0-1
1-1
1-2
1-3
Supporterfordeling på VG
2 848
3 413
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen skal du være til dagens 1. divisjonsoppgjør mellom de to potensielle topplagene Vålerenga og Stabæk!
    Dagens verter har fått en helt OK start på den nye tilværelsen i landets nest-øverste nivå, og etter to matcher står man med 1-1 mot Sogndal hjemme og 2-1-seier borte mot Raufoss som beholdning. Det er nok til en 4. plass, men da også en delt førsteplass siden ingen lag står med full pott enn så lenge. I midtuken fikk Vålerenga også forsert 1. runde i cupen etter at 4. divisjonslaget Union Carl Berner ble beseiret 3-0 noen steinkast unna Intility Arena.
    Gjestene fra Bærum har nokså lik start på sin sesong også, etter at Bob Bradleys menn åpnet med 1-1 borte mot Aalesund, før Bryne ble slått 1-0 hjemme på Nadderud. Dermed ligger de blå og sorte plassen bak ettermiddagens motstander - kun med ett færre mål scoret. Også Stabæk tok seg videre i cupen i midtuka, da Asker måtte gi tapt med 0-2 på Føyka.
    Det blir spennende å se hvordan disse to lagene står mot hverandre idet vi skriver 14. april. For snaue fem måneder siden havnet de nemlig begge på lik poengsum i Elitserien, men Stabæk rykket direkte ned på grunn av dårligere målforskjell. Så kom den famøse kvaliken hvor Kristiansund til slutt endte med å bytte plass ned Vålerenga.
    Da lagene møttes sist i hovedstaden, endte det 0-0 på Intility Arena i én av skjebnekampene mot slutten av sesongen. I det motsatte oppgjøret ble det derimot 2-1-seier til Stabæk etter at Kasper Høgh og Mushaga Bakenga sørget for bæringenes mål. Dermed hjalp reduseringen fra Stefan Strandberg pent lite. Ingen av disse tre navnene får man for øvrig se til dyst i dag, så andre spillere må bære lasset om man vil tilbake til det gjeve selskap igjen!
    I fjor mobiliserte Stabæk-fansen 1600 bortesupportere da det Elitserieplassen sto på spill i november. Fullt så mange blir det nok ikke i dag, men Budstikka skriver at det var solgt 800 billetter rundt klokka 12.00 søndag. Totalt var det 13.777 tilskuere på det samme oppgjøret i fjor, men det ventes nærmere 10.000 til dagens dyst.
    Ingen endringer på hjemmelaget fra Geir Bakke, noe som betyr at målscorerne fra Raufoss-kampen - Daniel Håkans og Petter Strand - tar plass på hver sin kant også i dag. I Stabæk-leiren er det kun én endring i form av driblefanten Rasmus Eggen Vinge inn for danske Frederik Ellegaard.
    Lagene entrer matta på Intility Arena i strålende sol! Litt frisk bris, men likevel en flott ramme rundt dette toppoppgjøret i 1. divisjon. Ellers kan vi merke oss at Norsk Tipping har satt 1.55 på hjemmeseier. Uavgjort gir 4.10, mens en borteseier innkasserer deg fem ganger pengene tilbake.
    Kampen har startet
    0'
    Der er vi i gang i hovedstaden!
    0'
    Juklerød kommer til innlegg fra venstresiden, men forsøket går via beinet til Pedersen og inn til Rossbach i buret.
    1'
    Kiil Olsen med en lang fot inne i egen boks for å klarere en pasning. På alerten der, den tidligere KFUM-stopperen.
    2'
    Stabæk prøver seg fra venstrekanten. Går via et VIF-bein til kampens første corner.
    3'
    Klareres unna på første stolpe. Deretter prøver hjemmelaget å kontre, men det stoppes opp litt inne på Stabæks halvdel. Kast til Vålerenga.
    3'
    Rijks plukker opp en løs ball like utenfor 16-meteren. Legger ballen over på høyrefoten, men det påfølgende skuddforsøket sklir litt av foten. Ufarlig!
    4'
    Kiil Olsen jagges av en ivrig Eggen Vinge ned venstre korridor. Ender til slutt opp med å spille ut til kast, stopperen.
    5'
    Misforståelse mellom Wendt og Walstad sørger for at førstnevnte spiller ballen ut til innkast.
    5'
    Mål for Stabæk!
    Vålerenga 0 - 1 Stabæk
    Mål: Bassekou Diabate
    Hva er det som skjer i Vålerenga-forsvaret?! Hagen mister ballen i eget forsvar, og da kan Diabaté enkelt spasere mot kassa uten ytterligere press rundt seg. Til slutt setter også spissen like så greit kula mellom beina på Sjøeng og i mål!
    5'
    Det klareres ut mot motsatt side.
    7'
    Flagges av idet han skal plukke opp ballen på motsatt side av corneren.
    8'
    Walstad leter etter Eggen Vinge på vei framover på venstresiden. Blir litt misforståelser og dermed ender det med utspark for Vålerenga.
    9'
    Det sleives ut dødlinja fra Bjørdal. Ikke fått det helt til å stemme så langt i starten her, vertene.
    10'
    Slår videre til Sjøen som har posisjonert seg til venstre i egen målboks.
    11'
    Virker litt ukonsentrerte her, Vålerenga! Mister ballen med en enkel pasning som Næss snapper opp. Deretter raider den tidligere Vålerenga-stopperen opp dødlinja før han serverer inn til Veum bak i feltet. Høyrebacken prøver et skudd, men den går to meter til side.
    13'
    Det forsøkes nok en gang fra Stabæk, men også denne gangen går skuddet til venstre for målet.
    13'
    Ai ai! Jukerød jager en ball ute til venstre, men Rossbach kommer ut for å stoppe forsøket. Da ender det med en real kollisjon! Heldigivs ser det ut som det endte fint med begge.
    14'
    Klareres først en gang av Pedersen, men neste ball slås rett i et VIF-bein. Til slutt blir det kast til de blå.
    14'
    Hedenstad prøver å finne Bjørdal oppe i angrep, men igjen slurves det fra Vålerenga-hold.
    16'
    Stabæk har god kontroll på det meste som har skjedd enn så lenge her!
    17'
    Ballen ruller også Stabæks vei her nå. Vinner et par innkast på rad og tar seg god tid med forsøkene.
    17'
    Roberts leter etter Eggen Vinge med et langt oppspill, men spissen for dagen må se at den kula seiler helt inn til Sjøeng.
    18'
    Rossbach mottar et tilbakespill som spretter, men den tidligere Odd-keeperen får nærmeste karatesparket ballen langt opp i banen.
    18'
    Kiil Olsen lemper langt opp mot Rijks på løp, men den ballen ender helt ut til utspark for Rossbach.
    19'
    Ambina er for seint ute da Walstad får et touch forbi ham. Frispark til gjestene.
    19'
    Slår tilbake til Rossbach før Pedersen også involveres.
    19'
    Kreuzriegler sterk da han får robuste Diabaté i ryggen på vei mot eget mål. Holder unna og får sentret til Rossbach igjen.
    20'
    Slår kort tilbake til eget forsvar.
    20'
    Sender videre til Kiil Olsen sentralt.
    20'
    Det kladder for Vålerenga i starten av dette oppgjøret. Flere feilpasninger og få samtidige bevegelser.
    21'
    Igjen slås det en feilpasning fra en blå spiller. Denne gangen er det Juklerød som ikke finner Strand.
    22'
    16 år gamle Olderheim går over ende i duell med Kreuzriegler, og med ett har Stabæk Support satt i gang en real pipekonsert. Dommer Magnus Koløy lar derimot det hele passere.
    23'
    Ambina har tatt turen opppover og går over ende inne i feltet! Koløy mener derimot at det ikke er noen forseelse, men heller utspark for Rossbach! Var nok greit det - til tross for Klanens høylytte protester.
    24'
    Håkans brenner alene med Rossbach! Vingen spilles igjennom til høyre, men plutselig har han funnet et hull som åpner hele veien fram til boksen. Men skuddet reddes derimot av Stabæks sisteskanse, før Bjørdal vinkes av på returen.
    24'
    Er i offside idet han skal prøve å sette returen Rossbach gir på det første forsøket!
    24'
    Der fikk hjemmefansen i hvert fall noe offensiv beholdning, for det var den første ordentlige sjansen deres i kampen!
    26'
    Ambina med et godt skuddforsøk fra 20 meter! Håkans igjen kvikk og aktiv sentralt i banen - denne gang fra venstrekanten, før han skjærer litt innover. Til slutt er det altså vertenes 22 år gamle midtbanemann som prøver seg, men skuddet går halvmeteren over venstre kryss!
    27'
    To gode sjanser for Enga nå på rad. Det begynner i hvert fall å ligne på noe!
    28'
    Håkans somler med ballen da han får den på bakre! Først misser Pedersen på taklingen på nærmere åtte meter, og da vår Bjørdal en mulighet til å legge inn. Men det hjelper lite da Håkans mister kula.
    29'
    Eggen Vinge blir spilt flott fri av Olderheim etter at Vålerenga har mistet ballen i angrep. Spissen kjører fart rett mot mål, dribler av Kiil Olsen og brenner til. Ender derimot et stykke over mål.
    31'
    Olderheim prøver å finne Diabaté i boksen, men stikkeren er litt for upresis.
    31'
    Stabæk har fått tilbake litt av kontrollen de ikke hadde i stad da Vålerenga fikk to sjanser på rappen. Lar ballen gjøre jobben nå.
    33'
    Olderheim prøver å fyre til fra 16 meter, men forsøket ødelegges av at han sklir i skuddøyeblikket.
    33'
    Slår raskt ut til Bjørdal til høyre.
    34'
    Hagen får en perfekt skuddmulighet da ballen ruller ut til ham på 17-18 meter, men forsøket går klar over Rossbach i buret.
    35'
    Bjørdal spilles opp på topp, men den tidligere Brighton-spilleren får kun headet den rett inn til Rossbach i mål.
    35'
    Svinger corneren inn mot bakre del, men der er dert ingen Vålerenga-spillere.
    36'
    Kiil Olsen knuffer Diabaté over ende med skulderen, og da kan stopperen kontrollere at ballen triller ut dødlinja. Vil ha frispark der, spissen, men det blir for lite for at dommer Koløy skal gi frispark.
    37'
    Fortsatt skurrer det en del i den oppbyggende fasen for Enga. Flere feilpasninger og spillere som gjemmer seg for hverandre.
    39'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 Stabæk
    Mål: Mees Rijks
    Målgivende: Henrik Bjørdal
    Stanger inn utligningen fra kloss hold, den nye spissen! Bjørdal får vendt opp ute til høyre og serverer Rijks på fem meter. Da blir det enkelt for spissen å bare stange ballen via Rossback og i kassa!
    40'
    Slår corneren kort til Bjørdal.
    40'
    Flott spill av Håkans i forkant av målet da han enkelt dro av Walstad på høyrekanten. Det er de gangene finnen har gjort noe ut av ingenting at ting som regel har begynt å skje for Vålerenga.
    43'
    Tvinges lave av Stabæk her, Vålerenga. Hjelper heller ikke at Sjøeng spiller ballen rett ut sidelinja etter litt press.
    45'
    Diabaté spilles opp ute til venstre, og spissen tvinger fram en corner.
    45'
    Klareres av Ambina på første stolpe.
    45'
    Pause
    45'+1
    Det har vært en førsteomgang ispedd litt sjanser her og der, men preget av et Vålerenga-lag som fortsatt sliter med å finne ut av hvordan de vil spille. Det var nemlig Stabæk som gikk opp i ledelsen etter at Elias Hagen mistet ballen i eget forsvar, slik at Bassekou Diabaté kunne spasere mot mål og sette kula mellom beina på Magnus Sjøeng. Så skulle det gå en god stund før Vålerenga tok en rask corner, før Henrik Bjørdal serverte til Mees Rijks på fem meter. Da hadde den 188 centimeter høye nederlenderen få problemer med å støte kula med pannebrasken via Sondre Rossbach og i mål. Noe heldig at det er uavgjort, da Stabæk har vært hakket bedre, men det ligger i hvert fall an til en spennnende fortsettelse!
    2. omgang
    45'
    Stabæk sparker oss i gang for de siste 45 minuttene!
    45'
    Bjørdal utfordrer på kanten og vinner umiddelbart en corner.
    45'
    Slås fort før ballen ender på motsatt side. Ender med at Stabæk får klarert.
    46'
    Hvilken redning av Sjøeng! Kiil Olsen prøver å stoppe Diabaté feilvendt, men spissen får pirket videre til Olderheim som kommer seg fri på topp! Unggutten spiller så videre til Eggen Vinge som er alene igjennom. Han forsøker et lavt skudd på direkten, men Sjøengs fotparade stopper sjansen!
    46'
    Hedenstad slår mot første stolpe, men Stabæk får klarert unna.
    48'
    Hagen prøver en markkryper fra 16 meter, men Rossbach er med på notene.
    49'
    Prøver å slå det fort, Pedersen, men Koløy mener dansken må ha ballen i ro.
    49'
    Tar seg tid i oppbyggingsfasen her, Stabæk, mens Vålerenga tidvis prøver å presse ballfører.
    50'
    Kiil Olsen med en god jobb da Eggen Vinge prøver å komme seg forbi ham.
    50'
    Bjørdal starter for tidlig ute til høyre.
    50'
    Treffer metallet, Bjørdal! Header mot hjørnet ballen kommer fra, men en strålende labb fra Rossbach sørger for at ballen detter i tverrliggeren og ut til corner.
    52'
    Den tas kort, men da går det ikke lang tid før Stabæk har kontroll.
    52'
    Strand finner Bjørdal feilvendt inne i feltet, men midtbanemannen prøver en brasse som ikke finner noen blåkledde.
    53'
    Diabaté går headet unna på første stolpe.
    54'
    Ny sjanse for Vålerenga! Blir blokkert ut til corner etter forsøk fra distanse.
    55'
    Ender med at Juklerød får ballen igjen, men det påfølgende forsøket seiler ut dødlinja.
    55'
    Ender med en corner på motsatt side.
    56'
    Prøver å finne en blåkledd spiller på første stolpe, men det ender kun med en stuss ut fra Bjørdal.
    57'
    Slår den kort, men det hele renner ut i sanden da Juklerød skal spille tilbake til en offsideplassert Strand. Utspark for Rossbach.
    57'
    Roberts svinger den inn mot første stolpe, men der klareres det.
    59'
    Mål for Stabæk!
    Vålerenga 1 - 2 Stabæk
    Mål: Kasper Pedersen
    Målgivende: Thomas Roberts
    Pedersen stusser gjestene opp i ledelsen igjen! Roberts skrur kula strålende inn mot et tett befolket felt i etterkant av corneren. Der står fortsatt danske Pedersen og bare forlenger ballen videre i mål!
    59'
    Nå hadde faktisk Vålerenga lenge vært det beste laget i denne omgangen, så da var det typisk at Stabæk skulle gå hen å ta lederlsen.
    61'
    Hjørnespark til Stabæk
    61'
    Mål for Stabæk!
    Vålerenga 1 - 3 Stabæk
    Mål: Kasper Pedersen
    Målgivende: Magnus Christensen
    Hva skjer på Intility?! Corneren slås kort, det slås inn tidlig fra Wendt, før det flikkes videre bak i boksen av Christensen og der dukker neimen ikke Pedersen opp igjen som troll i eske! Stabæk ryster Vålerenga med sin effektive fotball her!
    61'
    Offside for Vålerenga
    62'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Christian Borchgrevink
    Ut: Simen Juklerød
    64'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Magnus Riisnæs
    Ut: Henrik Bjørdal
    64'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ola Kamara
    Ut: Mees Rijks
    Trippelbytte fra Bakke! Da betyr det alvor - noe det også vitterlig er for Vålerenga her.
    64'
    Det jubles for hver en avgjørelse som går Stabæks vei her! Bortefeltet er i fyr og flamme, mens Klanen taktfast stadig prøver å inspirere sine menn til å snu dette.
    66'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Aleksander Andresen
    Ut: Nikolas Walstad
    66'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kaloyan Kalinov Kostadinov
    Ut: William Wendt
    Da svarer også Bradley med to bytter.
    66'
    Ender med klabb og babb før det klareres ut til kast.
    67'
    Kiill Olsen redder Vålerenga fra å slippe inn 4-1! Stabæk kontrer og Eggen Vinge slipper ut til Oldenheim. Han prøver å vippe over en utrusende Rossbach, men Kiil Olsen får klarert til corner i siste sekund.
    68'
    Vålerenga får ryddet opp denne gangen.
    69'
    Bjørdal banker til, men Rossbach er med på notene! Ender til slutt med ny corner for vertene.
    69'
    Ender med heading til side for mål!
    69'
    Må få opp farten her nå, Vålerenga, om de skal ha sjans på poeng her. Enn så lenge virker dette å gå mot en sterk Stabæk-seier!
    70'
    Ny mesterlig redning fra Rossbach! Hagen strekker vrista, men Rossbach ligger oppe i venstre kryss og dytter til corner!
    71'
    Ender til slutt med ny Vålerenga-sjanse fra kloss hold, men igjen er Rossbach der! Så ender det att på til med utspark for Stabæk.
    71'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Filip Thorvaldsen
    Ut: Daniel Håkans
    72'
    Vålerenga høyere i banen igjen nå, men nå sliter de med å komme seg helt igjennom et kompakt Stabæk-forsvar.
    75'
    Stabæk står nå kun med Eggen Vinge i angrep, mens resten er nede på egen tredel og jobber.
    75'
    Det lempes inn av Hedenstad, men Kostadinov rensker til kast motsatt.
    76'
    Thorvaldsen med lekker ballbehandling ute til høyre. Ender med ny corner.
    76'
    Heller ikke denne gangen får Vålerenga noe særlig ut av hjørnesparket. Ender til slutt helt tilbake hos Sjøeng.
    76'
    Rossbach er i det umulige hjørnet! Bjørdal får muligheten fra seks-sju meter, men Rossbachs beinparade stopper VIF-spilleren!
    77'
    Klareres unna for n'te gang!
    78'
    Gult kort til Vålerenga
    Vegar Hedenstad
    River Eggen Vinge over ende med et solid tak i kragen til Stabæk-spilleren. Den er klink.
    78'
    Så sitter en Stabæk-spiller nede med problemer. Det gir også gjestene anledningen til å innta litt væske.
    79'
    Da er vi i gang igjen, mens Veum virker å må bli byttet ut.
    79'
    Slår det raskt over til Hedenstad motsatt.
    79'
    Det forsøkes en lang ball mot Thorvaldsen på løp, men det blir for langt.
    80'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Fillip Jenssen Riise
    Ut: Olav Veum
    80'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Bassekou Diabate
    Diabaté har jobbet og slitt utpå her i dag. Inn kommer den tidligere storscoreren Kristian Fardal Opseth.
    80'
    Vålerenga har skapt en del her i dag, men Sondre Rossbach har virkelig levert en maktprestasjon mellom stengene. I tillegg hjelper det for bortelaget at de har vært effektive den andre veien også.
    82'
    Igjen lempes det i lengderetningene for Vålerenga, men Kamara makter heller ikke å nå opppspillet som blir for langt for ham også.
    82'
    Slår kort ut til Walstad på venstrebacken.
    82'
    Sjøeng fanger forsøket fra Olderheim.
    84'
    Stabæk presser på for å unngå og falle for dypt i sluttminuttene her. Enn så lenge lykkes de meget godt med det. Vålerenga stresses stadig i den oppbyggende fasen og slår mye i blinde.
    85'
    Olderheim prøver å fyre etter å ha blitt satt opp av Kostadinov, men skuddet fra 16-åringen går rett i blokka.
    85'
    Borchgrevink prøver å slå inn fra venstresiden, men forsøket sklir av foten på innbytteren.
    86'
    Dette går mot tre meget sterke poeng til gjestene. De har vært gode, direkte og til tider reddet av en ellevill Rossbach mellom stengene.
    86'
    Kreuzriegler stopper Olderheim fra å skyte mot mål med en god blokkering! Det prøves på returen, men da ender ballen i nettveggen.
    87'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Christopher Hegardt
    Ut: Sebastian Olderheim
    87'
    Det forsøkes fra distanse fra Hedenstad, men det skuddet er alt for optimistisk!
    88'
    Gult kort til Stabæk
    Sondre Rossbach
    Rossbach bruker for lang tid med utsparket, og da er ikke dommer Koløy snau.
    89'
    Innbytter Riise framme og bryter da han klarerer ut til kast. Sønnen til Bjørn Helge som er inne som høyreback her nå altså.
    89'
    Riisnæs mottar ballen inne i Stabæk-boksen og klinker til, men skuddet går meteren over mål.
    90'
    Stabæk spiller klokt og med direkte planer her. Tar ikke lang tid før de hvite har fått ballen et godt stykke opp i banen. Da blir det mye løping for hjemmelaget.
    90'+1
    Slår ut mot innbytter Hegardt, men han presterer å miste ballen ut sidelinjen.
    90'+2
    Riise slår langt, men der har ikke Fardal Opseth startet på noe løp.
    90'+2
    Strand forsøker å slå flatt inn foran mål fra høyresiden i boksen, men Pedersen klarerer til kast. Vært stor i dag, dansken! To kasser har han i protokollen også.
    90'+3
    Kreuzriegler prøver å løfte tidlig inn mot boksen, men forsøket seiler kun hele veien ut dødlinja.
    90'+4
    Ikke mye som har stemt for Vålerenga i dag! Sluttspurten har det heller ikke blitt noe av, for Stabæk har vært gode til å kvele oppspillet hver gang man har prøvd å starte spillet bakfra.
    90'+5
    Hegardt nede og blokkerer et skudd fra Ambina. Da blir det corner til Enga.
    90'+5
    Fardal Opseth header corneren unna på første stolpe.
    90'+5
    Bare snakk om sekunder nå før gjestene kan slippe jubelen løs!
    90'+6
    Kampen er slutt
    90'+6
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her