1-2
780
2 278

Velkommen til direkterapporteringen fra cupkampen mellom Ull/Kisa og Rosenborg!
    2.-divisjonslaget Ull/Kisa slår naturligvis nedenfra når eliteserielaget Rosenborg kommer på besøk til Jessheim stadion i cupens andre runde. For seks år siden måtte RBK ha ekstraomganger for å slå romerikingene ut av cupen, men den gang var Kisa et topplag i 1. divisjon. Nå er de gule og grønne inne i sin tredje strake sesong på nivå tre i norsk fotball - for første gang siden 2011.
    Rosenborg kommer til Jessheim proppfulle av selvtillit etter en god start i Eliteserien. Tre seire på fire kamper har gitt trønderfolket fremtidstro etter en begredelig fjorårssesong, som endte med 9. plass. I helga vant RBK 3-1 borte mot Haugesund, etter at tidligere Ull/Kisa-spiller Ole Sæter scoret to av målene. Sæter ble ingen suksess på Jessheim under sitt låneopphold i 2021, og spissen var skadet da lagkameratene i gult og grønt endte sesongen med nedrykk fra 1. divisjon.
    Ull/Kisa har tatt ledelsen i samtlige seriekamper til nå, men ullsokningene står likevel kun med to poeng av ni mulige. I serieåpningen ledet Jessheim-laget både 1-0 og 2-1 borte mot Stjørdals-Blink i kampen som til slutt endte 2-2, mens Strømmen snudde 0-1 til 2-1 på Jessheim i andre serierunde. I helga sørget Markus Flores for Kisa-ledelse borte mot Alta, men vertene utlignet fra straffemerket i 2. omgang.
    Der RBK enkelt tok seg videre til 2. runde med 6-0-seier mot Sverresborg i 1. runde, hadde Ull/Kisa mer trøbbel med romerikskollega Lørenskog. En sen scoring av LSK-innleide Marcus Paulsen minuttet før full tid sendte imidlertid Kisa videre med 2-1-seier. Stoppertalentet Lucas Svenningsen scoret Ull/Kisas første mål i 1. runde-kampen.
    Det er ikke bare Rosenborg som har ny trener før årets sesong. I Ull/Kisa er tidligere eliteseriespiller Kasey Wehrman (eks-Moss, -LSK og -FFK) ansatt for å lede den hardt økonomisk prøvede Jessheim-klubben, etter at australieren har hatt suksess med Strømmen. Han erstatter Mats-André Kaland, som tok over som hovedtrener i fjor sommer da Steffen Landro takket for seg midtveis i sesongen. Begge disse klubbene har altså til felles manglende stabilitet på trenersiden.
    Tribunene på Jessheim stadion er i ferd med å fylles opp. RBK har et solid bortefølge i ryggen, mens en gruppe yngre Ull/Kisa-supportere sørger for å dra i gang en nær fullsatt hovedtribune med hjemmefans.
    0'
    Dommer Ali al Hatam blåser i gang kampen, og Agon Sadiku tar avspark for Rosenborg.
    0'
    Rømo Skille jakter en ball i bakrom, men Nemcík faller fint av og rydder opp for RBK.
    2'
    Slås i støtte til Nemcík på midtbanen.
    3'
    Paulsen med en lang ball mot Werni, som ikke får kontroll i duell med Cornic.
    3'
    Imponerende trøkk fra begge lags supportere! RBK-fansen fyrte opp bluss rett etter avspark, mens Kisa-fansen hopper og synger.
    4'
    Slås hjem til keeper Twizere.
    5'
    Jevne åpningsminutter på Jessheim. Ull/Kisa søker bakrom tidlig når de vinner ball, mens Rosenborg bygger mer tålmodig opp.
    6'
    Mål for Rosenborg!
    Ullensaker/Kisa 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Edvard Tagseth
    Målgivende: Jayden Nelson
    Vanvittig avslutning i vinkelen fra Tagseth! Nelson slipper fint til Tagseth, som har funnet en liten lomme til venstre i 16-meteren til Ull/Kisa. Fra nærmest død vinkel blåser han ballen helt opp i motsatt kryss med venstrefoten! Det er mulig avslutningen tar i et Kisa-bein og får en retningsforandring, men det er uansett veldig godt gjort av Tagseth! Drømmestart for Eliteserie-laget!
    6'
    Broholm rettvender seg i mellomrom og sikter mot krysset som Tagseth nettopp penetrerte. Forsøket suser halvmeteren over målet til Ull/Kisa. Twizere har kontroll.
    9'
    Børkeeiet leter etter Sadiku i boksen til Ull/Kisa, men ballen går via et Kisa-hode og inn til keeper Twizere. Mer RBK etter målet!
    10'
    Slås til midtstopper Gjelsvik.
    11'
    Kisa er modige og vil spille ut fra Rosenborgs høye press. De lykkes nesten, men en svak pasning fra Bergum ødelegger for vertene.
    12'
    Børkeeiet viser klasse når han løser en trang situasjon med en strøken krosser på lissa til Cornic. RBK fortsetter å trille.
    13'
    Slås i støtte til stopper Gjelsvik.
    14'
    Ull/Kisa kommer alene med keeper, men Rømo Skille bruker for lang tid! Naustdal stikker igjennom Rømo Skille med en herlig pasning. Dermed kommer spissen alene med RBK-keeper Tangvik, men trønderen bruker litt for lang tid. Skuddet blokkeres delvis og sniker seg like utenfor korthjørnet til Tangvik!
    15'
    Den kommer ned med snø på! Sæbø vinner duellen bak i feltet, men makter ikke å styre hodestøtet i retning verken mål eller medspillere. Vanskelig øvelse for stopperen.
    15'
    Ullensaker/Kisa 0 - 2 Rosenborg
    Målgivende: Marius Broholm
    Tagseth scorer sitt andre med en utsøkt chip! Broholm sender Tagseth nydelig igjennom bak forsvaret til Ull/Kisa. Den tidligere Liverpool-spilleren ser at keeper Twizere kommer ut, og da løfter han bare ballen lekkert over sisteskansen. Nydelig gjort!
    16'
    Ull/Kisa har vært bra med de første snaut 20 minuttene, men Rosenborg har straffet hjemmelaget nådeløst med to scoringer!
    18'
    Så står det nesten 0-3 på Jessheim! Cornic legger hardt og flatt inn langs parketten. På første stolpe kaster en sortkledd seg frem, men avslutningen går utenfor målet til Twizere i Ull/Kisa-målet. Stor sjanse!
    20'
    Gjelsvik header unna korridorfrisparket fra Nelson. Rosenborg beholder likevel ballen.
    22'
    Werni får etter hvert klarert.
    24'
    Nelson runder Paulsen, som tar opp jakten på canadieren og setter inn en strålende takling på ball. Fine prestasjoner av begge!
    25'
    Naustdal får kontroll bak i feltet.
    25'
    Broholm river ned Arzani på vei fremover, og dommer Al Hatam gir unggutten tilsnakk.
    27'
    Tas kort på egen banehavdel.
    27'
    Tas kort på midtbanen.
    28'
    Mål for Ullensaker/Kisa!
    Ullensaker/Kisa 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Jakob Skille
    Målgivende: Davod Arzani
    Klassescoring av Skille og Ull/Kisa! Arzani bøyer et utsøkt innlegg fra venstrekanten inn bak forsvaret til Rosenborg. Skille kommer i fart og setter panna til ballen, og med et presist hodestøt styrer trønderen inn reduseringen fra 7-8 meter! Sandvik er etter ballen, men keeperen når ikke bort i hjørnet!
    28'
    For en herlig cupkamp dette er!
    30'
    Ull/Kisa produserer nok en god mulighet! Markus Flores på Ull/Kisas høyrekant har argentinske aner og et godt venstrebein. Det er mer enn nok til å skape trøbbel for noen og enhver! Med en smart pasning stikker han kula inn til Bergum, som kommer på et godt løp fra dypet. Løvenstad-karen lurer unna én RBK-forsvarer, før han skyter fra 11-12 meter. Skuddet blokkeres heroisk av en sortkledd!
    31'
    Bergum slår en fæl pasning på tvers som snappes opp. Väänänen prøver å overraske Kisa-keeper Twizere fra distanse, men sisteskansen er trygg når han holder ballen.
    34'
    Naustdal tar med tre RBK-spillere på karusell! Kisas midtbaneelegant kommer ut med ballen i behold og får fortjent applaus.
    35'
    Flores utfordrer på høyrekanten og går i bakken. Kisa vil ha frispark, men får ikke gehør av dommer Ali al Hatam.
    36'
    Werni og Skille kjører overgang for Ull/Kisa! Førstnevnte finner Werni i rom, men han er helt alene mot en skokk av RBK-spillere. Spissen får likevel løsnet skudd, men forsøket blokkeres. Ull/Kisa er med på leken!
    37'
    Herlig stemning blant begge lags supportere!
    39'
    Børkeeiet gamper mot en løs ball utenfor 16-meteren til Ull/Kisa, før han drar til på halvspretten. Gjelsvik står i veien og blokkerer. Godt forsvarsspill av stopperen.
    40'
    Trilles hjem til høyreback Paulsen.
    40'
    Vakre kombinasjoner fra Rosenborg! Nemcík slår en glimrende ball opp i mellomrom. Broholm og Väänänen kombinerer suverent, før sistnevnte skyter et stykke utenfor fra fin posisjon inne i Ull/Kisas straffefelt!
    42'
    Kisa-keeper Twizere er raskt nede og redder en RBK-avslutning. Keeperen må gi en retur, men den tar lagkameratene seg av.
    43'
    Keeperen slår frisparket langt.
    44'
    45'
    Rosenborg leder 2-1 til pause over Ull/Kisa i en pulserende cupkamp på Jessheim! Edvard Tagseth ga gjestene ledelsen med en fenomenal avslutning etter bare sju minutter, før Ull/Kisa-spiss Jakob Rømo Skille fikk en gyllen mulighet til å utligne alene med RBK-keeper Sander Tangvik. Trønderen misbrukte muligheten, og det straffet gjestene nådeløst ved å gå opp til 2-0 like etterpå. Tagseth satte inn sitt andre for kvelden med en herlig chip. Etter en snau halvtime revansjerte Skille seg for missen da han geleidet Davod Arzanis flotte innlegg i nettmaskene bak Tangvik. Selv om RBK har ballen mest og har skapt mest, er Kisa absolutt med på leken i det som er en herlig cupbatalje mellom to gode lag!
    45'
    Skille med avsparket for Ull/Kisa.
    45'
    Klabb og babb! Sadiku får etter hvert kontroll og legger til rette for Broholm, som drar til mot langhjørnet fra skrå vinkel. Utenfor!
    46'
    Rosenborg spiller fin fotball og har god rytme i kombinasjonene, før lesehesten Blårud blander seg inn for Ull/Kisa og rydder unna.
    48'
    Fantastisk pasning fra Broholm! Unggutten vipper strøkent igjennom Nelson, som får kontroll med en god førsteberøring. Vinkelen blir imidlertid såpass spiss at det blir vanskelig for canadieren å overliste Twizere i Kisa-buret. Keeperen gjør seg stor og redder forsøket fra skrått hold. God fotball!
    49'
    Twizere får etter hvert plukket kula.
    49'
    Sadiku har masse tid med ballen - tror han. Finnen løpes dermed opp av Sæbø.
    51'
    På tvers til stopperkollega Gjelsvik.
    53'
    Flores på farten på Kisas høyrekant, men ballen inn til RBK-keeper Sandvik.
    53'
    Gult kort til Ullensaker/Kisa
    Martin Bergum
    Indreløperen feller Tagseth på midtstreken og blir førstemann i dommerens bok.
    54'
    Trilles kort til Børkeeiet i midtsirkelen.
    54'
    Werni blokkerer et innlegg fra Broholm med kronjuvelene. Da trengs det en pustepause! Spillet fortsetter imidlertid mens Rælingen-karen henter seg inn. Han kjenner den der!
    56'
    Tas kort til Naustdal på egen halvdel.
    57'
    Nemcík setter seg ned for Rosenborg. Det ser ikke helt lovende ut for slovaken, som har vært så god for trønderne i innledningen av sesongen. 23-åringen får tilsyn her nå.
    58'
    Nemcík må gi seg med skade. Slovaken trasker i garderoben mens RBK forbereder et trippelbytte. Dårlige nyheter for trønderne.
    59'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Mikkel Konradsen Ceide
    Ut: Tomás Nemcík
    60'
    Inn: Sverre Nypan
    Ut: Jayden Nelson
    60'
    Inn: Ole Selnæs
    Ut: Tobias Børkeeiet
    60'
    Rosenborg har hatt bedre kontroll etter pause, men Alfred Johansson føler seg åpenbart ikke helt trygg likevel. Svensken hiver inn profilene Selnæs og Nypan!
    62'
    Kort variant, som Flores leser.
    62'
    Backen vender spillet.
    62'
    Nypan utfordrer og drar over på venstrebeinet, før han skyter mot korthjørnet. Twizere redder, men gir en retur som Sæbø nikker til hjørnespark.
    64'
    Tas kort til Broholm.
    64'
    Spillerbytte - Ullensaker/Kisa
    Inn: Kristoffer Sørensen
    Ut: Sander Haugaard Werni
    65'
    Kjempesjanse til Rosenborg! Hjørnesparket slås mot bakre stolpe, der ballen heades inn igjen foran mål. Sadiku tverrvender og skyter fra skrå vinkel i femmeteren, men igjen gjør Twizere seg stor og redder mesterlig!
    65'
    Gult kort til Rosenborg
    Håkon Volden
    Unggutten stopper Skille og stanser en overgang med ulovlige midler.
    65'
    Løftes inn i boksen, men RBK klarerer. Ull/Kisa beholder likevel ballen.
    66'
    Rosenborg virker å ha god kontroll på dette, men så lenge det bare skiller ett mål er det kamp. Vi får se hva Kisa gjør mot slutten.
    68'
    Twizere er våkent ute og fanger et gjennomspill mot Broholm. Vertenes keeper har vært god, særlig etter pause.
    69'
    Inn: Erlend Dahl Reitan
    Ut: Ulrik Yttergård Jenssen
    70'
    Slås inn i feltet fra kanten. RBK-forsvaret header ut, men ikke lenger enn til Bergum i returrom. Han skyter i blokka til gjestene.
    70'
    Piskes inn mot første stolpe fra venstrekanten. Der er Tagseth og styrer ballen i retning eget mål, men keeper Sandvik står godt plassert og får den rett på seg.
    71'
    Sadiku bør sende RBK opp i 3-1, men finnen treffer ikke mål! Gjestene kontrer mot et Kisa-lag i ubalanse. Ballen slippes perfekt til Sadiku, som lurer vekk Sæbø og får avsluttet fra 13-14 meter. Dessverre for Rosenborg triller avslutningen utenfor langhjørnet!
    72'
    Offside for Rosenborg
    73'
    Inn: Lucas Svenningsen
    Ut: Patrick Alfei
    Rent stopperbytte når Sæbø må gi seg med skade. Synd for Sæbø, som har vært meget god. Inn kommer unggutten Svenningsen.
    74'
    Inn: Jesper Reitan-Sunde
    Ut: Marius Broholm
    75'
    Ullensaker/Kisa 1 - 3 Rosenborg
    Mål: Santeri Väänänen
    Målgivende: Jesper Reitan-Sunde
    Finnen treffer blink fra distanse! Rosenborg spiller Ull/Kisa lave, og Väänänen mottar ballen utenfor straffefeltet til hjemmelaget. Fra om lag 20 meter legger midtbanemannen helt bort i det lengste hjørnet, og Kisa-keeper Twizere kan bare stå og se på at det synger i nettmaskene! Da skal vel dette være avgjort!