Slutt

0-3

Sammenlagt
1 - 5
0-1
0-2
0-3
Supporterfordeling på VG
2 509
713

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av den andre kvalifiseringsrunden til Mesterligaen, og den andre kampen, av to kamper, mellom Vålerenga og Real Madrid!
    Dette er den siste kvalifiseringsrunde lagene skal gjennom før vinneren kan delta i gruppespillet. Vålerenga har allerede vært gjennom flere kamper i kvalifiseringen til Mesterligaen allerede, og det hele startet med en slags miniturnering. Først ble det spilt en semifinale mot Minsk, og deretter en finale mot Celtic. Oslolaget vant finalen etter en høydramatisk straffesparkkonkurranse, og møter nå Real Madrid til den siste kvalifiseringsrunden.
    Det første møtet mellom lagene endte 2–1 til Real Madrid. Kveldens hjemmelag virket fornøyde med utgangspunktet de nå har fått foran returoppgjøret på Intility Arena. Etter en tidlig scoring fra det spanske laget, svarte Vålerenga plutselig med en scoring fra Rogic. Real Madrid scoret kampen siste mål rett før pause, noe som betyr at vi får en duell som fortsatt lever i beste velgående.
    Vålerenga er ikke i den samme gode formen som de startet årets sesong med, men laget ligger fortsatt an til å være med i kampen om gullet. I forrige serierunde vant Oslolaget 1–0 over Avaldsnes, et resultat som ikke var overbevisende før kveldens kamp. Det positive for Vålerenga er at de som regel scorer mål i kampene sine, og det kan være helt avgjørende i en kamp der de er nødt til å vinne.
    Real Madrid står for øyeblikket med full pott etter de fem første serierundene i hjemlig liga. Med et snitt på tre mål per kamp enn så lenge, kan vi regne med å se et spansk lag som ønsker å punktere kveldens oppgjør så fort som mulig.
    Dagens bortelag har ikke den lengste historien bak seg. De ble stiftet i 2014, og har etter kun få år virkelig markert seg i spansk fotball. Real Madrids spillere har også oppnådd prestasjoner klubben kan være stolte av. Med flere spillere i troppen som var med å vinne VM i sommer, kan man trygt si at de har gode ferdigheter i laget. Blant Real Madrids spillere som startet kampen mot Vålerenga, var det tre spillere som også deltok i Spanias VM-finale mot England i sommer. Carmona, Real Madrids venstreback, scoret også finalens eneste mål. Det sier litt om hvilke spillere Vålerenga kan ende opp med å møte i dag.
    I 2020-21 kvalifiserte Vålerenga seg til sluttspillet i Mesterligaen, men Brøndby ble for tøffe i 16-delsfinalen etter en nervepirrende straffesparkkonkurranse. Real Madrid har også deltatt i Mesterligaen tidligere, men røyk i forrige sesong ut allerede i gruppespillet. I 2021-22 tok laget seg til kvartfinalen, men tapte der mot Barcelona.
    Kveldens hoveddommer er Alina Pesu. Petruta Lugulescu og Daniela Constantinescu er kveldens assistentdommere. Mellom trenerbenkene er det Ana Maria Terteleac som skal beholde kontrollen som kveldens fjerdedommer.
    Vålerenga gjør én endring i laget fra den første kampen i Madrid. Sævik tar plassen til Löfwenius på topp i kveldens oppgjør. Ellers starter Osloklubben med det samme laget, og målscorer Rogic får med det muligheten til å gjenta prestasjonen sin i en kamp Vålerenga må vinne. Siguardardóttir skal som vanlig bære Vålerengas kapteinsbind.
    Real Madrid gjør også kun én endring i laget. Del Castillo starter på benken, til fordel for franske Feller. Utenom det finnes ingen endringer i hvilke spillere som starter fra forrige kamp mot Vålerenga. Målscorer fra VM-finalen i sommer, Carmona, skal lede laget med kapteinsbindet rundt armen.
    Spillerne entrer kunstgressmatta i flomlyset her på Intility Arena!
    Kampen har startet
    0'
    Vickius sparker i gang første halvdel, og Klanen feirer det med konfetti!
    0'
    Real Madrid triller ball, og Vålerenga legger seg lavt.
    1'
    Lang ball opp mot Sævik, men Rodríguez er våken i åpningsminuttene.
    1'
    S. Pettersen med skudd like over tverrliggeren! Sævik legger inn mot bakre stolpe, og Tvedten vinner ballen. Hun sender den videre til den offensive backen som fyrer av kampens første skudd. Like over mål!
    3'
    Lang ball til Feller på høyre side. Hun får kontroll på kula før hun legger inn langs bakken. Tompkins henger med denne gangen.
    6'
    Vålerenga vinner ballen like utenfor boksen, men bortelaget rydder raskt opp i egne feil.
    6'
    Toletti med innlegg fra høyre denne gangen. Vålerenga får klarert ut til kast.
    7'
    Feller behandler Tvedten noe tøft på Vålerengas halvdel. Kovacs tar den kort.
    7'
    Kort variant. Det ender i skudd, men Tompkins sender ballen til ny corner.
    8'
    Innlegget legges mot kanten av 16-meteren. Real Madrid kommer til en avslutning på volley, men den er aldri farlig for de blåkledde.
    9'
    Innlegg inn mot Tvedten, som så vidt får kontroll på ballen inne i boksen. Bortelaget makter å klarere like før avslutningen kommer.
    11'
    Vålerenga med frispark innenfor egen 16-meter. Målvakten slår ballen langt oppover i banen.
    11'
    Real Madrid har ballen og klamrer seg fast på Vålerengas halvdel.
    13'
    Carmona kommer til avslutningen, men det blokkeres fra Vålerenga. Det ropes på hands fra Carmona, men dommeren lar spillet gå videre.
    14'
    Vålerenga har absolutt hengt med i det første kvarteret, selv om bortelaget styrer store deler av spillet.
    16'
    Abelleira skyter fra omtrent 20 meter. Hun bommer totalt på ballen, og kula ender over dødlinja.
    17'
    Godt innlegg inn i Vålerengas 16-meter, men Bruun avblåses for offside.
    17'
    Zornoza sender av gårde etter ordentlig langskudd. Det ser ikke ut til at Tompkins er helt klar for den, men ballen ender over mål.
    19'
    Vålerenga står mye høyere i banen nå, og Real Madrid presses til å klarere.
    20'
    God posisjon for et innlegg. Det slås inn, men Real Madrid header unna.
    20'
    I tverrliggeren! Skuddposisjon for Vålerenga denne gangen. Det avblåses for hands etter et skuddforsøk, og hjemmelaget får et frispark like utenfor Real Madrids 16-meter. Tvedten stiller seg opp. Vålerengas nummer ti prøver seg, og ballen smeller i metallet!
    21'
    Det slås fint inn i feltet, og Vålerenga kommer til en avslutning med hodet. Rodríguez redder.
    22'
    Kovacs header unna.
    25'
    Det kommer enda et innlegg fra Real Madrid, men den har Vålerengas sisteskanse full kontroll på.
    26'
    Tvedten er centimeter unna! Tvedten får ballen noe utenfor det spanske lagets 16-meter, og hun velger å fyre av et skudd. Ballen går knallhardt mot lengste stolpe, men like til side for mål.
    27'
    Mål for Real Madrid!
    Vålerenga 0 - 1 Real Madrid
    Mål: Sandie Toletti
    Målgivende: Linda Caicedo
    Toletti triller bortelaget i føringen! Hernández har ballen på høyre side og slår inn mot Caicedo. Hun er først på ballen i en duell mot Tennebø, noe som sender kula mot Toletti. Toletti får stå helt alene i det hun fyrer av et skudd langs bakken. Ballen triller sakte, men sikkert forbi alle spillere, og i mål. Med det har Real Madrid tatt ledelsen her i Oslo!
    28'
    Den tas kort.
    30'
    Frispark på Vålerengas halvdel. Den tas kort.
    31'
    Innlegg inn i Vålerengas 16-meter, men Caicedo avblåses for tøft spill. Det slås langt oppover.
    33'
    Vålerenga forsøker å trille ball inne på Real Madrid halvdel. Bortelaget får til slutt tak i ballen før det blir noe farlig.
    35'
    Det skytes igjen fra langt hold, denne gangen av Abelleira. Kula flyr like over tverrliggeren.
    35'
    Feller forsøker å legge inn mot Toletti. Pasningen går like foran henne, og Tennebø kan klarere.
    36'
    Nok et langskudd fra de hvitkledde, men Tompkins holder ballen.
    37'
    Lavt mot første stolpe, men Vålerenga klarerer.
    38'
    Real Madrid fyrer av en haug med skudd i dag. Nok et langskudd, men igjen ender det langt over mål.
    40'
    Feller med nok et innlegg, og Kovacs klarerer til corner.
    41'
    Mot midten av feltet, men Kovacs header unna. Bortelaget beholder kula.
    41'
    Vålerenga vinner ballen, og forsøker seg på en kontring. Feller har god kontroll i det hun sender ballen ut til kast.
    42'
    Tennebø med et innlegg inn fra høyre side, men det blokkeres før noen blåkledde får tak i ballen.
    44'
    Pause
    45'
    Da er det pause her på Intility Arena, og stillingen er 1-0 til bortelaget! Det vil si at stillingen sammenlagt er 3-1 til Real Madrid. Vålerenga har absolutt vist at de er med i denne kampen, og de første sjansene kom nettopp til Oslolaget. Tvedten har vært centimeter unna scoring flere ganger. Først på et frispark, som smalt i tverrliggeren, så på et langskudd, som endte like til side for mål. Like før en halvtimen passerte var det bortelaget som vartet opp med et flott angrep. Hernández sendte av gårde et innlegg mot Caicedo, som vant sin duell mot Tennebø. Kula trillet videre til Toletti, og hun kunne kontrollert trille ballen i nettet. Akkurat nå er Real Madrid på vei mot Mesterligaen, men kampen er virkelig ikke over her i Oslo. Vi er straks tilbake med mer fotball fra Intility Arena!
    2. omgang
    45'
    Bruun sparker siste halvdel i gang!
    45'
    Real Madrid har lagt seg lavere i starten av denne omgangen. Vålerenga står høyt.
    46'
    Carmona legger inn et godt innlegg fra venstre side, men Tompkins er oppmerksom når hun løper ut for å fange ballen.
    48'
    Lang ball opp mot Feller. Hun forsøker å løpe fra både Kovacs og Thorsnes, men stopperne har full kontroll.
    50'
    Sigurdardóttir kløner det nesten til i eget forsvar. Carmona presser på, og ender nesten med å vinne ballen fra stopperen. Vålerengas kaptein får til slutt ryddet opp i tide.
    51'
    Det legges inn mot midten av feltet, men Real Madrid får til slutt klarert unna.
    52'
    Den tas raskt like utenfor Real Madrids 16-meter, men pasningen takles unna.
    53'
    Frispark på Real Madrids halvdel. Frisparket tas kort i bakre rekker.
    54'
    Tvedten med innlegg inn i boksen. Gálvez klarerer unna i det hun får ballen.
    55'
    Frispark inne i midtbanesirkelen for hjemmelaget. Bjelde slår den kort.
    56'
    Det slås inn i feltet. Ballen lander i beina på Thorsnes etter noen headinger, men hun avblåses for offside.
    56'
    Gult kort til Real Madrid
    Naomie Feller
    Feller får et gult kort etter å ha lagt Tvedten i bakken.
    57'
    Thorsnes blir avblåst for offside i det ballen lander i beina hennes etter et frispark.
    57'
    Feller med stor mulighet alene mot Tompkins! Caicedo spiller ballen fint over på motsatt side til Feller, som har masse rom. Hun løper mot måler og fyrer av et skudd langs bakken. Kula sendes like til side for målet. Caicedo hadde god tid til å sette den ballen på mål!
    59'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Hayley Raso
    Ut: Signe Bruun
    60'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Athenea del Castillo
    Ut: Claudia Zornoza
    60'
    Del Castillo får ballen inne i feltet før hun skyter mot Tompkins. Målvakten er plassert på korrekt sted, og hun kan enkelt redde avslutningen.
    62'
    Raso er litt for tøff inne i Vålerengas 16-meter. Tompkins tar den kort.
    62'
    Vålerenga som triller mye ball i laget nå.
    64'
    Sigurdardóttir drar seg oppover i banen med ballen før hun sender en pasning til Rogic. Vålerengas nummer 22 har masse plass inne i feltet, og til slutt prøver hun seg på et skudd, men avslutningen reddes.
    65'
    Den tas kort på egen halvdel.
    65'
    Mål for Real Madrid!
    Vålerenga 0 - 2 Real Madrid
    Mål: Naomie Feller
    Real Madrid straffer et Vålerenga i ubalanse! Carmona vinner ballen og setter i gang fremover. Ballen sendes videre mot del Castillo, som legger inn et lavt innlegg mot Caicedo. Caicedo hopper over ballen, slik at Raso kommer til avslutningen bak henne. Tompkins redder, men må gi retur. På returen er Feller først på ballen, og kan sende kula i nettet. Real Madrid er veldig nære Mesterligaen nå!
    66'
    Det legges inn fra Vålerenga, men bortelaget får headet unna.
    70'
    Den tas mot egen keeper.
    70'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Maite Oroz Areta
    Ut: Naomie Feller
    70'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Carla Camacho
    Ut: Linda Caicedo
    70'
    Real Madrid som kommer til et innlegg denne gangen, men Vålerenga får headet unna.
    72'
    Bjelde kommer til en avslutning fra langt hold, men den er for upresis for Rodríguez.
    74'
    Vålerenga klargjør Brekken på sidelinjen nå.
    74'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Linn Vickius
    75'
    Raso vinner ballen langs høyrekanten før hun slenger ballen inn i feltet. Innbytteren skrur ballen over dødlinja og tilbake inn på banen. Utspill fra mål.
    77'
    Det applauderes i det dagens antall solgte billetter annonseres. 6341 skaffet seg billett til kveldens oppgjør!
    78'
    Vålerenga prøver å avansere på høyre side, men en upresis pasning stanser angrepet i det ballen triller ut til kast.
    78'
    S. Pettersen svinger ballen inn mot første stolpe, men Rodríguez bokser unna.
    79'
    Raso legger inn lavt langs bakken fra høyre side, men der er S. Pettersen og blokkerer pasningen.
    81'
    Vi får et stopp i spillet, og det er Bjelde som ligger nede. Hun er oppe på beina igjen, og spillet er satt i gang.
    83'
    Carmona sender ballen til Abelleira som forsøker seg utenfor 16-meteren. Skuddet ender over tverrliggeren.
    84'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Malin Sunde
    Ut: Thea Bjelde
    85'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Lina Klech
    Ut: Ylinn Tennebø
    85'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ronja Arnesen
    Ut: Olaug Tvedten
    85'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Freja Olofsson
    Ut: Teresa Abelleira
    85'
    Utrolig at Thorsnes ikke får skutt på den! Vålerenga får ballen lagt inn i feltet Til slutt ender ballen rett foran Thorsnes, som kan klinke ballen i nettet fra fem meter. På en eller annen måte bommer hun på ballen, og Real Madrid får klarert. Stor mulighet til hjemmelaget!
    87'
    Den slås langt oppover.
    87'
    I tverrliggeren! Det legges fint inn i feltet, og Gálvez får hodet på ballen. Headingen smeller i tverrliggeren!
    89'
    Frisparket i egen boks tas kort av Tompkins.
    89'
    Stor sjanse for Camacho! Tompkins med en pasningsfeil. Ballen ender etter noe spill i beina på Camacho som fyrer av et skudd. Nok en gang, like over målet til Tompkins!
    90'+2
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ane Jørgensen
    Ut: Michaela Kovacs
    90'+2
    Den tas raskt.
    90'+4
    Mål for Real Madrid!
    Vålerenga 0 - 3 Real Madrid
    Mål: Athenea del Castillo
    Målgivende: Carla Camacho
    Innbytteren pynter på resultatet! Sigurdardóttir får ballen på midtbanen, men del Castillo kommer raskt mot henne. Del Castillo snapper ballen fra henne, og sender kula mot Camacho. De har bare Sunde foran seg, og med en pasning tilbake til del Castillo er hun utspilt. Innbytteren drar seg så forbi Tompkins før hun triller kula enkelt inn i det åpne buret. Med det kan Real Madrid juble for en plass i Mesterligaens gruppespill!
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her