Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen til livedekning av Champions League-finalen mellom Wolfsburg og Lyon. De to europeiske gigantene møtes til dyst på Mapei Stadium i Italia, og uansett hvordan dette ender vil vi for første gang få en norsk kvinnelig Champions League-mester!
    Wolfsburg, med Caroline Graham Hansen og Synne Jensen på laget, har tatt seg til sin tredje Champions League-finale på de siste fire sesongene, og tyskerne vant turneringen både i 2013 og 2014. I den hjemlige serien måtte imidlertid de grønne og hvitkledde ta til takke med andreplass denne sesongen, da de havnet ti poeng bak Bayern München. Laget som ledes av Ralf Kellermann vant derimot den tyske cupfinalen for bare fem dager siden og er i god form ved inngangen til årets Champions League-finale.
    Ada Hegerberg har bøttet inn scoringer for Lyon denne sesongen og det franske laget har allerede vunnet hjemlig serie og cup foran kveldens kamp. Den norske spissen står bokført med 53 mål denne sesongen og har vært en svært viktig bidragsyter for Lyons suksess. Hegerberg er samtidig toppscorer i Champions League med sine 12 fulltreffere i turneringen. Lyon er heller ikke uvant med Champions League-finaler, de spilte nemlig finale fire sesonger på rad mellom 2010 og 2013. De tapte den første, før de fulgte opp med seier i både 2011 og 2012. Året etter ble de imidlertid slått av nettopp Wolfsburg, og dermed er duket for revansje for Lyon-trener Gérard Prêcheur og hans lag.
    Caroline Graham Hansen er dessverre skadet og ikke tilgjengelig for Wolfsburg i kveldens meget viktige oppgjør. Synnes Jensen og Ada Hegerberg er imidlertid begge klare til dyst for hvert sitt lag, og til tross for at førstnevnte har slitt med manglende spilletid denne sesongen er det lov til å håpe på norske innslag på begge banehalvdeler i kveld.
    Kveldens dommerteam kommer fra Ungarn og ledes av Katalin Kulcsár. 31-åringen har vært FIFA-dommer siden 2004 og hun dømmer sin hittil største kamp i karrieren i kveld.
    Vinneren av dagens kamp vil gå inn i historiebøkene som det første laget som vinner Champions League tre ganger, ettersom begge klubbene står med to seire hver tidligere. Lyon vil imidlertid sette rekord uansett utfall, for ved tap vil de tangere svenske Umeås rekord med flest antall finaletap i Champions League. Svenskene troner foreløpig alene på topp med sine tre finaletap.
    Lagoppstillingene er klare! Dessverre er det ingen Synne Jensen med i Wolfsburg-troppen i kveld og Caroline Graham Hansen er som nevnt ute med skade. For Lyon starter imidlertid Ada Hegerberg på topp!
    Ada Hegerberg trenger to scoringer i kveld for å tangere Champions League-rekorden i antall scoringer på en sesong. Den norske spissen står som nevnt med 12 fulltreffere i turneringen og Wolfsburg-trener Ralf Kellermann har i forkant av dette møtet pekt ut den norske 20-åringen som en av de viktigste spillerne å stoppe i dagens kamp.
    Kampen har startet
    Wolfsburg tar avspark og dermed er Champions League-finalen i gang!
    1'
    Renard får klarert for Lyon.
    1'
    Nære på for Lyon! Ada Hegerberg stusser i gjennom mot Le Sommer og Lyon-kanten får avsluttet fra skrått hold inne i boksen. Skuddet går imidlertid rett på Schult.
    2'
    Lyon står høyt og presser Wolfsburg innledningsvis i oppgjøret. Det er franskmennene som har kommet best i gang og som har mest ball de første minuttene.
    3'
    Wolfsburg ligger dypt inne på egen halvdel tidlig i kampen. De hvite og grønne tar liten risiko i åpningsminuttene.
    4'
    Tyskerne er farlig frempå. Dickenmann er med fremover på venstresiden og backen slår inn mot bakerste stolpe. Der kommer Blässe stormende, men kantspilleren er for sent ute til å få avsluttet skikkelig.
    5'
    Lyon er ballsikre og anført av Henry styrer de spillet slik de ønsker i øyeblikket. Henry spiller for øvrig sin siste kamp for Lyon i kveld, neste sesong spiller hun i USA.
    7'
    Le Sommer er lynrask og stikker fint i bakrom for Lyon. Igjen kommer hun til avslutning fra skrått hold, men avslutningen går langt til side for mål.
    8'
    Lavt tempo i kampen for øyeblikket. Lyon holder ballen i laget, men Wolfsburg ligger kompakt defensivt og gjør det vanskelig for Lyon å finne åpningene i forsvaret.
    9'
    Peter vinner ballen i gunstig posisjon og Wolfsburg-spilleren setter fart fremover. Backen får imidlertid ballen for langt foran seg idet hun skal utfordre Lyon-forsvaret, og dermed får Renard klarert.
    10'
    Ada Hegerberg legges i bakken drøye 25 meter fra mål og den norske 20-åringen skaffer Lyon et frispark i fin posisjon.
    10'
    Det blir Nécib som forsøker seg på det påfølgende frisparket. Kantspillerens avslutning er imidlertid svak og går høyt over mål.
    11'
    Mål for Lyon!
    VfL Wolfsburg 0 - 1 Lyon
    Mål: Ada Stolsmo Hegerberg
    Målgivende: Pauline Bremer
    Ada Hegerberg er frempå og sender Lyon i ledelsen fra kort hold! Pauline Bremer gjør en glimrende jobb idet hun stormer forbi Kerschowski på høyrekanten, drar seg ned til dødlinjen og slår inn foran mål. I boksen er Ada Hegerberg smart og spissens bevegelse gjør at hun kommer seg foran de to Wolfsburg-stopperne. Dermed kan den norske 20-åringen enkelt prikke ballen i nota fra to meters hold. Strålende start for Lyon og Ada Hegerberg, som dermed er oppe i 13 Champions Leauge-scoringer og 54 mål totalt denne sesongen!
    12'
    Lyon fortsetter å holde på ballen i kjølvannet av ledermålet. Det franske laget har kommet best i gang er fortjent i ledelsen nå.
    14'
    Lyon angriper ute til venstre, men Henry er for upresis idet hun slår i bakrom mot Le Sommer. Wolfsburg får ballen unna.
    15'
    Tyskerne sliter med å etablere noe spill på Lyons banehalvdel i øyeblikket. Det er Ada Hegerberg og Lyon det handler om nå.
    16'
    Le Sommer er nære ved å komme til avslutning fra god posisjon, men Schult er fint ute og snapper ballen like foran Lyon-kanten.
    17'
    Igjen er Lyon nære. Nécib kommer seg rundt på venstrekanten og slår inn mot målscorer Hegerberg. Den norske spissen må imidlertid se at Peter får klarert like foran henne.
    18'
    Lyon er fullstendig dominerende og styrer kampen slik de ønsker. Anført av Ada Hegerberg har det franske laget full kontroll nå.
    19'
    Det er liten bevegelse og lavt tempo hos Wolfsburg når de først vinner ballen. Til slutt slås det langt i bakrom mot Jakabfi, men der har Lyon-forsvaret kontroll og får klarert.
    21'
    Gult kort til Lyon
    Louisa Nécib
    Nécib er for hissig på grøten etter en duell på midten og mottar kampens første gule kort.
    22'
    Wolfsburg får en dødball-mulighet i kjølvannet av Nécibs gule kort. Bernauer slår inn i boksen, men der kommer Lyon-keeper Bouhaddi ut og holder ballen.
    23'
    Henry slår en smart stikker i bakrom mot Hegerberg. Pasningen brytes imidlertid av Fischer, før Schult kommer ut og plukker ned nedfallsfrukten.
    24'
    Lyon fortsetter å styre kampen slik de ønsker. Til tross for at de ligger under ligger Wolfsburg fortsatt lavt i banen. Dermed kan Lyon leke med ballen og bruke så mye tid de vil.
    25'
    Wolfsburg-trener Ralf Kellermann må nok vurdere å endre taktikk snart om laget skal komme tilbake her. Tyskerne ligger fryktelig lavt og er nødt til å komme høyere i banen for å true Lyon.
    26'
    Stor sjanse for Lyon! Le Sommer stusser en ball videre mot Hegerberg. Den norske spissen legger mesterlig igjen til Le Sommer, og kantspilleren får avsluttet fra kort hold. Avslutningen er god, men den påfølgende redningen fra Schult er strålende!
    27'
    Wolfsburg får til slutt klarert.
    27'
    Wolfsburg er upresise og har lite å stille opp med i øyeblikket. Lyon styrer kampen og er det klart farligste laget foran mål så langt i kampen.
    28'
    Hegerberg stusser ballen ut til nytt hjørnespark fra motsatt kant.
    30'
    Nære for Wolfsburg! Jakabfi er først fremme og får stusset ballen videre i boksen. Ballen går via Renard og Lyon-kapteinen er heldig som ikke setter ballen i eget nett. Nytt hjørnespark!
    31'
    Lyon får frispark.
    32'
    Lyon bruker tid med ballen hver gang de har muligheten og bygger opp angrepene sine bakfra gang på gang.
    32'
    Det er lavt tempo i oppgjøret for øyeblikket. Lyon stresser ikke fremover med ledelsen i lommen, og Wolfsburg makter ikke å sette franskmennene under press.
    33'
    Lyon får en god overgangsmulighet. Nécib slår en glitrende ball ut på venstrekanten der Majri kommer stormende. Backen bruker imidlertid for lang tid med ballen, og dermed får Wolfsburg kontroll.
    35'
    Ada Hegerberg må definitivt dele scoringen sin med Bremer. Denne gangen kommer høyrebacken opp langs kanten igjen, men blir til slutt stoppet av Fischer.
    36'
    Popp mottar en ball i mellomrommet og forsøker å dra av Renard før hun skal avslutte. Wolfsburg-angriperen lykkes imidlertid ikke med det forsøket og Lyon får klarert.
    37'
    Lyon roer ned tempoet i kampen og holder ballen i laget. Wolfsburg ligger fortsatt lavt i banen og lar det franske laget styre oppgjøret.
    38'
    Abily blir rasende idet hun felles av Popp på midten. Lyons midtbanestrateg kommer seg opp igjen og roes til slutt ned av egne lagkamerater.
    39'
    Majri mottar ballen i fin posisjon ute til venstre, men igjen surrer Lyon-spilleren bort ballen. Backen finter seg bort og mister til slutt ballen.
    40'
    Bremer er igjen på farten og slår et godt innlegg fra høyre. I boksen er Hegerberg nære ved å komme til avslutning, men Wolfsburg-forsvaret får klarert.
    41'
    Lyon fortsetter å styre kampen idet vi nærmer oss pause i Italia. Wolfsburg har mye å rette på dersom de skal komme tilbake i dette oppgjøret.
    42'
    Peter kommer rundt på høyrekanten og slår inn foran mål. Igjen er Renard solid i Lyon-forsvaret og kapteinen til Lyon får klarert til innkast.
    43'
    Mye spill på midten i øyeblikket. Lyon forsøker å holde på ballen og kontrollere ledelsen inn til pause.
    44'
    Gult kort til Lyon
    Saki Kumagai
    Kumagai kommer inn med knottene i duell med Popp. Lyon-spilleren er på ballen først, men taklingen er noe i overkant.
    44'
    Popp blir liggende nede i kjølvannet av taklingen fra Kumagai. Det ser imidlertid ut til at Wolfsburg-spilleren skal klare å riste av seg smellen og fortsette oppgjøret.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Lyon leder fortjent til pause etter scoring av Ada Hegerberg. Lyon har styrt hele omgangen og hvert det klart beste laget så langt av årets Champions League-finale. Hegerberg sendte det franske laget i føringen etter 12 minutter, men den norske angriperen må dele æren med høyreback Bremer, som stod for et mesterlig forarbeid i foranledningen til scoringen. Etter målet har Lyon styrt kampen og skapt et par gode muligheter, mens Wolfsburg knapt har produsert noe som helst foran mål. Tyskerne må virkelig heve seg i andre omgang om de skal komme tilbake her!
    2. omgang
    Lyon tar avspark i andre akt. Ingen bytter i pausen.
    46'
    Nécib vinner ballen i mellomrommet og slår i bakrom mot Le Sommer. Pasningen mot den lynhurtige vingen blir imidlertid for lang og dermed får Schult kontroll i Wolfsburg-buret.
    47'
    Lyon fortsetter å holde på ballen slik de gjorde i store deler av første omgang. Meget ballsikre, det franske laget.
    48'
    Det reddes på streken! Hjørnesparket fra Nécib er godt slått. I boksen er Lyon-kaptein Renard sterkest, men headingen fra den 187 centimeter høye midtstopperen reddes på streken av Bussaglia. Svært nære for Lyon!
    48'
    Lyon er kommet best i gang etter pause. Ada Hegerbergs lagkamerater holder på ballen og styrer spillet nå.
    49'
    Flere spillere i oppvarming på begge lag i øyeblikket. Skal nok ikke se bort ifra at det kommer et Wolfsburg-bytte om ikke altfor lenge.
    50'
    Lyon jakter 2-0 i øyeblikket. Hegerberg starter i bakrom, men den norske spissen når ikke frem etter pasningen fra Henry. Wolfsburg overtar.
    51'
    Hegerberg vender opp i mellomrommet og slår en stikker i bakrom mot Le Sommer. Fischer henger imidlertid med og Wolfsburg-spilleren får satt inn en strålende takling!
    52'
    Wolfsburg er fortsatt tamme og har lite å bidra med offensivt i kveld. Tyskerne savner nok Caroline Graham Hansen i denne kampen.
    53'
    Lyon spiller taktisk klokt nå og bruker tid med ball i laget. Wolfsburg-spillerne ligger fortsatt dypt og lar franskmennene styre spillet. Må høyere i banen snart, det tyske laget!
    54'
    Wolfsburg er i ferd med å få en god overgangsmulighet, men Jakabfi mister ballen i duell med Lyon-stopper Renard. Vært en gigant i kveld, Lyon-kapteinen.
    56'
    Le Sommer jager en lang ball i bakrom. Schult kommer imidlertid fint ut og holder ballen like foran Lyon-vingen. Godt keeperspill.
    57'
    Ramona Bachman gjøres klar på sidelinjen og skal inn for Wolfsburg.
    57'
    Lavt tempo i kampen nå. Lyon styrer kampen slik de har gjort i store deler av dette oppgjøret. Tyskerne sliter med å komme opp i press.
    58'
    Spillerbytte - VfL Wolfsburg
    Inn: Ramona Bachmann
    Ut: Zsanett Jakabfi
    59'
    Ballen spretter gunstig for Abily og Lyon-spilleren prøver lykken på halvvolley fra 30 meter. Skuddet går imidlertid både over og utenfor Wolfsburg-målet.
    60'
    Det står 1-11 i skuddstatistikken i favør av Lyon så langt i kampen. Wolfsburg har ikke vært i nærheten av å true Lyon-keeper Bouhaddi slå langt.
    61'
    Wolfsburg får frispark i egen boks.
    61'
    Majri slår en fin ball i bakrom mot Le Sommer. Kantspilleren starter imidlertid for tidlig og avvinkes korrekt for offside.
    62'
    Blässe setter fart ute til høyre og vinner et hjørnespark i duell med M'Bock Bathy.
    63'
    Hjørnesparket seiler gjennom hele feltet.
    63'
    Nécib tester skuddfoten fra 35 meter og Lyon-spilleren treffer meget godt! Avslutningen er i ferd med å fyke rett i krysset, men dessverre for Lyon og Nécib går det spektakulære forsøket like til side for mål. Glimrende forsøk av kantspilleren!
    65'
    Wolfsburg med noe mer ball nå. Popp kommer til avslutning med venstrefoten fra 20 meter, men skuddet går til side for mål.
    66'
    Bachman presser høyt og tvinger frem et innkast høyt i banen. For en gangs skyld står tyskerne høyt og det betaler seg med en gang!
    67'
    Nære på for Lyon. Franskmennene angriper ute til høyre og Bremer slår inn langs gresset mot Abily. Midtbanespilleren får avslutte fritt fra ti meter, men skuddet går rett på Schult. Brukbar mulighet!
    68'
    Bouhaddi bruker lang tid med utspillene sine nå. Lyon forsøker å trekke ned tempoet i kampen og kontrollere denne seieren i land.
    69'
    Nécib kommer igjen til avslutning. Lyon-kanten fyrer fra 20 meter, men denne gangen treffer hun ikke like godt. Skuddet går til side for mål.
    70'
    Drøye 20 minutter igjen å gjøre det på for Wolfsburg nå. Tyskerne har mer ball enn det de hadde tidligere i kampen, men fortsatt er det Lyon som virker farligst foran mål.
    71'
    Ballen går inn til Wolfsburg-keeper Schult.
    72'
    Det er merkelig å se Wolfsburg-spillerne i øyeblikket. Tyskerne må ha scoring, men lar Lyon holde på ballen på egen halvdel. Samtlige Wolfsburg-spillere står på egen halvdel og ser på at franskmennene triller.
    73'
    Spillerbytte - VfL Wolfsburg
    Inn: Tessa Wullaert
    Ut: Vanessa Bernauer
    73'
    Lyon jobber iherdig defensivt hver gang de mister ballen og nekter Wolfsburg å kjøre overganger. Wolfsburg har samtidig ikke nok tempo offensivt til å true Lyon-forsvaret.
    74'
    Ada Hegerberg er for tøff i en duell med Dickenmann og pådrar seg et frispark imot. Sett lite til den norske spissen etter pause.
    76'
    Lyon får en god mulighet og kommer tre mot to. Abily blir imidlertid for ubeslutsom og bruker for lang tid med ballen. Dermed spoleres muligheten og tyskerne overtar.
    77'
    Kerschowski kaster langt fra venstre, men i boksen er Lyon-forsvaret knusende overlegne i duell med Popp. Wolfsburg-spissen blir for isolert der og klarer ikke å utnytte muligheten.
    78'
    Spillerbytte - Lyon
    Inn: Lotta Schelin
    Ut: Eugénie Le Sommer
    79'
    Med drøye ti minutter igjen av ordinær tid er det altså Ada Hegerberg som ligger an til å bli matchvinner i årets Champions League-finale. Hvilken sesong hun har hatt, 54 scoringer på 34 kamper er intet annet enn meget imponerende!
    80'
    Bussaglia kommer til avslutning fra 18 meter. Skuddet fra midtbanespilleren er brukbart, men Wolfsburg-spilleren skyter over mål.
    81'
    Hegerberg setter opp Majri og Lyon-spilleren slår inn foran mål. Der er imidlertid Ficher våken og stanger unna for Wolfsburg.
    82'
    Schult får frispark i egen fem-meter.
    82'
    Bremer stormer oppover høyresiden og i likhet med scoringen forsøker hun å finne Hegerberg foran mål. Denne gangen havner innlegget bak nordmannen, og dermed får Wolfsburg klarert.
    83'
    Wullaert slår et godt innlegg fra venstre. I boksen er Bachman nære ved å komme først på ballen, men innlegget går forbi innbytteren.
    84'
    Wolfsburg har overtatt banespillet og er i ferd med å etablere et lite trykk på Lyon i sluttminuttene. Lyon forsvarer seg imidlertid meget godt.
    85'
    Spillerbytte - Lyon
    Inn: Elodie Thomis
    Ut: Pauline Bremer
    86'
    Ralf Kellermann er aktiv nede på sidelinjen og ønsker laget sitt høyere i banen nå. Vært fryktelig lave i hele kveld, Wolfsburg, og må fremover om de skal komme tilbake her.
    87'
    Innbytter Schelin stikker i bakrom etter en fin pasning fra Renard. Svensken blir imidlertid avvinket for en hårfin offside.
    88'
    Mål for VfL Wolfsburg!
    VfL Wolfsburg 1 - 1 Lyon
    Mål: Alexandra Popp
    Målgivende: Tessa Wullaert
    Alexandra Popp stanger inn utligningen for Wolfsburg! Innbytter Wullaert kommer seg rundt på venstrekanten og slår inn i boksen. På bakerste stolpe stiger Popp til værs, og Wolfsburg-spissen knuser både M'Bock Bathy og Bouhaddi i lufta og stanger ballen kontrollert inn i nærmeste hjørnet. Tyskerne scorer på sin første skikkelige mulighet i kampen og sørger for at kampen går mot ekstraomganger!
    88'
    Lyon straffes altså for ikke å ha utnyttet de mange overgangsmulighetene i andre omgang. Det skal imidlertid sies at det er imot spillets gang at Wolfsburg utligner.
    90'
    Straffesparkkonkurranse
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Nécib kommer til innlegg fra høyre, men innlegget slås for langt og går over alt og alle inne i boksen.
    90'+2
    Wolfsburg vinner et innkast høyt i banen og roer ned. Her skal det spilles 30 minutter til!
    90'+3
    Pause
    90'+4
    Ada Hegerberg så lenge ut til å bli matchvinner for Lyon, men Popp utlignet helt på tampen for Wolfsburg etter deres første sjanse i kampen. Lyon har vært det klart beste laget i kveld og burde ha avgjort dette tidligere. Wolfsburg ga imidlertid aldri opp og de siste ti minuttene hevet tyskerne seg betraktelig. Dermed må det ekstraomganger til for å krone årets Champions League-vinner!
    1. ekstraomgang
    Wolfsburg tar avspark i første ekstraomgang.
    91'
    Stor Wolfsburg-mulighet! Bässe kommer seg inn i boksen og får pirket ballen forbi Lyon-keeper Bouhaddi. Idet hun skal runde keeperen å avslutte i tomt bur sklir hun, og dermed spoleres muligheten!
    92'
    Utrolig nære for Popp! Peter slår et godt innlegg fra høyre og på bakerste stolpe er Popp helt alene. Målscoreren skal bare bredside ballen bort i lengste hjørnet, men avslutningen går like til side for mål. Wolfsburg skaper flere målsjanser i løpet av de tre første minuttene av ekstraomgangene enn det de gjorde gjennom de 90 første minuttene!
    93'
    Så er det Hegerberg som er nære, her svinger det! Nécib drar seg fri ute til venstre og slår hardt inn langt gresset. Den norske angriperen strekker seg så lang hun er, men målscoreren når akkurat ikke frem og dermed får Wolfsburg klarert. Morsom åpning på ekstraomgangene!
    94'
    Wolfsburg med ballen i laget nå. Åpenbart to slitne lag nå, som gir fra seg store rom i åpningsminuttene av ekstraomgangene.
    95'
    Dickenmann ligger nede med krampe i øyeblikket. Fischer hjelper imidlertid lagkameraten opp igjen på beina.
    96'
    Wolfsburg fremstår som et helt annet lag enn det de gjorde de første 90 minuttene av denne kampen. Det er det tyske laget som holder ballen i laget nå og som spiller med stor selvtillit.
    97'
    Schult kommer ut og holder ballen. Godt keeperspill.
    98'
    Tett og jevnt ute på gressmatta nå. Lyon har ikke klart å opprettholde det store overtaket de hadde tidligere i oppgjøret, Wolfsburg er fullt på høyde med de franske serie- og cupmestrene i øyeblikket.
    99'
    Blässe trekker seg inn i banen fra høyre, drar av Lyon-kaptein Renard og klemmer til fra 20 meter. Skuddet går rett på Bouhaddi i Lyon-buret.
    101'
    Gult kort til Lyon
    Camille Abily
    Abily hindrer en overgang og mottar det gule kortet.
    101'
    Det er Wolfsburg som virker å ha mest krefter nå. Det tyske laget har ballen mest og vinner de fleste duellene i øyeblikket.
    102'
    Thomis slår et innlegg mot Hegerberg, men Fischer henger med og rensker unna for tyskerne.
    103'
    Stor Lyon-sjanse! Abily vinner duellen på første stolpe og header mot lengste hjørnet. Der står Schelin klar, men innbytteren får ikke foten på ballen til å styre ballen i nettmaskene. Schult kan puste lettet ut og fange ballen!
    103'
    Lyon-spillerne virker slitne og frustrerte i øyeblikket. Føler nok de burde ha avgjort dette i ordinær tid, franskmennene.
    104'
    Nécib forsøker å bryste et innlegg fra høyre ned til Hegerberg. Tanken fra kantspilleren er god, men ballen triller inn til Schult.
    105'
    Det legges til ett minutt i første ekstraomgang.
    105'+1
    Pause
    105'+1
    Fortsatt 1-1 etter første ekstraomgang. Wolfsburg skapte to store målsjanser helt i begynnelsen av omgangen, men deretter var det Lyon som var farligst. Det er imidlertid to slitne lag ute på gressteppet nå, så her gjelder det å holde hodet kaldt på slutten!
    2. ekstraomgang
    Lyon med avspark i andre ekstraomgang. De to lagene har fortsatt hvert sitt bytte igjen.
    106'
    Schult bokser unna.
    106'
    Lyon opprettholder trykket i kjølvannet av hjørnesparket. Hegerberg utfordrer Bussaglia ute til venstre, men Wolfsburg-spilleren setter inn en strålende takling og stopper nordmannen.
    107'
    Thomis går i bakken i boksen og roper på straffespark. Den ungarske kamplederen vinker imidlertid spillet videre, og det ser også helt korrekt ut!
    108'
    Det slås langt fra begge lag i øyeblikket. De to lagene er slitne, og særlig Lyon makter ikke å holde på ballen slik de gjorde innledningsvis i kampen.
    109'
    Ti minutter igjen å gjøre det på før dette må avgjøres på straffespark. Tett og jevnt ute på gressmatta nå.
    110'
    Thomis finner Schelin ute til høyre. Svensken slår inn foran mål mot Hegerberg, men innlegget er for langt og går over den norske spissen.
    111'
    Lavt tempo i kampen med to lag som ikke makter å holde tempoet oppe. Spillerne er slitne og tøyer for ikke å pådra seg krampe de siste minuttene.
    112'
    Nécib fører fremover før hun klemmer til fra 20 meter. Avslutningen fra den franske landslagsspilleren er brukbar, men fyker en liten halvmeter til side for mål.
    113'
    Det er Wolfsburg som virker friskest i øyeblikket. Tyskerne vinner duellene på midten og ser ut som det best trente laget nå.
    114'
    Flere spillere som må ta seg en pust i bakken. Denne gangen er det Kerschowski som først får frispark, før det tar lang tid før hun kommer seg opp igjen.
    115'
    Lotta Schelin har startet i bakrom en rekke ganger etter at hun kom inn, men igjen blir svensken avvinket for offside. Litt for hissig på grøten i kveld, kantspilleren.
    116'
    Kumagai er oppe med albuen i en duell med Fischer. Heldig som slipper unna sitt andre gule kort for kvelden, japaneren.
    117'
    Det er ingen av lagene som ser ut til å evne og skape en stor og avgjørende målsjanse på tampen her. Dette går straffesparkkonkurranse!
    118'
    Nécib forsøker seg ned en frekk variant fra langt hold. Kantspilleren forsøker å chippe ballen bort i lengste kryss, men Schult henger fint med og redder enkelt.
    119'
    Almuth Schult har spilt en strålende kamp for Wolfsburg i kveld. Skal Wolfsburg-keeperen også bli tungen på vektskålen i straffesparkkonkurransen, da?
    120'
    Det legges til ett minutt i andre ekstraomgang.
    120'+1
    Det ender 1-1 etter ekstraomgangene. Lyon har totalt sett vært det beste laget i kveld, men Wolfsburg kjempet seg tilbake i oppgjøret og avsluttet ekstraomgangene sterkt. Hvem holder hodet kaldt i straffesparkkonkurransen?
    120'
    VfL Wolfsburg scorer på straffe!
    VfL Wolfsburg 2 - 1 Lyon
    Mål: Alexandra Popp
    120'
    Lyon misses the penalty
    120'
    VfL Wolfsburg scorer på straffe!
    VfL Wolfsburg 3 - 1 Lyon
    Mål: Isabel Kerschowski
    120'
    Lyon scorer på straffe!
    VfL Wolfsburg 3 - 2 Lyon
    Mål: Lotta Schelin
    120'
    VfL Wolfsburg scorer på straffe!
    VfL Wolfsburg 4 - 2 Lyon
    Mål: Babett Peter
    120'
    Lyon scorer på straffe!
    VfL Wolfsburg 4 - 3 Lyon
    Mål: Wendie Renard
    120'
    VfL Wolfsburg misses the penalty
    120'
    Lyon scorer på straffe!
    VfL Wolfsburg 4 - 4 Lyon
    Mål: Griedge Mbock Bathy
    120'
    VfL Wolfsburg misses the penalty
    120'
    Lyon scorer på straffe!
    VfL Wolfsburg 4 - 5 Lyon
    Mål: Saki Kumagai
    120'
    Kampen er slutt
    120'
    Saki Kumagai er iskald og avgjør Champions League-finalen til fordel for Lyon! Det var Ada Hegerberg som startet ballet og den norske spissen sendte Lyon i ledelsen etter 12 minutter med sin 54. scoring for sesongen. Det så lenge ut til å bli matchvinnerscoringen, men like før slutt utlignet Popp for Wolfsburg. I ekstraomgangene var det ingen som klarte å avgjøre kampen, og dermed måtte det straffesparkkonkurranse til for å krone en vinner. Ada Hegerberg bommet på sin straffe, men det har ingen verdens ting å si for Lyon tar likevel en fullt Champions League-triumf. Dermed avslutter Hegerberg sin fantastiske sesong med "The Treble" for Lyon. Jonas Sortland Fougner takker for følget, ha en fortsatt fin kveld!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her