687
443

Ble dekket av NTB

Hei, og velkommen til livedekningen av byderbyet mellom Vålerenga og Lyn fra Intility Arena.
    Vålerenga har hatt en knallsterk start på sesongen, og troner øverst på tabellen med fire seiere på fire kamper. I forrige kamp møtte de Stabæk her på Oslo øst, og de kongeblå vant til slutt 3-2. Olaug Tvedten, Karina Sævik og Ylinn Tennebø scoret Vålerengas mål.
    Når det gjelder gjestene fra Oslo vest så ligger de i skrivende stund på en 7. plass på tabellen. I forrige kamp møtte de LSK Kvinner hjemme på Kringsjå kunstgress, og denne vant de 1-0 etter en scoring av Jenny Røsholm Olsen.
    Vålerenga og Lyn møtte hverandre ved hele fire anledninger i fjor, og VIF gikk seirende ut av samtlige oppgjør. Lagene møttes også i en treningskamp før årets sesong, og denne endte 2-2.
    Dagens hoveddommer er Herman Holthe. På linjene har han med seg Andreas Flückiger og Tomke Kathrin Poppen. Fjerdedommer for dagen er Himmet Boyar.
    Det nærmer seg avspark i byderbyet. Begge lag stiller tilnærmet likt som i sine forrige kamper. Hos hjemmelaget gjøres det en endring på keeperplass. Tove Enblom tar plass på benken, og Jalen Tompkins starter mellom stengene. Gjestene stiller med samme elleve som slo LSK Kvinner sist.
    Lagene entrer banen, og det er straks klart for byderby!
    0'
    Fladberg sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Sævik legger inn fra høyre mot Tennebø foran mål, men gjestene får ryddet unna.
    2'
    Det er ikke overraskende hjemmelaget som har tatt styringen innledningsvis her.
    3'
    Trilles bakover til stopperkollega Kovacs.
    3'
    Får en ball på venstresiden, men assistentdommeren er oppe med flagget.
    4'
    Tvedten slår en nydelig ball over mot Thomsen på høyresiden. Vingbacken legger så inn mot Sævik inne i boksen, men den ender opp som femmeter til Odden.
    6'
    Spilles fryktelig lavt her, Lyn.
    8'
    Odden hindrer scoring med en god redning! Sævik får ballen feilvendt inne i boksen, vender opp og drar til mot det nærmeste hjørnet, men Odden i Lyn-buret reagerer raskt og redder ut til corner.
    9'
    Slås på bakerste hvor det blir en heading til side for mål.
    10'
    Sandnes Olsen slår en ball i bakrom mot Tennebø, men Odden er offensivt ute og får ballen unna.
    15'
    Tennebø slår inn fra venstre. Skjelstad Jensen setter den nesten i eget mål, men den går over tverrliggeren til Odden og ut til corner.
    16'
    Slås på første og klareres.
    16'
    Spilles kort på Tvedten, får den tilbake og legges inn igjen. Det blir til slutt en ny corner på motsatt side.
    17'
    Slås på første og stanges ut av Holmen.
    18'
    Brekken får ballen inne i boksen, men er i offside.
    19'
    Slås inn på bakerste hvor Kovacs kommer flyvende inn og header, men den går like over Lyn-målet.
    20'
    Slemmen forsøker å komme seg forbi Thomsen på venstresiden, men det lykkes hun ikke med og ballen går over dødlinja.
    24'
    Trilles bakover.
    24'
    Sævik spilles gjennom og forsøker å legge inn fra skrått hold, Odden redder med beina ut til corner.
    25'
    Stanges ut av gjestene, også ender den opp i beina på Thomsen som drar til. Odden redder godt ut til ny corner.
    26'
    Klareres halvveis, også avsluttes det til side for mål.
    26'
    Røsholm Olsen prøver lykken fra 25 meter, men den går et godt stykke over buret til Tompkins.
    28'
    Lindwall forsøker seg fra inne i 16-meteren, men den går langt utenfor mål. Svak avslutning.
    30'
    Sævik forsøker seg fra midtbanen, men den blir enkel for Odden som demper den med beinet.
    32'
    Hjørnespark til Vålerenga
    34'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Lyn
    Mål: Michaela Kovacs
    Kovacs sender Vålerenga i ledelsen! Etter corneren ender ballen opp hos Thomsen på rundt 25 meter. Dansken drar til med et meget godt skudd rett i krysstanga. Ballen faller så rett ned i beina på Kovacs som har en enkel oppgave med å sette den i mål.
    35'
    Slemmen prøver lykken fra distanse. Ballen går i tverrliggeren og ut.
    39'
    Spilles bakover.
    40'
    Vålerenga 2 - 0 Lyn
    Mål: Tilde Lindwall
    Målgivende: Thea Bjelde
    Lindwall dobler vertenes ledelse! Bjelde drar med seg ballen langs venstresiden og legger inn mot Lindwall foran mål. Svensken setter så ballen enkelt i mål bak Odden.
    41'
    Bjelde får ballen på høyresiden ute ved cornerflagget, men vinkes av for offside.
    43'
    Nok en gang er Bjelde i offside.
    45'
    Det legges inn mot Røsholm Olsen foran mål som header over.
    45'
    45'+1
    Vi er halvveis i byderbyet i hovedstaden, og det er hjemmelaget som leder 2-0. Vålerenga har som forventet vært det klart beste laget i denne førsteomgangen. Lagets første scoring kom etter 36 minutter ved Kovacs, og tre minutter før pause doblet Lindwall ledelsen. Det skal mye til for at det blir med poeng vestover i byen her i kveld, men alt er mulig i fotball. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'
    Lindwall sparker i gang andre omgang.
    45'
    Heades rett på Odden fra Tennebø.
    45'
    Røsholm Olsen rapper til fra skrått hold, men Tompkins redder den i fast grep. Godt keeperspill fra den amerikanske sisteskansen.
    48'
    Hjørnespark til Lyn
    49'
    Mål for Lyn!
    Vålerenga 2 - 1 Lyn
    Mål: Selma Hernes
    Målgivende: Tanja Myrseth
    Hernes stanger inn reduseringen! Myrseth slår corneren inn foran mål. Der står Hernes som knuser Kovacs i duellen og stanger inn reduseringen for gjestene fra Oslo vest.
    49'
    Spilles kort.
    51'
    Spilles også kort.
    52'
    Spilles kort ut til Thomsen på høyresiden.
    53'
    Thomsen får ballen ute på høyresiden, men assistentdommer er raskt oppe med flagget.
    55'
    Stanges ut av Palm.
    57'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ronja Arnesen
    Ut: Ylinn Tennebø
    59'
    Inn: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    Ut: Tilde Lindwall
    59'
    Brekken drar med seg ballen og fyrer avgårde et skudd som går via et Lyn-bein og ut til corner.
    63'
    Klareres, også ender ballen opp hos Bjelde som prøver lykken fra 30 meter. Den går langt over mål.
    63'
    Thomsen drar med seg ballen innover fra høyre og fyrer avgårde et skudd fra skrått hold. Odden redder enkelt.
    65'
    Tvedten finner Arnesen som skjærer inn og avslutter fra rundt 16 meter, men ballen går nok en gang rett på Odden.
    66'
    Sævik skjærer inn fra venstre og skyter fra 16 meter, men den går langt til side for mål. Kunne heller spilt til en bedre plassert Thomsen istedenfor å skyte selv der.
    67'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Sofie Tunes
    Ut: Solveig Slemmen
    67'
    Vålerenga 3 - 1 Lyn
    Mål: Ronja Arnesen
    Målgivende: Karina Sævik
    Innbytter Arnesen setter ballen i mål! Sævik setter opp farten langs høyresiden og legger inn lavt til Arnesen som får stå helt alene foran mål. Arnesen får da en enkel jobb med å sette den nede i hjørnet bak Odden.
    68'
    71'
    Slås langt. Ender opp hos Røsholm Olsen som avslutter på mål, men den blir svak og reddes enkelt av Tompkins.
    74'
    Inn: Lina Klech
    Ut: Stine Brekken
    78'
    Får ballen på venstresiden, men er i offside.
    79'
    Inn: Luisa Galteland
    Ut: Selma Hernes
    79'
    Gult kort til Lyn
    Trine Skjelstad Jensen
    Stopper Sævik som er på vei fremover.
    80'
    Slås inn i boksen, og det blir en løs heading som går inn til Odden.
    80'
    Melgård skjærer inn og avslutter fra skrått hold, men Tompkins redder enkelt.
    81'
    Straffe til Vålerenga! Thomsen finner Arnesen som blir felt av Skjelstad Jensen inne i 16-meteren, og dommeren peker på straffemerket.
    82'
    Sævik blåser ballen over mål!
    84'
    Gult kort til Vålerenga
    Lina Klech
    For seint inne i en duell og innbytteren belønnes med det gule kortet.
    86'
    Slås langt.
    86'
    Etter litt frem og tilbake inne i feltet blir det en femmeter til Tompkins.
    87'
    Inn: Maia Melgård
    Ut: Jenny Røsholm Olsen
    87'
    88'
    90'+2
    Tikker mot hjemmeseier her.
    90'+4
    90'+5
    Byderbyet er over, og Vålerenga tar sin femte trepoenger på fem kamper! Vålerenga var ikke overraskende det beste laget fra start til slutt her. Hjemmelaget tok fortjent ledelsen etter 36 minutter ved Kovacs. Drøye fem minutter senere doblet Lindwall vertenes ledelse, og 2-0 var resultatet til pause. Fem minutter ut i andre omgang stanget Hernes inn reduseringen for gjestene, og det ble spenning igjen. I det 69. minutt punkterte innbytter Arnesen kampen med sin 3-1-scoring. Arnesen skaffet også straffe til de kongeblå senere i kampen, men den blåste Sævik langt opp på tribunen. Flere mål ble det altså ikke, og Vålerenga har full pott etter fem spilte kamper i årets seriespill. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en fin lørdagskveld!