3-1
708
617

Ble dekket av NTB

Hei og hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Vålerenga og Stabæk i Toppserien!
    Dagens kamp tilhører runde 21, og er flyttet frem fra 21 september for å tilrettelegge for Vålerengas deltagelse i Europa. Det betyr at Stabæk igjen skal besøke Intility, kun en drøy måned siden de prøvde seg sist. Den gang vant Vålerenga 3-1, i det som var første kamp for sesongen, så blir det spennende å se om Vålerenga vil ta tre nye poeng, eller om Stabæk kan få sin revansj!
    Siden første serierunde, da lagene møttes sist, har Vålerenga scoret seks mål, og sluppet inn null, på to kamper. De slo Kolbotn 4-0 hjemme, før de på lørdag tok en komfortabel 2-0-seier borte mot formlaget Røa. Vålerenga har spilt en mindre kamp enn sine motstandere, ettersom kampen i runde to ble utsatt grunnet Brann sin deltagelse i Champions League. De tre kampene Vålerenga har spilt har likevel bevist at de også i år vil være laget å slå. Det samme gjelder den største konkurrenten Rosenborg, som har vunnet sine fire første, og Vålerenga er nok ivrige etter å ta tre nye poeng i dag, og med det innta tabelltopp!
    Stabæk har hatt en sesongstart som gjenspeiler lagets form de siste årene, midt på treet. Etter tapet mot Vålerenga i første serierunde har de vunnet de kampene de skulle vinne, mot Kolbotn og Arna-Bjørnar, mens de borte mot Rosenborg gikk på et knepent 0-1-tap. Seks poeng er fasit etter fire kamper, samme poengsum som Brann og LSK på plassene over. Med seier i dag vil Stabæk kunne gå i rygg på Vålerenga og Røa, og det er nok et Stabæk-lag som håper på revansj og tre poeng, selv om de også i dag er underdogs.
    Å ta poeng mot Vålerenga er ikke enkelt, og sist gang Stabæk vant mot de kongeblå var i slutten av 2021. Før den seieren hadde ikke Stabæk vunnet siden 2016, og på de åtte matchene de har hatt mot hverandre siden Stabæks siste seier har Vålerenga vunnet alle. Historien forteller sitt, og Stabæk må virkelig finne frem sin ypperste fotball om de omsider skal knekke dagens hjemmelag!
    I forrige kamp mot Røa ble Sævik banens beste, og sto for begge kampens mål. Hun har åpnet sesongen strålende, og har fire målpoeng på to starter. Hun var også på scoringslista da lagene møttes for en måned siden, den gang sammen med Bjelde og Thomsen. Den som scoret Stabæks mål i den kampen var Omarsdottir, og også hun har hatt en fin sesongstart med to mål og en assist! Sist kamp, mot Arna-Bjørnar, var hun god igjen, og leverte både mål og målgivende!
    Kl 18 blåser dommer Veronika Fjeldvær kampen i gang, og en times tid før det er jeg tilbake med dagens lagoppstillinger! Ha en fin dag så lenge!
    Lagoppstillingene er ute! Vålerenga gjør én endring fra laget som vant mot Røa på lørdag, og Lindwall kommer inn for Stølen Godø som ikke er med i dag. Stabæk stiller på sin side med det samme laget som vant borte mot Arna-Bjørnar i helga, som stort sett er det samme laget, foruten på høyre stopperplass, som har startet hele sesongen!
    Lagene tusler i dette øyeblikk ut på matta, og vi er kun noen minutter unna kamp! Øst mot Vest, Oslo mot Bærum, blått mot blått! Snart smeller det på Intility!
    Vålerenga kjerke runger over anlegget!
    0'
    Vålerenga skal starte kampen, og Lindwall står klar med ballen.
    0'
    Vålerenga holder ballen i laget her innledningsvis.
    1'
    Stabæk ruller opp et angrep fra venstre, og Bjånesøy tar med seg Kruse på overlappen før flagget kommer opp.
    2'
    Stabæk er nære på en kontring! Loennecken vinner ballen og gir den til Isaksen som går og går! Hun prøver så å ta med seg Omarsdottir til venstre, men etter en blokkering havner ballen heller hos Bjånesøy til høyre! Hun står alene og skyter fra tolv meter, men Enblom er god i mål og redder ut til corner!
    4'
    Heades ut både en og to ganger.
    4'
    Lindwall legger inn mot Tvedten, men Stabæk rydder unna i egen boks.
    6'
    Thomsen trekker innover fra venstre. Hun forsøker å curle ballen mot lengste, men smeller den over mål.
    7'
    Bjelde sender en lang ball mot Sævik, men den er for lang for Toppscoreren, og den går inn til Skoglund.
    9'
    Skoglund kommer ut og plukker et innlegg fra Sævik.
    9'
    Det har vært en litt rufsete start fra begge lag egentlig, men Vålerenga har vært spesielt upresise.
    11'
    Kruse prøver tidlig i bakrom mot Isaksen, men Sandnes Olsen lekker så vidt å orientere seg nok til å rydde ballen unna.
    12'
    Der kom dagens første Vålerenga-sjanse! Tvedten trer gjennom Bjelde ute til venstre, og midtbanespilleren får ballen i feltet. Derfra skyter hun fra litt spiss vinkel, og Skoglund må gi retur. Returen er Sævik først på, før Skoglund kaster seg ut og snapper ballen.
    12'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Stabæk
    Mål: Olaug Tvedten
    Målgivende: Stine Brekken
    Tvedten sender hjemmelaget i ledelsen etter et herlig angrep! De ruller fint opp på midten, og Bjelde finner kollega Brekken med masse rom. Hun setter fart, og når hun nærmer seg 16-meteren stikker hun ballen lekker gjennom til Tvedten! Vålerengas nummer 10 vet godt hva hun skal gjøre alene med Skoglund, og hun tupper ballen forbi Stabæk-keeperen og i mål!
    13'
    Som mot Røa bruker Vålerenga et par minutter på å komme inn i det før løsner! Derfra og ut styrte de kampen sist helg, men skal Stabæk klare å gjøre det Røa ikke klarte - å komme tilbake?
    16'
    Mål for Stabæk!
    Vålerenga 1 - 1 Stabæk
    Mål: Iris Omarsdottir
    Målgivende: Mathilde Kruse
    Omarsdottir og Stabæk svarer nesten med en gang her! Bjånesøy kriger på midten og får tuppet ballen til Kruse som sender den videre til Omarsdottir ute til venstre. I duell med Vickius rykker hun til venstre før hun smeller til mot mål! Skuddet er i keeperhjørnet, men Enblom rekker ikke ned på ballen før den forsvinner forbi henne og i nettet!
    16'
    I det man lurer på hvordan Stabæk skal svare, så gjør de nettopp det! Herlig start på kampen!
    19'
    Bjelde kommer på overlappen til høyre og vinner en corner.
    20'
    En svak corner klareres ut av Isaksen.
    20'
    Tas kort.
    21'
    Vålerenga 2 - 1 Stabæk
    Mål: Karina Sævik
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Sævik snapper opp en fri ball i feltet, og sender Vålerenga tilbake i ledelsen! Thomsen legger inn fra høyre, og i feltet går både Sævik og Tennebø ned i bakken. Ballen havner dermed bak i feltet hos Tvedten, som på ett touch legger ballen 45 grader ut i feltet. Sævik har på dette tidspunktet rukket å reise seg igjen, og hun går rett på ball og sender den opp i nettaket fra åtte meter!
    22'
    Målene renner inn på Intility, og basert på rommene begge lag har her har vi nok neppe seg dagens siste nettkjenning!
    24'
    Sævik er nære igjen! Vålerenga presser på, og Sævik dribler seg inn i feltet! Hun skyter fra elleve meter, men sender ballen like over mål!
    26'
    Sævik leker tidvis med Stabæk nå! Hun dribler seg helt fra hjørneflagget og inn i feltet! Der slår hun en luke, men mister så ballen.
    29'
    Corneren til Thomsen er for lang og går over dødlinja før noen Enga-spillere når bort på den.
    29'
    Østerås følger løpet til Lindwall og gir ut til corner.
    33'
    Hjørnespark til Vålerenga
    33'
    Tvedtens skudd fra kloss hold blokkeres til corner! Sævik dribler seg ned til linja før hun legger 45 grader ut til Tvedten! Hun skyter fra seks meter, men Bølviken blokkerer heroisk og får ballen ut til corner.
    34'
    Ballen heades bak i feltet, men igjen går den utenfor!
    34'
    Thomsen får god dreis på et skudd fra distanse! Den skrur inn mot næreste, men dessverre for kapteinen skrur den for mye og går en halvmeter til side for mål!
    38'
    Kovacs header ut et innlegg fra Bølviken.
    40'
    Kruse skyter fra 18 meter, rett i blokka!
    41'
    Nytt innlegg fra Kruse, og denne gangen vinner hun en corner.
    41'
    Enblom kommer ut og plukker corneren.
    41'
    Långs innlegg går rett i ryggen på Vickius, men Stabæk beholder ballen. For første gang styrer de kampen, Stabæk.
    43'
    Bjånesøy brenner en god mulighet! Stabæk angriper godt, og Loennecken kommer på overlappen etter at Omarsdottir har dratt Vickius ut av posisjon! Hun legger inn og treffer Bjånesøy som står alene på fem meter! Derfra kan hun bare pirke ballen inn, men hun skyter i sitt eget bein, og Vålerenga kan rydde unna!
    45'
    Corner til Stabæk, som det siste som skjer i omgangen.
    45'+2
    Klarerer ut.
    45'+2
    45'+2
    Lagene går til pause på stillinga 2-1! Etter en jevn åpning fikk Vålerenga kampen inn i sitt spor. Da kom scoringen raskt, og Brekken tredde gjennom til Tvedten som tuppet ballen i nettet. På dette tidspunktet så de ut til å ha god kontroll, men Stabæk var effektive når de gikk rett i angrep, og Omarsdottir utlignet få minutter senere. Gleden var derimot kortvarig, og ikke lenge etter sto det 2-1 etter mål fra toppscorer Sævik! Etter det fortsatte Vålerenga å styre, og de var nære på mål nummer tre ved flere anledninger! Så lenge de kun leder med ett mål kan likevel alt skje her, og Stabæk har alle muligheter når vi straks er klare for de siste 45!
    Grainger er observert på tribunen, og hun er nok fornøyd med det hun har sett av flere spillere! Spesielt Tvedten og Sævik har vært gode i dag.
    45'
    Bjånesøy triller i gang andre omgang.
    45'
    Omarsdottir vinner et frispark ute til venstre.
    45'
    Omarsdottir vinner i lufta, og vinner en corner.
    45'
    Heades ut bak i feltet.
    46'
    Østerås kommer seg ned til linja, men det påfølgende innlegget plukkes av keeper Enblom.
    47'
    Bjånesøy skyter fra hjørnet av 16-meteren, men setter ikke Enblom på nevneverdig prøve.
    50'
    Vålerenga 3 - 1 Stabæk
    Mål: Ylinn Tennebø
    Målgivende: Karina Sævik
    Vålerenga scorer på omgangens første angrep! Sandnes Olsen vinner ballen langt inne på egen banehalvdel, men klareringen går rett i beina på Sævik som setter på turboen! Når hun er på omtrent 20 meter slipper hun til Tennebø til venstre som utfordrer Bjørneboe. Hun trekker inn i banen før hun sender ballen tilbake mot nærmeste stolpe med et smart og raskt skudd! Skoglund er etter den, men hun når ikke bort på ballen før den triller inn i nettet!
    50'
    Stabæk, som startet omgangen best, blir hardt straffet av hjemmelagets effektivitet.
    53'
    Stabæk får frispark i innleggsposisjon.
    54'
    Ballen treffer Bjånesøy fremme i feltet, men hun får ikke til et godt treff på ballen, og den triller ut over dødlinja.
    54'
    Skoglund roter det til når hun glipper ballen etter et innlegg! Ballen lander foran Tennebø, men Bjørneboe er våken og klarerer unna til Skoglunds store lettelse.
    57'
    Skoglund gjør opp for seg, og varter opp med en stor redning! Thomsen setter på turboen etter en lang ball fra Brekken, og backen stormer mot mål! Hun skyter når hun er på langt inne i 16-meteren, men Skoglund henger med på notene og redder ut til corner.
    58'
    Skoglund kommer ut og vipper ballen unna.
    58'
    Gult kort til Vålerenga
    Michaela Kovacs
    Stopper en overgang, og da kommer det gule kortet.
    59'
    Tas kort.
    59'
    Tennebø ligger nede og får behandling.
    60'
    Tennebø kommer seg på beina igjen, og er tilbake på banen.
    61'
    Omarsdottir tres gjennom og skyter. Enblom redder, men det av lite betydning når flagget likevel kommer opp.
    61'
    Thomsen legger inn fra høyre og tvinger Lång til å gi bort en corner.
    63'
    Sævik møter ballen fremme i feltet, men får ikke til en avslutning.
    64'
    Tas kort.
    65'
    Lång sender en ball i retning Bjånesøy, men den er upresis og havner helt inne hos Enblom.
    66'
    Omarsdottir skyter fra 16 meter, og ballen går via et Enga-bein og til corner.
    69'
    Enblom kommer ut og plukker ballen.
    69'
    Thomsen kontrer alene etter corneren, og hun kommer seg helt til motsatt 16-meter! Derfra skyter hun med venstre, men sender ballen rett over mål!
    70'
    Thomsen finner Sævik i feltet, men Soleng Hansen kommer til og gir ut til corner.
    71'
    Etter mye rot i feltet får omsider Stabæk ballen ut.
    71'
    Brekken mister ballen til Isaksen som gir videre til Bjånseøy. Hun ser at Enblom er litt på halvdistanse og skyter fra langt hold, men det blir med forsøket når ballen går langt til side for mål.
    72'
    Sævik legger igjen til Bjelde som skyte en halvmeter over mål fra 16 meter.
    73'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ronja Arnesen
    Ut: Iselin Sandnes Olsen
    Dagens første bytte. Arnesen legger seg ute til venstre, mens Tennebø går ned som venstre stopper.
    73'
    Sævik er god med motspiller i rygg. Hun vender opp, men den påfølgende stikkeren mot Arnesen er upresis.
    75'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Anja Rasmussen
    Ut: Fanny Lång
    76'
    Inn: Silje Helgesen
    Ut: Lena Soleng Hansen
    76'
    Inn: Meryll Abrahamsen
    Ut: Melissa Bjånesøy
    76'
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Thea Loennecken
    76'
    Stabæk gjør mange bytter her i håp om å komme tilbake!
    77'
    Inn: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    Ut: Tilde Lindwall
    78'
    Bjelde har satt seg ned her, og blir etter hvert hjulpet av banen.
    79'
    Bjelde kommer seg inn på banen igjen og snapper den av Bjørneboe! Full av energi setter hun fart mot mål før hun sender ballen utenfor fra distanse.
    80'
    Denne gang er det Kruse sin tur til å prøver lykken. Hun skyter fra 23 meter, men Enblom redder greit.
    80'
    Kruse finner Omarsdottir i bakrom med en enorm pasning! Den er så god at Omarsdottir selv ikke forventer at den når frem, og hun får et svakt touch og roter ballen inn til Enblom!
    83'
    Vålerenga 3 - 2 Stabæk
    Omarsdottir blir tomålsscorer, og skaper spenning i kampen! Kruse legger inn fra høyre, og Vickius bommer på klareringen og lar ballen gå under seg til Omarsdottir! Hun tupper så mot mål, og ballen går via Thomsen og forbi en utspilt Enblom!
    83'
    Nå blir det en svært spennende sluttspurt her!
    86'
    Lempes langt.
    87'
    Vålerenga-laget, som har sett ut til å ha full kontroll i hele dag, begynner å se litt smånervøse ut nå!
    88'
    Gult kort til Stabæk
    Mathilde Kruse
    River Tvedten over ende.
    89'
    Inn: Ane Jørgensen
    Ut: Ylinn Tennebø
    90'
    Tas kort.
    90'
    Helgesen sender ballen til Omarsdottir som igjen jakter bakrom! Rett før hun skal skyter kommer Vickius til utsetning, og sender ballen til corner.
    90'+2
    Ballen heades ut, der Abrahamsen plukker opp. Hun skal svinge ballen inn igjen, men sender den over mål.
    90'+2
    Rødt kort til Stabæk
    Jan Jönsson
    Merkelige scener på Intility! Jönsson kommer ut på banen og går i kroppen på Sævik! Ballen har vært ute, og Jönsson forsøker å stoppe henne i drøye tid. På banen har han ingenting å gjøre, og han sendes i garderoben et minutt før resten.