker at KBK har vært heldige, men man har definitivt vært langt mer enn bare det så langt. Er imidlertid under press nå, nordmøringene.
    81'
    Treffer Sery Larsen, som header rett på Lansing.
    81'
    Warming går innover fra venstre, men både dansken og Kartum sliter med å finne ut av hva de skal gjøre med ballen. Blir ingen nevneverdig sluttspurt av sånt.
    83'
    En fin stikker mot Finne til venstre i boksen, men Lansing får forsøket rett på seg. Vanskelig å kalle det en stor målsjanse når skuddet blir som det blir.
    84'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Wilfred George
    Ut: Hilmir Rafn Mikaelsson
    84'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Andreas Hopmark
    Ut: Franklin Nyenetue
    84'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Håkon Sjåtil
    Ut: Oskar Sivertsen
    84'
    Lansing ute og bokser til innkast. Bra løst.
    85'
    Brann med en slags beleiring her nå. KBK veldig baktunge idet det lakker og lir mot 90 minutter.
    86'
    Stor mulighet til Finne, men Lansing er meget god! Brann med rikelig med trekk i KBK-boksen, og etter en del frem og tilbake får Finne skutt fra farlig hold. Mange forventer nok scoring, men Lansing viser god reaksjonsevne idet han er oppe med en hanske. En av sisteskansens beste redninger i kveld.
    86'
    KBK-frispark nær midten av Branns halvdel. Slås kort.
    88'
    KBK-benken hopper og spretter som om de var med i en time på et treningssenter. I ferd med å ta et sterkt bortepoeng her.
    90'
    Gult kort til Brann
    Magnus Warming
    Takler Atle og får et greit gult kort. Mulighet for gjestene til å bruke tid.
    90'
    KBK-frispark et stykke utenfor egen boks. Langt fra Lansing.
    90'
    Heggebø bruker armene i en duell, og kveldens kampleder bruker et sekund for mye før han blåser. Det gjør frustrasjonen ekstra stor hos de fremmøtte. Nok en gang kan KBK bruke tid.
    90'+1
    KBK kriger bra på overtid her. Ballen langt fra KBK-målet med rundt 90 sekunder igjen.
    90'+3
    Soltvedt med et innlegg fra venstre, men idet Lansing plukker greit, velger flere å forlate arenaen. Ingen nevneverdig Brann-sluttspurt på overtid her.
    90'+4
    Nok en gang kan Lansing plukke greit. I sum en solid kamp av amerikaneren, spesielt etter hvilen.
    90'+5
    Jarl med en hockeytakling langt på overtid, og da får Brann straffe! Et fremspill fra venstre ser ikke farlig ut for KBK, men det er før Jarl sklir og ender opp med å takle Warming hundredelen senere. Ser i farten meget klønete ut av KBKs nummer 18, men at han sklir, skal nok ha mye av skylden. Straffen er soleklar når det blir som det blir. Brann med muligheten til å avgjøre dette langt på overtid!
    90'+6
    Brann scorer på straffe!
    Brann 2 - 1 Kristiansund
    Mål: Joachim Soltvedt
    Soltvedt er sikker som banken fra krittmerket, og i det 99. minutt sitter 2-1 for Brann! For et drama på Brann Stadon.
    90'+6
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Thore Pedersen
    Ut: Magnus Warming
    90'+9
    Kampen er slutt
    90'+9
    Ola Hobber Nilsen markerer for full tid i Bergen, hvor det altså ender 2-1 mellom Brann og Kristiansund. Overtidsdrama sørger for at rødtrøyene er tilbake på vinnersporet. Seieren satt svært langt inne både i teori og praksis, for etter 1-0 halvveis satte Ruben Alte 1-1 for et stadig bedre KBK-lag vel halvveis i den andre omgangen. Nordmøringene var på dette stadiet fullt på høyde med Brann, som også slet med å få i gang en skikkelig sluttspurt da man nærmet nærmet seg 90 minutter. Løsningen kom fra uventet hold, og da Joachim Soltvedt fikk muligheten fra krittmerket etter en forseelse av en uheldig Sebastian Jarl, fikk man satt vinnermålet på ellevilt vis. KBK leverte i sum gode 90 minutter i Bergen, men sen dramatikk beseglet altså de tapre nordmøringenes skjebne. Alt i alt en heldig trepoenger for Brann, dette, men at man til slutt lander på beina, er naturligvis det som betyr noe for den euforiske hjemmefansen.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her