545
396

Hei, og velkommen til livedekningen fra Intility Arena, hvor det er duket for derby mellom Vålerenga og LSK Kvinner.
    Etter en meget god sesongstart har de regjerende cup- og seriemesterne Vålerenga slitt noe mer i det siste i årets sesong. I skrivende stund ligger dagens hjemmelag på en fjerdeplass på tabellen med 23 poeng på 13 kamper. På plassen over finner vi dagens bortelag som har 28 poeng på 12 kamper.
    Forrige gang dagens motstandere var i aksjon var i cupens kvartfinale. Vålerenga møtte Kolbotn på Sofienmyr Stadion og vant 3-1 etter to scoringer av Dejana Stefanovic og ett av Andrine Tomter. LSK Kvinner tok i mot Klepp hjemme i LSK-hallen og vant 3-0 etter to scoringer av Mimmi Löfwenius og ett av Emilie Woldvik.
    Sist lagene var i aksjon i Toppserien var Vålerenga på besøk i Trondheim hvor de tapte 2-1 mot Rosenborg. Vålerengas mål ble scoret av Amanda Andradóttir. LSK Kvinner møtte Kolbotn og vant hele 5-2. Thea Kyvåg, Ina Gausdal, Camilla Linberg og Emilie Haavi x2 scoret gultrøyenes mål i denne målfesten.
    I det omvendte oppgjøret i årets sesong møttes dagens motstandere i LSK-hallen. Denne kampen endte 1-1 etter scoringer av Mimmi Löfwenius og Celin Bizet.
    Dagens hoveddommer er Emilie Rodahl Torkelsen, på linjene har hun med seg Linda Andresen og Helle Reiten. Fjerdedommer for dagen er Satha Sejoohn Sritharan.
    Lagene entrer banen og det er straks klart for avspark i hovedstaden!
    0'
    Synne Jensen sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Vertene vinner et frispark ute til venstre for gjestenes 16-meter.
    2'
    Frisparket slås av Janni Thomsen som sender ballen et stykke over målet til Fiskerstrand.
    3'
    Thomsen setter på turboen langs høyresiden, men stoppes av Gausdal.
    5'
    Det er vertene som har styrt det meste her de første fem minuttene.
    6'
    Stefanovic går hardt inn i Haavi 25 meter fra vertenes mål. Frispark til LSK.
    8'
    Haavi slår frisparket inn, men det blir svak og går over dødlinja. Femmeter til Tompkins.
    9'
    Haavi slår et innlegg fra venstre som Tompkins bokser ut.
    10'
    Haavi finner Löfwenius som fyrer avgårde et skudd rett på Tompkins som redder uten problemer.
    12'
    Bott slår et innlegg fra venstre som Eide Lie får ryddet unna.
    13'
    Christensen snapper opp ballen på midtbanen og setter fart mot mål, men stoppes til slutt av Sigurdardottir.
    16'
    Jensen utfordrer på høyresiden og legger inn, men ballen går bak målet til Fiskerstrand.
    20'
    Thomsen slår et innlegg fra høyre mot Jensen inne foran mål. Jensen får akkurat ikke foten på ballen og den går ut til innkast på motsatt side.
    21'
    Bjelde slår et lavt innlegg til en feilvendt Jensen inne i feltet. Jensen får snudd seg og får til en slags avslutning, men den blir svak og triller til side for mål.
    23'
    Bjelde forsøker seg fra distanse, men ballen går et stykke over gjestenes mål.
    24'
    Woldvik og Haavi kombinerer på venstresiden, men stoppes av Stefanovic som måker ballen ut til innkast.
    25'
    Christensen kommer seg til en avslutning som går relativt rett på Tompkins som redder enkelt.
    26'
    Löfwenius kommer seg også til en avslutning, men nok en gang går skuddet midt på Tompkins.
    27'
    Klareres.
    27'
    Thomsen forsøker å drible seg forbi Haavi, men gjestenes kaptein får klarert ballen ut til innkast.
    30'
    Madsen slår et innlegg fra høyre som blokkeres ut til corner.
    31'
    Klareres i beina til Markussen som fyrer avgårde et skudd som ender opp på tribunen bak mål.
    31'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 LSK Kvinner
    Mål: Marie Dølvik Markussen
    Målgivende: Rikke Nygard
    Marie Dølvik Markussen sender Vålerenga i ledelsen! Nygard spiller gjennom Markussen på venstresiden ved gjestenes 16-meter. Sistnevnte drar så med seg ballen og setter den forbi Fiskerstrand fra skrått hold.
    34'
    Haavi forsøker å drible seg forbi Nygard, men stoppes kontant.
    40'
    Christensen forsøker å spille gjennom Haavi på venstresiden, men pasningen blir svak og vertene overtar.
    44'
    Thomsen blir liggende nede etter en takling av Löfwenius.
    45'+1
    45'+1
    Dommer Torkelsen blåser av til pause, og det er Vålerenga som går til garderoben med ledelse. Førsteomgangen har vært nokså jevn, og omgangens eneste scoring kom etter en drøy halvtime da Dølvik Markussen sendte ballen forbi Fiskerstrand etter en nydelig pasning fra Nygard. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Sophie Roman Haug triller i gang andre omgang.
    46'
    Löfwenius går tøft inn i en takling på Bott på midtbanen. Frispark til Vålerenga.
    48'
    Madsen går hardt inn i ryggen på Haavi på venstresiden på midtbanen. Frispark til gjestene som tas kjapt.
    51'
    Nygard forsøker å spille gjennom Jensen, men pasningen blir noe upresis og ender opp hos Fiskerstrand.
    52'
    Woldvik tester skuddfoten fra distanse, men ballen går over målet til Tompkins.
    53'
    Dølvik Markussen fyrer avgårde et hardt og lavt skudd fra rundt 16 meter, men ballen går til side for mål.
    55'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Agnete Nielsen
    Ut: Synne Jensen
    58'
    Gult kort til LSK Kvinner
    Mia Authen
    Feller Dølvik Markussen på venstresiden like utenfor gjestenes 16-meter.
    59'
    Thomsen slår frisparket lavt mot Stefanovic inne i boksen, men gjestene får klarert. Stefanovic blir også liggende nede og må få assistanse fra det medisinske apparatet.
    61'
    Eide Lie prøver lykken fra distanse, men avslutningen er svak og går til side for mål.
    64'
    Nære 2-0 til Vålerenga! Agnete Nielsen får en ball alene foran Fiskerstrand og avslutter, men gjestenes sisteskanse hindrer scoring med en meget solid beinparade.
    65'
    Gult kort til Vålerenga
    Rikke Nygard
    Går for tøft inn i en duell på Eide Lie på midtbanen og får det gule kortet fra dommer Torkelsen.
    66'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Thea Kyvåg
    Ut: Mille Ivi Christensen
    68'
    Nygard spiller gjennom Dølvik Markussen på venstresiden som legger inn, men gjestene får klarert.
    72'
    Kyvåg legger inn fra høyre, men Thomsen får klarert.
    73'
    Isabell Bachor
    Går for tøft inn i Nygard på midtbanen og belønnes med det gule kortet fra dommer Torkelsen.
    74'
    Inn: Olaug Tvedten
    Ut: Rikke Nygard
    75'
    Inn: Katie Stengel
    Ut: Rikke Madsen
    75'
    Mål for LSK Kvinner!
    Vålerenga 1 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Mimmi Löfwenius Veum
    Målgivende: Emilie Haavi
    Gjestene utligner til 1-1! Haavi dribler seg gjennom Vålerenga-forsvaret på venstresiden og legger inn på Löfwenius som får ballen rett i kroppen og går i mål.
    78'
    Stefanovic fyrer avgårde et hardt skudd fra 16 meter som blokkeres heroisk av Bachor.
    84'
    Kyvåg forsøker å spille gjennom Haug, men pasningen blir altfor upresis og vertene overtar.
    86'
    Dølvik Markussen forsøker seg på en avslutning som går langt over målet til Fiskerstrand.
    87'
    Inn: Amanda Andradóttir
    Ut: Marie Dølvik Markussen
    88'
    Vålerenga 2 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Agnete Nielsen
    Nielsen utnytter svakt forsvarsspill fra gjestene, og sender Vålerenga i ledelsen! Gjestene roter det skikkelig til i eget forsvar, og ballen ender opp hos Nielsen som setter ballen i garnet bak Fiskerstrand.
    88'
    For en redning av Tompkins! Et innlegg ender opp hos Gausdal foran mål. Gausdal fyrer avgårde et godt skudd, men Tompkins hindrer scoring med en meget solid redning.
    90'+1
    Heades over mål.
    90'+1
    Det er lagt til minimum fire minutter.
    90'+3
    Klareres.
    90'+3
    90'+4
    90'+5
    Dommer Torkelsen blåser for siste gang i fløyta i dag, og Vålerenga vinner derbyet 2-1! Førsteomgangen åpnet nokså jevnt, men etter en drøy halvtime sendte Dølvik Markussen vertene i ledelsen etter flott pasning av Nygard. Flere mål ble det ikke i første omgang, og Vålerenga gikk til pause med ledelse. Andreomgangen var også ganske jevn, men mot slutten tok det virkelig av med sjanser og scoringer. I det 78 minutt utlignet Löfwenius til 1-1 etter flott forarbeid av Haavi. To minutter før fulltid rotet LSK-forsvaret det skikkelig til, noe som Nielsen utnyttet godt da hun satte inn vinnermålet. Vålerenga vinner altså 2-1 i det som var en svært spennende og jevn fotballkamp. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en riktig fin søndagskveld!