3 208

God søndag, og velkommen til oppgjøret mellom Vålerenga og Sarpsborg fra hovedstaden!
    Dagens to aktører fikk en ganske ulik åpning på sesongen andre påskedag. Vålerenga tok en fin borteseier i Ålesund, mens Sarpsborg røk på et hjemmetap mot Bodø/Glimt. Men med all respekt er det forskjell på Aalesund og Glimt, så det er ingen stor hjemmefavoritt på Intility i dag. Disse to lagene er tippet å være ganske jevne av flere medier før sesongen.
    Sarpsborg fikk Jeppe Andersen VAR-utvist i første serierunde og må dermed klare seg uten dansken i dag. I tillegg er Joachim Thomassen og Sigurd Kvile skadet, men ellers stiller østfoldningene med full tropp.
    Vålerenga gjør to endringer fra laget som startet i borteseieren mot Aalesund: Strand og Ofkir kommer inn for Dicko Eng og matchvinner Daniel Håkans. Sistnevnte er ikke med i troppen i det hele tatt. Så gjenstår det å se hvordan Vålerenga organiserer en ellever med mange allsidige spillere. Sarpsborg beholder ti av de elleve som tapte mot Bodø/Glimt. Skålevik kommer inn for suspenderte Andersen, og da blir det nok fort litt rokeringer hos østfoldingene. Trolig vil Maigaard ta plass som en av de to dype, mens Skålevik kommer inn på topp og skyver Lundqvist ett hakk bakover.
    Fjorårets kamp mellom Vålerenga og Sarpsborg i Oslo ble en underholdende affære som endte 3-3. Det er heller ikke uvanlig at det er jevnt mellom disse lagene. De har møttes 24 ganger i obligatoriske kamper. Det har gitt ti seire til Vålerenga og sju til Sarpsborg, mens sju kamper har endt uavgjort.
    Det tikker mot kampstart i Oslo, og stemningen er i ferd med å bygge seg opp her på stadion. Vålerengas supportertribune Østblokka er bra fylt opp, så her kan det bli god stemning i dag.
    0'
    Vi er i gang i Oslo!
    0'
    Lindqvist jager en høy ball framover, men Vålerenga-forsvaret har god kontroll til å begynne med.
    0'
    Gjestene presser Vålerenga høyt i innledningen her.
    2'
    Strand finner Ofkir med en god pasning, og sistnevnte stormer framover, men så er pasningen hans litt svak, og det stopper opp for hjemmelaget.
    2'
    Zuta legges i bakken, og Vålerenga får frispark i fin innleggsposisjon.
    3'
    Spiller kort til Ofkir og får ballen tilbake. Backen skaffer en corner i duell med Baah.
    3'
    Ballen løftes høyt inn i boksen. Zuta prøver å nå opp, men det ender med ny corner når ballen går via en forsvarer.
    3'
    Oldrup stusser mot lengste hjørne, og den er ikke langt unna å gå inn, men på streken står Soltvedt og redder. Bra mulighet for hjemmelaget!
    4'
    Sarpsborg etablerer spill på Vålerengas halvdel nå.
    5'
    Spiller på tvers i forsvaret.
    6'
    Tas kort til Utvik.
    7'
    Mye tøffe dueller her ute nå. Tre frispark på kort tid ? det siste til Vålerenga nede ved eget cornerflagg.
    8'
    Spiller tilbake til keeper.
    8'
    Annullert mål for Vålerenga - stillingen er fremdeles 0 - 0
    Torgeir Børven fikk mål annulert
    Strand setter ballen i mål via ryggen til Torgeir Børven etter en pasning fra Ofkir. Publikum jubler, men jubelen stilner først når assistentdommer hever flagget for offside.
    8'
    Var Strand i offside her, da? Og er det i tilfelle en straffbar offside? Det mener dommerne i VAR-bua. Det er riktignok ikke Strand, men Børven. Ballen går i ryggen på spissen på vei fra Strand og inn i mål.
    9'
    Offside for Vålerenga
    9'
    Sarpsborg ypper seg flere ganger her nå, men det mangler litt på presisjonen offensivt for gjestene.
    13'
    Tas kort på midten.
    13'
    Vålerenga har vært friske på venstrekanten i innledningen. Nå holder hjemmelaget på å kombinere seg inn i boksen igjen, men også denne gang er assistentdommer oppe md offside-flagget.
    13'
    13'
    Frispark helt ute ved linja på venstrekanten. Tas kort.
    14'
    Spillerne fortsetter å trøkke til i duellene her. Nå er det Bjørdal som er for sen i en takling på midten. Frispark til gjestene midt på Vålerengas halvdel.
    14'
    Lindqvist klemmer til, han. Og det er ikke noe dårlig forsøk. Ballen får en ekkel dupp, og Sjøeng slår til corner.
    15'
    Strandberg header ut.
    15'
    Sarpsborg holder trykket oppe etter corneren, og et innlegg finner veien til panna til Utvik helt bak i feltet. Han prøver å få mye kraft i headingen, men den blir litt for høy og går via tverrliggeren og over.
    16'
    Tas kjapt inne på Vålerengas halvdel. Så prøver Baah å slå inn, men Vålerenga header unna.
    17'
    Sarpsborg fortsetter sitt intense press. Denne gang blir Baah litt for ivrig og lager frispark i duell med Zuta.
    18'
    Tas kort i eget forsvar.
    18'
    Børven går i bakken inne i boksen etter et innlegg, og fansen roper på straffe, men det avfeier dommer Rohit Saggi. Han blir heller ikke overprøvd av VAR.
    20'
    Gult kort til Vålerenga
    Mohamed Ofkir
    Ofkir og Reinhardsen støter sammen inne i boksen, og Vålerenga-kantspilleren går i bakken. Han roper på straffe, men får i stedet det gule for filming. Det må nok være lov å si at han oppsøker den duellen litt.
    21'
    Frispark
    22'
    Maigaard slår inn, og Torp setter panna til inne i boksen. Headingen går utenfor.
    22'
    Sarpsborg med ballen i laget en stund nå. Vålerenga har roet ned press-intensiteten noe.
    26'
    Igjen ropes det på straffe på Intility, når Petter Strand går over ende på vei inn i boksen. Hjemmefansen får ikke gehør denne gang heller.
    27'
    Prøver å finne Strand ute på kanten, men sender ballen ut til innkast.
    27'
    Zuta misser i en duell høyt oppe i banen, og da har Baah god plass ute på kanten. Han setter fart framover og drar seg innover i banen, men klarer ikke finne noen medspillere med stikkeren inn i boksen.
    29'
    Baah på farten igjen. Denne gang felles han utenfor boksen, og gjestene får frispark i fin skuddposisjon.
    29'
    Avslutningen går rett i muren. Torp prøver seg på returen, men sender ballen langt opp på tribunen.
    29'
    Kjempesjanse for VIF! Strand spilles fram på høyrekanten og legger inn lavt tidlig. På bakre stolpe kommer Børven akkurat for sent til å skli ballen inn i det åpne målet. Spissen får en tå på ballen, men treffer den for tynt, og kula spretter en meter utenfor.
    30'
    Zuta mister ballen oppe ved midten og kaster seg inn i duellen med Baah for å vinne den tilbake. Gjestene får frispark, og backen får en liten tale av Saggi, men slipper unna kortet.
    35'
    35'
    Offside for Sarpsborg 08
    36'
    Etter en livlig, men rotete, første halvtime har det roet seg litt på Intility de siste minuttene.
    37'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Steffen Lie Skålevik
    Tøff duell mellom Oldrup og Skålevik. Sarpsborg-angriperen får gjestenes første kort.
    37'
    Tas kort midt på banen.
    38'
    Maigaard slår inn mot Tibbling, men Heggheim har bra kontroll i lufta, som han stort sett har hatt i denne kampen.
    39'
    Nytt innlegg inn i Vålerenga-boksen, og nå sliter forsvaret litt mer med å klarere, men det ender med et frispark til de blå.
    40'
    Frispark
    40'
    Tar frisparket kort tilbake til Heggheim.
    40'
    Vålerenga triller ball i eget forsvar, før den spilles kjapt opp mot Holm. Han treffer ikke med flikken videre mot Strand.
    41'
    Så går ballen plutselig kjapt og presist hos Vålerenga. Strand får ballen og finner Holm inne rett utenfor 16-meteren. Midtbanespillleren prøver en stikker mot Ofkir, men den avgjørende ballen er upresis.
    43'
    Strand på farta igjen. Han legger inn mot bakre stolpe, og Børven header tilbake mot Ofkir. Han klarer ikke helt å finne åpningen til å skyte, og det ender med et skudd i nærmeste forsvarer.
    44'
    Kort til Utvik.
    44'
    Fint angrep av gjestene! Reinhardsen slår inn lavt fra høyre, og Lindqvist kommer først inne i boksen og får til en avslutning under hardtd press. Den går rett på keeper.
    45'
    Slås ut mot Strand, som vender hjemover igjen. Så kommer innlegget, men det går gjennom boksen.
    45'
    45'+1
    Det er pause i Oslo, etter en klassisk serieåpning med mye vilje og litt lite presisjon. Begge lag gikk ut i høyt tempo og presset fram feil hos sine motstandere, men det lugget foran mål både for Vålerenga og Sarpsborg. Torgeir Børven var nærmest scoring for hjemmelaget da han var akkurat for sen på en krosser, mens Lundqvist har yppet seg for gjestene. Utover i omgangen falt tempoet også noe, så lagene tar nok en kjærkommen pause nå.
    45'
    Vålerenga går rett i angrep. Strand legger inn, og gjestene klarerer til corner.
    45'
    Ballen stusses bakover i feltet, og Sarpsborg sliter med å klarere. Ute i returrommet får Heggheim skutt fra god posisjon, men ballen sniker seg like utenfor.
    45'
    Fint igjen fra hjemmelaget. De ruller opp på venstresiden, og Zuta finner Strand med innlegget, men ballen kommer såpass brått på Strand at han ikke klarer å styre headingen mot mål.
    47'
    Tibbling prøver å skape noe på venstrekanten, men Vålerengas høyreside fortsetter å ha god kontroll defensivt.
    48'
    Oldrup stopper Baah med en strålende takling midt på banen. Men halvminuttet etter er han for sen når han prøver å stoppe Lindqvist.
    50'
    Tas kort på egen halvdel.
    50'
    Sarpsborg flytter opp mange mann og får lagt inn fra høyre. Vålerenga sliter med å klarere, og Torp får til slutt avsluttet fra returrommet. Rett i Heggheim, som fort kan ha reddet et mål der. Det var nemlig fart i skuddet fra Torp.
    51'
    Skålevik får behandling etter å ha fått en smell i en duell inne i boksen.
    51'
    52'
    Torp fører framover og glir forbi Holm, før han tester skuddfoten igjen. Nok en gang treffer han en forsvarer, men han har blitt taklet ureglementert før det og får frispark. Farlig posisjon for både skudd og innlegg dette.
    53'
    Rett i muren. Vålerenga-forsvaret får også blokkert avslutningsforsøk nummer to.
    54'
    Stor sjanse ? og en herlig redning! Sarpsborg holder koken etter frisparket, og til slutt detter ballen ned hos Baah i feltet. Han banker til fra tolv meter, men Sjøeng kommer seg ned med hånda og redder mesterlig!
    55'
    Tas kort.
    56'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    57'
    Inn: Eirik Wichne
    Ut: Peter Reinhardsen
    57'
    Nyankomne Wichne får slått inn fra høyre, men Lundqvist glir inne i boksen. Dermed kan Hedenstad enkelt heade unna.
    59'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Vålerenga 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    Opseth sender gjestene i ledelsen! En høy ball heades ned til Lundqvist, som banker til. Sjøeng varter opp med en god redning, men på returen er det bare Opseth som er våken, og da kan han enkelt spasere inn ledermålet.
    59'
    VAR sjekker målet for en eventuell offside, men kommer fram til at Opseth startet på riktig side da skuddet gikk.
    60'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Torgeir Børven
    61'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Mohamed Ofkir
    61'
    Sarpsborg fortsetter med ballen i laget etter målet.
    63'
    Leonard Zuta
    Backen har vært hardhendt mot Wichne i en duell og får kortet ved neste stopp i spillet ? som er et frispark til hjemmelaget.
    64'
    Inn: Martin Høyland
    Ut: Simon Tibbling
    64'
    Setter i gang kort bakfra.
    64'
    Setter i gang kort.
    65'
    Sarpsborg virker å ha flyttet Maigaard lenger fram i banen etter det siste byttet. Han ligger ute på venstrekanten for øyeblikket.
    66'
    66'
    Nok et kort frispark i eget forsvar.
    66'
    Dicko Eng har fått seg en smell og ligger nede for hjemmelaget.
    67'
    Inn: Magnus Riisnæs
    Ut: Odin Thiago Holm
    67'
    Hjem til Strandberg igjen.
    67'
    Frisk start av Riisnæs, som nesten klarer å dra seg rundt på høyrekanten, men han stoppes inne i boksen og må vende hjem igjen. Strand forsøker så et innlegg, men det er svakt.
    68'
    Dicko Eng får lagt inn, og Jatta presser fram en corner inne i boksen.
    69'
    Ballen klareres ut til Zuta igjen. Han går inn i feltet og skyter. Det er trangt i boksen, men Kristiansen får opp hendene og redder. God mulighet!
    69'
    Gjestene får klarert.
    70'
    Bra trøkk fra hjemmelaget nå. Bjørdal tester skuddfoten fra god posisjon. Rett på keeper.
    71'
    Frispark til Våleregna i god innleggsposisjon.
    72'
    Fint slått mot bakre, der både Strandberg og Heggheim kommer løpende, men ingen av dem klarer å time opphoppet godt nok til å få av gårde en avslutning.
    72'
    Bjørdal kommer seg rundt på venstrekanten og legger inn. Jatta rager høyest i boksen og får headet mot hjørnet, men det er litt lite kraft i headingen. Utvik er på pletten og redder før ballen går inn i hjørnet. Det er for så vidt mulig den headingen er på vei utenfor også.
    74'
    Frispark
    75'
    Frispark
    76'
    Dicko Eng har vært frisk etter innhoppet. Nå kommer han til innlegg igjen, men ballen går bak mål.
    77'
    Inn: Simen Juklerød
    Ut: Leonard Zuta
    77'
    78'
    Vålerenga dominerer stort her ute nå. Dicko Eng og Bjørdal danner en farlig venstreside sammen, og nå er Bjørda på ferde med et innlegg igjen. Det holder faktisk på å sprette inn på lengste stolpe.
    78'
    Vålerenga 0 - 2 Sarpsborg 08
    Målgivende: Ramon Pascal Lundqvist
    Vålerenga roter det til og straffes knallhardt. Sarpsborg vinner ballen høyt etter et svakt framspill fra Strandberg, og Lundqvist lader skuddfoten. Tror alle. I stedet triller han på tvers til Opseth, som igjen får en enkel jobb med å sette ballen i mål.
    80'
    Kan Vålerenga svare på dette, da?
    81'
    Frispark
    82'
    Løfter ballen langt fram. Vålerenga vinner hodeduellen.
    82'
    Inn: Sander Christiansen
    Ut: Christopher Bonsu Baah
    82'
    Sarpsborg slipper seg ned og ligger dypt nå. Vålerenga har mye ball, men sliter med å finne åpningene.
    85'
    Strand slår inn fra høyre to ganger. Første gang blokkeres krosseren av en forsvarer. Andre gang havner den i klypene til Kristiansen.
    87'
    Dicko Eng skaffer hjemmelaget en ny corner.
    88'
    Det er helt kaos i boksen når ballen faller ned på en tett befolket femmeter, men til slutt klarer Sarpsborg å klarere.
    88'
    Frispark til Vålerenga i god skuddposisjon utenfor boksen. Strand og Juklerød står ved ballen.
    89'
    Kantspilleren løfter ballen over muren, men det er ikke mye kraft i skuddet. Kristiansen kan ta et par skritt til siden og holde ballen.
    90'
    Mye dueller ute på banen nå. Vålerenga sliter med å stable på beina noen gode angrep.
    90'+2
    Sisteskansen tar seg god tid, før han løfter ballen fram mot Lundqvist. Vålerenga ender opp med et innkast.
    90'+2
    Lundqvist prøver å hale ut litt tid ved å dra seg ned mot cornerflagget. Det går noen sekunder i alle fall.
    90'+3
    Mye brudd i spillet her nå. Dette ebber nok ut med 2-0.
    90'+4
    Sarpsborg kontrollerer inn dette.
    90'+5
    90'+5
    Det er over på Intility Arena, og Vålerenga åpner hjemmesesongen 2023 med tap mot Sarpsborg. Første omgang var en klassisk sesongåpning med mye dueller og intensitet, men lite finspill. Noen små sjanser ble det da likevel, uten at det ble scoringer ut av det. Etter pause var det mer fart i spillet, og Vålerenga så kvikke ut tidlig i omgangen. Men Sarpsborg var med på notene og klarte også å utnytte sjansene sine. Lundqvist førte an for gjestene, og da han sendte av gårde et knallhardt skudd etter timen, var innbytter Opseth først på ´returen og pirket inn ledermålet. De samme to var sentrale på 2-0. Denne gang kunne Opseth spasere inn målet etter en nydelig pasning fra Lundqvist. Vålerenga hadde også sine muligheter, men det stemte ikke helt rundt 16-meteren for hjemmelaget. Begge lag står dermed på tre poeng etter to kamper.