Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei, og velkommen til denne live-dekningen av oppgjøret mellom Viking og Stabæk!
    Viking (4-2-3-1): Austbø - Sebulonsen, Heggheim, Vevatne, Vikstøl - Torsteinbø, Fridjonsson - Tripic, Nilsen Tangen, Auklend - Berisha.
    Stabæk (4-3-3): Sandberg - Ottesen, Wangberg, Pignatel Jenssen, Moe - Solbakken, Skytte, Torgersen - Nusa, Edvardsen, Normann Hansen.
    Stabæk prøver å snu en dårlig trend i Stavanger. De fem siste kampene har alle endt med tap. Viking har hatt store oppturer og nedturer så langt denne sesongen. Forrige hjemmekamp endte med en sterk 4-1-seier mot Vålerenga og Viking-fansen håper nok på noe av det samme i dag.
    16 år gamle Antonio Nusa imponerte med scoring mot Bodø/Glimt i forrige kamp for Stabæk. I dag er han med fra start for første gang i Eliteserien. Det er nok en del som følger nøye med på ham i dag!
    Godt med publikum i Stavanger for første gang denne sesongen.
    1'
    Heggheim prøver å spille til Sebulonsen på kanten, men pasningen er upresis og går ut til kast.
    2'
    Viking med mest ball i innledningen.
    4'
    Stabæk får sjansen i etablert angrep for første gang i kampen.
    6'
    Nusa prøver å komme seg rundt på kanten, men stoppes av Sebulonsen. Viking får også kastet.
    7'
    Fridjonsson løfter langt mot Auklend, men det blir litt for mye kraft og ut av spill.
    8'
    Stabæk triller ball. Berisha ser lettere irritert ut på grunn av manglende press fra resten av Viking-laget.
    9'
    Gult kort til Viking
    Henrik Heggheim
    Oppe med hånda i ansiktet til Edvardsen. Så uforskyldt ut, men greit gult kort.
    11'
    Sebulonsen kommer seg nesten fri inne i feltet etter å ha headet ballen opp i lufta, men han kommer ikke helt frem og ender opp med å lage frispark.
    14'
    Tripic involverer seg for første gang, men innlegget fra venstrekanten kommer ikke frem til en lagkamerat.
    15'
    Så får Tripic frispark ute på venstresiden.
    15'
    I tverrliggeren for Viking! Vevatne kommer først på innlegget og header videre mot mål. Sandberg er sjanseløs, men Stabæk reddes av tverrliggeren. Auklend får skutt på returen, men det blir blokkert.
    15'
    Corner til Viking.
    17'
    Torsteinbø vinner duellen og header mot mål, men det står et Stabæk-hode i veien.
    17'
    Viking har koblet et lite grep nå.
    17'
    Flere innlegg inn i Stabæk-boksen. Torsteinbø er som alltid farlig fremme, men igjen blir headingen blokkert.
    18'
    Heggheim header tilbake mot Austbø. Ballen ser ved første øyekast litt løs ut og Edvardsen jager, men Viking-keeperen når ballen først.
    20'
    Nilsen Tangen kommer fint fremover og går i bakken. Hjemmepublikumet roper på frispark, men midtbanespilleren vinkes opp.
    21'
    Ball i bakrom mot Edvardsen. Viking-forsvaret roper på offside, men flagget kommer aldri. Austbø kommer fint ut og får klarert.
    21'
    Fridjonsson mister ballen midt på banen og da setter Edvardsen fart. Han går og går, og velger å skyte selv fra drøyt 20 meter. En liten meter til siden for mål.
    23'
    Tripic drar seg inn i feltet og skyter. Via et Stabæk-bein og ut til hjørnespark.
    23'
    Fridjonsson ligger nede etter en duell med Skytte. Ikke bra nytt for Viking, som er ganske tynne på midten i dag med både Bell og Løkberg ute.
    24'
    Hjørnesparket heades enkelt unna av Stabæk.
    24'
    Fridjonsson er oppe på beina igjen, men det tar ikke lang tid før han går i bakken igjen. Det er Normann Hansen som lager frispark. Fridjonsson spretter opp igjen.
    25'
    Tripic legger inn, men ballen kommer ikke langt nok inn i feltet og Stabæk får ryddet unna.
    25'
    Mål for Stabæk!
    Viking 0 - 1 Stabæk
    Mål: Antonio Nusa
    Målgivende: Kornelius Normann Hansen
    16-åringen gjør det igjen! Stabæk får en god kontringsmulighet og tar vare på den. Spillet brettes fint ut til Nusa, som skyter opp i det nærmeste hjørnet. Ballen går via stolpen og inn! Den skal vel kanskje Austbø ta?
    26'
    Tripic legger inn fra venstre, men over alle og ut til utspark for Sandberg.
    29'
    Straffe til Viking! Auklend legger inn og der tar Jeppe Moe ut hånden. Det er fra kort hold, men det dømmes straffe.
    29'
    Viking scorer på straffe!
    Viking 1 - 1 Stabæk
    Mål: Veton Berisha
    Berisha er sikker! Setter den høyt midt i mål, mens Sandberg går til sin venstre. Lagene er like langt i Stavanger.
    30'
    Viking presser på etter utligningen. Tripic prøver seg med et skudd, men det går en drøy meter utenfor.
    32'
    Litt av hvert fra Stabæk. Først er det kanskje det dårligste forsøket jeg har sett på et langt, stupe kråke-kast, men etter hvert kommer de seg til et innlegg og får til en heading bak i feltet. Austbø holder ballen i fast grep.
    34'
    Heggheim dytter Edvardsen i ryggen. Frispark til Stabæk på midtstreken.
    35'
    Vill klarering fra Nusa, som fra siden av 16-meteren presterer å sende ballen nærmest inn i fem-meteren. Heldigvis for Stabæk er Sandberg våken og får tak i ballen først.
    37'
    Tripic kommer seg inn i feltet og slår lavt inn foran mål. Der jager Berisha, men han kommer akkurat for sent.
    37'
    Der er det ikke mye som mangler for Stabæk! De ruller fint opp og Edvardsen får ballen inne i 16-meteren. Han mister fremdriften litt og da kommer akkurat Sebulonsen inn og får avverget et skudd. Etter litt klabb og babb kommer det et skudd fra gjestene, men Vevatne står i veien og får ryddet unna.
    38'
    Sebastian Sebulonsen
    Hekter Nusa på vei fremover. Soleklart kort.
    39'
    Nesten for Viking! Nilsen Tangen får ballen inne i boksen og triller den på tvers inne i fem-meteren. Der lurer Tripic, men like foran ham får Stabæk rensket unna til corner.
    42'
    Stabæk får klarert.
    42'
    Omgangen er i ferd med å ebbe ut.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Så får Veton Berisha en god skuddmulighet. Han må bruke venstrefoten fra 18 meter og må se at skuddet går en halvmeter over mål.
    45'+1
    Da er det pause i Stavanger. Stabæk tok ledelsen med 16-åringen Nusa, men kun fire minutter senere utlignet Berisha fra straffemerket.
    Frekk dragning fra Edvardsen! Han kommer seg forbi Heggheim og Sebulonsen med en finte, men Fridjonsson kommer inn og får ballen ut til hjørnespark.
    47'
    Vikstøl header unna.
    47'
    Viking kontrer.
    47'
    Mål for Viking!
    Viking 2 - 1 Stabæk
    Målgivende: Harald Nilsen Tangen
    Det går så fort! Vikstøl header ut, Auklend løper i full fart fremover og spiller til Nilsen Tangen. Han dytter til Berisha, som alene med Sandberg er iskald og sender Viking i ledelsen.
    48'
    Moe er sent inn i en takling på Sebulonsen. Frispark til Viking i god innleggsposisjon.
    50'
    Viking prøvde seg med en innøvd variant, men det endte uten hell.
    52'
    Tripic får ballen inne i feltet, men får den ikke inn foran mål. Viking får til slutt et kast høyt i banen. Fridjonsson gjør seg klar.
    53'
    Fra 0,01 meters hold setter Vevatne ballen i mål, men det blåses av for angrep på keeper fra Veton Berisha. Spissen går inn i kroppen til Sandberg der.
    53'
    Tripic skaffer et hjørnespark for hjemmelaget. Stabæk header unna.
    54'
    Ny corner til Viking.
    56'
    Nesten hat trick for Berisha! Spissen kommer først på ballen, men headingen stryker utenfor stolpen.
    56'
    Skytte feller Tripic like ved siden av 16-meteren. Frispark i god innleggsposisjon for hjemmelaget, som har styrt fullstendig i andre omgang.
    58'
    Stabæk header ut til hjørnespark.
    59'
    Auklend skyter på hel volley fra 18 meter. Retningen er god, men går via et Stabæk-hode og ut til corner.
    60'
    Heades unna av Wangberg.
    60'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kaloyan Kalinov Kostadinov
    Ut: Sammy Skytte
    60'
    Inn: Herman Geelmuyden
    Ut: Kornelius Normann Hansen
    60'
    Viking 2 - 2 Stabæk
    Mål: Herman Geelmuyden
    Målgivende: Oliver Edvardsen
    Plutselig kommer utligningen! Ottesen legger inn fra høyrekanten og der flikker Edvardsen ballen videre i feltet. Austbø ser ut til å ha kontroll, men innbytter Geelmuyden kommer først på ballen og får kranglet ballen i mål. For et bytte!
    61'
    Hva nå, Viking? Hjemmelaget har styrt kampen i andre omgang, men nå er lagene igjen like langt.
    64'
    Rolf Daniel Vikstøl
    River ned Edvardsen.
    66'
    Viking 2 - 3 Stabæk
    Nusa igjen!!!! Han får ballen på kanten av 16-meteren, legger ballen til rette og smeller til fra 14 meter. Treffet er meget bra og ballen suser forbi Austbø og i mål!
    67'
    Nusa hadde altså spilt tolv minutter fordelt på to innhopp da han kom inn fra start i den andre omgangen mot Bodø/Glimt forrige serierunde. Der scoret han én gang og fikk sjansen fra start for første gang i Eliteserien i dag. Det har resultert i to mål. Målfarlig er han utvilsomt!
    70'
    Viking skal kaste langt inn med Fridjonsson.
    71'
    Sandberg roter det nesten helt til inne foran mål når han slipper en lav ball forbi, men Stabæk får ryddet unna foran beina til Vevatne.
    71'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Sondre Auklend
    72'
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Fredrik Torsteinbø
    72'
    Inn: Shayne Pattynama
    Ut: Rolf Daniel Vikstøl
    72'
    Viking tar grep. Får de like god effekt som Stabæk?
    73'
    Nesten for Stabæk igjen! Edvardsen kommer på et innlegg fra Ottesen, men Austbø gjør seg stor og hindrer scoring.
    76'
    Viking presser på. Pattynama kommer rundt på kanten og legger inn til Tripic. Han spiller videre til Sebulonsen, men pasningen blir for upresis og skuddet til Sebulonsen går utenfor
    79'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Zlatko Tripic
    79'
    Inn: Fitim Azemi
    Ut: Oliver Edvardsen
    Ut med Edvardsen, som har vært et virkelig uromoment på topp for Stabæk.
    80'
    Berisha er rasende forbanna! Han header mot mål og det virker som han mener at ballen går i hånden til Wangberg!
    81'
    Det gjør den vel kanskje også, men det er kort avstand og spillet ble altså vinket videre.
    82'
    Fridjonsson skal kaste langt igjen.
    83'
    Viking 3 - 3 Stabæk
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Der sitter utligningen! Stabæk får headet ut, men De Lanlay plukker opp ballen og skyter lekkert til venstre for Sandberg fra 18 meter!
    83'
    Viking fortsetter å presse på. Det ble 3-3 her i fjor, blir det ett mål til i år?
    85'
    Azemi er helt alene, men kommer seg til en god mulighet. Skuddet fra skrått hold reddes av Austbø og går ut til corner.