Ble dekket av Jens Friberg

Vålerenga starter med disse 11: Klaesson - Borchgrevink, Nation, Näsberg, Adekugbe - Lekven, Jensen, Bjørdal - Dønnum, Kjartansson, Sahraoui.
    Branns menn i hovedstaden søndag kveld: Pettersen - Forren, Grøgaard, Evans, Tveira - Strand, Barmen, Kvinge - Koomson, Bamba, Taylor.
    Brann-trener Kåre Ingebrigtsen lar 17-åringen Mikal Berg Kvinge starte på midtbanen mot Vålerenga. Det er et spennende valg.
    Forrige gang disse to lagene møtte hverandre, så vant Vålerenga 2-1 i Bergen. Vålerenga har ikke tapt mot Brann de syv siste gangene de har møttes i Eliteserien. Det er blitt tre uavgjort og fire seirer for Vålerenga.
    Bjørdal går rett inn for hjemmelaget, og Kjartansson får sin første start tilbake i Vålerenga. Dette blir spennende!
    Brann har på sin side fem spillere på benken. Noen som sa skadekrise?
    Kampen har startet - Bamba setter i gang!
    Adekugbe setter Klaesson i trøbbel! Men målvakten får med nød og neppe avverget foran Bamba.
    2'
    Bjørdal fyrer av med venstrefoten! Via Acosta og til hjørnespark.
    2'
    Oldrup styrer via Barmen til ny corner.
    3'
    Denne gangen blir det ikke noe ut av det.
    3'
    Adekugbe lager frispark til gjestene.
    3'
    Kjartansson fyrer av! Men den går rett i blokka.
    4'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Brann
    Mål: Osame Sahraoui
    Hjørnesparket fra Dønnum er presist, Bjørdal er helt upresset på første stolpe, og Brann-målvakt Pettersen kløner det til i forsøket på å få vekk ballen. Han puffer den i bakken. På oppspretten treffer den Sahraoui og går inn i nettet.
    4'
    Tveita kommer i skuddposisjon og fyrer av, men rett i klypene på Klaesson.
    6'
    Tor Olav Trøim har tatt seg tid til å sitte på tribunen i kveld. Ser mer enn fornøyd ut ved scoringen.
    8'
    Mål for Brann!
    Vålerenga 1 - 1 Brann
    Mål: Petter Strand
    BRANN STRAFFER VÅLERENGA DIREKTE! Nation bommer, Näsberg header ballen rett i beina på Strand. Han banker ballen kontant i mål - Brann har utlignet!
    8'
    Mye ... tvilsomt forsvarsspill til nå på Intility!
    10'
    Strand forsøker lykken igjen, men får et elendig treff. Milevis over.
    11'
    Vålerenga presser høyt og Brann tar mye risiko, men Acosta slipper med skrekken.
    11'
    KJARTANSSON ER ALENE GJENNOM! Sahraoui spiller perfekt gjennom, men islendingen blir nektet av en utrusende Pettersen! God, god mulighet.
    13'
    Vålerenga 2 - 1 Brann
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Målgivende: Aron Dønnum
    HAN BRUKTE 13 OG ET HALVT MINUTT! Nå kan du glise nå, Trøim! Bjørdal fører fint frem i kontringen og slipper til Dønnum. Han timer pasningen sin perfekt, og islendingen pirker den elegant i buret!
    14'
    Sitter nok en ganske selvtilfreds sportslig leder et eller annet sted på Intilty, også. Nysigneringene har gjort forskjell så langt.
    16'
    Vålerenga 3 - 1 Brann
    Målgivende: Osame Sahraoui
    DET ER JO SOM Å VÆRE TILBAKE I 2014! Hvor skal dette ende?! For et nydelig forarbeid det er. Sahraoui leker seg innover i feltet og chipper på bakre stolpe. Hvem er der? Selvfølgelig er det Vidar Örn Kjartansson, som stanger inn sitt andre!
    16'
    Skrekkelig forsvarsspill av Brann, da. De henger ikke sammen der bak.
    19'
    Brann forsøker et angrep, men det stopper opp når Taylor snubler i egne ben.
    21'
    Klaesson er offensivt ute og plukker innlegget fra Strand.
    22'
    Vålerenga 4 - 1 Brann
    JEG HAR IKKE ORD! Vidar Örn Kjartansson har scoret hat trick på ni minutter!!! Igjen er det Sahraoui som lemper gjennom i bakrommet, og Kjartansson vipper ballen elegant over Pettersen! TRE MÅL!
    23'
    Bjørdal lager frispark til Brann. Godkjent skuddposisjon.
    24'
    Bare 14 mål opp til toppscorer Amahl Pellegrino for Kjartansson. Det bør gå fint.
    25'
    Klabb og babb i Enga-feltet, men de får til slutt klarert.
    26'
    Tveita løper ned Bjørdal og lager frispark.
    26'
    Dønnum fyrer løs, returen havner hos Kjartansson - men denne gangen når han ikke fram. Han har stagnert de siste par minuttene.
    27'
    Osame Sahraoui også da, dere. Det er som å se Ghayas Zahid for seks år siden. Samme rolle, samme talent. Dette blir spennende!
    28'
    Koomson sitter nede. Det trengte ikke Brann.
    28'
    Bjørdal scorer nesten! Nydelig av Sahraoui igjen, men nykommeren er ikke like presis som Kjartansson.
    30'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Erlend Hustad
    Ut: Gilbert Koomson
    Brann må virkelig håpe at det ikke blir et langt avbrekk.
    32'
    Vålerenga 5 - 1 Brann
    DET ER SÅ LETT! Kjartansson blir spilt gjennom og fyrer løs, men Pettersen redder. Redningen havner imidlertid i beina på Sahraoui, som spaserer ballen i mål!
    34'
    Men hva i alle dager er det Brann driver med i forsvar? Blir avkledd igjen og igjen.
    35'
    Bamba kommer til avslutning, men den går over og utenfor.
    36'
    Grøgaard blir dratt i bakken av Bjørdal og vinner frispark.
    38'
    Taylor skyter. Langt over.
    39'
    Kjartansson skudd blir blokkert.
    40'
    Ooog Dønnum lager frispark.
    40'
    Borchgrevink løfter ballen inn, men over alle i feltet.
    42'
    Brann kan trøste seg med at de skal møte Bodø/Glimt neste søndag.
    43'
    Bamba kommer til skudd, men det går igjen håpløst utenfor.
    43'
    Bjørdal får til en slags avslutning, men den går over.
    45'
    - Vi må i hvert lære å forsvare oss. Det er helt horribelt hvordan vi var i første omgang. Jeg er litt rystet, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport i pausen.
    46'
    Inn: Ruben Kristiansen
    Ut: Vegard Forren
    Tydelig pausesignal fra Ingebrigtsen.
    46'
    Acosta blir avvinket for hands.
    46'
    Kvinge fyrer av, men rett i Dønnum. Så lite til 17-åringen i første omgang.
    49'
    Dønnum lurer seg fint fri og har med mange i boksen, men Brann får klarert.
    51'
    Dønnum vinkes av for en offside.
    51'
    Bamba fyrer av! Strand vender fint og finner spissen, som skyter via Klaesson og ut.
    54'
    Bjørdal er først på den og forlenger til ny corner.
    54'
    DET BLIR FOR DUMT! Først en kamuflert pasning fra Kjartansson, så et hælspark av Bjørdal og Lekven er gjennom - men skuddet blir reddet mesterlig av Pettersen.
    55'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bård Finne
    Ut: Osame Sahraoui
    For en kamp av unggutten.
    56'
    Brann får et nytt hjørnespark, igjen stanger Bjørdal ut.
    57'
    Strand feller nier-kollega Dønnum og lager frispark.
    57'
    Dønnum må score! Borchgrevinks innlegg er perfekt, og Lekven er på bakre stolpe. Plutselig havner ballen hos Dønnum, men han krangler ballen like utenfor!
    58'
    Dønnum forsøker å slå inn mot Finne, men blir hindret av Kristiansen. Corner.
    60'
    Bent Høie er i det minste fornøyd med avstandene i Brann-forsvaret i kveld.
    61'
    Kjartansson vinner frispark i duell med Bamba.
    62'
    Inn: Herolind Shala
    Ut: Magnus Lekven
    63'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Aron Dønnum
    63'
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Vidar Orn Kjartansson
    Godkjent debut.
    64'
    Gult kort til Brann
    Petter Strand
    Borchgrevink går i bakken i duell med Strand, sistnevnte får gult kort.
    65'
    Tollås Nation går opp upresset! Men headingen går rett i fanget til Pettersen.
    66'
    Adekugbe banker inn et innlegg på hel volley, Pettersen må slå den over tverrliggeren.
    67'
    Gjestene får klarert hjørnesparket.
    68'
    Tveita vinner et hjørnespark.
    69'
    Klaesson bokser unna - og vinner frispark.
    69'
    Bjørdal fyrer av - Pettersen redder enkelt.
    70'
    Shala vinner en corner via Tveita.
    71'
    Bjørdal er først på den igjen! Og igjen klarer han ikke å presse den under tverrliggeren.
    72'
    Vilhjalmsson hiver seg fram på innlegget til Jensen! Men islendingen klarer ikke å styre den på mål.
    74'
    Flott kontringsmulighet for Vålerenga, men Shala klarer ikke få ballen videre til Finne. Brann-forsvaret viser ingen intensjon om å bli ... bedre.
    76'
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Christian Borchgrevink
    77'
    Inn: Sondre Eide
    Ut: Mikal Berg Kvinge
    79'
    Finne vinkes av for offside.
    80'
    Litt tam andreomgang, det må sies.
    82'
    Målet er åpent for Shala! Men den går via Tveita og ut. Nok en gang svakt forsvarsspill fra Brann.
    85'
    Pettersen er først på corneren og få bokset den unna.
    85'
    Tveita lager et nytt hjørnespark.
    87'
    Trøim og Martin Andresen i munter passiar på tribunen.
    87'
    Vilhjalmsson får en avslutning av gårde, men den går langt over mål. Den minst presise islendingen på topp for VIF i kveld.