Hei og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av eliteseriekampen mellom Vålerenga og Viking på Intility Arena. Lagene er inne.
    Vålerenga stiller med følgende 11 (4-2-3-1): Klaesson - Juarez, Lædre Bjørdal, Näsberg, Adekugbe - Lekven, Abu - Finne, Dønnum, Camara - Vilhjalmsson.
    Disse starter for Viking (4-3-3): Austbø - Bjørshol, Salte, Vevatne, Pereira - Torsteinbø, Løkberg, Fridjonsson - Bytyqi, Källman, Østensen.
    Vålerengas benk: Larsen Kwarasey, Shala, George, Israelsson, Borchgrevink, Horn Myhre og Kanstrup.
    Gledelig for Vålerenga at Adam Larsen Kwarasey og Herolind Shala er tilbake i kamptroppen. Keeperen har vært ute siden slutten av juli med ryggproblemer, mens Shala pådro seg et brudd i armen i august.
    Vikings benk: Wichne, Hove, Høiland, Danielsen, Ibrahimaj, Tangen og Thorstvedt.
    Bjarne Berntsen overrasker med laguttaket og gjør hele fem endringer fra laget som slo Odd forrige runde. Hove, Furdal, Ibrahimaj, Høiland og Tripic er ikke i startelleveren. Tripic har karantene.
    Ronny Deila gjør to endringer på laget som tapte for Sarpsborg 08 sist fredag. Mayron George og Pierre Kanstrup er plassert på benken.
    Vålerenga er inne i en grusom periode i Eliteserien. De har ikke vunnet på sju kamper. Kan skrekkrekken ende i dag? Ronny Deila har aldri gått så lenge uten å vinne en kamp.
    Vålerenga ligger på niende plass på tabellen med 27 poeng. Viking ikke lang foran - på syvende plass med 30 poeng.
    Kristoffer Hagenes er kveldens dommer.
    Camara debuterer fra start for Vålerenga.
    Da har lagene gått inn i garderoben etter oppvarmingen. Straks klart for kamp på Intility! Det er forøvrig strålende spilleforhold i Oslo i dag. Rundt 15 grader og sol.
    Da er vi i gang! Vålerenga starter med en lang ball mot Vilhjalmsson. Austbø kommer ut og bokser, og får frispark i duellen med spissen.
    1'
    Ny lang ball fra Vålerenga. Viking-forsvaret har kontroll på den.
    2'
    Finne prøver å spille gjennom Camara. Den er akkurat for lang, og havner i klypene til Vikings sisteskanse. Frisk start fra hjemmelaget.
    2'
    Dønnum ligger nede etter en duell.
    3'
    Han kommer seg på beina igjen.
    3'
    Vålerenga får frispark på egen halvdel.
    4'
    Hjemmelaget slår en ny lang ball mot Vilhjalmsson - men også denne gangen er spissen for tøff i duellen med Viking-forsvaret. Gjestene får frispark.
    5'
    Mål for Viking!
    Vålerenga 0 - 1 Viking
    Mål: Even Østensen
    Målgivende: Zymer Bytyqi
    Så smeller det etter bare fem minutter! Viking kommer på sitt første angrep - Bytyqi slår godt inn fra høyre og finner Østensen på bakre. Han stanger inn 1-0! Krisestart for Vålerenga.
    5'
    Vålerenga går rett i angrep! Camara spiller seg fri på venstrekanten og slår et godt innlegg langs bakken. Ingen Vålerenga-spillere rekker den.
    7'
    Ny lang ball mot Vilhjalmsson - denne gangen vinner han en corner.
    9'
    Godt slått hjørnespark fra Dønnum. Vilhjalmsson vinner duellen, men headingen går rett på Austbø.
    10'
    Viking får frispark midt på Vålerengas halvdel - kaptein Lekven får tilsnakk etter duellen, men slipper gult kort.
    11'
    Frisparket slås mot bakre, men der er Näsberg god, sterk og skjermer ut ballen.
    12'
    Nok en gang slår Vålerenga langt mot sin islandske spiss. Også denne gangen får Viking frispark når Vilhjalmsson er for tøff i duellspillet.
    12'
    Så prøver Viking seg på en lang ball. Rett inn til Klaesson.
    13'
    Abu slår en god ball ut til Camara som er på vei fremover på høyre. Etter et nydelig mottak drar han seg forbi Pereira og får skutt. En under middels avslutning ender med utspill fra Austbø.
    15'
    Vålerenga har tatt full kontroll over banespillet på Intility, men klarer ikke spille seg til sjanser foreløpig. Viking-forsvaret har stått tett og kompakt.
    16'
    Lekven bryter på midten og finner Abu som slår langt mot Finne på venstrekanten. Han rekker den akkurat ikke. Kunne blitt en farlig kontring.
    19'
    Gult kort til Viking
    Adrian Nilsen Pereira
    21'
    Pereira river ned Finne like utenfor egen 16-meter. Frispark i meget god posisjon!
    21'
    Dårlig utnyttet frispark. Finne, som vanligvis har en mye bedre fot, slår det et godt stykke utenfor Viking-buret.
    22'
    Vålerenga 0 - 2 Viking
    Målgivende: Kristoffer Løkberg
    Så dobler Viking! Ut av ingenting spilles Østensen gjennom i bakrom - en nydelig pasning fra Løkberg. Spissen setter ballen kontrollert bak Klaesson. Viking er dødelig effektive på Intility!
    23'
    Så får Vålerenga nok en gang frispark i meget god posisjon. Like utenfor Vikings 16-meter også denne gangen.
    24'
    Også denne gangen utnyttes det dårlig. Finne slår frisparket i muren denne gangen.
    25'
    Finne fyrer av et skudd fra rundt 20 meter. Avslutningen går langt over mål.
    27'
    Så er det Abu som prøver seg på et skudd. Denne gangen fra rundt 25 meter - også det skuddforsøket går over mål.
    28'
    Vålerenga får frispark midt på egen halvdel.
    29'
    Bytyqi slår et godt innlegg fra høyre. Han treffer Østensen på bakre, men tomålsscoreren får ikke kontroll på ballen denne gangen.
    30'
    Vålerengas største sjanse! Dønnum finner Finne på en kontring, han kommer se forbi Viking-forsvaret og fyrer av et godt skudd. God redning av Austbø hindrer redusering. Viking-keeperen slår til corner.
    32'
    Corneren ender med utspill fra Austbø.
    33'
    Vålerenga prøver seg igjen. Vilhjalmsson spiller gjennom til Camara, men pasningen er akkurat for lang.
    34'
    Nytt Bytyqi-innlegg fra høyre - ikke like godt som på 1-0 denne gangen, og Klaesson plukker enkelt.
    37'
    Dønnum slår inn fra venstre, men Viking-forsvaret klarerer relativt enkelt. Var heller ikke mange Vålerenga-spillere i boksen, der.
    40'
    Vålerenga får en corner.
    40'
    Corneren havner hos Dønnum på bakre. Han forsøker å dra seg forbi Vevatne, men Viking-kapteinen har god kontroll og får klarert.
    41'
    Vålerenga kommer likevel på et nytt angrep - og får en ny corner.
    42'
    Den plukker Camara opp på hjørnet av 16. Han får avsluttet, men skuddet går langt over mål.
    43'
    Så er det Viking som kommer på en ny kontring - Bytyqi prøver å legge inn, men Adekugbe gir gjestene et hjørnespark.
    44'
    Klaesson bokser den unna.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Da går lagene til pause. Klanen piper hjemmelaget ut av banen.
    Da er kampen i gang igjen!
    46'
    Vålerenga går rett i angrep. Finne skyter fra distanse, men avslutningen går utenfor mål.
    46'
    Så går Viking rett i angrep etter avslutningen - de vinner en corner.
    47'
    Østensen går ned i feltet etter en duell med Juarez - Viking-spissen roper på straffe, men dommer blåser frispark for hjemmelaget.
    48'
    Straffe til Vålerenga!
    49'
    Kristoffer Løkberg
    49'
    Finne brenner straffen! Austbø gir først retur, og Finne får prøve seg to ganger, men Austbø redder IGJEN! Meget sterk keeperprestasjon. Dette er rett og slett ikke kvelden for Vålerenga.
    50'
    TV-kamerane plukker opp en betenkt Ronny Deila på benken. Vålerenga er et lag i skikkelig motgang nå.
    53'
    Gult kort til Vålerenga
    Efrain Juarez
    Stempling. Soleklart, og får karantene neste kamp.
    53'
    Viking svinger frisparket inn på bakerste stang. Torsteinbø får hodet på den, men headingen går et stykke utenfor.
    55'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Christian Borchgrevink
    Ut: Efrain Juarez
    56'
    Inn: Mayron Antonio George Clayton
    Ut: Ousmane Camara
    58'
    Deila gjør altså to bytter rett før 60 minutter her. Han håper at George og Borchgrevink kan være oppskriften til å snu denne kampen.
    59'
    Bytyqi sprinter ned langs kanten, og slår inn. På bakerste prøver Østensen å score hat trick, men headingen går over.
    60'
    Nytt innlegg, denne gangen for Vålerenga. George er sterkest i boksen, men klarer ikke styre headingen mot mål.
    61'
    Lekven gir Østensen en skikkelig skulder, og feier Viking-spilleren rett i Ronney Deila ved sidelinjen. Frispark, sier dommer.
    62'
    Näsberg lager frispark rett utenfor boksen til VIF.
    63'
    Torsteinbø tar frisparket, men treffer muren.
    63'
    Finne slår inn/skyter fra kanten. Austbø får dekket keeperhjørnet i siste liten, og bokser til corner.
    65'
    Corneren er svak, og går over alt og alle.
    65'
    George går ned i boksen etter at han hektes av Løkberg. Dommer mener det ikke er straffe. Reprisene viser åpenbart kontakt, men det ser også ut som George stikker ut foten for å oppsøke kontakt. Vanskelig situasjon.
    66'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: André Danielsen
    Ut: Kristoffer Løkberg
    66'
    Bytyqi drar seg inn fra kant og skyter. Forsøket går like over.
    70'
    Inn: Herolind Shala
    Ut: Magnus Lekven
    70'
    Inn: Kristian Thorstvedt
    Ut: Fredrik Torsteinbø
    71'
    Endelig en VIF-mulighet! Vilhjalmsson stiger til værs og forsøker å stange inn sitt første mål siden starten av august. Headingen går like utenfor!
    74'
    Vålerenga 0 - 3 Viking
    Mål: Adrian Nilsen Pereira
    DRØMMETREFF! Et innlegg stanges ut. På 18 meter plukker Pereira opp retureren. På første berøring klemmer han til med utsiden av vrista, og klistrer ballen i lengste hjørne. Sterkt skudd.
    74'
    Bjørshol feller finne på kanten. Frispark.
    79'
    Frisparket tar Finne selv. Det er svakt, og klareres enkelt.
    79'
    Vålerenga 0 - 4 Viking
    Mål: Benjamin Källman
    Målgivende: Adrian Nilsen Pereira
    DE KNUSER VÅLERENGA! Källman starter i bakrom, og Pereira er våken. Han spiller Källman alene med keeper. Der avslutter han sikkert, og det står 4-0. Vålerenga blir herjet med.
    79'
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Even Østensen
    81'
    Ny fryktelig forestilling av Vålerenga. Det laget her sliter tungt om dagen.
    83'
    Ivan Näsberg
    Näsberg takler Källman rent, men holder litt i forkant. Får gult.
    85'
    Herolind Shala
    Nå er det mye frustrasjon her. George header mot mål, men det er svakt. Austbø plukker enkelt, men Shala kaster seg inn i full fart, og klipper han ned lenge etter han har fanget ballen. Den er oransje.