49'
3-2
61'

Velkommen til livedekning av oppgjøret mellom Vålerenga og Fredrikstad, direkte fra Ullevaal Stadion!
    Hjemmelaget har tatt ti poeng i årets sesong, men har ikke imponert spillemessig. Forrige runde tok blåtrøyene en sterk borteseier mot Brann. I midtuka spilte de mot Lyn i cupen, og tok seg til slutt videre med sifrene 2-1 etter en dramatisk fotballkamp.
    FFK har åpnet skuffende. 1-2-3 er fasiten for Tom Freddy Aunes menn. Det går rykter om at treneren selv måtte spille stopper på fredagens trening. Skadeprobleme er mange for FFK: Kevin Dure, Hans Erik Ramberg, Thomas Holm og Jørgen Horn er alle ute for kveldens bortelag.
    André Muri, Yssouf Koné, Aleksander Solli, Kristofer Hæstad og Fegor Ogude er på Vålerengas skadeliste. I tillegg er andrekeeper Gudmund Taksdal Kongshavn ute, og 17-årige Marcus Engebretsen er VIFs reservekeeper.
    Vålerenga-trener Martin Andresen har ladet opp til kampen med å spille NM i squash. Det endte med NM-gull i doubleklassen. Vel blåst!
    I fjor vant FFK begge oppgjørene mot VIF, etter 3-1 i Fredrikstad og 2-1 på Ullevaal Stadion.
    Spillerne har endret banen på solfylte Ullevaal stadion. Espen Berntsen er kveldens dommer.
    Bortelaget med avspark.
    1'
    VIF triller ball, og Elyounoussi ligger som en ensom svale på topp for FFK.
    2'
    God mulighet for hjemmelaget. Singh spilles opp på 16 meter. Nielsen tar etter hvert over, men innlegget hans blokkeres.
    3'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Fredrikstad
    Mål: Marcus Pedersen
    Ballen slås hardt inn fra venstre. Keeper Knudsen kommer ut og avverger, men ballen går rett i beina på Pedersen som løper ballen i mål. Knallåpning av VIF!
    4'
    Valencia finner Halvorsen som er feilvendt på 20 meter. FFK-angriperen mister kontrollen.
    5'
    Vålerenga 2 - 0 Fredrikstad
    Målgivende: Mohammed Fellah
    Fellah får ballen på venstresiden i 16-meteren. Han slår ballen videre inn foran mål. Der er Pedersen nok en gang og sklir inn sitt andre for kvelden!
    5'
    For en fotballkamp vi har fått servert her på Ullevaal Stadion!
    6'
    Fellah kommer seg rundt på høyresiden. Innlegget er imidlertid svakt, og havner i klypene på Knudsen.
    7'
    Hjemmelaget triller ball. FFK har ikke fått til noe ennå.
    9'
    Pusic prøver seg fra 20 meter. Rett i blokka.
    9'
    God sjanse for FFK! Corneren fra Valencia er presis på bakerste stolpe. Der er midtstopper Martinsen, men headingen fra tre meter går utenfor!
    10'
    Fellah har lopper i blodet i dag. Er involvert i det meste VIF foretar seg offensivt. Denne gangen prøver den lille teknikeren seg fra distanse. Høyt over og til side for mål.
    12'
    FFK vinner frispark på rundt 30 meter.
    12'
    Hussain slår inn frisparket. Nordvik header ut.
    13'
    Vålerenga 3 - 0 Fredrikstad
    Mål: Morten Berre
    VIF med en mønsterkontring! Nielsen sklir forbi alt av FFK-ere på venstresiden og slår ut til Pusic på kanten. Han slår knallhardt inn i boksen. Ballen suser forbi hele feltet og til Berre som står plassert på bakerste stolpe. Han kan enkelt bredside ballen i garnet.
    13'
    VIF med sjampanjefotball det første kvarteret!
    14'
    Thomassen og Strømsborg går begge i bakken etter en duell. De kommer seg omsider på beina igjen.
    16'
    FFK får endelig sydd sammen noen pasninger i laget, men det tar ikke lang tid før de mister ballen igjen.
    17'
    Leigh slår en forferdelig tversover som snappes opp av Halvorsen. Sistnevnte kjører kontra, men bommer på gjennombruddspasningen mot Elyounoussi.
    19'
    Berre tar seg forbi Hansen på høyresiden. Han slår 45 grader ut til Fellah som prøver seg fra åtte meter, men skuddet går høyt over.
    20'
    Martinsen gir fra seg ballen i bakre firer. Pusic tar over og finner Nielsen på venstresiden. Unggutten skjærer innover og skyter, men treffer ikke særlig bra. Langt utenfor.
    21'
    Dahl Hagen feller Pedersen på 30 meter. Fellah står klar på frisparket.
    22'
    Valencia har små problemer med å heade ut frisparket fra Fellah.
    23'
    Nielsen herjer på venstresiden nå. Thomassen kommer på overlap, og blir belønnet av nevnte Nielsen. Innlegget er hardt, men klareres av Martinsen i FFK-forsvaret.
    24'
    Gode kombinasjoner av VIF. Singh spiller opp Pedersen, som gir videre til Fellah. Han får ikke helt kontroll, og bommer på pasningen mot Pusic. Blåtrøyene koser seg utpå her nå.
    25'
    Larsen står på bakerste stolpe, og header ballen inn i feltet igjen. Der er Berre, men headingen hans går rett på Knudsen.
    26'
    Strømsborg legger Nielsen i bakken på venstresiden. Frispark til VIF i god innleggsposisjon.
    28'
    Fellah legger frisparket rett i klypene på Knudsen.
    28'
    Fellah spilles gjennom på høyresiden i 16-meteren. Han drar av Hansen før han prøver seg mot nærmeste hjørne. Like utenfor, men Knudsen hadde nok kontroll på den.
    30'
    Elyounoussi feller Singh på drøye 30 meter. Berntsen holder kortet i lomma.
    31'
    Fellah skyter på frisparket - rett i muren. Pusic tar returen, men avslutningen hans går høyt over.
    32'
    Landgren slår frispark inn i VIF-feltet. Hirschfeld bokser ut. Hussain fanger opp returen og prøver seg fra distanse, men skuddet går over. Godt forsøk av midtbanespilleren.
    33'
    Stor sjanse for Fellah og VIF! Nielsen fører framover, og stikker gjennom til Pedersen. Spissen er orientert og spiller til Fellah som kommer i høy fart i feltet. Avslutningen hans er imidlertid av den svake sorten, men er heldig som tvinger fram et hjørnespark.
    33'
    Klareres.
    34'
    Pusic sender ballen rett i Valencia. Han prøver å rydde opp egen feil, men sender Valencia i bakken. Frispark til FFK i meget god posisjon.
    35'
    Valencia skyter rett i muren på frisparket.
    36'
    Leigh med nok en fæl tversover. Halvorsen plukker opp, men mister kontroll på ballen.
    36'
    Elyounoussi fører framover og skyter, men Larsen får blokkert.
    38'
    Valencia finner Landgren som skyter fra 20 meter. Nok en gang rett i blokka.
    39'
    Kjempesjanse for FFK! Ballen lander i beina på Jabbie som får avsluttet. VIF-forsvaret blokkerer, men får ikke klarert. Deretter kommer Elyounoussi, men avslutningen hans vil ikke i mål. Hjemmelaget får omsider ballen unna. Nære på!
    39'
    Gult kort til Fredrikstad
    Etzaz Hussain
    Takler Fellah hardt på VIFs venstreside. Greit kort.
    40'
    FFK noe mer med i spillet nå, men de har fortsatt til gode å sette et skikkelig trykk på hjemmelaget.
    41'
    Hussain vender flott opp i mellomrommet og spiller raskt videre til Elyounoussi. Larsen i VIF-forsvaret viser fram farten sin og bryter pasningen. Godt forsvarsspill.
    43'
    Hussain med en lekker detalj på midtbanen når han hælflikker videre til Landgren. Sistnevnte får ikke press, og dermed går han på skudd. Keepermat for Hirschfeld i VIF-buret.
    44'
    45'+1
    Berntsen ser ingen grunn til å legge til noe etter 1. omgang. VIF har virkelig spilt ball i hatt med FFK de første 45 minuttene. Det har vært balltempo, mange bevegelser og god presisjon i angrepsspillet sitt. Egentlig alt som ikke har klaffet tidligere i sesongen, har løsnet skikkelig nå. FFK har Elyounoussi som tidvis har vist seg fram på topp. Et tidlig mål for FFK etter hvilen vil garantert gi kampen ny spenning. Vi gleder oss!
    45'
    VIF sparker i gang 2. omgang.
    46'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Daniel Berntsen
    Ut: Ole Stromsborg
    46'
    Jabbie lemper ballen i bakrom mot Gueye. Innbytteren kommer seg fri, men ballen går inn til Hirschfeld som er våkent ute.
    47'
    Knudsen har full kontroll i boksen.
    49'
    Knudsen slår direkte i bakrom etter corneren. Elyounoussi løper ned Leigh, og VIF vinner frispark.
    49'
    Mål for Fredrikstad!
    Vålerenga 3 - 1 Fredrikstad
    Målgivende: Etzaz Hussain
    Nordvik roter bort ballen i bakre firer. Hussain fanger opp og timer gjennombruddspasningen mot Elyounoussi perfekt. Alene mot Hirschfeld gjør spissen ingen feil. Nå er det spenning i kampen igjen!
    49'
    Nielsen kommer seg fri på venstresiden. Innlegget treffer ingen blåtrøyer, og bortelaget klarerer.
    51'
    Berre får ballen på 20 meter før han legger til rette for Singh. Midtbanespilleren klinker til, men skuddet går utenfor.
    52'
    Hussain spiller fint opp Berntsen. Innbytteren legger til rette for Gueye, men avslutningen går et godt stykke til side for mål.
    53'
    Thomassen feller Halvorsen på høyresiden. FFK flytter opp folk før frisparket.
    54'
    Hussain slår frisparket inn i boksen. Der er Pedersen og header ut for hjemmelaget.
    55'
    Gueye legger inn fra høyre etter fint spill av FFK. Hussain mottar ballen i boksen, men er feilvendt. Likevel prøver unggutten seg på et ambisiøst hælspark - utenfor.
    56'
    Martinsen header ut.
    57'
    FFK langt mer på hugget etter hvilen.
    58'
    Nielsen fosser framover på venstresiden, men ingen blåtrøyer blir med på kontring. En tydelig frustret Nielsen spiller støtte, og VIF holder ballen i laget.
    60'
    Elyounoussi kommer seg rundt på venstresiden, men innlegget klareres enkelt.
    60'
    Kjempesjanse for FFK! Pusic skal heade tilbake til Nordvik, men ballen går forbi midtstopperen og i bakrom. Der har Halvorsen startet, og han er alene med Hirschfeld. Fra noe spiss vinkel sender han ballen rett på keeper som står helt feil plassert. Svak avslutning!
    60'
    Vålerenga 3 - 2 Fredrikstad
    Målgivende: Andreas Landgren
    Elyounoussi får ballen i bakrom, og er alene med Hirschfeld. Spissen gjør ingen feil og sender ballen under keeper som kommer ut. For en utvikling!
    61'
    FFK styrer spillet for øyeblikket.
    63'
    Suleiman viser seg raskt fram. Han drar av to FFK-spillere og spiller til Nielsen, men Landgren kommer til unnsetning og klarerer.
    64'
    Klareres.
    64'
    Gult kort til Vålerenga
    Feller Halvorsen som setter fart på midtbanen.
    66'
    FFK tar seg tid på frisparket.
    66'
    Hussain spiller kort til Berntsen som skyter fra 25 meter. Skuddet er hardt, men går rett på Hirschfeld.
    67'
    Elyounoussi har plass på venstresiden og slår inn foran mål. Hirschfeld har kontroll.
    68'
    FFK vinner frispark på hjørnet av 16-meteren. Hussain gjør seg klar.
    68'
    Hussain slår et meget godt frispark. Ballen suser over muren, men går i nettveggen.
    69'
    Elyounoussi hælsparker til Hansen som har masse plass på venstresiden. Det er tre FFK-ere i boksen, men VIF klarerer til corner. God mulighet!
    70'
    Kort corner. Hussain får ballen tilbake og slår inn. Det blir klabb og babb i boksen, men Hirschfeld får til slutt frispark.
    71'
    Nordvik takler Gueye på midtbanen. Innbytteren vrir seg på gresset, og FFK spiller ballen ut.
    72'
    Gueye kommer seg raskt på beina igjen. Det var ikke så fryktelig vondt allikevel.
    73'
    FFK står høyere nå, og tvinger VIF til å slå langt. Spillet har åpnet seg mer etter hvilen.
    74'
    Meget godt spill av hjemmelaget! Suleiman spiller opp til Pedersen som legger igjen på én berøring til Fellah. Sistnevnte hamrer løs, men skuddet går noen meter over.
    74'
    VIF med mange trekk i laget og tvinger FFK langt ned i banen.
    76'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bojan Zajic
    Ut: Mohammed Fellah
    76'
    Jabbie spiller bort ballen på egen halvdel. Berre plukker opp og spiller direkte i bakrom til Pedersen, men dessverre for hjemmelaget vinkes det for offside.
    78'
    Pedersen slår inn fra høyre. Ballen går gjennom hele feltet, og havner hos Nielsen som er umarkert. Unggutten prikkskyter mot lengste kryss, men FFK-forsvaret blokkerer avslutningen.
    79'
    Hussain spilles opp i mellomrommet. Han prøver skudd, men det blokkeres til corner.
    80'
    Pedersen header ut.
    80'
    Zajic slår 45 grader ut til Nielsen som avslutter på direkten. Rett i blokka, nok en gang.
    81'
    Stor sjanse for Elyounoussi! Hussain vender opp i mellomrommet, og spiller videre til Elyounoussi. Spissen tar med seg ballen innover og skyter hardt mot nærmeste hjørne, men Hirschfeld er godt plassert og redder.
    82'
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Mads Hansen
    83'
    FFK jager skikkelig nå. Tiden begynner å renne ut.
    84'
    Stor mulighet for VIF til å punktere! Singh hælsparker fri Nielsen på venstresiden. Unggutten slår inn foran mål til Berre som er fri i boksen, men han bommer på ballen! FFK klarerer.
    87'
    Hussain blir tatt på 30 meter, og FFK vinner frispark. Samtlige bortsett fra Landgren flytter opp i feltet.
    89'
    Hussain skyter på frisparket. Hirshfeld bokser ut.
    89'
    FFK vinner nok et frispark i god posisjon. Denne gangen på høyresiden. Bare Berntsen holder igjen på 30 meter.
    90'
    Andre gule kort til Fredrikstad
    Unggutten får sitt andre gule kort, og må i dusjen. Usikkert hva Berntsen gir kort for der, men han får det uansett i kjølvannet av at FFK får frispark.
    90'
    Tre minutter leges til.
    90'+1
    Elyounoussi legger inn, Hirshfeld bokser til corner.
    90'+1
    Pedersen klarerer.
    90'+1
    Stor sjanse for bortelaget! Berntsen poler ballen inn i boksen. Der er Martinsen, men VIF-forsvaret får ballen unna i siste liten!
    90'+2
    Massivt press fra bortelaget nå.
    90'+2
    Inn: Nicolai Næss
    Ut: Harmeet Singh
    90'+2
    Langt innkast fra venstre for FFK. Hirshfeld får til slutt kontroll på ballen.
    90'+3
    Dahl Hagen legger inn, Zajic klarerer.
    90'+4
    Siste mulighet for FFK nå. Frispark på midtbanen. Knudsen skal slå inn.
    90'+4
    Frisparket heades til side for mål fra en hvitkledd.
    90'+4
    90'+4
    Det er slutt på Ullevaal, og Vålerenga klarer å ri av FFK-presset de siste minuttene. Det har vært en forrykende fotballkamp hvor VIF virkelig leverte varene i 1. omgang, men slapp seg ned etter hvilen. Det utnyttet FFK, og Elyounoussi var frampå to ganger. Det holdt ikke helt inn for FFK, som var utrolig svake i 1. omgang, og må betale for det i kveld. Takk for i aften!