2-1
3-1
1 227
1 111

Hjertelig velkommen til livedekningen av Vålerenga mot Stabæk i første runde i Toppserien 2024!
    Fjorårets seriemester tar imot fjorårets femteplass på Intility Arena i ordentlig ruskevær. Det er meldt 0 grader, nedbør og mye vind.
    Det har skjedd mye hos Vålerenga i vinter. En del spillere har forlatt klubben, men de har også hentet inn forsterkninger. Nye spillere som har kommet inn er: Tove Enblom, Iselin Sandnes Olsen, Sædis Heidarsdottir, Emma Godø, Tuva Espås og Tilde Lindwall. Etter en god pre-season virker Vålerenga å være fulle av selvtillit, og vant hele 6-1 i generalprøven mot Norrköping.
    Det har ikke vært like mye aktivitet på overgangsmarkedet hos Stabæk. Emilie Østerås er hentet inn fra Kolbotn, i tillegg til at laget har fått ny trener. Janne Jönsson skal lede laget fra sidelinjen i år, som tidligere har fått til store ting med herrelaget til Stabæk. "Alle brytere på" sier Jönsson, som ønsker å se laget sitt bite fra seg mot et godt Vålerenga-lag.
    Vålerenga gikk seirende ut av de tre oppgjørene lagene hadde i fjor. 4-1, 0-2 og 3-1 var slik kampene endte.
    Snøværet har for alvor meldt sin ankomst i hovedstaden idag. Det har gjort at kampen foreløpig er utsatt til kl. 16. En ny vurdering gjøres av NFF kl. 15. Ifølge TV2 ønsker begge lag å avlyse kampen.
    Det er klart for kamp mellom Vålerenga og Stabæk i første runde av Toppserien 2024 etter at kampen ble utsatt grunnet værforhold på lørdag. Værforholdene skal neppe være en begrensende faktor idag, så det blir kamp på Intility ikveld! Lagoppstillingene kunngjøres omtrent en time før kamp, så får vi se om det er noen endringer på noen av lagene fra de som var tiltenkt å starte på lørdag.
    0'
    Bjånesøy triller oss igang!
    0'
    Østerås skaffer frispark på midten.
    0'
    Spiller kort.
    0'
    Mål for Stabæk!
    Vålerenga 0 - 1 Stabæk
    Mål: Iris Omarsdottir
    Målgivende: Melissa Bjånesøy
    Omarsdottir sender bortelaget i ledelsen etter kun tre minutter! Vålerenga mister ball i farlig posisjon til Bjånesøy som kan føre fremover. Hun har med seg Omarsdottir til venstre for seg, og kan enkelt slippe til henne. Hun gjør ingen feil i avslutningsøyeblikket, og gjestene sjokker Vålerenga litt i starten her.
    2'
    Heidarsdóttir med et godt innlegg. Går gjennom hele feltet. Vålerenga vinner corner i andre bølge.
    4'
    Klareres til Tvedten som skyter på direkten. Roper på ny corner, men dommer gir utspark.
    5'
    Godø vinner ny corner for hjemmelaget.
    6'
    Godø får hodet på den, men nikker til side for mål.
    6'
    Offside for Stabæk
    7'
    Langt opp.
    7'
    Tvedten er nære! Spilles fint gjennom av Sævik og prøver å avslutte på første. Blir forstyrret nok til å ikke få den på mål.
    8'
    Heidarsdóttir legger inn, men Skoglund er ute og fanger.
    11'
    Nytt farlig balltap i Vålerengas bakre rekker, men touchet til Omarsdottir er litt for hardt til å utnytte feilen.
    12'
    Lekre Stabæk-kombinasjoner gir corner for bortelaget. Bjånesøy som til slutt spilles fint gjennom. Avslutningen blokkeres.
    14'
    Kløner litt med klareringen der Vålerenga, men får skutt den i en Stabæk-spiller og ut til utspill.
    14'
    Tvedten med et nytt skuddforsøk. Heidarsdóttir spiller Godø i kropp, som legger fint videre til Tvedten. Kommer seg inn i 16-meteren, og burde klare å gjøre mer ut av den muligheten.
    16'
    Stabæk forsvarer seg godt mot Vålerenga i etablert angrep. Vålerenga får ikke kombinasjonene til å sitte.
    21'
    Omarsdottir sitter nede og trenger tilsyn.
    22'
    Tas kort.
    23'
    Omarsdottir kommer seg på beina igjen.
    23'
    Bølviken prøver å skjerme en dårlig heading ut, men ender opp med å måtte gi corner.
    24'
    Klareres ut til Thomsen som klemmer til. Den havner et godt stykke over.
    24'
    Spiller bakover.
    25'
    God redning av Enblom! Bjånesøy og Isaksen kombinerer. Førstnevnte får ballen tilbake og skyter. Enblom redder til corner!
    28'
    Ender i utspill.
    29'
    Loennecken kommer seg til innlegg. Ballen blir stusset ut av feltet, hvor Østerås venter. Hun skyter på direkten, men går utenfor.
    30'
    Loennecken med et fryktelig skuddforsøk. Triller såvidt utover dødlinja.
    31'
    Vålerenga slipper med skrekken igjen idet Thorsnes gir bort ballen unødvendig.
    32'
    Thomsen sitt innlegg blir farlig. Treffer tverrliggeren på bakre stolpe. Ikke helt kontroll der, Skoglund.
    32'
    Vålerenga vinner corner etter et godt innlegg fra Heidarsdóttir.
    33'
    Stabæk klarerer.
    33'
    Store sjanser for Vålerenga! Først roper Tvedten på straffe idet hun mener hun blir dyttet i ryggen. Like etter finner et innlegg Godø som header over en utrusende Skoglund. Sistnevnte kan puste lettet ut da hun ser ballen trille på utsiden av stolpen.
    34'
    35'
    Vålerenga noterer sin første avslutning på mål! Det er Vickius som får avsluttet, etter strålende forarbeid av Sævik. Skyter rett på keeper.
    36'
    Tvedten like utenfor igjen! Store sjanser for Vålerenga nå.
    36'
    Godø nikker rett opp i lufta før Stabæk halvveis får klarert. Så blåser dommer når en Stabæk-spiller ligger nede og holder seg til hodet.
    37'
    Vålerenga skaper to gode innleggssituasjoner, men begge ganger får Stabæk klarert nokså enkelt.
    40'
    Skoglund snapper opp.
    42'
    Vålerenga setter opp et frispark rett over midtbanestreken.
    44'
    Skoglund forsøker å snappe, men mister den. Lång gjør en god jobb i etterkant og skaffer frispark.
    44'
    Langt opp.
    45'
    Thomsen med en meget farlig ball inn i feltet langs bakken. Stabæk får gitt corner.
    45'+1
    Ender opp med flere gode muligheter på rad for hjemmelaget. Det siste innleggsforsøket får Skoglund tippet over tverrliggeren til ny corner.
    45'+1
    Skoglund bokser.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause på Intility, og Stabæk leder 0-1! Bortelaget åpnet klart best, og utnyttet en tidlig feil i de bakre rekker hos Vålerenga da Omarsdottir kunne trille inn omgangens eneste mål. Vålerenga jobbet seg mer inn i kampen, og skapte flere gode sjanser mot slutten av omgangen. Ballen har imidlertid ikke funnet veien til nettmaskene enda for fjorårets seriemester, som må heve seg et par hakk om de skal klare å snu kampen mot et godt disiplinert Stabæk-lag. Vi er klare for siste halvdel om et snaut kvarter!
    45'
    De siste 45 er igang!
    45'
    Skoglund er tidlig ute og snapper et innlegg.
    45'
    Vålerenga får frispark midt i banen, 30 meter fra mål.
    48'
    Stolpetreff for hjemmelaget! Tvedten spiller kort til Thomsen som drar av en før hun skyter. Skuddet treffer utsiden av stanga!
    48'
    Så er Stabæk farlige i andre enden! Kruse spilles fint gjennom av Loennecken, men skuddet takles ut av en forsvarer.
    49'
    Snappes av Enblom.
    50'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 Stabæk
    Mål: Thea Bjelde
    Målgivende: Elise Thorsnes
    Thea Bjelde med en suser! Thorsnes har sneket seg opp i banen og er sterk i det hun får spilt ballen videre til Bjelde på utsiden av 16-meteren. Fra midt i banen, 20 meter fra mål, klemmer hun til og finner det lengste krysset!
    51'
    Vålerenga har festet et grep om kampen så langt denne omgangen.
    53'
    Vålerenga 2 - 1 Stabæk
    Mål: Karina Sævik
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Så sitter 2-1! Vålerenga spiller nydelig av Stabæks høye press, og Olaug Tvedten får plutselig et hav av rom å løpe fremover i. Hun venter til det perfekte tidspunkt med å slippe til Sævik, som er sikker alene med keeper!
    54'
    55'
    Spiller til egen keeper.
    56'
    Gult kort til Stabæk
    Emilie Østerås
    Feller Godø på vei fremover.
    57'
    Godø med et sterkt soloraid. Vinner mange meter og frispark på 25 meter litt ute til høyre.
    58'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Lena Soleng Hansen
    Ut: Emilie Bølviken
    58'
    Legger mot Thorsnes på bakre. Hun forsøker å legge den tilbake i feltet, men feilberegner spretten litt.
    59'
    Helgesen slurver litt med en klarering, og den går ut til hjørnespark for vertene.
    60'
    Skoglund bokser ut.
    60'
    Heidarsdóttir finner nesten Thomsen med et lurt innlegg, men den blir akkurat for lang.
    62'
    Thomsen skyter i tverrliggeren! Vålerenga opprettholder et høyt press, og ballen triller ut mot Thomsen som prøver å treffe det lengste krysset.
    63'
    Sævik skyter fra kanten av 16-meteren. Rett i fanget på Skoglund.
    66'
    Godø fyrer av inni Stabæks felt, men Skoglund er med på den.
    67'
    Vålerenga 3 - 1 Stabæk
    Mål: Janni Thomsen
    Der treffer Thomsen! Et innlegg fra Heidarsdóttir forlenges av et Stabæk-ben og triller perfekt bort til Thomsen som har plassert seg på hjørnet av 16-meteren. Med halvtliggende vrist, klemmer hun den hardt nede langs bakken og ned i det lengste hjørnet!
    67'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ylinn Tennebø
    Ut: Sædís Heidarsdóttir
    68'
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Thea Loennecken
    70'
    Inn: Meryll Abrahamsen
    Ut: Iris Omarsdottir
    70'
    Thorsnes har vært stor for hjemmelaget så langt denne omgangen. Involvert i det aller meste som skjer, både offensivt og defensivt.
    71'
    Offside for Vålerenga
    71'
    Langt mot Isaksen.
    71'
    Isaksen skyter, men det går rett på Enblom.
    71'
    Tennebø med en kjempemulighet! Sævik kommer seg ned til dødlinja og henger ballen opp på bakre stolpe. Der står Tennebø helt upresset, men setter headingen utenfor.
    72'
    Tennebø vinner corner for hjemmelaget.
    76'
    Klareres langt fra Stabæk.
    77'
    Langt opp.
    78'
    Finner Kovacs på bakre som skyter over mål fra kloss hold!
    80'
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Michaela Kovacs
    80'
    Inn: Ronja Arnesen
    Ut: Olaug Tvedten
    80'
    Brekken med en god soloprestasjon. Får brøytet seg gjennom Stabæks forsvar og nesten avsluttet. Får lagt inn like etterpå, men det klareres.