5 127
3 656

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av ettermiddagens kamp mellom Viking og Sandefjord.
    Det koker i Stavanger foran det som ser ut til å bli en spennende sesonginnspurt i Eliteserien. Viking topper tabellen foran helgens serierunde, og Stavanger-publikummet ser ut til å ha fått troen på at laget deres kan sikre seg seriegull i høst.
    Viking tok turen til Haugesund forrige helg. Der var det et par tusen Viking-supportere som ble med på turen. Det var med andre ord fantastiske rammer rundt derbyet som de mørkeblå til slutt vant 2-0. Zlatko Tripic og Sondre Langås scoret målene for Viking i den kampen, og nå står de mørkeblå med elleve seiere og én uavgjort på de tolv siste kampene. Den gode formen har ført Stavanger-laget opp til tabelltopp med to poeng ned til Bodø/Glimt på andreplass.
    Hos gjestene fra Sandefjord er ikke tingenes tilstand like bra som hos hjemmelaget, men likevel har Sandefjord-supporterne god grunn til å være fornøyd med mye av det som laget har levert denne sesongen. Blåtrøyene fra hvalfangerbyen ble sett på som en klar dumpekandidat før sesongstart, men sitter i skrivende stund på en 13. plass med fire poeng ned til direkte nedrykksplass.
    Forrige runde fikk Sandefjord besøk av Strømsgodset hjemme på Jotun Arena. Før kampen hadde Sandefjord gått fire kamper på rad uten seier, men mot Godset ble det en sterk 2-0 seier. Den første scoringen var et selvmål, mens Filip Ottosson fastsatte sluttresultatet med en sen scoring på et frispark.
    Viking har vært sterke på hjemmebane denne sesongen. På SR-Bank Arena har de vunnet åtte kamper, spilt uavgjort to kamper og tapt én kamp. Tapet kom mot Molde. Gjestene fra Sandefjord har derimot ikke hatt mye hell på sine turer denne sesongen. De har bare vunnet én bortekamp, og det skjedde mot Vålerenga. Ellers har de to uavgjorte kamper og åtte tap. De to uavgjorte kampene kom tidlig i sesongen mot Rosenborg og Brann. Syv av de åtte siste bortekampene til Sandefjord har endt med tap, mens Viking har vunnet fem av sine seks siste hjemme.
    Innbyrdes har det vært varierende resultater mellom disse to lagene de siste årene. Tidligere denne sesongen vant Viking 2-1 i Sandefjord takket være et sent seiersmål av Kristoffer Løkberg, mens Sandefjord vant og spilte uavgjort mot Viking i de to kampene forrige sesong. Samtlige seks siste kamper mellom disse to lagene har gitt tre eller flere scoringer.
    Lagoppstillingene er klare i Jåttåvågen. Dagens hjemmelag har valgt å gjøre én endring på laget som startet mot Haugesund forrige helg. David Brekalo er tilbake fra skade og kommer inn for Sondre Langås. Gjestene fra Sandefjord gjør også én endring på laget som vant mot Strømsgodset sist. Sander Risan Mørk er ikke med i troppen i dag. Inn for han kommer Keanin Ayer.
    0'
    Gjestene sparker i gang kampen på SR-Bank Arena.
    0'
    Viking går i angrep. Pattynama prøver et innlegg fra venstresiden. Han finner Svendsen i boksen, men sistnevnte får ikke kontroll på ballen.
    1'
    Tripic finner De Lanlay med et høyt innlegg mot bakre stolpe. De Lanlay header på en motspiller og ut til hjørnespark.
    3'
    Innlegget blir klarert. Salvesen plukker opp, men hans innleggsforsøk blir blokkert.
    3'
    Nilsson prøver seg fra midtstreken! Sandefjord-spilleren bryter en pasning fra Brekalo. Han ser at Gunnarsson er langt ute, og forsøker dermed en frekk variant fra midtbanen. Avslutningen går et par meter utenfor.
    4'
    Koomson fører med seg ballen inn i egen sekstenmeter. Han har Pattynama hengende over seg. Det ser litt skummelt ut for Sandefjord-spilleren, men han løser det hele på iskaldt og elegant vis.
    6'
    Al-Saed vipper ballen herlig over Diop. Han forserer inn på Vikings halvdel før han prøver å tre gjennom Nyentue. Pasningen blir brutt av Brekalo.
    7'
    Sandefjord opptatt av å holde på ballen her i starten. De har ikke lagt seg bakpå fra start slik som flere andre lag har gjort i Jåttåvågen denne sesongen.
    8'
    Solbakken med ballen utenfor Sandefjords sekstenmeter. Han slår en hard pasning til Pattynama ved kanten av boksen. Pattynama flikker videre til Nilsen Tangen med hælen, men forsøket blir for upresist.
    10'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Målgivende: Sander Svendsen
    Solbakken mottar ballen inne på Sandefjords halvdel. Han slår en hard og presis pasning frem til Svendsen som har lurt seg inn i rommet mellom forsvaret og midtbanen til gjestene. Svendsen vender mesterlig opp før han trer gjennom de Lanlay med en utsøkt pasning. Alene med keeper gjør Vikings høyreback ingen feil. Dermed leder Viking 1-0!
    11'
    Salvesen på farten for Viking! Viking-spissen får god tid med ballen ved kanten av sekstenmeteren. Han kan løsne skudd med sin venstrefot, men velger istedenfor å gå inn i boksen. Det viser seg å være en dårlig avgjørelse, ettersom han ender opp med å bli stanset av Taaje.
    13'
    Sandefjord med kast på venstresiden. Ballen blir klarert ut til Nilsson som står ved kanten av sekstenmeteren. Nilsson klemmer til, men skuddet går rett på keeper.
    14'
    Offside for Viking
    15'
    Viking 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Sandefjord forsøker å spile seg ut bakfra, men Viking vinner ballen midt på gjestenes halvdel. Bell overtar og stormer fremover. Han slår en hard pasning bak i feltet. Der venter Tripic som kommer alene med Keto. Fra spiss vinkel spiller han istedenfor inn foran mål hvor Salvesen enkelt kan bredside inn 2-0.
    16'
    Salvesen for tøff i en duell midt på Vikings halvdel.
    20'
    Sandefjord løfter frisparket inn i boksen, men der får Brekalo frispark.
    20'
    De Lanlay legger ut til Solbakken ute i returrommet. Solbakken forsøker å curle ballen opp i lengste, men er nærmere å treffe taket på tribunen enn mål. Det hadde uansett blitt vinket for offside.
    21'
    22'
    Sandefjord med ball inne på Vikings halvdel. De klarer få til flere trekk utenfor Vikings sekstenmeter, men sliter med å finne en vei gjennom hjemmelagets forsvarslinje.
    24'
    Al-Saed tar på seg løpeskoene for gjestene. Venstrevingen skjærer innover på banen og får opp et imponerende tempo. Sandefjord-spilleren kommer seg inn i boksen, men mister til slutt kontroll over ballen. Viking får klarert.
    25'
    Annullert mål for Viking - stillingen er fremdeles 2 - 0
    Zlatko Tripic fikk mål annulert
    Nilsen Tangen får rettvendt seg og setter kursen fremover for Viking. Midtbanespilleren trer gjennom Tripic med en strøken pasning. Alene med keeper gjør Tripic ingen feil, men assistentdommer løfter umiddelbart flagget. Etter VAR-sjekk blir scoringen annullert.
    26'
    Dommer annullerer scoringen for offside på Tripic.
    26'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Viking 2 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Franklin Nyenetue
    Målgivende: Vetle Walle Egeli
    Nyenetue blir spilt alene gjennom av Walle Egeli etter at gjestene vinner ballen ute på venstresiden. Sandefjord-spilleren runder først Gunnarsson på lekkert vis, før han venter ut Brekalo som sklir unna foran mål. Nyenetue kan dermed enkelt trille inn reduseringsmålet for gjestene. Vakkert gjort av Sandefjord-spissen!
    28'
    Tripic prøver å vippe gjennom Bell som har tatt turen inn i Viking-boksen. Bell klarer ikke ta ned kula, og det ender dermed med utspark fra mål.
    31'
    Viking så ut til å være i full kontroll på SR-Bank Arena, men etter reduseringsmålet merker man enn litt nervøs stemning på tribunen.
    32'
    Innlegget blir klarert unna. Bell får en ny mulighet, men denne gang ender ballen opp hos Keto.
    33'
    De Lanlay vinner frispark midt på banen.
    34'
    Tripic og Pattynama kombinerer på Vikings venstreside. Pattynama får muligheten til å legge inn med flere Viking-spillere i boksen. Innlegget til Pattynama flyr over alle i feltet.
    36'
    Viking kontrer med flere spillere. Nilsen Tangen forserer fremover. Han skal bare passere Pålerud før han kan tre gjennom Salvesen som er helt alene i bakrom. Pålerud setter inn en fantastisk kroppstakling og brøyter unna Viking-spilleren.
    38'
    Hjørnespark til Viking
    40'
    Viking 2 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Danilo Al-Saed
    Målgivende: Franklin Nyenetue
    Sandefjord utligner etter en fantastisk kontring! Solbakken gambler og går opp i en duell som Koomson vinner. Det fører til at gjestene plutselig kommer to mot én på en overgang. Nyenetue spiller enkelt gjennom til Al-Saed som er helt alene med Gunnarsson. Sandefjord-spilleren får fryktelig god tid på seg før han kommer frem til keeper, men klarer likevel varte opp med en sikker avslutning. Dermed har Sandefjord kommet tilbake etter å ha ligget under med to mål på SR-Bank Arena!
    41'
    For en opphenting av Sandefjord! Nå blir det interessant å se hvordan denne kampen vil utvikle seg.
    44'
    Solbakken blir lagt i bakken av Al-Saed inne i Vikings sekstenmeter.
    45'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Danilo Al-Saed
    Får det gule kortet for måten han hindret Solbakken på.
    45'
    45'+1
    En meget innholdsrik første omgang er ferdigspilt på SR-Bank Arena. Viking kom ut av startblokkene som en rakett, og tok ledelsen etter bare tolv minutter spill ved Yann-Erik de Lanlay. Få minutter senere kom 2-0 da Lars-Jørgen Salvesen fikk bredside inn fra kort hold. Midtveis i første omgang trodde hjemmepublikummet at Zlatko Tripic hadde satt inn 3-0, men scoringen ble annullert for offside. Det viste seg å være et slags vendepunkt i første omgang. Sandefjord gikk nemlig rett i angrep og reduserte like etterpå da Franklin Nyenetue rundet Patrik Gunnarsson på lekent vis. Like før pause stilnet Danilo Al-Saed hjemmepublikummet da han utlignet etter en strålende Sandefjord-kontring. Lagene går dermed til pause på stillingen 2-2, og man kan bare glede seg til det som forhåpentligvis blir 45 nye underholdene minutter med fotball i andre omgang.
    45'
    Salvesen sparker i gang andre omgang for vertene.
    45'
    Al-Saed er på farten igjen. Sandefjord-vingen rekker en ball ute ved sidelinjen. Han utfordrer deretter inn i boksen hvor han får løsnet skudd. Forsøket treffer Bell foran mål.
    45'
    Innlegget bokses unna av Keto. Solbakken header inn i boksen igjen, men nok en gang har Keto kontroll.
    46'
    Like utenfor fra Tripic! Salvesen finner Tripic ute til venstre. Venstrevingen skjærer innover og havner i drømmeposisjon. Fra kanten av sekstenmeteren får han god tid til å stille inn siktet, men avslutningen går like utenfor nærmeste stolpe.
    48'
    Diop med en tøff takling på Nyenetue midt på Vikings halvdel.
    49'
    Ottosson løfter frisparket høyt inn i boksen. Pålerud kommer seg fri bak i feltet, men når akkurat ikke frem til ballen.
    50'
    Langt innkast fra Sandefjords venstreside. Inne foran mål får Viking rensket unna.
    51'
    Viking 3 - 2 Sandefjord Fotball
    Målgivende: Shayne Pattynama
    Nilsen Tangen plukker opp ballen midt på Sandefjords halvdel. Han tar med seg Tripic ute til venstre. Viking-kapteinen venter litt, før han deretter dytter videre til Pattynama som har tatt turen forbi på utsiden. Pattynama løfter et høyt innlegg inn foran mål hvor Salvesen stanger inn 3-2!
    52'
    Nilsen Tangen trer gjennom Salvesen med en lur pasning i bakrom. Salvesen hamrer til fra spiss vinkel, men skuddet treffer en motspiller og går i nettveggen.
    55'
    Ender med frispark til gjestene.
    55'
    Brekalo er for aktiv med armene inne i boksen.
    56'
    Et innlegg fra Tripic går over alle i feltet og faller ned hos Svendsen som står alene bak i sekstenmeteren. Hele stadion roper at Svendsen skal skyte, men vingen prøver istedenfor en pasning til Nilsen Tangen. Sistnevnte skyter høyt over mål.
    58'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Patrick Yazbek
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    58'
    Inn: Samuel Adegbenro
    Ut: Sander Svendsen
    58'
    Inn: Sondre Klingen Langås
    Ut: Joe Bell
    58'
    Viking med tre bytter idet timen spill passeres. Sandefjord med flere spillere i oppvarming, men foreløpig ingen aktivitet på benken.
    60'
    Diop header unna foran mål.
    60'
    Koomson avslutter fra ti meters hold, men forsøket blir blokkert til hjørnespark.
    63'
    Innlegget blir klarert av Salvesen ved første stolpe.
    63'
    God periode for Sandefjord for øyeblikket. De spiller seg stadig enkelt ut bakfra, og skaper en del trøbbel for Viking med baller i bakrom.
    65'
    Offside for Sandefjord Fotball
    65'
    Like over fra Adegbenro! Solbakken finner innbytteren ved kanten av sekstenmeteren. Adegbenro får vendt opp og løsnet skudd, men avslutningen går like over mål.
    66'
    Walle Egeli prøver seg fra kanten av sekstenmeteren. Skuddet går langt utenfor.
    67'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    68'
    Nilsson prøver å tre gjennom Nyenetue med en pasning i bakrom, men forsøket blir upresist. Ballen går helt inn til Gunnarsson.
    70'
    Nyenetue gir beskjed til Sandefjord-benken at han må gi seg. Så ut som han fikk en kjenning i den ene løpsduellen.
    71'
    Frispark til gjestene i egen sekstenmeter.
    71'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Franklin Nyenetue
    71'
    Stopp i spillet. Koomson ligger nede hos gjestene.
    73'
    Adegbenro for tøff i duell med Walle Egeli inne på gjestenes halvdel.
    74'
    Nilsson og Al-Saed kombinerer ute til venstre. Førstnevnte forsøker et innlegg, men sparker hull i luften. Ballen går ut til utspark.
    75'
    Viking får klarert. Adegbenro løper over hele banen med ballen, men den påfølgende pasningen til Yazbek blir for upresis.
    76'
    Adegbenro trer gjennom Salvesen i bakrom. Det ser umiddelbart svært farlig ut, men Moen Foss gjør en mesterlig jobb når han bryter foran Viking-spissen.
    78'
    Al-Saed skjærer innover på banen. Fra like utenfor sekstenmeteren smeller han til, men skuddet går rett på Gunnarsson.
    78'
    Tripic spiller fri Pattynama ute til venstre. Backen kommer inn i sekstenmeteren og har god tid med ballen. Nede ved dødlinja prøver han et lavt innlegg som blir blokkert.
    79'
    Auklend utfordrer ute til høyre. Han prøver et skudd fra spiss vinkel, men skuddet går ufarlig utenfor.
    80'
    Inn: Youssef Chaib
    Ut: Gilbert Koomson
    80'
    Inn: Jeppe Kjær
    Ut: Aleksander Damnjanovic Nilsson
    80'
    Kjær kommer inn for Sandefjord. Han er på lån fra Bodø/Glimt og er nok derfor ekstra motivert ute på kunstgresset nå.
    81'
    Adegbenro legger Al-Saed i bakken ute på Sandefjords venstreside. Frispark til gjestene i farlig innleggsposisjon.
    82'
    Nesten for Pålerud! Frisparket svinges lavt inn i boksen. Solbakken sleiver med en klarering og ballen spretter ned hos Pålerud foran mål. Sandefjord-spilleren banker til fra kort hold, men skuddet går over mål.
    82'
    Viking 4 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Samuel Adegbenro
    Målgivende: Sondre Auklend
    Moen Foss misser med en heading midt på egen halvdel. Salvesen plukker opp ballen og finner Auklend inne i boksen. Auklend tar ned ballen og får dyttet den videre til Adegbenro. Innbytteren er rask på avtrekkeren og prikker inn 4-2 fra ti meters hold!
    84'
    Det sjekkes for en situasjon i Vikings sekstenmeter. Mulig straffespark til Sandefjord.
    85'
    Sandefjord får straffespark. Brekalo holder oppe armen i sekstenmeteren for å vise dommer at han vil ha frispark. Skuddet fra en Sandefjord-spiller treffer deretter armen til Viking-stopperen. Dommer peker derfor på straffemerket.
    87'
    Keanin Ayer
    Får det gule for tumulter i forbindelse med straffesparket.
    88'
    Sandefjord Fotball scorer på straffe!
    Viking 4 - 3 Sandefjord Fotball
    Mål: Alexander Ruud Tveter
    Ruud Tveter banker straffesparket i mål via tverrliggeren! Fantastisk straffespark fra Sandefjords innbytter. Dermed er gjestene bare ett mål bak.
    89'
    Nervene er til å ta og føle på her på SR-Bank Arena. Gjestene fra Sandefjord kjører på for et utligningsmål.
    90'+2
    Viking bare lemper ballen unna for øyebikket. Sandefjord som trekker i alle tråder n¨å.
    90'+3
    Viking får frispark inne i egen sekstenmeter. Bare sekunder igjen nå.
    90'+3
    90'+4
    En thriller av en fotballkamp er over på SR-Bank Arena! Viking har vunnet 4-3 over Sandefjord. En underholdene første omgang ga oss fire scoringer, og lagene gikk til pause på stillingen 2-2. Etter pause fortsatte underholdningen i Jåttåvågen. Bare syv minutter ut i andre omgang tok Viking ledelsen da Lars-Jørgen Salvesen stanget inn 3-2. De fleste trodde deretter at spenningen var over da Samuel Adegbenro prikke inn 4-2 fem minutter før slutt, men slik ble det ikke. Sandefjord reduserte nemlig på straffespark like etterpå, og dermed fulgte noen nervepirrende overtidsminutter for hjemmelaget. Sandefjord peiset på for et utligningsmål på overtid, men scoringen kom aldri. Viking kunne derfor juble for tre nye poeng, og troner dermed øverst på Eliteserie-tabellen. Sandefjord er fortsatt like over kvalifiseringsplass.