Ble dekket av NTB

Vålerenga tar i mot Haugesund på Ullevål Stadion i kveld. Kampstart 18:00!
    Hjemmelaget meldte seg på i medaljekampen midtveis i sesongen, men har nå ni poeng opp til Rosenborg på tredje plass. Rekdals menn har ikke vunnet på fem kamper, men det har absolutt ikke stått på underholdningen. 5-5 mot Viking, 2-2 mot Sarpsborg, 2-1-tap mot Lillestrøm, 3-3 mot Brann og et 4-3-tap borte mot Bodø/Glimt tilsier 30 mål på 5 kamper!
    Haugesund har hatt en sesong langt under pari. Fjorårets tredje plass har tre strake tap og ligger på nedrykksstreken. Den kan de unnslippe ved å ta poeng på Ullevål i kveld. Haugesund scorer bare én gang per 90 minutter spilt på bortebane, og med et hjemmelag som i snitt scorer 2,5 mål på eget gress må statistikker snus dersom det skal bli med tre poeng tilbake til Vestlandet.
    Vålerenga melder om en skadefri tropp, men Christian Grindheim er suspendert.
    Haugesund har litt problemer. Michael Haukås, Pontus Engblom, Emmanuel Ekpo og Eirik Mæland regnes som uaktuelle. Ugonna Anyora er ute med karantene.
    Det ble 1-2 i dette oppgjøret sist sesong. Børven sendte Vålerenga opp i 1-0 etter 51 minutter før Cvetinovic utliknet 10 minutter senere. Kampen ble avgjort i det 64. minutt da Andre Muri sendte ballen i eget nett.
    Lagene har også møttes tidligere i denne sesongen. Den kampen endte 1-1 etter scoring av Fevang og en straffescoring fra Kjartansson på overtid i andre omgang.
    Joakim Våge Nilsen får sin 100. Tippeliga-kamp for Haugesund i dag. Vi gratulerer!
    Kan forøvrig melde om en veldig flott høstkveld i Oslo. Blå himmel og god temperatur setter rammene for det som kan bli en svært underholdende fotballkamp.
    Lagene er godt i gang med hver sin oppvarming. Spesielt innbytterne på begge lag ser ut til å kose seg der de hepper i hver sin firkant.
    Obligatoriske 'Vålerenga kjerke' runger over stadionanlegget. Det er med andre ord ikke lenge til kampstart!
    Ser ut til at Kristiansen vant myntkastet over Berre. Dommeren signaliserer sidebytte og Langer starter med sola mot seg.
    Vålerenga og Kjartansson triller i gang!
    1'
    Lang ball opp mot Kjartansson som taper duellen, men Vålerenga står godt etter og vinner kjapt tilbake ballen.
    1'
    Lindkvist kjører opp langs kanten og får et innkast høyt i banen da innlegget blokkeres.
    2'
    Nevnte Lindkvist kommer til en avslutning fra 17 meter, men skuddet går til side får målet til Kristiansen.
    3'
    Vålerenga kommer til et innlegg ved Berre. Kjartansson er i feltet og duellerer med Cvetinovic. Stopperen tar nok et stikk og får headet unna.
    5'
    Langt innkast fra Gunnarsson på Vålerengas høyre kant. De oransjekledde rydder opp.
    6'
    Stenger viser god ballkontroll på midten når han iskaldt vender opp og drar av tre spillere.
    7'
    Bortelaget bryter og Sema får ballen opp på midten. Gytkjær starter på et halvlunket løp og får ballen, men er ikke helt i steget og sjansen spoleres.
    8'
    Gunnarsson er knallhard i ryggen på Gytkjær i en duell på midten. Klart frispark.
    9'
    Haugesund satser offensivt når de har ballen. Hele fem mann står oppe ved backfireren til Vålerenga!
    10'
    Nesten så Stengel roter det til for seg selv! Haugesund etablerer seg på motsatt banehalvdel, men Stenger bryter av spillet. Han forsøker seg med en vending, men får ikke helt med seg ballen. Gytkjær plukker opp, men Larsen har oppfattet situasjonen og rydder opp.
    12'
    Den curles mot bakre stolpe, men der er det ingen blåkledde spillere. Kristiansen hopper opp og setter fort i gang.
    13'
    Sola har allerede fjernet seg fra gressmatta og Langer slipper det forstyrrende elementet.
    15'
    Sema chippes igjennom ned mot dødlinja og slår inn femogførti. Der står kun Mathisen og Gunnarsson og ballen klareres.
    16'
    Fevang meier ned Stengel på midten og får kraftig tilsnakk. Volumet på ropene fra Klanen tilsier at det skulle vært dagens første gule.
    16'
    Kjempesjanse for Kjartansson! Lindkvist kombinerer fint med Zahid ute på kanten og vingen får danse seg inn i boksen. Han peiler seg ut Kjartansson som står godt plassert midt i 16-metere. Mottaket er godt og med en vending drar han av to spillere før han bare skal plassere ballen lavt i lengste hjørne. Skuddet går en liten halvmeter utenfor! Dagens største sjanse!
    17'
    Nok en god mulighet til hjemmelaget! Haraldseid har store tempoproblemer mot Lindkvist og vingen curler inn mot pannebrasken til Berre. Dagens Vålerenga-kaptein kaster seg frem i duell med Skjerve, men får ikke nok treff på ballen til at den styres mot mål.
    19'
    Kjartansson setter fart og utfordrer først Skjerve. Han kommer seg forbi, men bare nok til å bli taklet av Andreassen.
    21'
    Gult kort til FK Haugesund
    Tor Arne Andreassen
    21'
    Frispark i god innleggsposisjon på Vålerengas høyre kant.
    21'
    Elendig slått inn av Lindkvist og Haugesund klarerer ved 16-meterstreken.
    21'
    Bamberg spiller igjennom Våge Nilsen i boksen. Han drar en luke, men ballen klareres ut til corner.
    22'
    Langer bokser unna.
    22'
    Zahid bryter og Vålerenga setter fart fremover. Zahid har flere pasningsmuligheter, men han er litt avventende med hva han skal gjøre og Haugesund får nok spillere på rett side til å rydde opp i farlighetene.
    24'
    Zahid med en god scoringsmulighet! Kristiansen får gå og gå uten noe særlig press. Han avleverer ballen til Kjartansson som frekt hælsparker videre til Zahid. Han ser seg om etter skuddmuligheter, men har også med seg Berre videre ut. Det ender opp med en god dragning og et påfølgende skudd som sniker seg en bitteliten halvmeter utenfor den lengste stolpen!
    25'
    Hjemmelaget viser gode tendenser på overganger. Det ligger en scoring i lufta!
    26'
    Redning på streken! Haugesund får en overraskende mulighet og Sema er plutselig alene med Langer. Keeperen skjermer han godt utover i boksen, men ikke nok til at Sema får slått inn mot Bamberg som har løpt seg fri. Vingen setter ballen lavt mot det lengste hjørnet, men der er Larsen og kaster seg så lang han er!
    28'
    Mathisen slår inn fra høyre, mot Zahid på bakre. Midtbaneteknikeren er noen tommer for lav og ballen skjermes ut til innkast.
    31'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Målgivende: Morten Berre
    Og der sitter den! Vålerenga biter seg fast og Zahid gjør en kjempejobb når han krangler med seg ballen inn i feltet. Kristiansen får et tilbakespill som han serverer til Berre. Kapteinen vender utover før han får sklidd ballen inn til Kjartansson rett foran boksen som ikke har noen problemer med å sette ballen til side for Kristiansen.
    32'
    Vålerenga 2 - 0 FK Haugesund
    Målgivende: Ghayas Zahid
    Og der står det jammen meg 2-0! Zahid chipper ballen igjennom til Kjartansson som er dyktig når han snapper den rett foran beinet til en Haugesund-forsvarer. Kristiansen kommer ut, men trekker seg i det avgjørende øyeblikket og Kjartansson får tuppet ballen forbi. Rett og slett litt feigt av sisteskansen der, men all heder og ære til Kjartansson som viser igjen for en målrev han er!
    34'
    Haugesund fortsetter å kjøre offensivt når de har ballen, men det blir for store distanser mellom leddene til at det blir et pågående press mot hjemmelaget.
    40'
    Haugesund får en halvsjanse inne i boksen til Vålerenga. Gytkjær skjermer til slutt ballen utover dødlinja og får seg en skikkelig smell av Larsen. Corner får han heller ikke, da dommeren og linjedommeren markerer for femmeter.
    43'
    Bamberg får ballen ute på kanten og slår inn mot Gytkjær som taper duellen med Larsen.
    45'
    Roet seg veldig fra begge lag etter scoringene.
    45'
    Det er lagt til et minutt.
    45'+1
    Haraldseid ser at Gytkjær starter nedover mot dødlinja og spiller av gårde en fin stikker. Gytkjær ser ikke ut til å ha dagen, da han så vidt jogger etter ballen som triller utover linja.
    45'+2
    45'+2
    Vålerenga går i garderoben med en 2-0-ledelse etter to scoringer av Kjartansson og de virket svært komfortable de siste 10 minuttene av den første omgangen. Haugesund må virkelig opp to-tre hakk dersom de skal få noe ut av denne kampen. De har hatt et par sjanser og kun en redning på streken av Simon Larsen gjør at gjestene foreløpig står med null mål.
    45'
    Ser ikke ut til at det er noen endringer på noen av lagene.
    46'
    Forsiktig åpning av den andre omgangen. Bortelaget med mest ballinnehav på og rundt midten.
    48'
    Nesten for Sema! Han mottar en forløsende pasning inne i boksen og klinker til. Skuddet går via en Vålerenga-spiller og nesten opp i motsatt kryss! Corner dømmes.
    48'
    Mål for FK Haugesund!
    Vålerenga 2 - 1 FK Haugesund
    Mål: Dusan Cvetinovic
    Målgivende: Geir Ludvig Fevang
    Der sitter reduseringen! Corneren curles flott inn på hodet til Fevang som stusser ballen videre rett på hodet til Cvetinovic som enkelt styrer ballen i mål fra fem meter!
    48'
    2-0 er kjent som 'verdens farligste ledelse' og nok en gang kan vi få et eksempel på hvorfor.
    51'
    Sema kommer til nok en avslutning. Skuddet har kraft, men går over målet til Langer.
    52'
    Myrenstam kommer seg fri på kanten og slår inn et lavt innlegg. Larsen støter frem og klarerer til innkast for Haugesund.
    53'
    Våge Nilsen prøver seg fra 30 meter, men skuddet mangler presisjon og går fem meter over mål.
    54'
    Fredheim Holm skal innpå for hjemmelaget.
    54'
    Fevang spilles opp feilvendt i boksen og er helt alene, men uheldig i mottaket og ballen triller inn til Langer.
    55'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Daniel Fredheim Holm
    Ut: Morten Berre
    Kaptein Berre har gjort sitt for dagen.
    55'
    Inn: Mathias Blårud
    Ut: Herman Stengel
    Stengel med en forholdsvis anonym forestilling viker for 19 år gamle Mathias Blårud.
    55'
    Zahid finner Kjartansson inne i boksen og Tippeligaens toppscorer tar ned ballen, men blir presset nok til at ballen triller utover dødlinja.
    57'
    Fevang leker seg på midten med Blårud og Heltne Nilsen. Tar Zidane-finta samt en luke før han avleverer ballen til en medspiller. Klasse.
    58'
    Frekt kombinasjonsspill av Haugesund og Fevang/Gytkjær, men nok en gang mangler Gytkjær fart for å nå gjennomspillet.
    59'
    Vålerenga 3 - 1 FK Haugesund
    Mål: Ghayas Zahid
    Målgivende: Ruben Kristiansen
    Så enkelt kan det gjøres! Kristiansen fosser fremover og han presses for sent. Han får tuppet ballen videre til Zahid som har frigjort seg inne i boksen. På 12 meter får han stå helt alene og da er han iskald når han setter ballen lavt i det lengste hjørnet.
    60'
    Nok en gang befinner Zahid seg alene inne i boksen. Han er feilvendt og forsøker å finne Kjartansson med en pasning. Haugesund-forsvaret jobber febrilsk og får til slutt banket ballen unna.
    63'
    Fredheim Holm med en stikker langt inn i feltet til Haugesund. Han ser Zahid komme på et kryssløp fra motsatt kant, men han når akkurat ikke frem.
    64'
    Det er nesten for Haugesund, men bare nesten! Innlegget fra venstre har en perfekt bue mot Fevang som ser ut til å time det perfekt, men han blir hengende litt for lenge i lufta. Nedfallsfrukten tar Gytkjær seg av med et brassespark, men han bommer på ballen og Vålerenga får til slutt kontroll.
    66'
    I den andre enden fortsetter Zahid og Kjartansson showet de har holdt i hele dag. Spiller seg nesten fri, men Cvetinovic og Skjerve jobber godt sammen.
    68'
    Kjartansson frempå igjen. Skyter upresset fra 18 meter, men rett på Kristiansen.
    68'
    Innlegg fra Haugesunds høyre kant stusses videre av Andreassen, men på andreballen er det ingen.
    69'
    Kjartansson får en uventet mulighet når Skjerve ikke timer headingen sin ordentlig. På halvvolley fyrer han fra fem meter, men Kristiansen får ut en fot og ballen går ut til corner.
    71'
    Godt slått corner midt foran mål. Kristiansen får opp en neve og bokser ballen ut av farlig rom.
    71'
    Vålerenga 4 - 1 FK Haugesund
    Målgivende: Michael Langer
    Hattricket er et faktum! Blir spilt opp rettvendt mot Skjerve, som han enkelt drar av. Avslutningen går lavt i nærmeste hjørne forbi en noe feilplassert Kristiansen.
    72'
    Kjartansson blir felt på drøye 30 meter. Ser ut som Fredheim Holm skal omsette det frisparket.
    75'
    Lindkvist og Kjartansson står også klare bak ballen.
    76'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Mirko Kramarić
    Ut: Tor Arne Andreassen
    76'
    Det blir Kjartansson etter at Fredheim Holm har hoppet over. Skuddet går rett i muren.
    77'
    Kristiansen slår inn fra venstre, men over alt og alle. Fredheim Holm er ute ved cornerflagget og Vålerenga beholder ballen.
    77'
    Bamberg med et skudd fra 25 meter. Bra trøkk i forsøket, men Langer har ingen problemer med å avverge.
    79'
    Fredheim Holm stanser Cvetinovic som er på vei fremover. Frispark til Haugesund ved midtsirkelen.
    79'
    Blårud banker til fra 25 meter, men til side for mål.
    82'
    Mirko Kramarić
    Meier ned Fredheim Holm før skuddet til Blårud.
    82'
    Nesten 5-1! Zahid tres igjennom av Fredheim Holm og har muligheten til å skyte på første touch, men drar heller med seg ballen. Kristiansen får en tå på den og ballen triller ut til corner.
    84'
    Klareres på første stolpe.
    85'
    Komazec presser frem en corner for bortelaget.
    86'
    Slås inn mot Cvetinovic, men Larsen er tett oppi og får sparket unna.
    86'
    Bamberg ser at Haraldseid starter i bakrom og serverer en god pasning. Kun en våken Langer hindrer en svært god sjanse for Haugesund.
    87'
    Virker resignerte her nå, gjestene. Ikke så rart med tanke på stillingen.
    88'
    Klanen koser seg her nå. Jenkadans på tribunen er et faktum på Ullevål i kveld!
    90'
    Det er lagt til minimum to spilleminutter.
    90'+1
    90'+3
    Der blåses det hele av og Vålerenga vinner meget fortjent 4-1!
    Hjemmelaget var best fra start til slutt her på Ullevål i kveld. To kjappe scoringer av Kjartansson i den første omgangen var nok til at Haugesund mistet trua på at dette kunne gå. Selv med en redusering av Cvetinovic tidlig i den andre omgangen ble aldri Vålerengas ledelse nevneverdig truet. Zahid satte inn 3-1 før Kjartansson avsluttet en perfekt kamp med sin tredje scoring til 4-1.
    Det kollektive satt bra for hjemmelaget i dag og Heltne Nilsen og Zahid styrte midtbanen hele kampen. Kjartansson viser nok en gang hvilken målteft han har og islendingen er nå oppe i hele 24 mål. 11 mål mer enn Søderlund på andre plass!
    Haugesund finner vi fortsatt på nedrykksstreken. Det var svært lite eller ingenting som satt for bortelaget i dag og de hang rett og slett ikke sammen som et lag. Det kan bli en utrolig tøff høstsesong for å berge plassen!