1-0

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til dekningen av denne generalprøven mellom Vålerenga og Bodø/Glimt! Dette er den siste kampen til de to lagene før Eliteserien starter kommende uke, så her er det mange spennende svar i vente.
    Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson - Christian Borchgrevink, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe - Felix Horn Myhre, Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala - Deyver Vega, Matthias Vilhjalmsson, Bård Finne.
    Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har vært klar på at han ønsker en del svar i dagens kamp, og startoppstillingen er ikke langt unna det antatt beste mannskapet han kan mønstre.
    Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Høibråten, Fredrik Bjørkan - Sondre Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Victor Boniface, Jens Petter Hauge.
    Den nyervervede midtstopperen Høibråten får tillit fra start, og et signal som kan tyde på at han er tiltenkt en plass i startoppstillingen denne sesongen. Ellers stiller også Kjetil Knutsen med sin antatt beste ellever.
    Dette blir Vålerengas tredje kamp på fem dager. Torsdag ble Mjøndalen slått 2-0, mens et B-preget mannskap tapte 1-2 for Jerv fredag.
    Bodø/Glimt tapte 0-1 for Rosenborg i sin eneste treningskamp etter coronapausen.
    Fjorårets kamp mellom lagene på Intility Arena endte hele 6-0 til Vålerenga. Det motsatte oppgjøret vant Bodø/Glimt 4-0.
    Spillerne er ute på banen. Straks avspark.
    Kampen ser du med VG+ i videovinduet øverst.
    Bodø/Glimt sparker i gang kampen.
    1'
    Bodø/Glimt går rett i angrep, men blåses av for offside.
    1'
    Glimt som har kommet best i gang de første minuttene her. Presser Vålerenga høyt.
    3'
    Vega trekker seg inn fra høyre og fyrer av. Skuddet er hardt, men også greit for Glimt-keeper Haikin. Kampens første gode mulighet.
    4'
    Vålerenga holder trykket oppe etter en corner, og slår ballen inn i feltet igjen. Haikin plukker ballen, men mister den igjen. Reddes av at han får frispark.
    5'
    Jens Petter Hauge foserer fremover før han legger ut til Boniface. Svak avslutning fra angriperen, som skyter rett på keeper.
    7'
    Frispark til Glimt godt inne på Engas banehalvdel. Zinckernagel tar det, men ballen går ut til femmeter.
    10'
    God corner fra Vega, som ryddes unna rett foran streken. Returen faller til Finne. Han klemmer til, men rett i blokka.
    12'
    Tollås Nation river ned Boniface i midtsirkelen.
    14'
    Nytt Glimt-frispark. Denne gangen på 25 meter.
    15'
    Zinckernagel går for skudd, og ballen har god retning. Kraften er ikke allverden, så Klaesson redder greit.
    16'
    Glimt får store rom å kontre i, men Näsberg er våken og takler ballen ut til kast.
    17'
    Slurvete pasning fra en upresset Oldrup Jensen. Innkast til Glimt.
    18'
    Selv om Glimt har det meste av ballen, bølger spillet frem og tilbake for øyeblikket. Uten de store sjansene.
    22'
    Lang ball mot Vilhjalmsson. Brede Moe bryter.
    24'
    Godt innlegg fra Finne mot Vilhjalmsson, men heading blir litt for vanskelig for islendingen. Godt utenfor.
    25'
    Oldrup Jensen får ballen på 22 meter, og klinker til. Ballen legger seg fint et par rader opp på den tomme tribunen.
    26'
    Finne kommer på venstre, og slår inn. Over alle i boksen, men Vålerenga holder på ballen og vinner en corner.
    29'
    Enda en god corner fra Vega, som faller ned på første stolpe. Der vinner Glimt nok en gang duellen, og får ballen unna.
    29'
    Finne kommer på venstre igjen, og slår inn. Treffer en Glimt-spiller, og Finne roper på straffe. Blir bare corner.
    31'
    Finne som slår inn fra høyre. Blir ny corner, nå fra venstre. Den får ikke Vålerenga noe ut av.
    32'
    Vega tar med seg ballen med et nydelig førstetouch, før han skyter. Igjen er Glimt-blokken i veien.
    35'
    Zinckernagel slår inn et innlegg som daler ned på bakerste. Borchgrevink får den ut.
    35'
    Borchgrevink lager frispark rett utenfor hjørnet av sekstenmeteren.
    38'
    Zinckernagel tar frisparket, og spiller kort til Hauge. Skuddet hans er ikke spesielt bra, og går noen meter over mål
    39'
    Dårlig berøring fra Brunstad Fet gjør at Näsberg kan bryte den.
    40'
    Shala kommer seg forbi Brede Moe, men Zinckernagel er nede og gjør en god sikringsjobb.
    41'
    Finne leder an en kontring for Enga. Spiller ut til Adekugbe, som får god tid til å sikte med innlegget. Likevel går det forbi alt og alle, og muligheten er spolert.
    43'
    Zinckernagel slår inn et frispark fra høyre, som ser ut til å falle ned til en upresset Brunstad Fet. Mangel på kommunikasjon gjør at Boniface likevel prøver å heade den, og ødelegger den muligheten.
    44'
    Vi er inne i det siste ordinære minuttet før pause. Tviler på at det blir lagt til noe her.
    45'
    Vålerenga får en siste mulighet før pause, men blåses av for offside.
    45'
    Vi er ferdig med de første 45 minuttene, uten de helt store mulighetene. Etter en relativ fartsfylt start på omgangen, dalte tempoet og kvaliteten utover. Er varslet flere bytter i pausen, så blir spennende å se hvilke to lag som entrer banen til andre omgang.
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Johan Lædre Bjørdal
    Ut: Ivan Näsberg
    46'
    Inn: Magnus Lekven
    Ut: Felix Horn Myhre
    46'
    Inn: Aron Dønnum
    Ut: Deyver Vega
    46'
    Inn: Peter Michael Godly
    Ut: Matthias Vilhjalmsson
    46'
    Vålerenga gjør altså fire bytter i pausen.
    46'
    Godly Michael er tidlig frempå, men ballen til Finne blir akkurat for lang.
    47'
    Saltnes får ballen rett foran mål, og setter bredsiden til. Blir litt for mange spillere mellom han og målet, så Vålerenga slipper unna med skrekken.
    51'
    Brunstad Fet slår i bakrom mot Hauge, men ballen blir for lang og renner ut til innkast.
    52'
    I TVERRLIGGEREN! Dønnum får frispark rett utenfor sekstenmeteren, og Finne klinker til. Ballen smeller i metallet. Fryktelig nære for Vålerenga.
    57'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Peter Michael Godly
    Målgivende: Bård Finne
    DER SITTER DEN! Finne legger en corner på bakerste, der Godly Michael knuser Høibråten i luften. Innbytteren stanger hjemmelaget i ledelsen.
    59'
    Zinckernagel legger fint til Brunstad Fet som skyter inni sekstenmeteren. Utenfor fra Glimt nysignering.
    62'
    Dønnum legger fint over til Adekugbe som slår inn på første. Glimt er først på den.
    65'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Aleksander Foosnæs
    Ut: Fredrik Bjørkan
    67'
    Inn: Isak Amundsen
    Ut: Brede Moe
    67'
    Inn: Ola Solbakken
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    67'
    Inn: Sammy Skytte
    Ut: Jens Petter Hauge
    67'
    Inn: Ousmane Camara
    Ut: Bård Finne
    69'
    Camara trekker seg inn i banen og skyter. Rett i en Glimt-rygg, og ut til corner.
    74'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Herolind Shala
    Unggutten kommer inn for Vålerenga.
    76'
    Inn: Sebastian Tounekti
    Ut: Victor Boniface
    76'
    Etter at Vålerenga var inni en veldig god periode etter pause, har det igjen roet seg noe ned. Mange bytter preger kampen.