4-0
3 010
1 994

Ble dekket av Daniel Nerli Gussiås

Hei og velkommen til denne dekningen av Vålerenga mot Strømsgodset! VIF Hockey slo Storhamar 2-1 tidligere i dag, så nå kan herrelaget i fotball sørge for en real drømmedag.
    Vålerenga i 4-3-3: Sjøeng - Hedenstad, Tollås Nation, Oldrup Jensen, Juklerød - Christensen, Thiago Holm, Strand - Layouni, Børven, Dicko Eng.

Oddstips

Vålerenga
    Uavgjort
    Strømsgodset
    Legg til i kupong
    Author avatarRolf Erik Brown
    Godset i en 4-4-2-formasjon: Myhra - Gunnarsson, Fosnæs Hanssen, Valsvik, Grøgaard - Hove, Ipalibo Jack, Enersen, Stenevik - Braut Brunes, Fred Friday.
    Strømsgodset melder at tidligere Vålerenga-spiller Herman Stengel mister kampen grunnet en skade. Han var i utgangspunktet med i troppen, og må ha blitt skadet kort tid før kamp.
    Der er vi i gang. Vålerenga går rett i angrep, men Godset rydder unna.
    Holm bryter høyt i banen. Dermed kan hjemmelaget angripe igjen, men de spiller heller hjemover.
    1'
    Enorm sjanse for Vålerenga! Det er Christensen som slår en utsøkt ball mot bakerste stolpe. Der kommer Dicko Eng til en god avslutning, men Myhra slår ut til corner.
    2'
    Tollås Nation kommer seg også til en avslutning på den påfølgende corneren, men ballen går et stykke utenfor.
    3'
    Dicko Eng viser seg frem igjen, men unggutten blir veldig alene med flere Godset-spillere. Dermed velger kantspilleren heller å spille ballen bakover i banen.
    3'
    Dicko Eng slår inn, men Gunnarsson blokkerer ut til corner.
    4'
    Nok en kjempesjanse! Det oppstår kaos i boksen etter corneren. Omsider får Tollås Nation kastet frem en fot, men heldigvis for Myhra går avslutningen rett på ham.
    5'
    Stenevik drar seg fri på høyrekanten, men følger så opp med et svakt innlegg over dødlinjen.
    6'
    Dicko Eng vinkes av for en offside.
    7'
    Layouni drar seg innover i banen, før han smeller til fra kanten av sekstenmeteren, men skuddet går utenfor.
    8'
    Strømsgodset får en mulighet til å gå i angrep etter å ha brutt høyt i banen, men Holm rydder opp for hjemmelaget.
    10'
    Braut Brunes kriger med Oldrup om en ball inne i feltet. Sistnevnte er først på den.
    11'
    Holm spiller til Christensen. Sørlendingen forsøker å finne rekkekameraten Layouni, men pasningen blir så som så.
    13'
    Enersen og Stenevik kombinerer seg nesten igjennom Vålerenga-forsvaret. Får akkurat ryddet unna.
    15'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Torgeir Børven
    Målgivende: Amor Layouni
    Vålerenga-festen, som hockeygutta startet på tidligere i dag, fortsetter på Valle! Strålende ball inn mot Børven på 16 meter. Spydspissen bredsiden den i korthjørnet!
    16'
    Vålerenga 2 - 0 Strømsgodset
    Målgivende: Jacob Dicko Eng
    Samme mann bare minuttet etter! Denne gangen er det Strand som skaper rom for Dico Eng. Unggutten sender den på tvers inne på fem meter. På bakre står 30-åringen fra Hardanger mutters alene!
    18'
    FOR NOEN REDNINGER AV SJØENG! Braut Brunes får to gigantsjanser inne på tre meter, men der er U21-keeperen og avverger begge!
    20'
    Strømsgodset halvfalig frempå med en dødball. Ryddes unna.
    24'
    Dicko Eng skjærer inn i banen, men brenner den utenfor.
    25'
    Dicko Eng mye involvert. Finner Christensen. Han blåser den himmelhøyt over.
    27'
    Juklerød med en god ball inn mot Børven. Bommer i det han skal avslutte.
    28'
    Vålerenga 3 - 0 Strømsgodset
    Mål: Amor Layouni
    For en scoring! Og for en spiller Vålerenga har i Dicko Eng. Serverer Layouni, som bare dunker den i nettet via tverrliggeren. Festfotball!
    30'
    Hanssen må heade unna et Christensen-innspill til corner.
    32'
    Hjemmelaget dundrer på her.
    32'
    Den slås inn på første stolpe. Heades unna.
    32'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ernest Boahene
    Ut: Ole Enersen
    35'
    Måtte gjøre noe her, trener Wibe-Lund.
    35'
    Gult kort til Strømsgodset
    Niklas Gunnarsson
    36'
    Vålerengas corner stusses ut til en ny.
    38'
    Jack stanger den unna.
    39'
    Men Vålerenga gjenvinner. Igjen er det Børven som avslutter. Får ikke ordentlig dreis på denne.
    39'
    Vålerenga-frispark i god posisjon.
    40'
    En strålende redning fra Myhra er det eneste som hindrer 4-0!
    41'
    Vålerenga 4 - 0 Strømsgodset
    Målgivende: Fredrik Oldrup Jensen
    Der sitter den fjerde! Christensens corner stusses videre på første stolpe mot Layuouni. Svensken forlenger den i nettet til 4-0!
    42'
    Godset med en sjelden visitt nå. Ender i et hjørnespark.
    43'
    Tollås stanger corneren unna.
    43'
    Vålerenga kan kontre voldsomt og kommer fire mot to, men pasningen fra Christensen mot Layouni er under enhver kritikk!
    44'
    Godset gjør et par bytter i pausen.
    Håkon Wibe-Lund sier til Discovery+ at de tidvis blir kjørt over.
    Inn: Fabian Holst-Larsen
    Ut: Niklas Gunnarsson
    46'
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Ernest Boahene
    Boahene måtte altså ut med skade. Han kom inn ti minutter før pause.
    46'
    En forholdsvis jevn start på omgangen. Får se hvor mye krefter Vålerenga vil bruke her i denne omgangen.
    48'
    Hedenstad spiller ganske upresset ballen ut til en corner for Strømsgodset.
    51'
    Vålerenga får ballen unna. Børven nær ved å kunne starte en god kontring, men han får en litt for lang berøring og ballen går ut til kast.
    51'
    Vålerenga ruller nydelig opp. Juklerød kommer seg til innlegg fra venstresiden og slår ballen gjennom 5-meteren. Grøgaard får en tå på ballen like foran Layouni og ut til hjørnespark.
    54'
    Slås mot første stolpe. Godset får headet ballen unna.
    54'
    Christensen kommer seg fint inn i feltet og skyter fra 12-13 meter. Han prøver å tre den opp i det lengste hjørnet, men skuddet går til side for mål.
    56'
    Friday utfordrer Hedenstad ute på venstresiden. Hedenstad får ballen ut til corner.
    57'
    Slås langt bak i feltet. Vålerenga får klarert.
    57'
    Hove skyter fra drøyt 25 meter. Ingen spesielt god sjanse det og skuddet er heller ikke særlig bra. Høyt over mål.
    58'
    Layouni får mye rom ute på høyresiden og spiller til Dicko Eng inne i feltet. Han blir presset hardt av Holst-Larsen og går i bakken inne i feltet. Vålerenga-fansen roper på straffe, men spillet vinkes videre.
    60'
    Godset kontrer etter Vålerengas sjanse, men mister ballen like utenfor Vålerengas 16-meter. Så kontrer Vålerenga tilbake og Christensen får en kjempesjanse, men fra ti meter avslutter han over mål!
    61'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Henrik Bjørdal
    Ut: Tobias Christensen
    61'
    Inn: Magnus Riisnæs
    Ut: Jacob Dicko Eng
    61'
    Dobbeltbytte for Vålerenga, som får inn litt friske bein.
    62'
    Jøss. Therkelsen spiller en stikker mot Braut Brunes, som er nær ved å få en god sjanse. Han får ballen forbi keeper, men så kommer Tollås Nation inn og skjermer ballen ut av spill. Braut Brunes kommer med to strake armer i ryggen og dytter Tollås Nation mot reklameskiltene, men Vålerenga-stopperen holder seg på beina. Tilsnakk til Braut Brunes, som er heldig som slipper unna et gult kort der.
    62'
    Børven skyter fra 18 meter, men rett i Valsvik.
    66'
    Vålerenga holder i ballen nå.
    68'
    Og så sender Sjøeng ballen ut til kast.
    68'
    Frispark mot Friday, som holder igjen Hedenstad.
    69'
    Så er det Valsvik som får en skuddsjanse. Midtstopperen prøver seg på volley fra 17 meter og sender skuddet godt til side for mål.
    71'
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Torgeir Børven
    73'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Amor Layouni
    74'
    Ut med Vålerengas to tomålsscorere.
    74'
    Godset angriper raskt og Friday får en skuddmulighet. Han drar seg fint inn i banen og fyrer til, men via en forsvarer. Ballen er på vei ut mot en corner, men så vinkes det av for offside på en Godset-spiller som gjør sitt for at ballen skulle gå ut av spill.
    74'
    Nesten for Udahl! Innbytteren får sjansen fra 15 meter og prøver å sende den bort mot stolpen, men Myhra får en hånd på ballen og får slått den ut til corner.
    76'
    Juklerød løfter ballen inn mot 5-meteren. Der står Myhra og holder ballen.
    76'
    Godset-keeperen prøver seg med en rask igangsetting, men mislykkes med den. Vålerenga overtar igjen.
    77'
    Jatta felles av Friday. Frispark til Vålerenga i god innleggsposisjon ute på høyrekanten.
    77'
    Vålerenga tar det kort.
    78'
    Jatta utfordrer Friday igjen. Denne gangen er det Friday som går seirende ut.
    78'
    Udahl nær en stor sjanse, men han får akkurat ikke kontroll på ballen inne i feltet. Er vel liten tvil om at Vålerenga er nærmere 5-0 enn Godset er en redusering.
    79'
    Inn: Emmanuel Danso
    Ut: Jonatan Braut Brunes
    80'
    Friday da inn mer sentralt i banen som en enslig midtspiss, ser det ut til.
    81'
    Bjørdal kommer seg helt fri ute på venstresiden, men det er vel kanskje en grunn til det. Flagget kommer korrekt opp for offside.
    83'
    Valsvik avanserer, men takles av Bjørdal og tar telling. Kommer seg opp igjen etter et lite minutt.
    83'
    Jatta kommer seg rundt på høyrekanten, men innlegget når ikke frem til noen lagkamerater.
    84'
    Jonas Therkelsen
    Tar et sugende returløp for å stanse Jatta. Ender opp med å felle vingen og får gult kort.
    85'
    Jatta kommer rundt på kanten igjen. Finner Hedenstad inne i feltet, men han får ikke helt stokket beina og Godset får ballen unna.
    86'
    Inn: Jones El-Abdellaoui
    Ut: Petter Strand
    87'
    Ball i bakrom mot Bjørdal. Han kommer seg til innlegg, men rett på Myhra og flagget kommer igjen opp for offside på Bjørdal.
    88'
    Kjempesjanse! Jatta slår lavt inn og Udahl får avsluttet fra fem meter, men Myhra gjør seg stor og redder. Vålerenga får en corner.
    89'
    Det slås inn mot første stolpe. Ballen stusses videre og bak i feltet får Tollås Nation avsluttet, men han header ballen over mål.
    90'
    Det er lagt til to minutter.
    90'
    Bjørdal kommer seg til innlegg. Grøgaard header ut til corner.
    90'+1
    Valsvik header ut til nok en corner.
    90'+1
    Godset får klarert.
    90'+2
    Vålerenga bare småtriller litt bak.
    90'+2
    Kampen er slutt! Vålerenga vinner 4-0 etter en strålende førsteomgang. I den andre omgangen har de hatt full kontroll og kontrollerte inn til storseier.