1-0
2-0
3-0
4-0
5-0
Supporterfordeling på VG
467
389
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Vålerenga og Arna-Bjørnar fra Intility Arena!
    Vertene endte komfortabelt på 3. plass med 39 poeng da grunnspillet var unnagjort. Laget fra hovedstaten var klar for å kjempe om ligagullet i sluttspillet sammen med Stabæk, Rosenborg og Brann, men et hjemmetap i første runde for bergenserne (som startet fire poeng foran grunnet plasseringen i sluttspillet), gjorde at gullkampen i realiteten var over før den startet. Vålerenga klarte likevel å ta 13 poeng på de fem neste kampene, og seriemesterne fra 2020 endte til slutt på 2. plass, fem poeng bak Brann og fire foran RBK.
    Arna-Bjørnar slet med å imponere i grunnspillet. 14 poeng på 18 kamper resulterte i 8. plass, og den fryktelig svake målforskjellen på 18-53 var kun overgått av Avaldsnes og Røa. Det var for øvrig ingen lag som slapp inn fler mål enn bergenserne i løpet av grunnspillet. Derimot løftet Arna-Bjørnar seg da sluttspillet startet. Etter å ha kapret 14 poeng på syv kamper endte de på 2. plass, hele syv poeng foran Avaldsnes på kvalik. Dermed er Arna-Bjørnar én av tre bergenslag som deltar i årets utgave av Toppserien.
    Vålerenga har vært aktive på overgangsmarkedet i vinter. Felicia Rogic (Eskilstuna United DFF), Emma Iversen (tilbake fra utlån til Røa), Linn Vickius (Eskildstuna United), Allison Abbe (AIK) og Laura Guldbjerg Pedersen (Købe) har blitt hentet inn, mens Dejana Stefanovic (Brighton & Hove Albion), Camilla Huseby (Vålerenga) og Ally Green (AGF Aarhus) har forlatt hovedstaten. Gjestene fra Bergen har hentet inn Sofie Bjørnsen (Klepp), Marie Hella Andresen (Kolbotn), Lena Soleng Hansen (Kolbotn) og Hanne Larsen (på utlån fra Brann), mens Marija Aleksic (ukjent), Yuuka Kurosaki (ukjent), Marte Bjelde Hjelmhaug (LSK Kvinner), Meryll Abrahamsen (Stabæk), Ingrid Jåstad (Avaldsnes), Martine Midtbø (Røa), Madeleine Veivåg (Åsane) og Karoline Haugland (Brann) har forlatt klubben.
    Sist lagene møttes var i slutten av mai 2022 på Intility Arena. Hjemmelaget dominerte fra første spark på ballen og vant til slutt 9-1. Omtrent et halvt år tidligere vant Vålerenga 8-0 på Arna idrettspark, så det ser ut til å ha oppstått en liten trend imellom lagene. Sist Arna-Bjørnar gikk seirende ut av dette oppgjøret var i juni 2018, da bergenserne vant 3-2 i Arna. Således anses hjemmelaget som klare favoritter i forkant av dagens oppgjør.
    Kampen har startet
    0'
    Gjestene sparker i gang kampen.
    0'
    Tvedten lurer seg forbi Ose før hun spiller innover mot Sævik. Spissen legger deretter igjen til Tennebø som skyter fra distanse, men avslutningen flyr over mål.
    1'
    Offside for Arna-Bjørnar
    2'
    Pedersen prøver å sende av gårde Tennebø ute på venstrekanten med en lang ball, men pasningen er for hard og ruller ut til innkast. Bortelaget overtar.
    3'
    Klareres.
    4'
    Vålerenga har festet grepet innledningsvis i kampen. Vertene vinner en corner etter å ha trillet ballen rundt gjestene sin sekstenmeter.
    6'
    Bokses unna av Larsen.
    6'
    Sigurdardottir slår mot Tennebø på bakerste som får tatt ned ballen. Backen legger så igjen til Pedersen som slår inn på første, men Larsen kommer ut og plukker greit.
    8'
    Tas hurtig mot Ballisager.
    8'
    Sigurdardottir får hodet på ballen, men headingen er svak og går rett på Larsen.
    9'
    Redning på strek! Thomsen stormer nedover høyrekanten før hun slår inn foran mål. Larsen kommer foran Sævik og får slått unna, men returen lander perfekt hos Bjelde som skyter fra tolv meter. Målvakten kommer seg ikke opp i tide, men det gjør ingenting når kaptein Hovland står på strek og blokkerer!
    11'
    Offside for Vålerenga
    12'
    Bjelde spiller videre til Thomsen som igjen slår inn fra høyre. Denne gangen flyr ballen over alt og alle og ut til innkast.
    13'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Olaug Tvedten
    Målgivende: Laura Guldbjerg
    Tvedten banker inn 1-0 fra distanse! Tennebø hiver til Guldbjerg Pedersen som drar av en motspiller før hun spiller videre til Tvedten. Midtbanespilleren skjærer innover fra venstrekanten og fyrer av fra 25 meter. Larsen skal egentlig ha full kontroll, men målvakten bommer på ballbanen og må se skuddet suse inn i mål. Ikke patent keeperspill, men Vålerenga leder iallfall på Intility Arena!
    14'
    Folland prøver å flikke seg forbi Ballisager, men midtstopperen har stålkontroll og får skjermet ballen inn til Tompkins i målet.
    18'
    Ivanovic drar seg fint forbi flere motspillere før hun trer videre til Hjelmhaug. Midtbanespilleren prøver deretter å spille gjennom Folland som har gått på løp, men pasningen er litt for upresis og ender i beina til Tompkins.
    19'
    Svendheim kriger seg frem til hjørneflagget og får slått inn mot nærmeste. Der står Sælen og tar imot, men berøringen til Arna-Bjørnar-spilleren er svak, og hun mister til slutt ballen. Hjemmelaget overtar.
    21'
    Offside for Vålerenga
    21'
    Klareres.
    22'
    Tennebø spiller videre til Thorsnes som drar seg ned til dødlinjen. Deretter slår spissen hardt og lavt inn foran mål hvor flere medspillere har tatt løpet, men Hovland er først frempå og får klarert.
    25'
    Hjemmelaget kontrer, og Sævik prøver å chippe gjennom Thorsnes på løp, men Soleng Hansen leser forsøket og blokkerer med hodet.
    25'
    Tennebø og Ose kolliderer nede ved dødlinjen, og sistnevnte vinner et frispark. Ser ut som Ose fikk seg en ordentlig smell og må få behandling ute på banen.
    26'
    Ose hjelpes opp og av banen. Spørs om backen ikke må byttes ut, her.
    27'
    Tas kort mot Johannsdottir.
    28'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Helle Stenersen
    Ut: Tora Ose
    29'
    Thorsnes legger igjen til Tvedten som fyrer av fra distanse, men målscoreren får ikke like godt treff som tidligere og skyter til side for mål.
    30'
    Offside for Vålerenga
    30'
    Ivanovic snapper en svak pasning fra Guldbjerg Pedersen, men Ballisager er lynraskt oppe i Arna-Bjørnar-spilleren og rydder opp etter feilen til lagvenninnen.
    31'
    Sævik kommer til avslutning fra elleve meter, men denne gangen er Larsen raskt nede og varter opp med en mesterlig redning!
    32'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 2 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Karina Sævik
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Thorsnes får kriget ballen videre til Tvedten som drar seg forbi Stenersen før hun serverer Sævik inne foran mål. Denne gangen er Vålerenga-spissen sikker som banken og øker til 2-0 fra kloss hold!
    32'
    Thomsen leker seg ute på kanten! Backen mottar ballen ute til høyre før hun lett drar seg forbi Svendheim. Deretter skjærer hun inn i boks og slår inn mot bakerste, men innlegget er akkurat litt for høyt for Thorsnes som ikke når ballen.
    34'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Helle Stenersen
    Får det gule for munnbruk.
    35'
    Lander på nettaket.
    35'
    Det spørs om ikke dette oppgjøret allerede er kjørt for gjestene fra Bergen. Arna-Bjørnar har scoret ett mål mot Vålerenga på de syv siste kampene, og i dag har de knapt nok vært over midtlinjen.
    38'
    Thorsnes slår tunnel på Ivanovic før hun vrir lekkert ut mot Thomsen på kant. Backen prøver deretter å dra seg innover, men stoppes av Soleng Hansen.
    40'
    Like utenfor fra Tvedten! Det slås langt mot Thorsnes som header ned til Tvedten på kanten av sekstenmeteren. Midtbanespilleren får god tid til å stille inn siktet, men avslutningen går like til side for mål.
    40'
    Fint angrep av Arna-Bjørnar! Larsen slår langt mot Sælen som gir videre til Johannsdottir. Vingen drar seg fint forbi Guldbjerg Pedersen før hun stormer inn i boks, men Ballisager får slengt seg foran og blokkert idet hun skal avslutte. Corner til bortelaget.
    42'
    Tas kort mot Ivanovic som felles nede ved dødlinjen. Frispark til gjestene.
    43'
    Løftes inn i feltet, men Tompkins kommer ut og bokser.
    43'
    Bjørnsen inviterer til veggspill med Svendheim ute til venstre, men en svak pasning fra sistnevnte gjør at kantspilleren må se ballen trille ut over sidelinjen.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Vålerenga leder fullt fortjent 2-0 idet lagene går mot garderoben. Det er Tvedten og Sævik som har notert seg for scoringene, men vertene kunne fort ha ledet med mer. Arna-Bjørnar løftet seg de siste minuttene av omgangen, og gjestene fra Bergen må fortsette med det etter pause dersom de ønsker å ta poeng i ettermiddag. Vi er straks tilbake!
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Thea Bjelde
    Så ut som Bjelde fikk seg en liten smell helt på tampen av første omgang. Kjedelig for midtbanespilleren som briljerte mot gamleklubben.
    45'
    Vertene sparker i gang andre omgang.
    45'
    Sævik med en tidlig avslutning fra skrått hold. Skuddet er hardt, men går langt til side for mål.
    46'
    Hjørnespark til Vålerenga
    47'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 3 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Laura Guldbjerg
    Målgivende: Janni Thomsen
    Guldbjerg Pedersen stusser inn 3-0! Thomsen slår inn mot første, men Stenersen klarerer. Vålerenga-backen plukker returen, finter seg lekkert forbi Stenersen og deretter plasserer hun ballen perfekt på hodet til Guldbjerg Pedersen. Midtstopperen har således få problemer med å stusse kula videre inn i lengste.
    48'
    Thorsnes drar seg innover fra venstrekanten og smeller til mot nærmeste, men der ligger Larsen og redder.
    50'
    Tas kort mot Ballisager.
    51'
    Thomsen spilles fri ute til høyre før hun slår et herlig innlegg inn i boks. Thorsnes har løpt seg fri fra Soleng Hansen og avslutter fra kloss hold, men skuddet går like til side for mål. Der burde det stått 4-0 til hjemmelaget!
    52'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Miljana Ivanovic
    Kommer for sent inn i en takling på en VIF-spiller.
    53'
    Tas kort mot Thomsen.
    53'
    Johannsdottir trer videre til Ivanovic inne i feltet. Usikker om midtbanespilleren går for skudd eller innlegg, men ballen ender iallfall i nettveggen. Utspark til Vålerenga.
    55'
    Ivanovic kommer til skudd fra skrå vinkel, men Tompkins er nede og redder fint.
    56'
    Arna-Bjørnar ypper seg, nå! Denne gangen er det Bjørnsen som mottar ute på kant før hun drar seg inn i boks. Deretter finter hun vekk Sigurdardottir og skyter mot lengste, men en fullt utstrekt Tompkins får slått unna!
    57'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mawa Sesay
    Ut: Karina Sævik
    57'
    Sigurdardottir løfter mot Thorsnes som tar ned ballen like utenfor sekstenmeteren og smeller til. Rett i blokka.
    59'
    Tennebø skjærer innover relativt upresset før hun skyter mot nærmeste. Skuddet er høyt og godt plassert, men Larsen er med på notene og redder greit.
    61'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 4 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Fjorårets toppscorer setter sin første for sesongen! Thomsen med et kjapt innkast, og Arna-Bjørnar-forsvaret har tatt kvelden. Tvedten mottar ballen upresset inne i boks, før hun ser opp og spiller videre til Thorsnes som banker kula i nettmaskene fra kloss hold!
    62'
    Løftes inn fra høyrekanten, men Stenersen header unna.
    65'
    Offside for Vålerenga
    66'
    Arna-Bjørnar prøver å spille seg ut bakfra og over midtlinjen, men Vålerenga-spillerne er rå i presset og vinner ballen. Oslo-laget har stålkontroll, nå!
    67'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Anna Nigardsøy
    Ut: Mina Folland
    68'
    Thomsen slår inn fra høyre, men Hovland blokkerer. Tvedten plukker deretter returen og trer gjennom Sesay som prøver å slå tidlig inn. Via en motspiller og ut til corner.
    70'
    Ender med utspark til gjestene.
    70'
    Det er så nære 5-0! Tennebø tar ned ballen på lekkert vis ute til venstre før hun slår inn foran mål. Der har innbytter Sesay løpt seg fri fra markeringen, men spissen bommer på ballen.
    71'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mari Nyhagen
    Ut: Janni Thomsen
    72'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Emma Iversen
    Ut: Linn Vickius
    72'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Malin Dalsgård
    Ut: Miljana Ivanovic
    72'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Vilde Vedeler
    Ut: Marie Johannsdottir
    72'
    Sesay gir videre til Tvedten som finter vekk en motspiller før hun smeller til fra 18 meter. Skuddet er knallhardt og har retning lengste, men avslutningen går like til side for målet til Larsen.
    73'
    Ballen spretter Tvedtens vei inne i Arna-Bjørnar-boksen, men avslutningen fra midtbanespilleren treffer lagvenninnen Sesay. Gjestene overtar.
    74'
    Sælen går i bakken inne i Vålerenga sin boks, og gjesten roper på straffe. Dommeren er imidlertid uenig og vinker spillet videre.
    75'
    Tas kort mot Nigardsøy.
    76'
    Lempes inn i boks, men der står Soleng Hansen og stanger unna.
    77'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Stine Hovland
    River ned Sesay og belønnes med det gule.
    77'
    Ballisager prøver å slå mot Thorsnes på topp, men Hjelmhaug leser pasningen og blokkerer. Arna-Bjørnar overtar.
    80'
    Svendheim stormer nedover venstrekanten før hun trer gjennom Sælen med en herlig pasning. Angrepsspilleren drar seg deretter inn i boksen før hun avslutter, men vinkelen er tilnærmet død, og avslutningen går rett på Tompkins som redder.
    82'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ane Jørgensen
    Ut: Stine Ballisager Pedersen
    82'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 5 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Mawa Sesay
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Tvedten med lekkert forarbeid før hun trer gjennom Sesay inne i feltet. Innbytteren er sikker alene med Larsen og øker til 5-0 på Intility Arena!
    83'
    Lander på hodet til Svendheim som header over.
    85'
    Tvedten kommer til innlegg fra høyrekanten, men Hovland er først frempå og banker unna.
    86'
    Offside for Vålerenga
    90'
    Tvedten prøver å løfte inn mot Tennebø på bakerste, men innlegget er akkurat litt for høyt og flyr ut over dødlinjen.
    90'+1
    Kampen er slutt
    90'+2
    Dommer Zangeneh markerer for fulltid på Intility Arena - Vålerenga varter opp med en maktdemonstrasjon og knuser Arna-Bjørnar 5-0. Etter å ha dominert i første omgang fortsatte vertene å kjøre på i andre. Guldbjerg Pedersen stusset først inn 3-0, før Thorsnes og Sesay satte hver sin scoring i det 63. og 84. minutt. Arna-Bjørnar ble noen nummer for små i ettermiddag, men gjestene fra Bergen kom også til noen brukbare sjanser. Dermed avslutter Vålerenga runden på toppen av tabellen, mens Arna-Bjørnar blir liggende på sisteplass. Takk for meg!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her