0-1
1-1
3 242
4 823

Hjertelig velkommen til Valle, Intility Arena og bunnoppgjøret mellom Vålerenga og Haugesund. Det føles rart ut at disse lagene står i fare for å rykke ned. Vi må tilbake til 2009 - hvor Haugesund ikke var i Eliteserien. Sesongen er lang og vi har akkurat bare kommet over halvveis, men det har ikke sett bra ut. Vålerenga har to seire på de ti siste, mens FKH har fire på siste ti. Mitt navn er Adrian Aagesen og jeg skal lose dere gjennom denne uhyre viktige kampen.
    Hjemmelaget har nok en godfølelse fra forrige kamp da de slo Strømsgodset 3-1. Haugesund på sin side har tatt ledelsen både mot Sarpsborg og Rosenborg, men endte med tap - siste mot RBK i det 89' minutt.
    Forrige oppgjør på Haugalandet endte med poengdeling. Da var det Njie og Riisnæs som sto for scoringene.
    Laget er ute og vi ser at Elias Hagen får sin hjemmedebut. Ofkir soner karantene og er dermed ikke tilgjengelig for dette oppgjøret.
    0'
    Da er vi i gang her!
    0'
    Og Haugesund får innkast like etter hjemmelagets avspark.
    0'
    Njie snapper ballen og er farlig frempå, men Storevik er tidlig ute.
    0'
    Lang ball mot Diarra, men Strandberg tar den. Så forsøker FKH å spille på nytt oppover, men ut over dødlinjen og Storevik skal ta utspark.
    2'
    Det er bortelaget som holder på kulen.
    3'
    I alle dager skjedde der da? Et helt vanlig, egentlig svakt innlegg langs bakken fra Njie gikk i stolpen. Den hadde ikke Storevik kontroll på.
    3'
    Stadig FKH med ballen.
    5'
    Nære på at Therkildsen kommer på bakerste der.
    5'
    Helt merkelig stemning på Intility! Klanen protesterer mot VAR og skal være stille det første kvarteret. Det føles ut som en treningskamp med statister på tribunen.
    5'
    Mål for FK Haugesund!
    Vålerenga 0 - 1 FK Haugesund
    Mål: Sory Diarra
    Målgivende: Julius Eskesen
    Så scorer gjestene på Intility! Eskesen stjeler ballen fra Kjelsen og ballen ender hos Sory Diarra. Han sender av gårde en markkryper som Storevik ikke klarer å nå!
    6'
    Og for tredje kamp på rad leder altså Haugesund 1-0. De to forrige endte med tap.
    8'
    Frispark
    9'
    Haugesund aggressive i presset og vinner stadig ballen fra vertene. Vålerenga klarer ikke etablere noe spill utpå her.
    11'
    Tre minutter igjen av stillheten på Intility. Uten tvil fordel Haugesund, som kanskje burde gått enda hardere ut før kvarteret.
    12'
    Hjemmelaget med mer ball her nå.
    13'
    Innlegg fra Hedenstad, men ingen i feltet er på den. Hjemmelaget fortsetter med kulen.
    13'
    Jensen med en lang ball til Hedenstad som spiller videre. Vinner et hjørnespark.
    14'
    Holdes av Selvik.
    14'
    Og DER smeller det fra Klanen.
    15'
    Og det blusses fra de rundt 40 oppmøtte fra bortesvingen.
    15'
    Nydelig av Fredriksen som takler Jatta og ender opp med ballen selv. Har ikke hatt et godt førstekvarter, Vålerenga-spissen.
    16'
    Bra ball fra Strandberg opp mot Strand i mellomrommet. Finner mer plass nå, hjemmelaget.
    17'
    VIF også med press høyere i banen.
    17'
    Oldrup Jensen med en nydelig ball fremover til Håkans som i utgangspunktet var alene med Selvik, men plutselig kommer Niyukuri bak og snapper den! Godt stopperspill!
    19'
    Sande og Therkildsen med vakkert spill på høyresiden. Sistnevnte får slå inn, men det ender til slutt med utspill fra Storevik.
    19'
    Svak kommunikasjon mellom Selvik og Niykuri der. Et dårlig innlegg blir slått inn og Selvik skal bare plukke den, men midtstopperen hans kommer fossende og klarerer.
    21'
    Det gjør for øvrig at Vålerenga beholder ballen.
    21'
    Hagen finner Strandberg som går på langskudd! Skuddet er hardt, men midt på mål. Selvik slår til corner.
    22'
    Slår mot Strandberg - og så er det klabb og babb i feltet. Ender med nytt hjørnespark.
    22'
    Bakerste mot Strandberg igjen. Haugesund får ballen ut, men bare til nærmeste hjemmespiller. Ender til slutt hos Selvik.
    23'
    Tas kort.
    25'
    Diarra vinner i luften og Haugesund kan komme.
    26'
    Feilpasning og hjemmelaget overtar.
    26'
    Juklerød kommer seg forbi Sande, men ikke Fredriksen.
    26'
    Dog stadig VIF med ballen.
    26'
    Innkast til FKH på egen halvdel.
    27'
    Mister ballen, gjestene. De har ikke vært like påskrudd som i starten her. Det ligger litt nerver i luften og med det en mulighet for hjemmelaget å utlikne etter hvert her.
    28'
    Oldrup Jensen mot Strand som banker til! Tverrliggeren! Et godt løp av Strand bak forsvaret og lobb-pasningen fra Oldrup Jensen er voldsomt god. Der var ikke gjestene med!
    28'
    Grindhaug noe småforbannet på sidelinjen. Maner spillerne til å presse mer.
    30'
    Lang ball.
    30'
    Gjestene får beholde kulen. Christensen med ballen nå.
    31'
    Krygår prøver seg på en lur ball. Mister.
    32'
    Spiller støtte.
    32'
    Legger ballen inn i feltet - men ingen er på den. Utspill!
    32'
    Jatta litt tøff mot Eskesen. Dommer ser det og noterer seg det. Ikke noe mer.
    34'
    Sambafotball på venstresiden til FKH nå. Hælflikk på hælflikk. Holder ballen, vrir til høyre hvor Fredriksen prøver seg. Langt over.
    34'
    Spiller kort.
    35'
    Litt misforståelse der bak hos FKH som nesten gir Jatta en gratismulighet! Selvik er våken.
    36'
    Håkans stormer fremover og tvinger frem et hjørnespark.
    37'
    Faller ned med snø på, hjørnesparket mot Strandberg. Sistnevnte får hodet på den, men over og utenfor.
    37'
    Spiller med risiko også nå, gjestene. Slipper unne og Eskesen har ballen.
    38'
    Christensen prøver på ett-touch, men har for mye kraft på den. Hjemmelaget overtar.
    39'
    Frispark
    39'
    Triller i de bakre rekker, gjestene. Klarer ikke å få ballen fremover.
    39'
    Gult kort til FK Haugesund
    Mads Sande
    Mister ballen, får ikke frispark og reiser seg opp, løper etter og river ned Juklerød.
    40'
    Småkaos i feltet før de får klarert til innkast.
    40'
    Nå skjer det mye på Intility! Først blir Jatta revet ned i feltet etter at Håkans slo inn, så skyter Riisnæs og tvinger frem en god redning fra Selvik. Klanen roper på straffe, men dommer lar det gå.
    41'
    Jatta legger inn på bakerste, men Therkildsen får headet ut.
    42'
    Bølger litt nå. Gjestene på vei frem, men mister ballen igjen. Juklerød med kulen høyt oppe nå.
    42'
    21 spillere på Haugesunds halvdel. Kun Storevik som står igjen.
    43'
    Vålerenga får lov til å stå og trille i Haugesunds sekstenmeter! Hva er det som skjer bak hos gjestene her? Ingen som går i press.
    44'
    Juklerød og Riisnæs nå.
    44'
    Strandberg helt oppe i en tier-rolle.
    44'
    Så en lang ball som Selvik får holde. Kan roe det litt ned nå, gjestene.
    44'
    45'
    Da er det pause her på Intility. En merkelig omgang som startet med VAR-protest og et Haugesund-lag som kunne spille som de ville. Eskesen stjal ballen fra Kjelsen og Diarra tok ett touch før han banket ballen lavt bak Storevik. Vålerenga kom mer og mer inn i kampen og pausen kunne ikke komme tidlig nok for gjestene som ble spilt voldsomt lave på slutten. På tampen av omgangen fikk også FKH-trener Grindhaug et gult kort.
    45'
    Der er andreomgangen i gang og vi har veldig viktige 45 minutter igjen for begge lag.
    45'
    Som nevnt tidligere, er dette altså tredje kampen på rad hvor Haugesund går til pause med ledelse. Både mot Sarpsborg og Rosenborg endte det med tap for måkene fra Haugalandet. Det er en statistikk Vålerenga kan bruke til sin fordel her.
    46'
    Eskesen rundlurer Strand, men ingen følger opp pasningen.
    46'
    Krusnell med feilpasning og hjemmelaget overtar.
    47'
    Krygård finner Njie, men han får ikke videreført kulen.
    48'
    Men gjestene overtar like etterpå.
    48'
    Skal omgangen her starte som den første da? FKH triller ball og hjemmelaget ser på.
    48'
    Bra ball fra Krygård mot Diarra i mellomrommet. Spiller seg dog tilbake til bakre rekker.
    49'
    Spiller til keeper.
    49'
    Juklerød til Hagen, men FKH får stoppet og kan kontre her.
    50'
    Njie spiller til Krusnell som legger inn og Diarra varter opp med en svak avslutning på en stor mulighet!
    50'
    Selvik ligger nede med voldsomme smerter i nakken ser det ut til etter at Jatta er litt sen i duell med han.
    52'
    Claus Niyukuri
    Får vel for protester når han mener Jatta skal ha kort.
    52'
    Slår langt.
    52'
    Selvik får pipekonsert og spiller også ballen til innkast her.
    54'
    Strand spiller til Juklerød som finner Håkans. Han blir felt.
    54'
    Tas kjapt.
    54'
    Selvik roter det nesten til for seg selv der! Ute og skal plukke fra Håkans, mister så ballen og må kaste seg inn i duellen igjen.
    55'
    Vålerenga med trykket oppe nå.
    55'
    Strandberg ville ta frisparket tidlig, men fikk ikke lov.
    56'
    Kort til Hedenstad. Får den tilbake og legger inn, men bare til utspill.
    56'
    Merkelig utspillsvariant av gjestene. Kort fra stopper til keeper som så må slå langt.
    57'
    Tar den kort.
    57'
    Jatta tar med Niykuri på løpetur. Han har jo gult fra før. Kan bli spennende det utover kampen her.
    58'
    Dagens svakeste innlegg kommer fra Juklerød. Himmelhøyt over og bak målet til Selvik. Treffer vel noen i Klanen.
    58'
    Christensen med all verdens tid til å slå en enkel pasning. Mister ballen og Vålerenga får innkast.
    59'
    Kjempemulighet for VIF! Riisnæs står i returrom og banker til, skuddet har retning nettmaskene, men Niyukuri står i veien!
    59'
    Ut og Njie kan løpe!
    60'
    Får legge inn, Njie, men ingen i hvitt og blått i feltet.
    60'
    Tror FKH kjenner nervene krype innpå. Vi er inne i en periode av kampen hvor de har i de to forrige kampene gitt fra seg ledelsen. Spilles lave også og må satse på kontringer.
    62'
    Vålerenga gjør klare et spillerbytte.
    63'
    Ulrik Fredriksen
    Sparker bort ballen.
    63'
    Tas kort.
    63'
    Nydelig takling av Strandberg mot Njie! Dagens beste!
    64'
    Det ropes på hands fra VIF, men dommeren lar spillet gå.
    64'
    Setter ballen i mål, men linjemannen har flagget oppe.
    65'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Henrik Bjørdal
    Ut: Vegar Hedenstad
    65'
    Inn: Leonard Zuta
    Ut: Aleksander Hammer Kjelsen
    66'
    Vrir til Krusnell.
    67'
    Krygård med en lang ball uten adresse. Inn til Storevik.
    67'
    Njie har ikke fått mye hjelp på topp når han først vinner ballen. Gjør også en del feil med kulen. FKH klarer ikke å etablere noe form for spill.
    68'
    Niyukuri ligger nede med krampe.
    69'
    Oppe igjen, midtstopperen.
    69'
    Therkildsen mister ballen og VIF får slå inn. Ropes på nytt på straffe fra Klanen, men ingen gehør fra mannen i sort.
    69'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Petter Strand
    Målgivende: Magnus Riisnæs
    Der kommer utlikningen. Og det er Magnus Riisnæs som setter opp Strand! Et nydelig innlegg fra høyre som midtbanespilleren nærmest forlenger inn i målet bak en sjanseløs Selvik! Vi er like langt på Intility!
    70'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Bilal Njie
    72'
    Inn: Vegard Solheim
    Ut: Claus Niyukuri
    72'
    Sande med ballen på høyre og svinger den inn til Solheim som stuper. Headingen går langt over.
    74'
    Gult kort til Vålerenga
    Seedy Jatta
    76'
    Christensen ligger nede med smerter i leggen. Må få behandling. Ligger helt stille, Christensen. Det er ofte ikke et godt tegn.
    76'
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Seedy Jatta
    77'
    Ingen av spissene med en god kamp og begge er nå tatt av med Jatta og Njie.
    78'
    Vegard Solheim
    Og kampens klareste kort går til Vegard Solheim i det han vil holde hånda til Juklerød på vei fremover.
    79'
    Therkildsen header til hjørnespark.
    79'
    På bakerste, men Haugesund får klarert.
    80'
    Godt forsøk fra hjemmelaget når Bjørdal løper seg fri og legger inn, heldigvis for gjestene er Fredriksen påskrudd!
    81'
    På bakerste mot Strandberg. Ballen faller ned på matta, men Selvik er den som kaster seg over den først.
    81'
    Skal det ende likt som på Haugalandet da, eller får vi en avgjørelse her? Uhyre viktige ti minutter for begge lag på Intility nå!
    82'
    Sande prøver å trikse seg forbi Riisnæs, uten hell.
    82'
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Sory Diarra
    Spiss mot spiss her.
    82'
    Legger mot Therkildsen, men hjemmelaget header ut til Sande som står i returrommet. Et halvhjertet forsøk fra han og utspill.
    84'
    Solheim selger seg voldsomt i det han skal opp i press, heldigvis for han kommer Christensen i sikring.
    86'
    Vålerenga presser her nå i kampens siste par tre minuttene.
    86'
    Utspill fra Selvik. Han vil vel roe dette ned.
    86'
    Stadig Vålerenga med ballen her på Intility.
    87'
    Vi har to lag utpå her, men bare ett av dem virker å ta initiativet. FKH ser ut til å være fornøyde med å ha gitt fra seg ledelsen for tredje kamp på rad.
    88'
    Selvik drøyer voldsomt med utspillet.
    88'
    Eskesen prøver å finne Sande på ett touch. Innkast til VIF.
    88'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Daniel Håkans
    89'
    Tre minutter igjen.
    90'+1
    Vålerenga med ballen. Riisnæs nå.
    90'+1
    Vris ut til Juklerød som legger inn og Strand får nesten avsluttet.
    90'+1
    Innkast til VIF.
    90'+1
    Fredriksen header ut. Hjemmelaget fortsatt med ball.
    90'+1
    Selvik plukker, legger seg på ballen og bruker den tiden han kan.
    90'+2
    Ett minutt igjen på Intility.
    90'+3
    Frispark
    90'+3
    Nesten misforståelse mellom Fredriksen og Selvik der, men keeper får til slutt ballen og bruker tid.