25-31

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av Norges semifinale mot Tyskland!
    Vi er klare for en nervepirrende kamp om en finalebillett. De to lagene møttes også til dyst om det samme i EM i 2016, og da var det tyskerne som trakk det lengste strået. Etter ekstraomganger endte det 34-33. Kaptein Bjarte Myrhol har vært klar på at de norske gutta er klare for revansje!
    Dette er den tredje semifinalen på de siste fire Europa- og verdensmesterskapene for Norges håndballgutter. Én gang har det endte med finaleplass, i 2017, men da ble det tap mot Frankrike.
    Det er fordel Tyskland med tanke på lokasjonen. Kampen spilles nemlig i Hamburg, og majoriteten av de 15.000 tilskuerne heier med det ikke på Norge.
    Se ekstra opp for tyskernes Uwe Gensheimer. Venstrevingen er deres toppscorer i turneringen med 42 mål. Det er like mange som Sander Sagosen, men kan ikke måle seg med vår kantspiller Magnus Jøndal. Han står med 46 nettkjenninger.
    Treffprosenten til Jøndal er imidlertid det mest imponerende av alle. Ni av ti skudd han skyter, går inn. Gensenheimer har "bare" en treffprosent på 71 prosent. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    - Vi er et bedre håndballag en Tyskland, MEN vi er i Tyskland. Og det er en stor fordel. Det viser historien, sier TV3-ekspert og tidligere landslagsspiller Kristian Kjelling.
    Norge starter med Torbjørn Bergerud i mål fra start, og utespillerne er som følger: Magnus Jøndal, Sander Sagosen, Magnus Gullerud, Christian O'Sullivan, Magnus Abelvik Rød og Kristian Bjørnsen. I angrep er planen at kaptein Bjarte Myrhol skal inn for Gullerud, slik som mot Ungarn. Den norske kapteinen sliter med smerter i den ene foten.
    Ingen overraskelser fra landslagssjef Christian Berge, altså, som må forsvare keepervalget overfor TV3. Reservekeeper Espen Christensen har nemlig en bedre redningsprosent enn Bergerud de siste kampene. - Jeg forestiller meg at hvis Torbjørn ikke treffer fra start, så kommer Espen rimelig kjapt inn, sier Berge.
    Tidligere i dag ble forresten Danmark klar for finale. Dermed kan det bli en nordisk drømmefinale - om Norge slår tyskerne, riktignok. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    De norske håndballgutta er på vei ut på parketten i Hamburg. Også de tyske, til øredøvende jubel fra publikum.
    Sagosen og Bergerud gir hverandre en klem. Nå gjelder det!
    Spillerne hilser på hverandre og Sagosen for lov til å ta et touch. Og så angriper Tyskland.
    Mål for Tyskland!
    Tyskland 1 - 0 Norge
    Tyskerne med kampens første mål... Det var Gensheimer, deres farligste.
    1'
    Mål for Norge!
    Tyskland 1 - 1 Norge
    ABELVIK RØD! Angriper på direkten - og svarer umiddelbart.
    2'
    Tyskland 2 - 1 Norge
    Wiede setter inn tyskernes andre. Fra distanse, og det hjelper ikke at Bergerud får en hånd på ballen.
    2'
    Patrick Wiencek stopper Myrhol og Norge får frikast. Men tyskeren er voldsomt fornøyd. Veiver med armene for å få med publikum.
    Norge bruker for lang tid, og tyskerne kontrer...
    Tyskland 3 - 1 Norge
    Gensheimer til Pekeler, som er sikker fra strek.
    4'
    Og så reddes skuddet til Abelvik Rød. I ferd med å bli en marerittåpning om dette fortsetter.
    Men så snapper Norge i forsvar. Og kontrer.
    Gullerud blir tatt. Straffe og tominutter! Men det er feil mann som blir vist ut. Det er Fäth som er synderen, men det er Drux som må sette seg.
    Tyskland 3 - 2 Norge
    JØNDAL! Mr. 100 prosent er sikker fra straffestreken!
    5'
    Først i blokka fra tyskerne. Deretter skyter Wiede over. Norge overtar.
    Tyskland 3 - 3 Norge
    MYRHOL! Inn til kapteinen på strek. Han banker inn utligningen!
    7'
    Underarmsskudd i Sagosen og ut. Bra blokk.
    Glimrende redning fra Bergerud!
    Tyskland 3 - 4 Norge
    ABELVIK RØD! Finter ut en tysker og lurer keeper. Norsk ledelse for første gang i kampen!
    8'
    Tøffe tak i Norges felt. Gullerud står bra.
    Ny redning fra Bergerud!
    Norge roer det ned i angrep...
    Nesten at Sagosen finner O'Sullivan. Men det blir norsk frikast.
    Abelvik Rød setter ballen i mål, men det blir ikke godkjent. Var blåst på noe i forkant der, muligens en teknisk feil på Sagosen.
    Straffe til Tyskland idet Fäth drar seg forbi og avslutter i krysstanga og ut.
    Tyskland 4 - 4 Norge
    Gensheimer setter inn utligningen.
    11'
    Tyskland 4 - 5 Norge
    ABELVIK RØD! Den teller! Norge i front igjen.
    12'
    Abelvik Røds tredje for kampen. Har fått sitt virkelige gjennombrudd denne turneringen.
    Tyskland 5 - 5 Norge
    Drux setter den i mål.
    13'
    Abelvik Rød fortsetter å skyte, men denne gang blir det redning - og så tverrligger. Men tyskerne klarer ikke kontre. Keepers pasning opp i banen er for lang.
    Ny bom. Denne gang er det Myrhol som treffer den tyske burvokteren.
    Straffe til Tyskland. Sagosen river i drakta.
    Tyskland 6 - 5 Norge
    Gensheimer scorer på ny straffe.
    14'
    Tominutter til Tyskland! Kohlbacker er ufin mot Jøndal.
    Tyskland 6 - 6 Norge
    ABELVIK RØD! Igjen! Kaster seg inn og setter inn sin fjerde på seks forsøk. Norges store spiller enn så lenge i denne semifinalen.
    16'
    Bergerud redder fra distanse. Har tatt tre på ni, den norske keeperen. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    Tyskland 6 - 7 Norge
    BJØRNSEN! Høyrekantens første for dagen.
    17'
    Norge snapper ball, forsøker å kontre, men klarer ikke det. Bjørnsen tvinges til skudd fra litt distanse. Vil ha frikast, men fikk ikke det.
    Tyskland 7 - 7 Norge
    Så svarer istedenfor Tyskland. 7-7.
    18'
    Tyskland 7 - 8 Norge
    JOHANNESSEN! Har vært på banen i fire minutter, Gøran Johannessen, og får sitt første for dagen.
    19'
    Tysk bom!
    Tyskland 7 - 9 Norge
    GULLERUD! Norge kontrer, og Gullerud sender Norge opp i tomålsledelse!
    20'
    Tyskland 8 - 9 Norge
    Wiede med en redusering, men Norge setter raskt i gang.
    21'
    Jøndal bommer! Hæ? Er det mulig?
    Straffe til Tyskland. Og tominutter. Lie Hansen er for ufin mot deres strekspiller...
    Tyskland 9 - 9 Norge
    Christensen i mål på straffen, men Gensheimer overlister også ham. Har tre av tre på straffer nå, venstrekanten.
    22'
    Tyskland 9 - 10 Norge
    SAGOSEN! Deilig! Hans første for kvelden, og tyskerne får samtidig tominutter. Pekeler må sette seg.
    23'
    Tyskland 9 - 11 Norge
    BJØRNSEN! Bergerud redder - og setter opp Bjørnsen på åpent mål. Norge foran med to!
    23'
    TIMEOUT! Dette kan ikke tyskerne leve med.
    Abelvik Rød norsk toppscorer med fire mål. Bjørnsen har to, mens Jøndal, Myrhol, Johannessen, Gullerud og Sagosen har ett hver. Foto: BJØRN S. DELEBEKK
    Tyskland 10 - 11 Norge
    Böhm hamrer inn reduseringen fra distanse. Skuddet måles til 108 km/t.
    24'
    Sagosen til Myrhol på strek, men det går ikke... Via keeper, på innsiden av stanga og akkurat ikke i mål. Kjelling mener det burde ha vært norsk straffe og tominutter til Tyskland, men det blir intet.
    Tyskerne klarer ikke utligne. Angrepsfeil.
    Tyskland 10 - 12 Norge
    ABELVIK RØD! Med en piruett (!) kommer han seg fri, før han hamrer inn en ny scoring!
    25'
    Ny brøyt fra tyskerne! Norge kontrer...
    Og så er det full tenning, i hvert fall et lite øyeblikk. Gensheimer tar Sagosen i full fart - og må sette seg. Tominutter!
    Myrhol tas på strek. Det blir straffe - og ny utvisning! Pekeler må sette seg for andre gang.
    Voldsom piping i hallen...
    Tyskland 10 - 13 Norge
    JØNDAL! Fra straffestreken, altså.
    26'
    Tyskerne tar ut keeper i angrep, men er likevel en mann mindre.
    Men så blir det en norsk utvisning. Øverby inne på laget, men han må umiddelbart sette seg.
    Straffe til Tyskland, og ny utvisning... Gullerud må sette seg.
    Nå har altså begge lag to menn utvist hver. Snart ikke flere spillere igjen.
    Tyskland 11 - 13 Norge
    Musche reduserer på straffen.
    27'
    TIMEOUT! Norge er stadig i ledelsen, men Berge tar en timeout. Tre minutter igjen til pause.
    Undertegnede kan ikke tysk, men Myrhol vies tid i den tyske timeouten. Pass på ham, tror jeg at det sies.
    Jøndal... Nei. God redning fra keeper.
    Men tyskerne får ikke avsluttet angrepet. Bjørnsen snapper ballen.
    Abelvik Rød hamrer ballen i mål, men det blir ikke godkjent denne gang heller. Er blåst for en brøyt.
    Så får landslagssjef Christian Berge gult kort.
    Tyskland 12 - 13 Norge
    Böhm med en suser av et underarmsskudd. Rett og slett en god scoring.
    30'
    Straffe! Myrhol tas etter et finurlig Sagosen-innspill.
    Det er det siste som skjer i omgangen...
    Tyskland 12 - 14 Norge
    JØNDAL! Jada!
    30'
    Pause!
    Skyhøy temperatur der det klemmes til i absolutt alle dueller. Men hittil har det gått Norges vei. Anført av Abelvik Rød leder Norge med to! Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    Abelvik Rød står altså med fem scoringer, Jøndal med tre, Bjørnsen har to, mens Myrhol, Johannessen, Gullerud og Sagosen alle har ett hver.
    2. omgang er i gang igjen.
    Norge misser i det første angrepet...
    Tyskland 13 - 14 Norge
    Og tyskerne utnytter seg av det. Wiede setter inn omgangens første.
    31'
    Tominutter til Tyskland! Kohlbacker med sette seg for andre gang.
    Tyskland 13 - 15 Norge
    MYRHOL! Abelvik Rød finner kapteinen på strek. Flott overtallsspill!
    33'
    Rett utenfor fra Tyskland!
    Ai, ai, ai, Abelvik Rød må ut med skade... Setter seg på benken.
    Det er et slag i trynet for Norge, for han var lagets toppscorer i førsteomgang. Eivind Tangen kommer inn.
    Tyskland 13 - 16 Norge
    MYRHOL! Glitrende innspill til Myrhol, som får drakta bokstavelig talt revet i stykker. Det gjør ingenting. Han scorer.
    34'
    Abelvik Rød får bandasjert låret. Kan han komme innpå igjen?
    Tyskland 14 - 16 Norge
    Gensheimer...
    35'
    Tyskland 14 - 17 Norge
    O'SULLIVAN! Via stanga og inn.
    35'
    Tyskland 15 - 17 Norge
    Tyskerne går rett i angrep og scorer.
    35'
    Så er det tenning på benken. Berge krangler med noen. Men spillet fortsetter.
    Norsk keeperbytte også. Christensen inn.
    Tyskland 15 - 18 Norge
    SAGOSEN! Lurer keeper fra distanse.
    36'
    Abelvik Rød har gått i garderoben med legeteamet. Da er nok han ferdigspilt for i dag. - Det er trist, for han har vært virkelig god, konstaterer Kjelling.
    Tyskland 15 - 19 Norge
    TANGEN! Norge er foran med fire etter en KANON fra Abelvik Rød-erstatteren!
    37'
    TIMEOUT! Den står tyskerne for.
    Så er det gode nyheter. Abelvik Rød er tilbake! Sitter på benken nå.
    Tyskland 16 - 19 Norge
    Redusering. Men Norge er fortsatt foran med tre.
    37'
    Tyskland 16 - 20 Norge
    MYRHOL! Får stå heeeelt alene på strek, den norske kapteinen. Da blir det også mål!
    38'
    Og tyskerne avslutter en meter til side for mål.
    Men så bommer Tangen også på mål...
    Tyskland 17 - 20 Norge
    Böhm skyter i steget.
    40'
    Tyskland 17 - 21 Norge
    JØNDAL! Stang inn!
    40'
    Böhm skaffer tysk straffe - og jubler.
    Tyskland 18 - 21 Norge
    Gensheimer setter også den. Fire av fire fra syvmeteren på ham.
    41'
    Og der er Abelvik Rød inne igjen.
    Tyskland 19 - 21 Norge
    Godt angrepsspill fra tyskerne. Kohlbacker scorer.
    43'
    Og så bommer Bjørnsen fra kanten...
    Men så bommer tyskerne! Utenfor.
    Tyskland 19 - 22 Norge
    SAGOSEN! Norge gir ikke opp, og Sagosen skyter til slutt ballen i mål. Samtidig får Pekeler sin tredje utvisning for kvelden, og han blir illsint. Sparker i benken på vei ut. Tre utvisninger betyr også rødt kort.
    44'
    Gult kort også til den tyske treneren.
    Tyskland 20 - 22 Norge
    Böhm med en god avslutning. Norge foran med to.
    44'
    Tyskland 20 - 23 Norge
    SAGOSEN! Henger i lufta og hamrer inn norsk tremålsledelse.
    45'
    Tyskland 21 - 23 Norge
    Biter seg fast, tyskerne. Groetzki scorer fra høyrekanten.
    46'
    Christensen med null redninger, og det er nok. Nytt keeperbytte.
    Tyskland 21 - 24 Norge
    MYRHOL! Har vært enorm, kapteinen!
    46'
    For øvrig Sagosens niende assist. Ny stor kamp også fra PSG-spilleren!
    Under kvarteret igjen nå. Norge tre foran.
    Tyskland 22 - 24 Norge
    Gensheimer nærmest fra død vinkel. Ikke rart at han er tyskernes toppscorer.
    47'
    Tyskland 22 - 25 Norge
    ABELVIK RØD! Deilig å ha ham tilbake igjen! Hans sjette for dagen.
    48'
    Tysk avslutning i blokka. Det kan vi like!
    Så går også den norske avslutningen i blokka. Men Norge beholder ballen.
    Sagosen finter seg ypperlig inn, men skuddforsøket blir reddet...
    Litt over ni minutter igjen nå.
    Bergerud redder! Men returen rett tilbake til tyskerne.
    TIMEOUT! Tyskerne tar sin tredje timeout. Sliter i etablert angrep nå, hjemmelaget.
    Liten pause på Sander, melder Berge. Johannessen kommer inn.
    Norge snapper og kontrer...
    Men O'Sullivan bommer... Heldigvis norsk frikast.
    Tyskland 22 - 26 Norge
    ABELVIK RØD! Deilig! Syv scoringer nå, unggutten!
    53'
    Fire mål foran. Seks og et halvt minutt igjen...
    For et drama vi er vitne til.
    Tyskland 23 - 26 Norge
    Böhm avslutter rundt Abelvik Rød og i mål. Unggutten er irritert.
    54'
    Inn på Bjarte Myrhol på strek, som må prøve seg med en akrobatisk avslutning med ryggen mot mål. Utenfor.
    Den er viktig, Bergerud! Redder!
    TIMEOUT! Bare litt over fem minutter igjen nå. Norge foran med tre - og har ballen. Fem minutter unna en VM-finale, altså.
    - Vi er nære på. Nå skal vi f**n meg ta det, messer Berge i timeouten. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    Tyskland 23 - 27 Norge
    BJØRNSEN! Jadaaa! Fem min unna finale!
    56'
    Tyskland 24 - 27 Norge
    Böhm lykkes for tyskerne. Fire minutter igjen nå...
    56'
    Gøran Johannessen i treverket, men Norge beholder ballen. Tida går...
    Og så klarer ikke Norge komme til avslutning. Tyskerne kontrer...
    Tyskland 25 - 27 Norge
    Wiede scorer... Nei, nei, nei.
    57'
    Sliter med å avslutte nå, Norge.
    Abelvik Rød får seg en smell igjen. Holder seg til låret. Norsk frikast.
    Liten pause i spillet nå. Abelvik Rød har tydelig vondt.
    Der er nok Abelvik Rød ferdig i hvert fall for i dag. Fikk en trøkk i samme lår tidligere i kampen.
    Tyskland 25 - 28 Norge
    SAGOSEEEEN! Armen oppe fra dommerne, men da tar Sagosen ansvar. Mål!
    58'
    Og redning! BERGERUD REDDER! Da er det gjort!
    Ett og et halvt minutt igjen og Norge er foran med tre. Dette kan de ikke miste.
    TIMEOUT! Smart av Berge.
    Tyskland 25 - 29 Norge
    MYRHOL! Snipp, snapp, snute, nå er det tyske eventyret ute. Norge er i VM-finale!
    59'
    Tyskland 25 - 30 Norge
    SAGOSEN! Nå feirer til og med den norske benken!
    60'
    Tyskland 25 - 31 Norge
    JOHANNESSEN! Seieren er rett og slett vår, og med på kjøpet: en VM-finalebillett.
    60'
    Slutt! Norge er i VM-finale etter en dramatisk kamp der Sagosen & Co. aldri ga fra seg forspranget. Nå venter Danmark i kampen om gullet!