0-1
0-2
0-3
Supporterfordeling på VG
1 920
1 357
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til den 1. runden i årets Norgesmesterskap fra Jordal kunstgress. Kampen spilles mellom Union Carl Berner fra 4. divisjon og Vålerenga fra OBOS-ligaen.
    For vertene blir dette den tredje kampen i NM denne sesongen. Ettersom laget kommer fra 4. divisjon må de gjennom to kvalikrunder før de ordinære rundene starter. I den første kampen stod 3. divisjonslaget Skedsmo på motsatt halvdel. Der fikk man en forrykende start med 2-0 til pause. I den 2. omgangen ville Elliot Engebretsen det annerledes med to raske mål som sørget for balanse i regnskapet. Fem minutter etter 2-2 klarte Cemal Deveci å pådra seg sitt andre gule kort i tillegg til et selvmål tidligere i kampen. Det gjorde at spilleren raste mot både motspillere og tilskuere. Det skulle også gi Union en gylden mulighet som Mathias Ogre og Aksel Steiro tok med begge hender ved å score både 3-2 og 4-2 i sluttminuttene. Det siste hindret før denne runden var Lokomotiv Oslo som stile uten sin kaptein Mika Mykkeltvedt. Det gjorde at et normalt sterkt Lokomotiv fra 3. divisjon måtte se seg slått hele 4-1 oppe på Sognsvann etter scoringer av Jonathan Hafell, Oliver Unwin, Axel Pedersen og Magnus Døble.
    Hjemmelaget som har adresse midt i den firkantede rundkjøringen på Carl Berner spiller til daglig sine hjemmekamper på Rommensletta. Dit flyttet laget før sesongen etter fjoråret på Veivet. Kvalik-kampen mot Skedsmo ble spilt på Nordre Åsen, mens denne altså spilles på Jordal. Så i hvor stor grad denne banen føles som en hjemmebane er uviss, men å ta i mot Vålerenga i en slik kamp må være enormt for Dag Harald Halvorsen & co. Selv om Christian Borchgrevink ikke hadde hørt om Union Carl Berner før trekningen kan de flagge med en rekke spillere med erfaring fra høyere nivå. Glenn Håberg har innhopp i OBOS for Åsane, Erik Walcott har kamper for Strømmen i OBOS, og klubbnomaden Erik Rosland med en fortid i omtrent samtlige klubber som finnes i dette land har kamper for Ull/Kisa i OBOS. I tillegg til OBOS har disse gutta mye fartstid i 2. divisjon i likhet med Axel Pedersen som med sin slepne teknikk har snurret rundt med både en, to og tre motspillere oppe på Grefsen stadion.
    Gjestene kan nok spasere til dagens kamp som spilles midt på beste Vålerenga. Dette er en stor dag for Union, men også denne gjestene har manet troppene sine til denne Vålerenga-dagen på Jordal. Først spilles denne cupkampen klokken 17.00, mens Vålerenga Hockey kan ta seg til sluttspillfinale mot Storhamar med seier kun 30 meter fra Jordal kunstgress klokken 19.00. i semifinale nummer seks mot Stavanger. Hvis rapportene kvelden før kamp stemmer så ryktes det om at "bortefansen" kan få se et solid mannskap mot 4. divisjonslaget Union. Det tyder på at det i hvert fall ikke skal undervurderes i en slik kamp. Så er spørsmålet om det er størst sjanse å ta seg videre mot flere av de beste spillerne som kanskje slipper seg ned noen hakk eller et sultent ungt lag. Her blir det uansett en glimrende mulighet til å måle krefter mot en stormakt som senest i fjor tok seg til semifinale i NM.
    TIl å lede dagens oppgjør har vi Stian Røvig Sletner fra Rustad/Abildsø Sportsklubb. Med seg på linjene har han Karwan Mamhassan fra Klemestrud IL og Henrik Pettersen Sunde fra Sula SK. Med den berømte tavla som 4. dommer har vi Morten Andersen-Gott fra Øvrevoll Hosle IL.
    Vi begynner å nærme oss avspark på Jordal kunstgress. Vålerenga kommer som spådd med et sterk mannskap inn til denne kampen. Det er gjort flere endringer fra kampen mot Raufoss, men spillere som Riisnæs, Rijks, Hagen, Thorvaldsen, Kreuzriegler, Kjelsen og Borchgrevink er alle å se fra start! På tribunen har begge lags supportere for lengst begynt å finne sine spillere. Sole stråler, temperaturen er på rundt 15 grader. Dette er fotballen på sitt beste!
    Kampen har startet
    0'
    Erik Rosland med kampens første spark på ballen.
    0'
    Vålerenga flytter ballen raskt fra side til side. Det spørs om ikke det blir nøkkelen her får å bryte ned Union.
    1'
    Christian Borchgrevink skyter over fra 20 meter.
    1'
    Vålerenga slurver i pasningsspillet til stor jubel fra hjemmefansen. Som nevnt tidligere visste altså ikke Christian Borchgrevink om klubben Union Carl Berner. Det er kanskje ikke så rart da navnet er relativt nytt. Tidligere het laget Fremad Famagusta, men det laget fikk det tøft gjennom koronaperioden.
    2'
    Stian Røvig Sletner er kjent for å ha full kontroll oppe på Ekebergsletta i uke 31 under Norway Cup, men hvordan blir det for hoveddommeren å ha kontroll på dette oppgjøret i solsteika?
    2'
    Kanten mottar en ball, men kommer fra offside.
    3'
    Walcott banker ballen ut av banen. Kast til Vålerenga.
    3'
    Axel Pedersen gjør en glimrende jobb defensivt da han stopper Jones El-Abdellaoui på vei gjennom. Det er en viktig sikringsjobb.
    4'
    Corneren tas kort. Deretter kommer det en blanding av et skudd og innlegg som lander i hanskene til sisteskansen Walcott.
    5'
    Vålerenga prøver i kjent spill å spille seg gjennom korridoren ute til venstre. Stopper Olsen har kontroll for vertene. Stopperen hadde for øvrig bursdag i går. Gratulerer med gårsdagen Stian Hagbø Olsen.
    6'
    Anders Stavnesli følger Jones El-Abdellaoui ned til linja. Sistnevnte roter deretter ballen ut av banen. Sløvt.
    7'
    Høyt spark fra Erik Rosland. Frispark på midten.
    8'
    Tas kort.
    8'
    Christian Borchgrevink svinger inn fra høyre. Mees Rijks er først på den, men headingen går over.
    8'
    Steiro spiller bort ballen på midten, men kapteinen vinner den elegant igjen da han viser hvem som er størst av han og Filip Thorvaldsen.
    9'
    Den tidligere Bækkelaget-spilleren Adrian Kurd Rønning har vært mye involvert i starten her. Den allsidige spilleren har i dag tatt plass på venstrebacken, men blir mye liggende ute som kant.
    9'
    Axel Pedersen spiller faktisk i vanter ute på matta i dag. Er ikke det noe kritikkverdig i 13-14 grader og sol? Det spørs om ikke ballkunstneren savner parketten inne i futsalhaller.
    11'
    Frisparket slås rett inn til Storevik.
    11'
    Tas kort. Vålerenga fester grepet her.
    11'
    Union får en liten pustepause da dommer Sletner markerer for et frispark til hjemmelaget.
    13'
    Ballen slås langt i motvinden på Jordal. Kan vinden bli en faktor her?
    13'
    Vålerenga broderer seg inn i boksen til Union. Riisnæs fører ballen på tvers, men finner aldri den luka han leter etter. Til slutt skytes det i blokka fra mannen som endelig er tilbake i en startoppstilling etter sin operasjon i hælen.
    15'
    Riisnæs på farten igjen. Denne gangen finner han det rommet han trenger for å avslutte. Skuddet er godt, men det går rett utenfor krysset til Walcott! Nære!
    15'
    Rijks jakter i bakrom, men Walcott har kontroll på lærkula.
    16'
    Er det rekord i antall pasninger i laget for Union Carl Berner, tro? Vi var oppe mot 10 pasninger på rappen.
    17'
    Det skal sies at Vålerenga har full kontroll her, men stillingen er fremdeles 0-0. Vålerenga har heller ikke skapt det helt store.
    17'
    Rosland prøver å sette fart for Union, men løper rett i kaptein Borchgrevink.
    18'
    Christian Borchgrevink svinger inn fra høyre. Stian Hagbø Olsen stanger til corner. Den høyreiste stopperen elsker slike legg i mot.
    19'
    Union får delvis klarert før Rosland løper ned Christian Borchgrevink. Dommer Sletner markerer ikke for et straffespark.
    19'
    Erik Rosland er inne i sin andre sesong for Union Carl Berner etter overgangen fra Bækkelaget. De som kjenner han vet at når det går mot to år i en klubb så kribler det i overgangsfingrene til midtbaneeleganten. Hva blir hans neste stopp?
    20'
    Union fortsetter å stå i mot!
    21'
    Adin Kavara gjør en god jobb på topp da han klarer å ta ned et oppspill før han tar md seg en lagkamerat. Det blir viktig for vertene å få til dette i større grad enn de har klart tidligere, eller kan det bli baktungt.
    21'
    Walcott redder glimrende etter at Thorvaldson får en meget god sjanse i boks! Vålerenga kommer ned til linja på høyresiden. Innlegget går gjennom hele feltet før Thorvaldsen plukker den opp på bakre. Han tar to-tre touch før han skyter rett på keeper!
    23'
    Kjelsen header mot mål, men Walcott drar frem et fantastisk tigersprang! Har du sett for en redning!
    23'
    Rosland og Pedersen kombinerer lekkert før Anders Stavnesli tres gjennom ute til venstre. Innlegget slås hardt inn foran mål, men Martin Kreuzriegler banker ballen unna. Fint angrep av Union Carl Berner!
    25'
    Gjestene er nære igjen! Thorvaldsen og Kurd Rønning kombinerer lekkert ute til venstre før førstnevnte leter etter Rijks i boks. Spissen er centimetere fra å sette inn 0-1!
    25'
    Kurd Rønning er mest å finne som en venstrekant mot Union som ligger lavt. Han banker ballen inn foran mål, men den tar i en motspiller før Walcott plukker opp ballen.
    28'
    Hebæk stopper enkelt Kurd Rønning på vei fremover. Godt backspill.
    29'
    Kampen har åpnet seg noe mer i det vi passerer halvtimen spilt. Vålerenga skaper større og større sjanser, men Union har også vært på noen turer i angrep.
    30'
    Tut, tut, tut! Rosland slår en herlig luke på Stian Sjøvold før han vinner et frispark. Gult kort for en for frekk luke?
    30'
    Tas kort.
    31'
    Elias Hagen holder igjen Adin Kavara! Frispark. Vertene flytter opp.
    31'
    Rosland flikker ballen videre, men det er markert for offside på Erik Rosland.
    31'
    Mannen med pannebåndet flikker videre, men kommer fra offside. Frispark
    32'
    Tas kort i kjent stil.
    32'
    Vålerenga trykker Union inn i egen boks, men der er det jaggu tett. Nok en gang klareres det.
    33'
    Kjelsen svinger inn. Mees Rijks får noen hårstrå på den, men ballen fortsetter bakover i feltet. Nære!
    34'
    Hagen skyter i stolpen fra drøyt 18 meter. Stolpen er Walcott sin beste venn!
    35'
    Walcott redder mesterlig etter en avslutning fra sju meter! Vålerenga tråkler seg inn i boksen før det kommer en overraskende avslutning. Walcott med en nydelig benparade! Keeperen holder hjemmelaget inne i kampen nå.
    36'
    Union rensker unna!
    36'
    Vålerenga trykker virkelig på inn mot pause her.
    36'
    Martin Kreuzriegler slurver med en pasning ut mot Adrian Kurd Rønning. Union får seg en liten pust i bakken.
    37'
    Mees Rijks skyter rett på keeper fra distanse. Walcott plukker enkelt.
    37'
    Glenn Håberg drar opp en tommel til linjedommer som markerer for utspill fra keeper etter en duell med Magnus Riisnæs.
    38'
    Kurd Rønning viser frem en herlig nærteknikk før han får ballen videre til en medspiller. Det skytes svakt utenfor fra 20 meter.
    39'
    Axel Pedersen stuper inn i Christian Borchgrevink. Backen tar telling. Den så ikke god ut for backen.
    40'
    Vålerenga samler troppene mens kaptein Christian Borchgrevink mottar behandling for smellen.
    41'
    Vålerenga setter ballen i laget igjen.
    41'
    Martin Kreuzriegler prøver en crosser over på Jones El-Abdellaoui. Den ballen er upresis som gjør at Walcott ender med et utspill.
    42'
    Christian Borchgrevink er tilbake på banen. Han er lar Pedersen få en liten hevn i det backen dundrer inn i kantspilleren.
    43'
    Kan Union Carl Berner holde ut de få minuttene det er før pausesignalet går?
    44'
    Tas kort.
    45'
    Walcott plukker ned et innlegg. Da går det mot pause på Jordal.
    45'
    Vålerenga vinner et siste kast høyt i banen.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Lagene går til pause på stillingen 0-0! Vålerenga trykket hardere og hardere på utover i omgangen som gjorde at kampen åpnet seg mer og mer. Det gjorde at Vålerenga skapte flere store sjanser, men det har ikke vært en kanonade mot målet til Walcott i 45 minutter. Sisteskansen til Union har hatt 3-4 kjemperedninger i tillegg til at Elias Hagen hadde et godt skudd i stolpen. Det gjør at denne cupkampen for alvor lever før de siste 45 minuttene. Union Carl Berner begynte å se slitne ut i det pausesignalet nærmet seg, så den pausen kom nok på en meget godt tidspunkt. Dette er gøy!
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Union Carl Berner
    Inn: Per Henrik Holm Nag
    Ut: Adin Kavara
    Begge spissene til Union forlater banen til pause.
    45'
    Spillerbytte - Union Carl Berner
    Inn: Sander Flåte
    Ut: Oliver Unwin
    Unwin som så absolutt ikke er glad i Vålerenga forlater banen til pause.
    45'
    Vålerenga går rett i angrep her.
    46'
    Vi får et opphold i spillet. Skade.
    46'
    Døble markerer seg umiddelbart. Han måker til fra 25 meter. Storevik må ut i full strekk. Det er Union sin første avslutning i kampen. Den er til gjengeld god! Corner.
    47'
    Det ender med en kanonade mot målet til Vålerenga får til slutt frispark. Der står det nesten 1-1.
    47'
    Storevik banker den opp i banen.
    48'
    Elias Hagen skyter rett på Walcott som får opp høyrearmen! Reaksjonsredning av høy kvalitet.
    49'
    Nære igjen! Kurd Rønning drar seg innover i banen før han avslutter. Olsen får blokkert skuddet med hodet. Corner.
    49'
    Havner bak mål.
    49'
    Mål for Vålerenga!
    Union Carl Berner 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Mees Rijks
    Målgivende: Magnus Riisnæs
    Spissen Mees Rijks spaserer inn 0-1! Kurd Rønning slipper til Riisnæs som har stormet ned til dødlinja. Der får midtbanespilleren servert ballen på tvers til Rijks som spaserer ballen i åpent mål! Der går det for fort for Union som egentlig har startet omgangen godt.
    50'
    Det er nesten mot spillets gang i denne omgangen. Totalt sett er det selvsagt fortjent.
    52'
    Vålerenga prøver på samme oppskrift som på scoringen, men denne gangen er det upresist.
    55'
    Vålerenga avslutter utenfor.
    56'
    "Møtes i tredje divisjon" runger det fra hjemmefansen.
    57'
    Union vinner et frispark ved midten. Det flyttes opp.
    57'
    Steiro er først på den, men den klareres i neste omgang.
    57'
    Håvard Hebæk tråkker over i det han skal plukke opp en ball. Det gjør at han faller over ballen før han plukker ballen opp med henda for å unngå farligheter i mot.
    59'
    Gult kort til Union Carl Berner
    Håvard Hebæk
    Hebæk får det gule for viljehandsen etter overtråkket.
    59'
    Spillerbytte - Union Carl Berner
    Inn: Jørgen Gunnes
    Ut: Håvard Hebæk
    Hebek må naturligvis ute med skade etter den smellen.
    59'
    Tas kort.
    59'
    Det begynner å fylle seg opp i skråningen opp mot Jordal Amfi. Om tre kvarter skal det spilles semifinale nummer seks i sluttspillet i hockey mot Stavanger. Vinner Vålerenga den kampen er de klare for finale mot Storhamar.
    61'
    Pedersen med en etterslenger på Riisnæs.
    63'
    Tas som vanlig kort.
    63'
    Kampen har roet seg noe etter scoringen. Vålerenga har full kontroll foreløpig, men det er kun målet som skiller lagene på Jordal kunstgress.
    63'
    Hagen skyter i blokka før Rosland plukker opp ballen. Trond Fredriksen som i dag er i trenerapparatet til Vålerenga var den mannen som kastet innpå Erik Rosland for Ullensaker Kisa da han fikk sine første kamper i OBOS-ligaen.
    64'
    Vålerenga spiller ballen tilbake til Walcott i buret til Union. Dette etter en liten stopp. Fair play.
    65'
    Hagen river Per Henrik Holm Nag over ende. Frispark.
    65'
    Tas kort.
    65'
    Union prøver å beholde ballen litt i laget. Det er nok lurt om man skal ikke løpe seg helt tomme.
    67'
    Mål for Vålerenga!
    Union Carl Berner 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Magnus Riisnæs
    Riisnæs scorer fra 5-6 meter! Innbytter Gunnes mister ballen i farlig område. Det gjør at Riisnæs kan ta med seg ballen inn i boks. Han går litt på tvers før han setter den enkelt i nota. Da er dette fort kjørt.
    67'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Obasi Onyebuchi
    Ut: Jones El-Abdellaoui
    Obasi Onyebuchi kommer inn til sin første tellende kamp for Vålerenga. Han er sett på som et stort talent.
    68'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Fidel Brice Ambina
    Ut: Elias Hagen
    Ambina kommer inn på midten for Hagen.
    68'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Aaron Kiil Olsen
    Ut: Martin Kreuzriegler
    Stopperbytte for Vålerenga.
    68'
    Døble lager frispark høyt i banen.
    70'
    Spillerbytte - Union Carl Berner
    Inn: Markus Botten
    Ut: Axel Pedersen
    Pedersen er ferdigspilt etter å ha slitt med kramper de siste minuttene.
    70'
    Vålerenga tar det kort.
    71'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Lorents Apold-Aasen
    Ut: Mees Rijks
    Unggutten Apold-Aasen får de siste 20 minuttene på topp.
    72'
    Vålerenga triller ballen i laget nå.
    73'
    Vålerenga brenner to kjempesjanser! Riisnæs brenner fra tre meter før ballen detter ned i beina på Kurd Rønning. Der skal backen score, men Walcott får flytta seg over. For noen redninger!
    73'
    Stanges unna.
    74'
    Døble får en god mulighet etter at en god crosser havner hos han. Han prøver seg på direkten, men innbytteren treffer ikke skikkelig. Ballen spretter inn til keeper.
    75'
    Kurd Rønning drar seg innover i banen før han skyter. Avslutningen er dog svak.
    76'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Jakob Granli
    Ut: Filip Thorvaldsen
    Unggutten kommer inn til sin første kamp for Vålerenga A. Gratulerer!
    76'
    Det er imponerende hvor godt Union har holdt følge i denne kampen. Det er heller ingen tegn til å gi opp dette. Dette er nok en kamp som vil huskes for resten av livet for vertene.
    78'
    Stian Hagbø Olsen stanger unna både en og to ganger. Stopperen har rensket bra unna gjennom hele kampen.
    79'
    Walcott plukker en høy ball som detter ned foran mål. Keeperen er nok den beste for hjemmelaget i denne kampen.
    80'
    Obasi skyter i nettveggen!
    81'
    Mål for Vålerenga!
    Union Carl Berner 0 - 3 Vålerenga
    Mål: Magnus Riisnæs
    Målgivende: Obasi Onyebuchi
    Riisnæs triller ballen forbi Walcott. 0-3 er dermed et faktum! Riisnæs får ballen høyt i banen. Han tar med seg innbytter Obasi Onyebuchi som viser frem noen finter før han triller den tilbake til Magnus Riisnæs. Alene med keeper setter han den mellom beina på keeper.
    81'
    Kan vi få en Union-scoring på slutten?
    83'
    Walcott plukker et skudd fra distanse.
    84'
    Stian Hagbø Olsen skjermer en ball ut over dødlinja med hardt press.
    85'
    Rosland viser små glimt av hva som bor inn i han. Han snurrer rundt med både en, to og tre motspillere. Så spørs det om lillebror Stian Rosland på tribunen er like fornøyd med sluttproduktet.
    87'
    Gult kort til Union Carl Berner
    Sander Flåte
    Flåte smeller til ved midten. Det er Kjelsen som får gjennomgå etter en sugende takling.
    87'
    Så tenner det ordentlig til etter at Flåte trøkker noe voldsomt til! Vålerenga-gutta tenner til etter en slik unødvendig takling.
    87'
    Gult kort til Vålerenga
    Jacob Storevik
    Prater på seg et kort etter duellen. Unødvendig av keeperen å blande seg inn i situasjonen som skjer langt unna sitt område.
    87'
    Erik Walcott, Erik Rosland og Stian Hagbø Olsen må trekkes frem som de beste for hjemmelaget. For gjestene er det naturligvis Magnus Riisnæs som er den beste med sine to scoringer og ene målgivende.
    90'+1
    Walcott redder på ny! Riisnær jakter hattrick, men sisteskansen vil det annerledes.
    90'+1
    Vålerenga får ballen i nettet, men det vinkes raskt for offside!
    90'+2
    Bankes opp i banen.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+3
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her