0-3
0-4
198
197

Hei, og velkommen til livedekning av cupoppgjøret mellom Vard og Sandnes Ulf! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom denne 2. runde-kampen fra Sakkestad.
    I denne cuprunden fra Haugesund, venter et møte mellom 2. divisjon og OBOS-ligaen denne onsdags kvelden. Vard, fra nivå 3, har i alle år spilt på Haugesund stadion (sammen med FKH), men har denne sesongen blitt kastet ut av FKHs damelag. Fra neste år skal de spille på ny, egen arena, men i år er gressbanen på Sakkestad hjemmebane.
    Vard og Sandnes Ulf står begge med fire poeng i sine respektive serier, men Sandnes Ulf har spilt én kamp mer (fire). Begge spilte 1-1 i forrige kamp. Vard delte poengene hjemme mot Sotra (deres første kamp på Sakkestad), mens Sandnes Ulf spilte uavgjort borte mot Start.
    Vard møtte faktisk og slo et OBOS-ligalag i cupen forrige sesong. 1. juni kom Bryne på besøk til Haugesund, også det i 2. runde, og Vard vant til slutt 3-1 etter to sene scoringer. I den kommende runden tapte rødtrøyene hjemme mot Eliteserie-laget Strømsgodset.
    0'
    Vi er i gang! Vard med avspark.
    0'
    Nesten for hjemmelaget umiddelbart. Midtstopper Helgesen slår fint opp til Jensen ute på høyresiden. Han finner etter hvert Dvergsdal langs bakken inne i boks, men avslutningen hans går utenfor første stolpe.
    0'
    Offside for Vard Haugesund
    1'
    Frispark
    2'
    Sandnes Ulf med et volleyforsøk fra 25 meter, og det ender med en corner.
    2'
    Heades ut på første stolpe. I returrommet får vi en avslutning taklende, men Vard blokkerer.
    2'
    Altfor høy, og den svinger ut til femmeter.
    4'
    Tjoland brenner en kanonsjanse for Vard! På femmeteren får unggutten ballen av kaptein Jensen, men det blir en svak avslutning rett på keeper.
    5'
    Frispark
    6'
    Vard har startet veldig bra her. Vært litt panisk inne i Sandnes Ulf-boksen flere ganger her nå.
    7'
    Frispark
    7'
    Kling skyter via en Sandnes Ulf-spiller utenfor 16-meteren, og corner til Vard.
    8'
    Går til kast på motsatt side.
    8'
    Frispark
    9'
    Haaland vinner ballen i meget gunstig posisjon for Vard og setter fart. Han slipper til Dvergsdal, men en god mulighet ebber bare ut i et blokkert skudd.
    11'
    Frispark
    11'
    Går ut på bakre stolpe. Vinden er sterk her på Sakkestad, så disse cornerne bør slås inn litt lavere.
    13'
    Bjørnebye finner høyreback Harvey med en perfekt ball til høyre i boks. Han header over mål, men det er uansett offside.
    15'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Vard Haugesund 0 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Jarmund Øyen Kvernstuen
    Høiland sender Sandnes Ulf i ledelsen! Gjestene kommer på en kontring og Memedov spiller på tvers over til venstrekant Kvernstuen. Han drar seg forbi midtstopper Helgesen, men før han får avsluttet alene med keeper, er Høiland der til å sette ballen i mål fra kloss hold.
    17'
    Langskudd fra gjestene. Strand gir en retur, men Vard er på den først.
    19'
    Frispark
    19'
    Nesten for Vard! Jensen sklir frem på et innlegg langs bakken fra Haaland, men Vard-kapteinen rekker akkurat ikke frem.
    19'
    Vard Haugesund 0 - 2 Sandnes Ulf
    Mål: Haris Brkic
    Målgivende: Artan Memedov
    Brkic scorer fra 35-40 meter! Midtbanespilleren ser at keeper står litt langt ute, og da prøver han like så godt lykken. Og lykkes! Tunge minutter for Vard, dette, etter å ha vært best før målene.
    20'
    Offside for Sandnes Ulf
    23'
    Vard får ballen ut av egen 16-meter.
    24'
    Haaland prøver å finne Jensen rett innenfor 16-meteren, men blir ikke helt presis nok. Futten har naturlig nok gått litt av Vard nå. Blir tungt å komme tilbake fra dette.
    27'
    Gult kort til Vard Haugesund
    Tobias Bjørnebye
    Holder igjen Kvernstuen ute på siden etter å ha havnet på etterskudd.
    27'
    Frispark
    28'
    Høiland prøver chipen i bakrom til Memedov, men den går bare inn til keeper.
    31'
    Vard Haugesund 0 - 3 Sandnes Ulf
    Målgivende: Isak Hjorteseth
    Høiland legger den herlig oppe i det høyre hjørnet! Han får den av Hjorteseth inne i boks, og fra 12-13 meter får Høiland det ut til å se enkelt ut, men det er en veldig, veldig fin avslutning.
    33'
    Avslutning via en Vard-spiller i boks, og corner til Sandnes Ulf.
    37'
    Igjen for høyt i vinden fra cornerflagget.
    37'
    Frispark
    39'
    Sandnes Ulf blokkerer innlegget når Bjørnebye og Haaland tar corneren i lag.
    39'
    Brkic ligger nede for Sandnes Ulf etter en sklitakling han satte inn selv.
    42'
    Brkic er på beina og spillet i gang igjen.
    43'
    Frispark
    43'
    Heades ut foran første stolpe.
    44'
    45'+1
    Pause på Sakkestad, hvor svært effektive Sandnes Ulf leder 3-0 over 2. divisjonslaget Vard. Vertene startet bra og var det beste laget det første kvarteret, men det var Sandnes Ulfs Tommy Høiland som ga gjestene ledelsen etter 18 minutter. Og da Haris Brkic scoret et fantastisk mål fra nærmere 40 meter tre minutter senere, gikk mye av luften ut av Vard. Drøye ti minutter før pause scoret Høiland igjen for OBOS-ligalaget, og da skal det aldri så lite fotballmirakel til for at hjemmelaget snur dette cupoppgjøret.
    45'
    Vi er i gang igjen i Haugesund.
    45'
    Jensen skyter fra 20 meter litt ute på siden, men utenfor lengste stolpe. Et litt halvhjertet forsøk.
    46'
    Frispark
    49'
    Høiland er først på den på første stolpe. Kling prøver deretter å ta ned ballen på 17 meter, men lykkes ikke helt.
    49'
    50'
    Frispark til Vard ute til venstre.
    50'
    Det er en fin ball inn på hodet til Helgesen, men midtstopperen header over.
    51'
    Memedov kan sette inn 4-0 nesten på åpent mål, men får ikke kontroll på ballen når han skal avslutte! Kvernstuen som kommer seg forbi Helgesen ute på venstresiden i forkant.
    53'
    Spillerbytte - Vard Haugesund
    Inn: Jone Halleråker Jensen
    Ut: Sivert Helgesen
    54'
    Inn: Dion Osdautaj
    Ut: Mathias Tjoland
    54'
    Frispark
    55'
    Strand med en kjemperedning oppe i hjørnet på skuddet fra Hjorteseth inne i boks!
    57'
    Sandnes Ulf kjører en kort, men dårlig variant.
    57'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Erik Berland
    Ut: Andreas Rosendal Nyhagen
    58'
    Inn: Daniel Braut
    Ut: Haris Brkic
    58'
    Inn: Noah Bertelsen
    Ut: Vegard Solheim
    58'
    Kort til Bjørnebye, som legger den inn bak mål.
    59'
    Jensen løfter inn i Sandnes Ulf-boksen, men treffer ingen i rødt.
    63'
    Stusses bakover av en Vard-spiller, før den havner i beina på en Sandnes Ulf-spiller. Men vertene blokkerer rett foran mål.
    64'
    Inn: Ergelst Gani Shala
    Ut: Robert Kling
    66'
    Inn: Andreas Ekrene
    Ut: Jens Jonassen
    66'
    Inn: Joachim Olufsen
    Ut: Sixten Dalen Jensen
    66'
    Inn: Henrik Jensen
    Ut: Tommy Høiland
    66'
    Inn: Endre Osenbroch
    Ut: Jarmund Øyen Kvernstuen
    66'
    Frispark
    67'
    Innlegg bak mål fra Vards Haaland. Vært en rolig 2. omgang, og stillingen har selvfølgelig mye med det å gjøre.
    69'
    Inn fra Dobosz ute til venste for Vard, men rett i klypene på Sandnes Ulf-keeper Lønning.
    71'
    Hjorteseth tar seg veldig lett ned til dødlinja inne i femmeteren til Vard, men pasningen ut 45 grader treffer ikke en lagkamerat.
    74'
    Innbytter Shala går for skuddet fra distanse når han nok heller bør spille ut høyre til Olufsen, og forsøket går utenfor.
    75'
    Frispark
    76'
    Osdautaj tar seg inn i 16-meteren fra sin venstreside og skyter, men Lønning har kontroll.
    77'
    Frispark
    77'
    Frispark
    79'
    I stanga for Vard! Shala finner hodet til Dvergsdal med et fint innlegg, og ballen treffer metallet i det lengste hjørnet. Spissen får like etterpå nok en sjanse, men Sandnes Ulf får blokkert.
    79'
    Vard rydder opp til slutt.
    81'
    Frispark
    84'
    Tverrliggeren fra Vards Shala! Den unge innbytteren går for det fra veldig langt hold, og Lønning får noen fingre på den slik at den går i metallet.
    85'
    Osenbroch prøver seg med venstrefoten fra 20 meter, men midt på keeper Strand.
    88'
    Vard Haugesund 0 - 4 Sandnes Ulf
    Mål: Henrik Jensen
    Målgivende: Erik Berland
    Der får vi kampens fjerde mål - og den første i 2. omgang. Osenbroch spiller inn bak Osdautaj og til venstreback Berland inne i boks, og den legges deretter i støtte til Jensen. Fra 13-14 hamrer han ballen i det venstre hjørnet, og da står det 4-0 til Sandnes Ulf.
    89'
    Frispark
    90'+2
    90'+3
    Sandnes Ulf tar seg oppskriftsmessig videre til 3. runde i cupen. Jobben var allerede gjort til pause på Sakkestad, der to scoringer av Tommy Høiland og et praktmål av Haris Brkic sørget for 3-0-ledelse. 2. omgangen ble adskillig roligere, men sekunder før overtiden fastsatte innbytter Henrik Jensen sluttresultatet til 4-0 til Sandnes Ulf. Daniel Netland takker for følget!