Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Lagoppstillingene er inne for første gang denne sesongen..
    Viking (4-3-3): Austbø - Torsteinbø, Hove, Vevatne, Pereira - Ibrahimaj, Løkberg, Furdal - Bytyqi, Berisha, Østensen
    Bodø/Glimt (4-3-3): Khaikin - Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan - Fet, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Junker, J. P. Hauge
    En av tingene det var størst usikkerhet om før kampen var om Viking skulle spille 4-3-3 eller 4-4-2, og vi ser at de har holdt seg til trygge 4-3-3 som har fungert veldig bra siden Bjarne Berntsen kom inn som trener for omtrent to år siden. Dermed er Tommy Høiland henvist til benken for vertene.
    Gjestene fra Bodø kommer også i sin vante 4-3-3.
    For Viking er Sondre Bjørshol, Arild Østbø og Yann-Erik de Lanlay ute med skade, mens Morten Konradsen er eneste på Glimts skadeliste. I tillegg mangler Joshua Smits for bortelaget, siden han ikke er spilleberettiget enda.
    Det er to av forrige sesongs store positive overraskelser som møtes til seriestarten. Viking kom på femte plass i comebacksesongen, mens Glimt tok sølv.
    Glimt vant begge kampene mellom lagene forrige sesong.
    Det er strålende sol i Stavanger, og godt over 20 grader. Herlige forhold for gnistrende fotball!
    For Viking gjør Veton Berisha sitt comeback etter overgangen fra Brann i vinter. I Glimt har det vært større utskiftninger, og fra start har de tre debutanter: Alfons Sampsted, Sondre Fet og Kasper Junker.
    De 200 tilskuerne som har vært heldig og fått billett til kampen sluses inn på SR-Bank Arena. Billettene er fordelt på supportere med sesongkort og sponsorer.
    Innbytterne har begynt å sige ut fra garderobene. Glimt-innbytterne tar plass på benken, mens Vikings reserverer går opp på tribunen.
    Nå kommer spillerne! Eliteserien 2020 er bare noen få minutter unna!
    Kristoffer Hagenes fra Hovding IL er kampens dommer.
    Løkberg sparker igang kampen. Over seks måneder siden forrige seriekamp. Endelig er ventetiden over!
    1'
    Glimt-innbytterne har forøvrig også tatt turen opp på tribunen nå.
    2'
    Et innlegg fra Viking slås på bakerste, men headingen går utenfor.
    2'
    Etter to og et halvt minutt er ballen for første gang over på Vikings banehalvdel.
    3'
    Brede Moe prøver prøver å legge ballen i bakrom, men den triller inn til Viking-keeper Iven Austbø.
    3'
    Viking kommer inn i boksen, men blir avblåst for en hands på Berisha.
    4'
    Glimt med et langt angrep, men gjestene finner ikke åpningen i et kompakt Viking-mannskap. Til slutt for Austbø tak i ballen.
    6'
    Berisha er på vei gjennom, men hindres av at en offside-plassert Furdal hindrer en Glimt-forsvarer.
    7'
    Ballen løftes inn i feltet mot Saltnes, men den blir litt for lang og går ut til femmeter.
    8'
    Sondre Fet skyter fra 17-18 meter. Langt over.
    9'
    Ballen ender på tribunen, og en ny ball må tas i bruk. Tar litt tid siden ballen må desinfiseres grunnet smittevern før den er klar for bruk.
    10'
    Løkberg lager frispark ved midtstreken. Glimt tar det kort.
    11'
    Viking får masse rom og kontre i. Furdal spiller gjennom Østensen som får masse tid. Har en forsvarsspiller foran seg, men får av en god avslutning. Grei redning for Haikin, og ut til corner.
    13'
    VIKING SCORER! Men det er offside. Hjemmelaget holder trykket oppe etter corneren, og Berisha header ballen i mål. Linjedommer er raskt oppe med flagget, og får ingen protester på den.
    14'
    SÅ FÅR GLIMT MULIGHETEN! Saltnes dribler seg fint inn i boksen fra venstre og legger lavt inn foran mål. Der kommer Fet stormende, men skuddet går igjen langt over mål.
    14'
    Etter en rolig åpning har begge lag fått gode muligheter de siste minuttene.
    15'
    Viking får igjen rom og kontre i, men sjansen spoleres av en svak pasning.
    18'
    Er to lag her nå som er ivrige i presset så fort motstanderen kommer inn på halvdelen deres. Ballen bytter lag ofte, og blir vanskelig å spille seg til gode muligheter.
    18'
    Viking vinner en corner.
    20'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Fredrik Torsteinbø
    Målgivende: Ylldren Ibrahimaj
    DENNE GANGEN ER DET IKKE OFFSIDE! Corneren slås inn og Torsteinbø stanger Viking i ledelsen. Men hvor ble det av markeringen Glimt? Torsteinbø fikk gå opp helt alene.
    21'
    Tempoet har roet seg ned etter scoringen, men Viking har initiativet her nå.
    25'
    NESTEN IGJEN FOR VIKING! Ibrahimaj klinker inn et knallhardt innlegg, og Berisha får headet fra fem meter. Over fra Viking-spissen.
    26'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Viking 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Kasper Junker
    GLIMT SVARER! Ulrik Saltnes blir spilt flott gjennom, og alene med keeper gjør han ingen feil. Med utsiden av foten løfter han ballen over Austbø og i mål. Vi er like langt i Stavanger!
    27'
    Glimt kommer igjen, men strålene stopperspill av Runar Hove hindrer at gjestene får en kjempemulighet.
    29'
    Hove er der igjen, og bryter foran. Viking har masse rom å kontre i, men strålende press fra Glimt gjør det vanskelig. Ender med et innkast for Glimt.
    31'
    Berg skyter fra rett utenfor feltet. Bedre skudd enn forsøket til Fet i sted, men også dette sniker seg også over mål
    33'
    Glimt klarer ikke å komme gjennom Viking-muren, og ender med å lage frispark i det de taper ballen.
    34'
    KJEMPEBOM FRA FURDAL! Pereira legger ballen ut til Furdal, som fra seks meter bare skal bredside ballen i et relativt tomt bur. I stedet går ballen noen meter på utsiden.
    36'
    Corner til Viking. Vi husker hva som skjedde på forrige...
    39'
    Pereira slår inn fra høyre. Over alt og alle.
    39'
    Junker prøver å legge ballen inn foran mål, men Hove får den unna.
    40'
    Viking 2 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Even Østensen
    Målgivende: Adrian Nilsen Pereira
    SCORING MED HÆLEN! Pereira legger inn til Østensen, som sender ballen i nettet med hælen. Drømmescoring!
    42'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Patrick Berg
    Lager frispark på midtbanen, og belønnes med det gule.
    44'
    Frisparket slås inn i boksen, og heades mot mål. Haikin holder greit.
    44'
    Det legges til ett minutt.
    45'
    Gult kort til Viking
    Even Østensen
    Frispark til Glimt godt inne på Vikings halvdel.
    45'+1
    Glimt får ikke noe ut av frisparket.
    Lagene går til pause på stillingen 2-1 til Viking. Har vært fartsfylt og underholdende i store perioder, med strålende scoringer. Vi håper på mer god underholdning etter hvilen.
    Lagene er på matta igjen, og vi er straks igang!
    Glimt sparker igang andre omgang.
    46'
    Vevatne roter i egen boks, og Zinckernagel får snappet ballen. Avslutter, men Glimt-spilleren avblåses og Viking får frispark. Slipper billig unna der.
    47'
    Hauge drar seg ned til dødlinja, og forsøker å slå inn i boksen. Blokkeres til corner.
    47'
    Slås lavt på første stang. Saltnes forsøker å flikke den inn i mål, men det går like utenfor. Nytt hjørnespark, da ballen har vært innom en Viking-spiller.
    48'
    Igjen på første stang, og et Viking-hode stusser inn i egen boks. Austbø bokser til ny corner.
    49'
    Første stang, og Bjørkan er først på det. Stanges langt utenfor.
    49'
    Berisha snapper ballen fra Lode, og forsøker å finne Østensen i et vidåpent bakrom. Glimt får stoppet forsøket.
    51'
    Glimt spiller på små flater inne i boksen til Viking. Ballen lander til slutt hos Zinckernagel, som er alene med keeper. Skuddet går utenfor, men det er avblåst for offside.
    51'
    Berisha drar seg ned til linja, og svinger inn i retning Østensen. Sampsted får feid vekk ballen i siste øyeblikk.
    53'
    Zinckernagel skaffer corner til Glimt.
    54'
    Slås mot Junker, men han taper duellen og Viking stanger ut til nytt hjørnespark.
    54'
    Jens Petter Hauge
    Stopper en Viking-kontring etter hjørnesparket.
    54'
    STOR SJANSE! Bjørkan roter bort ballen ved egen boks. Berisha snapper, før Bytyqi svinger inn. Østensen header liker over fra kort hold.
    56'
    Brunstad Fet forsøker en lur stikker i bakrom, men Austbø er ute og snapper.
    57'
    Viking 2 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Jens Petter Hauge
    Målgivende: Philip Zinckernagel
    SÅ UTLIGNER GLIMT! Det er flott spill. Zinckernagel fosser frem på kanten, og får en strålende ball fra Berg. Inne foran mål kommer Hauge i full fart, og smeller ballen i mål fra kort hold.
    57'
    Lode sitter nede, og dommeren stopper spillet. Kan det være en skade her?
    60'
    Like før skaden leverte Berg et veldig høyt spark i egen boks, og var nære å treffe Løkberg i hodet. Hele Viking ropte på straffe, uten å få noen støtte hos dommeren.
    61'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Marius Høibråten
    Ut: Marius Lode
    Må gi seg her, Lode.
    61'
    Ai, det ser ikke bra ut. Østensen og Sampsted skaller, og begge blir liggende. Stopp i spillet.
    62'
    Begge er på beina igjen, og er tilsynelatende i grei form.
    63'
    Spillet er igang igjen.
    63'
    Glimt har mye ballen nå, og forsøker å mørne Viking-forsvaret.
    65'
    Viking-trioen på topp løper det de orker, og jager Glimt. Får effektivt stoppet en overgang der, etter at både Berisha og Bytyqi tar tunge løp opp i press.
    68'
    Viking 2 - 3 Bodø/Glimt
    Mål: Sondre Brunstad Fet
    Der har de snudd det! Også denne gangen starter det hos maestro Berg på midten. Slår en flott ball ut på kant til Hauge, før Bjørkan avslutter foran mål. Ballen treffer tverrliggeren, men Brunstad Fet smeller inn returen.
    69'
    Viking forsøker å slå tilbake umiddelbart. Bytyqi slår inn, men Glimt stanger unna.
    71'
    Berisha alene med keeper, men avblåses for offside.
    72'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Tommy Høiland
    72'
    Inn: Joe Bell
    Ut: Kristoffer Løkberg
    72'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Johnny Furdal
    72'
    Trippelbytte fra Berntsen for å jakte scoring. Inn kommer debutant Bell, og det unge talentet Auklend, i tillegg til veteranen Høiland.
    73'
    Ball i bakrom mot Høiland, men den er litt for lang. Haikin fanger.
    74'
    Glimt forsøker å spille seg ut bakfra, men Berisha presser på som besatt. Får stoppet utspillet, og Glimt må ta til takke med utspill fra mål.
    75'
    God mulighet der! Zinckernagel finner frem samba-taktene. To overstegsfinter før han slår inn. Junker lader opp et saksespark, men får ikke skikkelig kontakt med ballen.
    76'
    Fet skyter, men Hove blokkerer til corner.
    77'
    Zinckernagel slår inn, men Viking klarerer. Kan kontre, men får ikke noe ut av det.
    78'
    Junker og Zinckernagel koser seg nå. I en situasjon på kanten serverer de både hælspark og Zidane-finter. Det er deilig å være dansk i Stavanger i kveld.
    79'
    Viking 2 - 4 Bodø/Glimt
    Mål: Philip Zinckernagel
    Det starter hos Junker og Zinckernagel, selvfølgelig! Junker flikker Zinckernagel gjennom, som triller til Hauge rett foran mål. Avslutningen alene med keeper blir svak, men triller tilbake i beina på Zinckernagel, som scorer fra kort hold.
    80'
    Spesiell situasjon. Hauge slår inn, og Junker har åpent mål. Men i duell med Vevatne blir han forstyrret, og ender med å slå ballen med hånda inn i mål. Avblåses, og frispark til Viking.
    83'
    Inn: Ola Solbakken
    Ut: Philip Zinckernagel
    83'
    Rolig i Stavanger nå. Luften gikk litt ut av Viking etter den siste scoringen.
    87'
    Saltnes forsøker å tre Junker alene med keeper. Slår ballen rett i et Viking-bein.
    88'
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Kasper Junker
    90'+2
    Inn: Sebastian Tounekti
    Ut: Jens Petter Hauge
    90'+2
    Inn: Sammy Skytte
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    90'+2
    Auklend er nære en scoring! Pereira slår inn, og Auklend strekker frem foten. Avslutningen går rett på keeper.