3-1
1 043
822

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Vålerenga og Stabæk fra Intility Arena!
    Dagens hjemmelag har muligheten til å bli kronet seriemestere dersom de slår Stabæk i dag. Vålerenga ligger i skrivende stund på 1. plass med 56 poeng, to poeng foran serietoer Rosenborg, og tre poeng foran LSK Kvinner. De to sistnevnte møtes i LSK-hallen, og et uavgjort resultat kombinert med Vålerenga-seier, vil sikre Oslo lagets første seriegull siden 2020!
    Vålerenga var i kanonform i første halvdel av sesongen. På de 13 første kampene vant de elleve og spilte to uavgjort, og det så ut som laget fra hovedstaten skulle "cruise" til seriegull. Derimot tok formen en dupp i sommer, og på de tolv siste har Enga vunnet fem, spilt seks uavgjort og tapt én kamp. Oslo-laget hadde funnet rytmen med tre seire på rappen i oktober, før de gjestet regjerende seriemestre Brann på Intility forrige runde. Bergenserne tok ledelsen like før pause etter et selvmål av amerikanske Michaela Kovacs. Hjemmelaget presset imidlertid på etter pause, og ti minutter før slutt fikk de endelig uttelling da Mimmi Löfwenius fant veien til nettmaskene. Flere mål ble det derimot ikke, og dermed endte det med 1-1 og poengdeling mellom lagene.
    Stabæk har allerede sikret 5. plassen etter en meget solid sesong. Bæringene har tatt 34 poeng på 25 kamper, og med elleve poeng opp til Brann, samt ti ned til Lyn, så har de kun æren igjen å spille for de to siste serierundene. På de fem siste har dagens bortelag vunnet tre, spilt én uavgjort og tapt én, og forrige runde gjestet de Åsane på Nadderud Stadion. Vertene var det desidert beste laget fra start til slutt og tok en overbevisende 3-0-seier etter mål fra henholdsvis Iris Omarsdottir, Lena Soleng Hansen og Meryll Abrahamsen.
    Sist lagene spilte mot hverandre var i midten av mai på Nadderud. Da var Vålerenga suverene, og serielederne vant til slutt 2-0 etter mål fra Ingibjörg Sigurdardóttir og Selma Pettersen (selvmål). Sistnevnte byttet for øvrig klubb fra Stabæk til Vålerenga i sommer. Da lagene møttes på Intility i starten av sesongen gikk også Vålerenga seirende ut. Gjestene ledet 1-0 til pause takket være Iris Omarsdottir, men hjemmelaget satte på turboen i andre omgang og vant til slutt 4-1. Det var Elise Thorsnes, Ylinn Tennebø, Thea Bjelde og Karina Sævik som noterte seg for målene.
    Selv om Klanen gjerne vil se hjemmelaget vinne ligaen i dag, så håper nok de nøytrale på en RBK-seier i Lillestrøm. Vålerenga og Rosenborg møtes nemlig på Lerkendal i siste serierunde, og den kampen har potensialet til å avgjøre hvem som vinner Toppserien 2023. I tillegg skal lagene spille NM-finale helgen etterpå, så det er duket for en ellevill avslutning på sesongen!
    0'
    Vertene sparker i gang kampen!
    0'
    Lång slår tidlig i bakrom mot Isaksen som har gått på løp, men Sigurdardottir kommer seg foran spissen og blokkerer pasningen.
    0'
    Tas kort mot Helgesen.
    1'
    Sævik med kampens første avslutning. Vålerenga etablerer seg inne på gjestenes halvdel, og etter hvert kommer Tvedten på løp ned til dødlinjen. Hun slår deretter inn, og Sævik møter på nærmeste, men avslutningen går noen meter til side for mål. Hjemmelaget mener i etterkant at de skal ha hjørnespark, men det dømmes utspark til Stabæk.
    2'
    Bjelde driver fremover og inn i boksen. Midtbanespilleren skyter til slutt mot lengste fra 14 meter, men hun får ikke ordentlig kraft bak avslutningen som reddes enkelt av Skoglund.
    4'
    Heades ut til ny corner.
    5'
    Fanges av Skoglund.
    6'
    Vertene med fint pasningsspill, og Thomsen mottar til slutt ballen ute på høyrekanten. Hun får tre forsøk på å slå inn i feltet, men alle tre klareres av Stabæk-forsvaret.
    8'
    Mål for Stabæk!
    Vålerenga 0 - 1 Stabæk
    Mål: Monica Isaksen
    Målgivende: Fanny Lång
    Stabæk tar ledelsen på Intility! Lång slår en aldeles nydelig ball i bakrom mot Isaksen, og Vålerenga-forsvaret henger ikke med. Spissen kommer deretter alene med Tompkins, og Stabæks nummer 24 er iskald idet hun triller ballen fordi målvakten! Drømmeåpning for gjestene fra Bærum!
    9'
    Bortelaget tar seg god tid på dødballer ved enhver anledning, til hjemmefansens store misnøye.
    12'
    Gult kort til Stabæk
    Emilie Bølviken
    Feller Löfwenius ved kanten av feltet. Frispark til vertene i fin skuddposisjon.
    12'
    Rett i muren.
    12'
    Tas kort mot Thomsen som skyter fra 14 meter, men avslutningen går over målet til Skoglund.
    14'
    Rosenborg har for øvrig tatt ledelsen i Lillestrøm. Det betyr at Vålerenga i skrivende stund sklir ned på 2. plass, ett poeng bak trønderne.
    16'
    Isaksen setter nesten sin andre for dagen! Stabæk triller ballen utenfor verten sin sekstenmeter, og etter hvert mottar Lång den ute til venstre. Hun pisker inn et lekkert innlegg, og Isaksen har løpt seg fri på bakerste. Hun presses imidlertid en våken Tompkins, og dermed makter hun ikke å styre headingen på mål.
    17'
    Löfwenius brenner en god skuddmulighet! Stabæk er i ubalanse, og dermed får Sævik satt opp spisskollegaen som får god tid til å avslutte upresset fra 18 meter. Hun blåser imidlertid ballen langt over mål. Svakt utført av V¨ålerenga-spissen.
    19'
    Thorsnes bryter på midten og klarer nesten å sende Löfwenius alene gjennom, men en lang tå fra Helgesen hindrer en stor sjanse for vertene.
    21'
    Thomsen skjærer innover fra høyrekanten og skyter mot lengste med venstrefoten. Avslutningen er brukbart plassert, men Skoglund har god kontroll i Stabæk-målet idet hun fanger den.
    23'
    Spilles bakover mot Bølviken.
    24'
    Sævik finter seg inn i feltet, og det vanskelig å si om hun prøver seg på et innlegg eller skudd, men ballen lander iallfall i fanget til Skoglund.
    26'
    Helgesen feller Bjelde som har dratt seg inn i feltet, og dommeren peker på krittmerket! Meget unødvendig av Stabæk-stopperen, da Bjelde er på vei bort fra mål.
    27'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Vålerenga 1 - 1 Stabæk
    Mål: Elise Thorsnes
    Thorsnes plasserer ballen til høyre, og Skoglund når ikke bort selv om hun går riktig vei! Det er balanse i regnskapet på Intility!
    28'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 2 - 1 Stabæk
    Mål: Olaug Tvedten
    Målgivende: Karina Sævik
    Tvedten setter 2-1 etter en keepertabbe av Skoglund! Sævik kommer seg rundt på høyrekanten og får løftet inn i feltet. Skoglund kommer ut for å bokse, men målvakten bare forlenger den til Tvedten på bakerste samtidig som hun selv faller i bakken. Deretter er Vålerengas nummer 10 sikker som banken idet hun plasserer ballen i det åpne målet!
    30'
    Så fort kan det snu i fotball. Er nok ekstra bittert for Stabæk og Helgesen som hadde levert en meget solid kamp frem til utlikningen.
    32'
    Like utenfor fra Sævik! Ballen slås lavt inn i Stabæk-feltet, og spissen kommer til avslutning. Hun prøver å styre den i lengste, men skuddet går like til side for mål!
    33'
    Fanny Lång
    Vinbacken går tøft inn i ryggen på Thomsen i forkant av Sævik sin store sjanse, og dommer Fjeldvær henter fram det gule kortet.
    34'
    Vålerenga har for øvrig gjenerobret 1. plassen. Alt som mangler nå er en utlikning i Lillestrøm, så kan hjemmelaget krones til seriemestre allerede i dag.
    36'
    Klareres.
    36'
    Soleng Hansen prøver å finne Omarsdottir med en lang pasning i bakrom, men forsøket fra midtstopperen er for hardt og triller ut over dødlinjen.
    38'
    Bjelde trer gjennom Löfwenius som kommer til avslutning. Vinkelen er imidlertid skrå, og spissen presses av Bølviken i avslutningsøyeblikket. Dermed får Skoglund vartet opp med en fin redning.
    38'
    Thomsen prøver å tre ballen gjennom hele Stabæk-forsvaret og mot Sævik med en lur pasning, men Skoglund er lysvåken idet hun kommer ut og snapper ballen foran spissen i siste liten.
    40'
    Spilles ut mot Bølviken på kant.
    41'
    Sævik setter opp Thomsen som prøver seg fra snaut 20 meter. Avslutningen er derimot av det svakere slaget og svever over mål.
    43'
    Tvedten løfter ballen over bortelagets forsvar med en herlig chip, og Sævik møter på bakerste. Spissen avslutter på direkten, men dessverre for hjemmelaget får hun ikke styrt skuddet på mål.
    44'
    Stabæk på en sjelden visitt inne på vertenes halvdel. Omarsdottir prøver å spille gjennom spisskollegaen sin, men pasningen blokkeres av et Vålerenga-bein.
    45'
    45'+1
    Det er pause på Intility - hjemmelaget leder 2-1 etter en snuoperasjon som tok litt under to minutter. Stabæk tok en tidlig ledelse etter en jevn start på kampen, og det var Isaksen som fikk æren av å overliste Tompkins i Vålerenga-målet. Deretter fortsatte det jevne kampbildet, men en klønete takling av Helgesen førte til at vertene fikk blod på tann. Først satte Thorsnes straffespark kontant i mål, før Tvedten fullbyrdet snuoperasjonen like etterpå. Vålerenga dominerte deretter kampbildet, men uten å score flere mål. Stabæk har imidlertid vist at de er farlige når muligheten byr seg, og denne kampen lever i beste velgående! Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Anja Rasmussen
    Ut: Fanny Lång
    45'
    Bortelaget sparker i gang de siste 45.
    45'
    Loennecken vinner på midten, og ballen ender hos Kruse som driver ut på kant. Hun prøver deretter å spille videre til Omarsdottir, men pasningen er særdeles svak og går ut til utspark.
    47'
    Nære på for Sævik! Spissen tres gjennom og kommer til skudd fra veldig vanskelig vinkel, men hun smeller til. Det ser nesten ut som hun har scoret Vålerengas tredje for dagen, men avslutningen går i feil side av nettveggen.
    48'
    Loennecken spilles fri ute på høyrekanten, men backen blir for passiv idet hun gjør seg klar for å slå innlegg. Dermed kommer Thorsnes seg foran og skjermer kula ut til utspark.
    50'
    Vålerenga vinner ballen høyt i banen, og Tvedten prøver seg fra 20 meter. Skuddet går imidlertid rett på Skoglund som redder greit.
    51'
    I stolpen fra Omarsdottir! Stabæk biter seg fast utenfor vertenes sekstenmeter, og etter hvert får Bjånesøy spilt videre til Omarsdottir som avslutter med venstrefoten fra 16 meter. Avslutningen går imidlertid i innsiden av stolpen, nesten helt oppe ved tverrliggeren, før den spretter ut. Isaksen er fremme og lukter på returen, men det er en Vålerenga-forsvarer som er først på.
    52'
    Klareres.
    55'
    Isaksen driver fremover og inn i feltet, før hun prøver å spille videre til Omarsdottir. Pasningen leses imidlertid av Thorsnes, og det spørs om ikke Stabæk-spissen heller skulle avsluttet selv.
    57'
    Thomsen kjører en lekker finte på Rasmussen, før hun driver fremover og inn i feltet. Backen prøver deretter å spille 45 grader ut, men pasningen er ikke like god som finten, og bortelaget får klarert.
    58'
    Igjen klarer Thomsen å dra seg forbi Rasmussen ute til høyre, og backen løfter deretter inn mot bakerste. Innlegget går derimot over hele feltet og ut til utspark.
    61'
    Rasmussen brenner alene med Tompkins! Loennecken gir videre til Kruse som driver fremover, men en Vålerenga-spiller får taklet ballen bort. Bortelaget er deretter litt heldige idet ballen spretter ut til Rasmussen ute til venstre, og backen når den akkurat foran Sigurdardottir. Deretter kommer hun til avslutning alene med Tompkins, men målvakten varter opp med en fin redning. Abrahamsen er først på returen fra 25 meter, men hun skyter langt over mål.
    63'
    Stopp i spillet etter at Rasmussen har fått seg en smell etter avslutningen. Kampen kommer etter hvert i gang igjen, men det ser ut som backen må byttes av.
    65'
    Da har LSK utliknet i Lillestrøm! Det betyr at Vålerenga i skrivende stund er seriemestere!
    65'
    Inn: Mathea Berg-Solemdal
    Ut: Anja Rasmussen
    Rasmussen hjelpes av banen og erstattes av Berg-Solemdal.
    66'
    Bankes unna.
    66'
    Ender med nytt hjørnespark.
    67'
    Igjen får Stabæk-forsvaret stanget unna.
    68'
    Etter en god Stabæk-periode har Vålerenga igjen tatt grep om kampen. Hjemmelagets spillere fikk nok en ekstra dose energi etter å ha hørt stillingen i LSK-hallen.
    69'
    Soleng-Hansen løfter opp mot Omarsdottir på topp, men spissen taper hodeduellen mot Thorsnes som stanger kontant unna.
    72'
    Lempes opp.
    73'
    Stabæk prøver å brodere seg gjennom hjemmelagets forsvar, og til slutt får Bjånesøy lagt inn fra venstrekanten. Omarsdottir får hodet på innlegget og stusser ballen videre mot bakerste, men der er det ingen lagvenninner som har tatt løpet.
    74'
    Inn: Zara Jönsson
    Ut: Emilie Bølviken
    75'
    Spilles kort mot Soleng Hansen.
    75'
    Offside for Stabæk
    76'
    I tverrliggeren fra Tvedten! Etter litt klabb og babb i feltet lander ballen hos Tvedten som smeller til fra 12-13 meter. Skuddet er knallhardt, men spretter i tverrliggeren og ut!
    77'
    78'
    Mye tyder på at vi kommer til å få en scoring på tampen av kampen. Begge lag er ivrige etter å angripe motstanderens mål.
    79'
    Vålerenga 3 - 1 Stabæk
    Mål: Janni Thomsen
    Thomsen sender hjemmefansen til himmels! Vålerenga presser høyt, og Abrahamsen mister til slutt ballen. Hun prøver deretter å gjenvinne den, men sender kula rett i beina til Thomsen som driver fremover. Backen lever deretter et kremmerhus av en avslutning, idet hun plasserer ballen nydelig i hjørnet fra 17-18 meter!
    79'
    Klareres.
    81'
    Tas hurtig mot Abrahamsen.
    82'
    Lander i fanget til Tompkins.
    83'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ylinn Tennebø
    Ut: Selma Pettersen
    84'
    Inn: Felicia Rogic
    Ut: Mimmi Löfwenius Veum
    84'
    Det står fremdeles 1-1 i Lillestrøm, og Vålerenga er kun minutter unna å kunne løfte seriegullet.
    87'
    Inn: Ronja Arnesen
    Ut: Janni Thomsen
    87'
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Olaug Tvedten
    87'
    Kruse jager en lang ball ute til høyre, men Stabæk-spilleren når den ikke foran Kovacs. Bortelaget opprettholder imidlertid presset og vinner et innkast, men det ebber ut i ingenting.
    90'
    Innbytter Brekken tester skuddfoten fra distanse, men skuddet er særdeles svakt og flyr over målet til Skoglund.
    90'+1
    Loennecken løfter inn fra venstrekanten, men innlegget går over hele feltet og ender i armene til Tompkins.
    90'+2
    90'+4
    Det ender 1-1 i Lillestrøm, og Vålerenga er seriemestere 2023! Laget hovedstaten vinner 3-1 over Stabæk, og det betyr at hverken Rosenborg eller LSK har muligheten til å overta de på tabellen i siste serierunde. Etter en jevn start på kampen tok bortelaget ledelsen takket være Isaksen, men to individuelle feil førte til at Vålerenga snudde kampen etter mål fra henholdsvis Thorsnes og Tvedten. Gjestene løftet seg etter pause og var svært nære utlikning da Omarsdottir skjøt i stolpen og ut. Ti minutter før slutt fikk imidlertid Thomsen æren av å punktere kampen med et herlig langskudd, og vertene hadde få problemer med å ro inn resultatet. Vi gratulerer Vålerenga med seriegullet, og ønsker dere en god helg videre!