Slutt

2-5

1-0
1-1
1-2
2-2
2-3
Soltvedt48' (Str.)
2-4
2-5
Supporterfordeling på VG
1 174
2 288
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Askøy og Brann i andre runde av NM.
    Askøy Fotball så dagens lys så sent som i 2022, og klubben som før 2024-sesongen rykket opp til 3. divisjon, er en sammenslåing av gamle Askøy FK, Follese FK og Askøy SK. På øyen som lenge var kjent for sine mange konkurrerende fotballklubber, har man definitivt begynt å trekke i samme retning, en strategi som har ført til et historisk avansement til NMs ordinære runder. Varegg og Gneist ble beseiret i de to kvalikrundene, før man slo ut Sotra på straffer i den første runden.
    Branns jakt på klubbens åttende NM-tittel startet med en oppskriftsmessig 7-1-seier mot Lyngbø i den første runden, og etter motstand fra 4. divisjon for snaut to uker siden møter man i kveld et Askøy-lag med 1-2-0 på de første tre i 3. divisjon. Rødtrøyene har begynt å få sving på sakene også i seriesammenheng, med to strake triumfer og totalt 3-1-1 før kveldens busstur over Askøybroen. Eirik Horneland mønstret en overraskende rutinert ellever i den første runden, noe Brann-treneren er ventet å gjenta i kveld.
    Askøy er som nevnt i NMs andre runde for første gang noensinne, og etter møtet med 2. divisjonslaget Sotra sist er læringskurven i kveld enda brattere når man står overfor motstand fra øverste nivå. Brann gjestet nettopp Skogen og Follese i den første runden av NM i 2006, og kveldens verter kan muligens hente noe inspirasjon fra en kamp som endte kun 0-1.
    Kveldens hoveddommer er Steinar Hauge fra Bjarg. Martin Røed Knudsen og Benjamin Abedinovski er assistentdommere, mens Bjørn Tore Tvedt er fjerdedommer.
    Åsane ventet i en 3-4-3-variant i kveld, og mange vil nok legge merke til at Kristian Pallesen Knudsen, broren til Fredrik i Brann, starter. Flere vil nok også legge merke til Brian Jahren, 20-åringen med fortid i både Brann og nederlandske Groningen.
    Brann stiller som ventet sterkt også i kveld, men det gjøres samtidig syv endringer fra laget som startet mot Odd søndag. Eirik Holmen Johansen, Martin Hellan, Eivind Helland, Joachim Soltvedt, Niklas Castro, Aune Heggebø og Magnus Warming er nye navn i rødtrøyenes startellever.
    Fine spilleforhold med opppholdsvær og snaut 10 grader på Askøy i kveld, og alt tyder på at de fremmøtte kommer seg tørrskodde gjennom kvelden.
    Askøy og Brann entrer nå Skogen. Full fest og stormende jubel på en flott kveld for fotball, og et Askøy-lag som ikke har tapt siden 2022, står overfor en real test. Avspark er få strakser unna.
    Kampen har startet
    0'
    Brann innleder oppgjøret.
    0'
    Gjestene rett i angrep her, men forsøket fra Heggebø er enkelt for Gjerde. Avslutter uten mye kraft fra et stykke til venstre i boksen.
    0'
    Også Askøy rett i angrep med en gang man får mulighet. Et innlegg fra Wik ender med corner. Jahren som nesten får skutt fra god posisjon.
    1'
    Slås først kort. Ender etter hvert med 5-meter.
    1'
    Jahren på ferde på Branns halvdel, men det stopper noe opp. Brann kommer i balanse. Askøy uredd innledningsvis her.
    2'
    Rikelig med fart i Askøy, som står høyt mot Brann i starten her. Flere spennende spillsekvenser på Branns halvdel så langt.
    3'
    Brann-frispark til venstre på egen halvdel. Slås kort.
    4'
    Askøy-frispark et stykke inne på Branns halvdel. Heltne Nilsen lite fornøyd med noe nå. Serven ender etter hvert hos Johansen.
    4'
    Mål for Askøy!
    Askøy 1 - 0 Brann
    Mål: Embrik Aasbø
    Askøy med en sjokkåpning på eget kunstgress, og det er Aasbø som treffer blink etter rot fra Heltne Nilsen! Gjestene gir Askøy en gavepakke innledningsvis. Man skal spille seg ut kort bakfra, men kaptein Heltne Nilsen mister ballen på klønete vis på rundt 16 meter. Det utnytter Aasbø, som så banker ballen utagbart i nettet. Litt av en innledning for vertene!
    5'
    Brann-frispark til høyre på Askøys halvdel. Slås kort. Blir etter hvert 5-meter.
    6'
    Litt av en innledning her, og vertene har vært virkelig påskrudd så langt. Meget solide og energiske første vel fem for Knarviks menn.
    7'
    Nok en kort variant. Ender med et innlegg bak mål.
    7'
    Voldsomt med fart i vertene i blått så langt. Man gjenvinner, tør og angripe og står gang på gang høyt i banen når Brann starter bakfra.
    9'
    Brann-frispark midt på egen halvdel. Kort fra Heltne Nilsen.
    10'
    Brann-frispark til venstre på vertenes halvdel. Soltvedt slår mot høyre.
    10'
    Askøy med frispark til venstre på sin halvdel. Langt fra keeper Gjerde.
    10'
    Brann uten klare målsjanser så langt her. Som nevnt en meget oppsiktsvekkende innledning på Askøy.
    12'
    Det markeres for en offside på Brann. Castro som er innenfor. Mye ballbesittelse for Brann idet vi nærmer oss kvarteret.
    12'
    Kartum prøver seg fra et stykke ute. Et godt stykke over mål fra trønderen. Vertenes sisteskanse har faktisk hatt en ganske så rolig reise så langt.
    14'
    Kort variant. Askøy får brutt.
    15'
    Warming god til venstre i banen, og han finner Castro sentralt. Gjerde redder vertene etter et skudd som kommer fra rett foran ham. Vanskelig vinkel for Castro. Bra involvering av sisteskansen.
    15'
    Aasbø med et glimrende raid for vertene, men Johansen redder Brann! Målscoreren er marginer unna å gjenta bedriften. Han mottar til høyre i banen og forserer lekkert mot boksen. Nærmest parkerer Hellan på sin ferd, før Johansen får slått unna avslutningen. Meget fint gjort av vertenes nummer 15.
    16'
    Kort variant. Ender med et skudd langt over.
    16'
    Askøy-frispark noe til høyre på egen halvdel. Pallesen tar seg av det.
    17'
    Slås først unna. Etter hvert kan Gjerde holde for Askøy.
    18'
    Brann med mye ballbesittelse nå. Et innlegg beines til corner. Man venter fortsatt på store målsjanser hos gjestene.
    20'
    Slås langs gresset. Vertene får klarert.
    20'
    En god del pasningsslurv for gjestene, spesielt i den siste tredjedelen. Vært en del tendenser til muligheter, men enn så lenge har den siste pasningen og så avslutningen manglet.
    21'
    Gjerde med en god omgang så langt for Askøy, og han tør også å være offensiv i stilen. Plukket en god del baller.
    22'
    Mål for Brann!
    Askøy 1 - 1 Brann
    Mål: Aune Heggebø
    Målgivende: Magnus Warming
    Warming serverer Heggebø, som setter utligningen for Brann! Dansken god idet han ser og opp og slår til venstre i banen, en pasning som blir perfekt for Heggebø i boksen. Der er sistnevnte snar med å avslutte, og ballen ender kontant i Gjerdes venstre hjørne. Bra satt når muligheten oppstår av Heggebø der.
    23'
    Mål for Brann!
    Askøy 1 - 2 Brann
    Mål: Magnus Warming
    Målgivende: Aune Heggebø
    Brann har snudd oppgjøret på rundt et minutt, og denne gangen er det Warming som avslutter selv! Som ved 1-1 er det forbindelsen Warming-Heggebø som bærer frukter. Heggebø mottar et stykke ute og slår mot venstre, hvor Warming så forserer mot boksen. Dansken avslutter så lekkert i nettet bak en tilsynelatende sjanseløs Gjerde.
    24'
    Kort variant. Soltvedt får så gått innover i boksen, men Gjerde får brutt.
    25'
    Askøy-frispark nær midtsirkelen. Slås kort.
    25'
    Brann har definitivt hevet seg her, selv om man var effektive som satte to på såpass kort tid. Ble virkelig overrasket av Askøy tidlig.
    27'
    Gult kort til Brann
    Sivert Heltne Nilsen
    Takler Jahren og får det gule kortet. Greit kort.
    27'
    Askøy-frispark et stykke inne på egen halvdel. Slås i lengderetningen.
    27'
    Mål for Askøy!
    Askøy 2 - 2 Brann
    Mål: Embrik Aasbø
    Målgivende: Brian Jahren
    Aasbø fortsetter å plage Brann, som må se at vertenes spiss setter sin andre scoring for kampen! Askøy på en visitt som først ikke fremstår farlig, men det er før Jahren får sendt ballen i retning Aasbø i boksen. Han holder Helland unna i kampen om ballen, før han får en lang tå på den samme ballen. Utligningen triller inn i nettet bak Johansen.
    28'
    Meget severdig så langt på Askøy, og i rekken av oppsiktsvekkende momenter har altså vertene klart å først ta ledelsen og så utligne her.
    30'
    Brann-frispark et stykke inne på egen halvdel. Kort variant.
    31'
    Brann-frispark til høyre på Askøys halvdel. Slås kort.
    32'
    Brann fortsatt ofte unøyaktige i den siste tredjedelen her. Har definitivt ikke vartet opp med noen sjansebonanza så langt.
    33'
    Askøy både gode og heldige så langt, og ballen spretter også en del vertenes vei. Har virkelig levd opp til rammen de lokale fremmøtte har skapt her.
    34'
    Brann-frispark et stykke utenfor boksen. Kort variant.
    35'
    Kort variant. Blir etter hvert markert for 5-meter. Ballen har vært over dødlinjen.
    36'
    Wik prøver seg fra et stykke ute, men ballen blokkeres på veien mot mål. Enkelt for Johansen i gjestenes mål.
    37'
    Fire mål godt betalt om man ser på det totale antallet målsjanser så langt, men inkludert Aasbøs mulighet som ikke førte til mål, er det Askøy som har hatt flest av den solide sorten.
    38'
    Gjerde nok en gang sikker i egen sone, denne gangen idet han fanger et innlegg. God opplevelse for Askøys nummer 1 så langt.
    38'
    Brann-frispark til høyre på Askøys halvdel. Slås kort.
    39'
    Får serven i retur. Ender så med en pasning Gjerde plukker.
    40'
    Askøy står bra imot idet vi nærmer oss pause her, men plutselig må vertene gi corner etter en nølende involvering av Gjerde. Stopper Edvardsen vil at han skal gå ut og plukke ballen der.
    42'
    Treffer rød mann, men det blir ingen god avslutning. Blir til slutt innkast.
    42'
    Heggebø i en sen offside for gjestene til høyre i boksen.
    44'
    Brann-frispark nær midten av vertenes halvdel. Slås kort.
    45'
    Pause
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Skogen, hvor det altså står 2-2 mellom Askøy og Brann. Oppsiktsvekkende så det holder så langt på Askøy. Embrik Fromreide Aasbø sjokkerte de fremmøtte da han sendte vertene foran etter vel fem minutter, en scoring som ble avløst av en god del balltrilling fra gjestene i rødt. Nettsus ble det først halvveis i omgangen, og 1-0 ble til 1-2 på rundt minuttet da Aune Heggebø og Magnus Warming traff blink. De fleste tenkte nok da at oppgjøret var tilbake i det oppskriftsmessige sporet, men nevnte Aasbø ville det annerledes da han sørget for 2-2 med sin andre for kvelden et par minutter senere. Brann har hatt ballen mest så langt, men utenom scoringene har rødtrøyene kommet til få store muligheter. Alt i alt svært severdig på Askøy, og de fremmøtte ser nok frem til utviklingen i den andre omgangen.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Askøy
    Inn: Henrik August Eliassen Hjellegjerde
    Ut: Embrik Aasbø
    45'
    Askøy sparker i gang andre omgang.
    45'
    En tidlig offside på Castro.
    45'
    Vertenes Aasbø måtte altså gi seg halvveis her. Dessverre snakk om en skade for spilleren som altså markerte seg voldsomt i den første omgangen.
    46'
    Fascinerende å se et 3. divisjonslag være så uredd i et møte med motstand fra Eliteserien. Tydelig at det er rikelig med selvtillit i dette Askøy-laget.
    47'
    Bror Pallesen legger Heggebø i bakken, og da får Brann straffe! Ting skjer plutselig fort i og utenfor Askøy-boksen, hvor det etter hvert er Heggebø som skal motta på snaut 16 meter. Pallesen er noe sent ute og legger Heggebø i bakken i prosessen. Straffen virker klar. Brann med muligheten til å komme foran nesten umiddelbart etter hvilen.
    48'
    Brann scorer på straffe!
    Askøy 2 - 3 Brann
    Mål: Joachim Soltvedt
    Sikkert fra Soltvedt, som setter ballen hardt i sitt høyre hjørne! Gjerde går riktig vei, men virker ikke å være i nærheten av ballen.
    48'
    Brann med sin andre ledelse nå, og det skal bli interessant å se om vertene har nok et comeback i seg her.
    50'
    Askøy-frispark til høyre i banen. Slås i lengderetningen.
    50'
    Danske Warming i en offside for gjestene.
    51'
    Warming på ferde til høyre i banen, men dansken må se at ballen går over dødlinjen. Stadig mye involvert, dansken.
    52'
    Mål for Brann!
    Askøy 2 - 4 Brann
    Mål: Niklas Fernando Castro
    Castro med et skikkelig kremmerhus på Askøy! Kveldens vakreste fulltreffer et faktum med brask og bram. Askøy-rot i frispillingen fører til at norsk-chileneren kan motta på 20 meter, før han drar et fantastisk skudd opp av hatten. Ballen ender i nettet bak en forfjamset Gjerde i Askøy-målet, og han er definitivt ikke den eneste som er det. Fantastisk fulltreffer der.
    53'
    Gult kort til Brann
    Sander Erik Kartum
    Trønderen med en røff takling. Klart kort.
    54'
    Askøy-frispark langt til høyre på egen halvdel. Slås kort.
    54'
    Store muligheter til Brann, men Askøy slipper unna to ganger! Hellan god idet han forserer til høyre i boksen, før han finner Heggebø i god posisjon sentralt. Hans skudd fra interessant blokkeres, men rett utenfor er Heltne Nilsen. Også hans forsøk har spennende retning, men et hode stanger ballen unna nær streken. Ikke langt unna 2-5 der.
    56'
    Blir etter hvert klarert i boksen. Askøy prøver å kontre, men Brann kommer i balanse.
    56'
    Heggebø jager ballen til venstre i banen, men det markeres for offside.
    57'
    Stopp i spillet etter en smell på Kartum. Blir flere bytter her nå.
    58'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ole Didrik Blomberg
    Ut: Magnus Warming
    60'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Emil Kornvig
    60'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bård Finne
    Ut: Niklas Fernando Castro
    60'
    Blir en ny corner etter en berøring langt foran i boksen.
    61'
    Slås kort. Brann holder ballen i laget. Blir så en tredje corner.
    61'
    Blir en del duellering i boksen. Ender med et forsøk et stykke over fra Blomberg et stykke ute.
    61'
    Spillerbytte - Askøy
    Inn: Henrik Kjeilen Steinseide
    Ut: Sander Wik
    63'
    Spillerbytte - Askøy
    Inn: Anders Kjeilen Jakobsen
    Ut: Ulrik Edvardsen
    63'
    Spillerbytte - Askøy
    Inn: Jakob Høviskeland
    Ut: Julian Duqaj Sandbakk
    63'
    Nok en Brann-sjanse i to deler, men Gjerde ordner opp! Finne involvert umiddelbart etter innhoppet, men fra venstre i boksen må han se at Gjerde får en hanske på forsøket. Returen ender opp hos Heggebø, som også han må se at sisteskansen får avverget. Ikke langt unna 2-5 der.
    64'
    Askøy-frispark nær midtstreken. Pedersen tar seg av det.
    64'
    Spillerbytte - Askøy
    Inn: Krystian Piwowarczyk
    Ut: Simon Vik
    65'
    Ingen tvil om at dette er et oppgjør som skrider frem som oppskriftsmessig nå. Brann med to hender på rattet i denne andre omgangen.
    66'
    Kartum i duell med Gjerde, men sisteskansen slipper unna både scoring og straffe! Brann, Brann og atter Brann nå. Denne gangen spilles Kartum gjennom i boksen, hvor han prøver å få avsluttet. Gjerde er imidlertid ute og forstyrrer, så det blir mer en slags duell nær krittmerket. Ikke langt unna nettsus.
    67'
    Så er det Hellan som får en bra mulighet for Brann! Nok en kort corner for rødtrøyene, som kan se at back Hellan får klemt til fra høyre i boksen. En farlig avslutning ender i nettveggen. Ikke langt unna en femte for Brann. Sjanse på sjanse for rødtrøyene nå.
    67'
    Nesten for Kartum, som treffer metallet på spektakulært vis! Brann med sjanse på sjanse. Kartum prøver seg fra vel 16 meter, et skudd som ender i metallet bak Gjerde. Den er sisteskansen sjanseløs på. Brann fortjener virkelig en femte scoring her. Hadde vært en flott scoring, hadde dette skuddet endt i mål.
    68'
    Finne er på returen etter Kartums skudd, men det markeres for en korrekt offside.
    68'
    Mange tror Finne har scoret, men spissen er i offside! Gjestene kjører virkelig over Askøy nå. Finne spilles gjennom noe til venstre og avslutter, men flagget kommer opp. Askøy heldige som ikke har sluppet inn flere enn fire her.
    69'
    Finne nede for Brann, men er med videre etter en liten timeout. Så ille ut et par sekunder.
    71'
    Treffer eldstebror Pallesen. Ballen ender et godt stykke utenfor.
    72'
    Finne med et hattrick etter innhoppet, men dessverre for Brann er det i offsider. Nok en avvinking.
    73'
    Brann sin egen rake motsetning om man sammenligner de to omgangene her. Slet med å skape ting før hvilen, nå kommer sjansene på løpende bånd.
    75'
    Gjerde er etter et skudd fra Myhre, som må se at forsøket er innom en hos hjemmelaget på vei mot mål. Blir dermed nokså enkelt å redde den.
    75'
    Brann kombinerer i boksen, men til slutt er Blomberg vurdert innenfor.
    76'
    Heades mot mål i boksen, men Gjerde har god kontroll.
    77'
    Gult kort til Askøy
    Kristian Pallesen Knudsen
    Kampleder Hauge anvender fordelsparagrafen etter en røff takling av bror Pallesen. Bra løst og ingen tvil om kortet.
    77'
    Solide 3450 tilskuere til stede her i kveld. De fremmøtte har fått se et spektakulært oppgjør.
    79'
    Brann-frispark nær midten av Askøys halvdel. Slås kort.
    80'
    Brann nær tosifret hva angår store målsjanser, og mens man var effektive før hvilen, burde man ledet med langt flere enn to nå.
    81'
    Frispark
    81'
    Askøy på en spennende visitt, men ingen i blått får avsluttet skikkelig! Strand meget god idet han forserer til venstre i banen. Et innlegg jaktes av både Hjellegjerde og Høviskeland, men ingen får avsluttet skikkelig i boksen. Kunne blitt farlig om man hadde. En sjelden Askøy-visitt etter hvilen.
    82'
    Slås først kort. Brann holder ballen i laget. Soltvedt klemmer etter hvert til, men Gjerde er med på notene.
    83'
    Mål for Brann!
    Askøy 2 - 5 Brann
    Mål: Ole Didrik Blomberg
    Målgivende: Bård Finne
    Omsider sitter kveldens femte for Brann, som kan se at Finne serverer Blomberg i boksen! Bra med plass på Askøys halvdel, hvor Heggebø fører ball noe til høyre. Han slår mot Finne til høyre i boksen, og spissen er snar med å slå på tvers. Blomberg venter umarkert i boksen, og da står det naturligvis 2-5 på Askøy. Brann med et ellevilt antall målsjanser etter hvilen.
    84'
    Blomberg på farten kort tid etter målet, men han finner ikke Finne. Askøy ordner opp.
    85'
    Kort variant. Det klemmes til fra vanskelig hold, men Gjerde er med på notene.
    86'
    Brann-frispark rett inne på vertenes halvdel. Slås kort.
    87'
    Askøy naturligvis slitne etter en omgang med mye løping, men 3. divisjonslaget har god grunn til å være fornøyde med kveldens innsats. Satte Brann på en skikkelig prøve før hvilen.
    89'
    Finne avslutter etter en gavepakke, men spissen bommer fra meget godt hold! Askøy-rot i frispillingen, og da er det fare på ferde når Finne venter rett bortenfor. Gjerde står langt ute, men chippen til Finne imponerer ikke veldig. Bommer på en mulighet 2023-utgaven av samme mann nok hadde scoret på.
    90'
    Kampen er slutt
    90'+1
    Steinar Hauge markerer for full tid på Skogen, hvor det ender 2-5 mellom Brann og Askøy. Rødtrøyene fra Eliteserien lander på beina etter et herlig NM-oppgjør på Askøy. Lagene tok pause på oppsiktsvekkende 2-2, men den andre omgangen skred frem med Brann, Brann og atter Brann. Etter sjansefattige første 45 minutter skapte man nemlig mye i den andre omgangen, som ble innledet med Joachim Soltvedts straffescoring. Niklas Castros sørget for en 2-4-scoring av den uforglemmelige sorten få minutter senere, før Ole Didrik Blomberg fastsatte sluttresultatet til 2-5 kort tid før full tid. Askøy leverte lysende første 45 minutter, men når gjestene først kom i gang, ble som ventet oppgaven i overkant. Alt i alt en svært severdig kamp på Askøy, og Brann lander altså på beina etter svake 45 minutter.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her