0-10
247
1 097

Ble dekket av NTB

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Brann i syvende runde av Toppserien.
    Det unge Arna-Bjørnar-laget har som ventet fått en tøff start på 2024, og sammen med nabo Åsane venter man fortsatt på sesongens første trepoenger. 1-4 mot Kolbotn ble avløst av 0-4 mot Røa sist, en rekke som betyr at arnabuene har sluppet inn tre eller flere i hele fire av seks kamper så langt. Kombinert med et målsnitt andre veien på beskjedne 0,33 per kamp betyr det trøbbel for et Arna-Bjørnar som likevel har kun to poeng opp til Kolbotn på sikker plass.
    Branns 2-1-seier mot RBK betyr at rødtrøyene holder følge med VIF og trønderne på topp, og man har før dagens oppgjør to kamper til gode på det serieledende Oslo-laget. Kvartfinalen i Champions League har blitt avløst av fire strake triumfer i seriesammenheng, men på en jevn øvre halvdel av Toppserie-tabellen ser man tydelig viktigheten av å unngå feilskjær for å henge med. Nettopp feilskjær har rødtrøyene ett av inneværende sesong, borte mot LSK Kvinner, et nederlag som har blitt avløst av to seire på fremmed gress.
    Det er mildt sagt mye som skiller Arna-Bjørnar og Brann hva angår ressurser, og resultatene siden sistnevntes overgang fra Sandviken gjenspeiler det. Arna-Bjørnars smått sensasjonelle 3-2-seier på Stemmemyren for et drøyt år siden er definitivt unntaket som bekrefter regelen om Brann-dominans, og utenom arnabuenes triumf i fjor har Brann seks seire og totalt 25-2 mot dagens motstander.
    Dagens hoveddommer er Stine Margrete Jensen fra Reine IL. Silje Elisabeth Thoresen og Marie Enersgård er assistentdommere, mens Martin Nessestrand Mjøs er fjerdedommer.
    Arna-Bjørnar med én endring fra laget som startet mot Røa sist, og Nora Nøss er inne i elleveren for Samra Muhic.
    Brann med fire endringer fra laget som startet mot RBK, og Sara Ritter, Justine Kielland, Rakel Engesvik og Anna Aahjem er inne for Ingrid Stenevik, Nora Eide Lie, Cecilie Redisch Kvamme og Johanna Renmark.
    Fine vær- og føreforhold idet vi er snaut halvveis i mai, og i dag akkompagneres solskinn av vel 15 grader i Arna.
    Arna-Bjørnar og Brann entrer nå solfylte Arna idrettspark. De sliter kanskje på fotballbanen, men når det gjelder musikk og stemning før kamp, er arnabuene i en egen klasse. En mulighet til å gjenskape dette på det grønne kunstgresset er få minutter unna for tabelljumboen.
    0'
    A-B innleder oppgjøret.
    0'
    Brann i gang med balltrilling umiddelbart her. Mange spillere på hjemmelagets halvdel etter rundt minuttet.
    1'
    Brann-frispark nær midten av A-Bs halvdel. Slås kort.
    2'
    Gaupset med et tidlig forsøk for gjestene, men fra vel 16 meter sendes ballen et stykke over. Rikelig med Brann umiddelbart i Arna.
    3'
    Brann er naturligvis store favoritter her, og det har vært Brann, Brann og atter Brann ut av startblokkene. Svært få sekunder hjemmelaget har hatt ballen.
    4'
    A-B-keeper Larsen med solen i ansiktet de første 45 minuttene her. Som nevnt en fin dag med mye sol i Arna.
    5'
    Eikeland med et innlegg fra høyre, men nevnte Larsen er med på notene. Plukker nokså greit. Hjemmelagets sisteskanse blir nok en sentral aktør her.
    6'
    Gaupset får gå og gå mot boksen, men dessverre for Brann blir ikke forsøket veldig bra. Larsen enkelt nede til sin venstre og redder. Farlig å la talentet få skyte derfra.
    7'
    Stor mulighet til Eikeland, men Larsen er med på notene! Meget kritisk for A-B om dette blir kampbildet i 90 minutter. Bratberg Lund legger fint inn fra venstre, en ball som finner Eikeland i boksen. Hun får headet fra interessant hold, men Larsen får reddet det som ikke er en veldig hard heading. Bra mulighet for Brann der.
    7'
    A-B-frispark i midtsirkelen. Larsen tar seg av det.
    8'
    Nytt frispark til hjemmelaget, dette nær midten av gjestenes halvdel. Slås kort.
    8'
    A-B-frispark nær egen boks. Larsen tar seg av det.
    9'
    Treffer Østenstad bak i boksen, men hun er noe presset. Header nokså løst rett på Larsen. Brann med mange halvsjanser så langt.
    10'
    Som nevnt rikelig med klassikere på anlegget før avspark her. Man trenger definitivt ikke være i Malmö for å komme i MGP-stemning i dag.
    12'
    A-B har stort sett nok med å få ballen unna nå, selv om Brann ikke har kommet til mange store målsjanser. Mest et vedvarende trykk mot A-B-boksen og -målet.
    13'
    Mål for Brann!
    Arna-Bjørnar 0 - 1 Brann
    Mål: Marit Bratberg Lund
    Målgivende: Justine Kielland
    Bratberg Lund finner hjørnet bak Larsen, og da tar Brann en svært oppskriftsmessig ledelse! Gjestene på det som er en av mange visitter så langt. Et veggspill kulminerer med at Kielland finner Bratberg Lund noe til venstre i boksen, og derfra klemmer Branns nummer 19 til. Ballen ender i hjørnet bak en tilsynelatende sjanseløs Larsen.
    13'
    Ikke hver dag man ser en så fortjent ledelse som dette. I sum kun ett lag på banen de første 15 her.
    15'
    A-B med et par trekk etter målet imot, men man sliter med å utfordre Brann i farlige områder. Mest pasninger på tvers langt bak i banen.
    17'
    Slås kort. A-B får klarert i første omgang.
    19'
    Gult kort til Brann
    Justine Kielland
    Får det gule idet hun stopper en A-B-kontring. Ganske godt gjort å få kort for den slags med tanke på kampbildet så langt her.
    19'
    A-B-frispark nær midten av egen halvdel. Kort variant.
    19'
    Arna-Bjørnar 0 - 2 Brann
    Mål: Rakel Engesvik
    Målgivende: Signe Gaupset
    Engesvik finner hjørnet bak Larsen, hun også, og da dobler gjestene ledelsen! Gaupset finner Engesvik nær midten av A-Bs halvdel, men resten blir en oppvisning av en god trønder mot et ryggende A-B. Engesvik får gå og gå mot boksen, før hun sender i vei en god markkryper mot Larsens høyre hjørne. Ballen ender i nettet til 0-2.
    21'
    Eikeland på ferde til venstre i banen. Flagget kommer opp.
    23'
    Brann med samtlige 10 utespillere fra midten av A-Bs halvdel og inn. Fortsatt et voldsomt trykk fra gjestene her.
    25'
    Som ventet en meget tøff første halvtime for det unge hjemmelaget, dette. Man har fortsatt problemer med å i det hele tatt komme seg inn på Branns halvdel.
    27'
    Frispark ikke langt fra egen sone for A-B-keeper Larsen.
    28'
    Arna-Bjørnar 0 - 3 Brann
    Mål: Amalie Eikeland
    Eikeland vil være med på målfesten, hun også! Det er dessverre rått parti hjemmetilhengerne opplever her. Brann setter opp tempoet og vender spillet, og da har plutselig Eikeland voldsomt med rom til høyre i banen. Ingen i rødt henger med idet Branns nummer 9 forserer inn i boksen og setter 0-3 med den største selvfølgelighet.
    29'
    Et lite opphold etter 0-3-målet. Uvisst hvorfor, men spillet er i gang igjen nå.
    31'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Johanna Renmark
    Ut: Marit Bratberg Lund
    32'
    Bratberg Lund måtte altså gi seg her, men i farten ukjent når problemet oppstod. Rakk å markere seg med scoring.
    33'
    Brann-frispark nær midten av egen halvdel. Slås kort.
    33'
    Østenstad er minst to hoder høyere enn alle andre i feltet, men ballen stanges utenfor. En slags halvsjanse.
    35'
    Bra med fremmøtte i Arna i dag, og i solskinnet har man altså fått se totaldominans av gjestene i blått.
    38'
    Arna-Bjørnar 0 - 4 Brann
    Ballen er plutselig løs i boksen, og da blir Branns fjerde fulltreffer et faktum! Undertegnede begynner å gå tom for ord egnet til å beskrive Branns dominans, men her er man utvilsomt noe heldige. Larsen skal plukke ballen i en duell med Kielland, som i stedet kan se at sisteskansen mister. Rett bortenfor står Eikeland, som har en nokså enkel jobb med å sette 0-4.
    38'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Stine Hovland
    Får det gule etter en duell rett inne på egen halvdel.
    39'
    Brann-frispark i midtsirkelen. Slås kort.
    40'
    Engesvik i offside til høyre i boksen.
    40'
    Lett å synes litt synd i A-Bs Larsen, som gang på gang må i aksjon her. Har stort sett klart seg bra i denne første omgangen, til tross for fire fulltreffere.
    42'
    God serve, men ingen i blått får en avgjørende tå på ballen.
    42'
    Arna-Bjørnar 0 - 5 Brann
    Mål: Anna Aahjem
    Målgivende: Amalie Eikeland
    Aahjem på plass etter fin Brann-fotball, og da er Brann halvveis til tosifret rett før pause! Brann-fansen synger "vi ber om motstand!", og det er ingen tvil om at det er lite av den slags i Arna i dag. En fin opprulling kulminerer med at Eikeland legger inn fra venstre, en ball som på mesterlig vis finner Aahjem i boksen. Der er hun umarkert, og da skjønner alle utfallet. 0-5, null-fem, i Arna!
    44'
    Engesvik er marginer unna en sjette scoring rett før pause! Brann med en stor mulighet til å sørge for en sjette scoring. Engesvik får skutt i boksen, men Larsen varter opp med en stor redning. Kort tid etter sendes ballen i nettveggen av Aahjem. Ikke langt unna 0-6 der. En ganske så ellevill første omgang i Arna.
    45'+1
    45'+1
    Stanges unna noe bak i feltet.
    45'+2
    45'+3
    Vi er halvveis i programmet på Arna idrettspark, hvor det står hele 0-5 mellom Arna-Bjørnar og Brann. Brann-laget i blått halvveis til tosifret etter 45 minutter med totaldominans i Arna. Marit Bratberg Lund sendte gjestene foran etter snaut kvarteret, et skudd som kort tid senere ble avløst av Rakel Engesviks 0-2-scoring. Brann ga seg mildt sagt ikke med dette, og en måldobbel fra Amalie Eikeland sørget etter hvert for 0-3 og så 0-4. Anna Aahjem sendte til slutt dagens femte i nettet kort tid før pause. Brann hadde etter hvert sjanse på sjanse denne første omgangen, mens det for A-Bs del har blitt en ganske så håpløs kamp mot overmakten. Alt i alt voldsomt "one-sided" i solskinnet, og det er lite som tyder på at den andre omgangen vil gi oss noe annet.
    45'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Emma Sivertsen
    Ut: Linnéa Laupstad
    45'
    Inn: Ada Henschien
    Ut: Vilde Veglo
    45'
    Inn: Nora Eide Lie
    Ut: Justine Kielland
    45'
    Inn: Natasha Anasi
    Ut: Karoline Haugland
    45'
    Brann innleder andre omgang.
    45'
    Brann-frispark til venstre i banen. Slås kort..
    46'
    Sælen jakter et fremspill, men det blir ikke skikkelig spennende før Mikalsen faktisk mister ballen. Blir corner til hjemmelaget etter at ballen sist er innom hanskene til sisteskansen. Ikke langt unna en stor mulighet.
    48'
    Blir frispark utover.
    48'
    Brann-frispark i egen boks. Slås kort.
    48'
    Hjemmelaget ligger altså under med stygge sifre, men været gjør nok opplevelsen overkommelig for de med A-B-hjerte. Praktfull ettermiddag her i Arna.
    50'
    A-B-frispark til venstre på egen halvdel. Slås kort.
    51'
    Faktisk noe så sjeldent som en litt roligere periode innledningsvis etter hvilen her. Liten tvil om at Brann i praksis kan vinne dette med så mange de vil. Naturligvis med all respekt for vertskapet i rødt.
    53'
    Blir en ganske så spennende variant, og til slutt slås ballen ganske så farlig inn foran mål. Gjestene kan forberede 5-meter.
    54'
    Brann på en farlig visitt, men A-B reddes av at flagget kommer opp idet Aahjem skal sette ballen i mål. Trolig spissen flagget kommer opp på. Enorm mulighet om man ser bort ifra offsiden.
    55'
    Nora Nøss
    Virker å ville ha drakten til Aahjem og tar skikkelig tak. Dagens kampleder gir i stedet A-Bs nummer 8 et korrekt kort.
    55'
    Brann-frispark rett inne på A-Bs halvdel. Slås kort.
    56'
    A-B-keeper Larsen har hatt en roligere reise innledningsvis etter hvilen enn i den første omgangen. Kampen preges naturligvis av stillingen her.
    58'
    Blir en del frem og tilbake i boksen. Larsen får plukket.
    61'
    Inn: Ellinor Blåsternes
    Ut: Signe Gaupset
    61'
    Inn: Alva Skåla
    Ut: Nora Nøss
    61'
    Sara Ritter
    Står i veien idet Larsen skal skyte ut etter corneren. Naturligvis unødvendig på 0-5.
    62'
    A-B-frispark rett utenfor egen boks. Langt fra Larsen.
    62'
    Hjemmelagets Stenersen kjemper iherdig på Branns halvdel, og hun vinner også ballen. Bra innstilling på A-Bs kaptein.
    63'
    Brann-frispark til venstre på egen halvdel. Slås kort.
    63'
    Brann-frispark rett inne på egen halvdel. Kort fra Eide Lie.
    64'
    Brann på en visitt som plutselig fremstår farlig, men hjemmelaget kan se at det aldri blir avsluttet skikkelig. Engesvik som kommer seg løs og legger inn.
    64'
    Arna-Bjørnar 0 - 6 Brann
    Mål: Johanna Renmark
    Renmark med dagens heldigste scoring, og da øker Brann til 0-6! Brann på en visitt til venstre i banen, en sekvens som kulminerer med at Hovland skal klarere i egen boks. Problemet er imidlertid at den ender i Renmark, som kan se at ballen så går i en lekker bue over Larsen. Renmark med en svært heldig sjette fulltreffer.
    65'
    De fremøtte venter fortsatt på en stor A-B-mulighet, men også Brann skaper relativt lite nå. 0-6 var altså en gavepakke av en uheldig Hovland.
    67'
    Ganske så godt betalt for Brann med seks scoringer om man ser på antallet store målsjanser. Har i tillegg kommet til en god del halvsjanser av ymse grad.
    69'
    Arna-Bjørnar 0 - 7 Brann
    Engesvik fortsetter å være en real håndfull for A-B-forsvaret! Også i denne situasjonen varter hjemmelaget opp med et par svært tvilsomme klareringer, og etter at man aldri får ballen unna, hugger Branns nummer 7 til. Hun får lagt ballen til rette rett inne i boksen, før hun varter opp med en frekk markkryper Larsen aldri rekker bort på. Dårlig forsvarsspill straffer seg nok en gang.
    69'
    Inn: Leah Garen
    Ut: Rakel Engesvik
    70'
    Hovland med en viktig takling idet Renmark vil sette fart på i retning boksen. Ikke langt unna en farlighet der.
    73'
    Brann med en noe lavere snittalder etter at Blåsternes og nå Garen kom inn, men fortsatt er det unge hjemmelaget i særklasse yngst.
    74'
    Arna-Bjørnar 0 - 8 Brann
    Mål: Leah Garen
    Garen sikker når muligheten byr seg, og nok en gang straffes hjemmelagets bakre rekker! A-B fortsetter å vise forsvarsspill fra fotballens skrekkabinett, og det er definitivt ikke dagen å gjøre det på. Garen god i gjenvinningen på vel 16 meter etter en Brann-visitt, noe som kulminerer med at hun får ballen med seg inn i boksen. Der settes ballen beherkset i nettet bak Larsen. Mesterlig utført av tenåringen.
    74'
    Rikelig med jubel da Garen satte dagens åttende her. Et ungt innslag i det som ellers er en ganske rutinert tropp sånn relativt sett.
    77'
    A-B på en av de mest spennende visittene så langt i dag, og fra ganske interessant hold skyter Henschien. Nokså ufarlig rett på Mikalsen.
    78'
    Brann-frispark et stykke utenfor egen boks. Slås kort.
    78'
    Arna-Bjørnar scorer selvmål!
    Arna-Bjørnar 0 - 9 Brann
    Mål: Tora Ose
    Branns niende fulltreffer er et faktum, og det er trolig hjemmelagets Osa som er sist på ballen! Svakt forsvarsspill har vært en fellesnevner i dag, en trend som definitivt forsterkes her. Renmark på farten til høyre i banen, og hun legger hardt og lavt inn. Trolig er det Osa som er sist på ballen foran flere i blått. Brutal dag for hjemmelaget, dette.
    78'
    Brann jakter muligens tosfiret her nå. Fortsatt bra med energi i gjestene i blått.
    80'
    Arna-Bjørnar 0 - 10 Brann
    Omsider setter Brann dagens 10., og denne gangen er det Aahjem som scorer! Brann på en visitt for n-te gang, en sekvens som fører til at Eikeland legger inn fra venstre. Aahjem mottar ballen feilvendt, men hun får snudd seg og avsluttet. Ballen i nettet til 0-10. Solid spissjobb av Branns nummer 17 der.
    80'
    Brann kom til relativt få målsjanser tidlig i denne omgangen, men etter hvert har det blitt virkelig stygt for hjemmelaget.
    82'
    Brann-frispark på rundt 25 meter. Det skytes, men ballen går rett på Larsen.
    84'
    Fortsatt voldsomt med energi i Brann her. Man har altså nådd tosifret, men man virker ikke å gi seg med det.
    85'
    854 til stede i solskinnet. Nettopp solskinnet har nok rettet på en del av inntrykket for hjemmelagets tilhengere. A-B har altså blitt overkjørt fra første sekund her.
    87'
    Nesten for Østenstad, men ballen triller utenfor! A-B får aldri klarert ballen unna, noe som nesten straffer seg idet Østenstad får skutt fra snaut 16 meter. Et spennende forsøk endrer retning via en blå fot og ender utenfor. Det forsøket hadde en meget spennende retning. Ikke langt unna 0-11 der.
    89'
    Brann-frispark rett ved egen boks. Slås kort.
    90'
    Brann på en visitt på det som virker å være for 100. gang, men denne blir av den mindre farlige sorten. Larsen kan plukke en løs heading.
    90'+1
    Brann på en visitt, men det markeres for en offside til høyre i banen. Trolig Ritter som er innenfor.
    90'+2
    90'+3
    Stine Margrete Jensen markerer for full tid på Arna idrettspark, hvor det ender hele 0-10 mellom Arna-Bjørnar og Brann. Gjestene i blått med en maktdemonstrasjon av den uforglemmelige sorten i Arna. Lagene tok pause på 0-5, men etter det voldsomme overtaket i den første omgangen tok det sin tid før dagens sjette fulltreffer var et faktum. Når målene først kom, kom de imidlertid med en enorm frekvens, og Johanna Renmarks 0-6-scoring ble kort tid etter avløst av Rakel Engesviks andre for kampen. Hardingen Leah Skeistrand Garen satte 0-8, før et selvmål og så Anna Aahjem fastsatte sluttresultatet til 0-10. A-B var i praksis knapt inne på gjestenes halvdel i dag, og det ble i sum brutalt for det unge hjemmelaget. Alt i alt oppsiktsvekkende 90 minutter i solskinnet, og Brann gjorde altså jobben med brask og bram mot tabelljumboen.