0-1
590
1 309

God onsdag, og velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Trygg/Lade og Rosenborg, fra den første runden i cupen!
    Dagens hjemmelag, Trygg/Lade, spiller til dagelig i Adressa-ligaen 4. divisjon. Her spiller de med andre trondheimslag som Heimdal, Charlottelund, Ranheim 2 og Stjørdals Blink 2. Det har så langt denne sesongen blitt spilt seks kamper i Adressa-ligaen og Trygg/Lade har tatt 13 poeng. Dette holder til en delt tredjeplass med Stjørdals Blink 2, hvor dagens hjemmelag går foran med ligaens beste målforskjell.
    Rosenborg på sin side har fått en forferdelig start på sesongen, og har tatt magre ni poeng på åtte kamper. Det holder kun til plass nummer elleve på tabellen for Kjetil Rekdal sine soldater. Etter tre strake tap mot Brann, VIF og Bodø/Glimt fikk de svarte og hvite sin første seier siden eliteserieåpningen da de slo Haugesund 1-0 på 16. mai, fotballens nasjonaldag. Kritikken har ikke latt vente på seg for Rosenborg, som i tillegg til å ha tatt veldig lite poeng har fått høre det for å spille lite underholdene fotball. Vi får håpe at det ikke blir tilfellet i ettermiddag!
    Disse to lagene har faktisk spilt mot hverandre tidligere, også i cupens første runde. Det var tilbake i 2018, da vant Rosenborg 2-4 etter scoring av Rafik Zekhnini, Marius Lundemo og Alexander Søderlund. Det var Stian Skjeldnes Berre og Nichlas Johansen Midtsand som scoret for hjemmelaget, Mikal Haugen Bjørnstad satte også ballen i eget nett. Trygg/Lade ledet faktisk kampen to ganger, da gikk opp til både 1-0 og 2-1 før pause. I den andre omgangen kom Søderlund og Birger Melling, som bidro til at Rosenborg snudde kampen.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger når det er én time igjen til kampstart, heng med!
    Lagoppstillingene er klare, og vi ser at RBK stiller med et slagkraftig mannskap fra start her i dag. Det virker som Ketil Rekdal har lyst til å se mange mål på Lade i ettermiddag, han mønstrer nemlig både Sadiku, Aga, Ingason og Nelson fra start. I tillegg får vi se en debutant sentralt på midtbanen for RBK i dag, i 07-modellen Isak Jønvik Holmen.
    0'
    Trygg/Lade setter kampen i gang i sterk motvind på Koteng Arena!
    0'
    RBK er raskt i presset idet hjemmelaget prøver å spille seg ut bakfra, tvinger keeper til å slå langt.
    2'
    Tas litt til venstre på midtbanen.
    2'
    Oscar Aga vinkes av for offside idet RBK nærmer seg hjemmelagets sekstenmeter for første gang i kampen.
    4'
    Hjemmelagets venstreback får frispark på midtbanen i duell med Adrian Pereira til høy jubel. Ballen svinges inn, men forsøket klinkes unna.
    5'
    Corneren til Nelson blir tatt av vinden og går rett i bakken. Pereira treffer blokka på det påfølgende skuddet.
    6'
    Denne gangen er det Nelson sin tur til å gå i offside idet han spilles gjennom ute til høyre.
    8'
    Nære på for Nelson! Vingbacken spilles fri ute til høyre og får gå og gå før han til slutt fyrer fra rundt syv meter. Skuddet reddes etter et samarbeid av både keeper og forsvarer.
    9'
    Nelson kommer til nok en avslutning, denne gangen drar han seg innover fra bred posisjon og fyrer med venstre. Forsøket går rett i magen på keeper.
    10'
    Hjemmelaget flytter opp mange spillere når de har muligheten til å fylle på i boks.
    11'
    Det blåses frispark til RBK inne i feltet, Børkeeiet setter etterhvert i gang kort.
    11'
    Nelson med nok en veldig god involvering idet han vender opp i presset situasjon og finner Skarsem ledig ute til høyre. Banens beste spiller så langt, Nelson.
    13'
    Hjemmelaget prøver å tvinge frem feil bak hos RBK med et høyt press her. Tvinger keeper til å slå den lange.
    14'
    Etter det lange oppspillet kommer Pereira seg fri ute til venstre og setter fart ned mot linja før han slipper tilbake 45 grader. Der inne får en Trygg/Lade-spiller banket unna.
    15'
    Det bankes langt fra keeperen.
    16'
    Mål for Rosenborg!
    Trygg/Lade 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Agon Sadiku
    Målgivende: Jayden Nelson
    Sadiku setter inn 1-0 med en enkel tap-in etter innlegg fra høyre. Nok en gang er det Nelson som den er den skapende kraften, idet han mottar ballen ute til høyre før han tar seg forbi mannen sin og setter fart nedover. Der nede slår han et perfekt innlegg langs bakken som Agon Sadiku enkelt ekspederer i garnet bak keeper.
    16'
    Hjemmelaget er veldig nære å få en kjempestor mulighet med Skaro, men en takling fra Børkeeiet stopper angrepet. Offsideflagget kommer opp etterhvert.
    19'
    Slår den lange opp mot Engvik på topp.
    20'
    Engvik lager frispark i duell med Børkeeiet.
    21'
    RBK vinner frisparket på rundt 30 meter, kanskje noe nærmere. Pereira prøver seg med venstre, men aldri i nærheten. Skuddet går metervis til side for mål.
    22'
    Tas kort tilbake til keeper som slår opp mot Engvik.
    24'
    Trygg/Lage bryter på midten og prøver å spille gjennom Engvik på topp, men Tangvik i RBK buret er raskt ute for å måke unna.
    25'
    Adrian Pereira prøver seg nok en gang fra distanse etter at han vinner ballen høyt i banen, men skuddfoten er ikke innstilt enn så lenge.
    27'
    RBK forsøker seg med gjennomspillet sentralt i banen, linjedommer er raskt oppe med flagget.
    27'
    Hjemmelagets spiss får litt tilsnakk fra dommer her, som ser ganske bestemt ut i kroppsspråket. Frisparket tas kort.
    28'
    Hjemmelagets Elvedahl forsøker å finne Engvik med en pasning på skrått, men forsøket blir for langt.
    29'
    Tas kort til Børkeeiet.
    29'
    Ingason går ned for telling høyt i banen litt ute til venstre, det er vanskelig å si hva som skjedde der. RBK får frispark høyt i banen og fyller på i boks. Forsøket heades unna av midtstopper Kjørstad som rager høyt der.
    31'
    Holmen finner Pereira med en god pasning ut til venstre, og RBK har veldig mange spillere på vei inn i boks. Pereira prøver derimot selv, idet han hamrer ballen i nettveggen på feil side av stolpen.
    33'
    Tas bakover. Det er nok ikke en dum strategi å presse høyt for RBK i denne vinden. Utspillene fra keeper i sterk motvind går som regel ikke lenger en rundt 30 meter her.
    33'
    Rygh viser at han er en god fotballspiller på midten for Trygg/Lade i det han vender opp under press på midten og finner en medspiller ute til høyre. Bra gjort av midtbanemannen.
    35'
    Rygh skaffer frispark på midten.
    36'
    Kort til Børkeeiet.
    37'
    Frispark
    38'
    Gult kort til Trygg/Lade
    Julian Rygh
    Rygh får det gule i det han river litt i en RBK-trøye på midtbanen. Den var light synes jeg.
    38'
    Gult kort til Rosenborg
    Jayden Nelson
    Får det gule for å sparke bort ballen.
    41'
    Svinges inn av vingbacken, men hjemmelaget header unna.
    42'
    Mathias Skaftun Boge
    Nok et gult kort til hjemmelaget, idet en RBK-spiller felles høyt i banen.
    42'
    Heades unna av Engvik.
    44'
    Frispark
    44'
    45'
    Der er den første omgangen over og det står 1-0 til RBK, etter det som har vært en ganske traust første omgang. Selv om det er RBK som har hatt desidert mest ball, har de ikke skapt så alt for mange målsjanser på dette Trygg/Lade-laget. Etter Sadiku-målet skjedde det veldig lite, sett bort fra et par gule kort her og der. Hjemmelaget har nærmet seg RBK-boksen ved et par anledninger, men aldri greid å få på plass den siste pasningen. Jeg er straks tilbake med de siste 45.
    45'
    Ingason setter i gang den andre omgangen.
    45'
    Spillerbytte - Trygg/Lade
    Inn: Vebjørn Moldjord Ditløv
    Ut: William Vigrestad
    45'
    Inn: Even Balto
    Ut: Sigurd Prestmo
    45'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Adrian Nilsen Pereira
    45'
    Inn: Markus Henriksen
    Ut: Olaus Skarsem
    45'
    Inn: Morten Bjørlo
    Ut: Oscar Aga
    45'
    Tas kort.
    47'
    Frisparket fra nærmere midten bankes inn i feltet, keeper kommer ut og bokser unna.
    48'
    Vi får håpe at Trygg/Lade kan greie å skape noen farligheter på RBK-laget med vinden i ryggen. De kommer nok til å slå mye langt denne omgangen.
    50'
    Den utoverskrudde corneren går gjennom alt og alle.
    51'
    Bedre slått denne gang, en Trygg/Lade-spiller header unna på strek.
    52'
    Trygg/Lade ruller opp en god overgang når RBK mister høyt i banen. Engvik topp finner raskt ut av at han ikke klarer å løpe fra Børkeeiet, dermed finner han heller en medspiller ute til høyre. Det lave innlegget kommer siktet mot Engvik, men keeper bryter forsøket.
    54'
    Tas raskt.
    55'
    Hjemmelaget med en mulighet ute il høyre her. Godt slått inn i midten av feltet, der inne er Børkeeiet god å ha.
    55'
    Ut fra Henriksen på første stolpe, det er også blåst frispark.
    56'
    Tas kort til siden.
    57'
    Trygg/Lade har allerede vært mer på RBK sin halvdel denne omgangen enn de var hele den første omgangen.
    59'
    Tas kort på midten.
    59'
    Flotve går for skuddet, og det er ikke et dumt forsøk! Forsøket er hardt og tvinger keeper ut i aksjon. Tangvik glipper ballen før han raskt fanger sin egen retur. Det var hjemmelagets første skudd for kampen!
    60'
    Tobias Børkeeiet
    Børkeeiet får det gule idet han er alt for seint inne og stopper det som hadde vært et nydelig veggspill av hjemmelaget.
    60'
    Ingason kommer fra offside idet han mottar oppspillet.
    63'
    Nære på for hjemmelaget! De spiller seg fri ute til venstre før pasningen tilbake kommer mot Engvik der inne i feltet. Der inne er også Markus Henriksen, som beiner ballen unna.
    64'
    Tas med en gang.
    65'
    Mathias Flotve
    Flotve får det gule etter en upresis takling på innbytter Bjørlo. Den var soleklar.
    65'
    Rygh har ballen på vei frem i en gunstig posisjon på vei fram, men bommer på pasningen mot Engvik.
    66'
    Frispark
    67'
    Hjemmelaget forsøker det høye presset når RBK skal spille seg ut her.
    67'
    Frispark
    67'
    Sander Hoel Kjørstad
    Nok et gult kort til en Trygg/Lade-forsvarer.
    67'
    Inn: Samuel Rogers
    Ut: Isak Jonvik Holmen
    68'
    Inn: Leonard Våge
    Ut: Halvor Skaro
    69'
    Inn: Sverre Nypan
    Ut: Agon Sadiku
    70'
    Farlig slått corner med mye kraft, men ingen får hodet på den.
    72'
    Nypan med skikkelig pasningsfeil på midten for RBK idet han spiller ballen rett ut over sidelinja.
    74'
    Det er Trygg/Lade som har momentum her nå, selv om de ikke greier å skape noe enn så lenge.
    75'
    Ingason rapper til på en løs ball før dommer blåser i fløyta. Frispark til hjemmelaget etter en duell i boksen.
    76'
    Børkeeiet bommer med et mottak og ballen overtas av Engvik som havner med to mot to. Dessverre for hjemmelaget henter Børkeeiet seg inn igjen og takler ballen ut av beina på Engvik.
    78'
    Hjemmelaget står høyt idet RBK prøver å spille seg ut bakfra her. Det ender med at de vinner et innkast ute til venstre.
    81'
    Kjørstad setter inn en tøff, men god takling på Nypan som mottar pasningen i beina. Bra stopperspill.
    81'
    Nelson som prøver å gjøre det selv idet han tar seg fobi et par spillere ute til høyre, men mister fort ballen idet han blir pakket inn av flere spillere.
    82'
    Inn: Sebastian Schwabe
    Ut: Julian Rygh
    82'
    Hjemmelaget forsøker seg fra langt hold i det de bryter på midten og RBK-keeper er på blåbærtur. Dessverre for hjemmelaget går forsøket omkring en meter utenfor.
    84'
    Nelson spilles i offside idet RBK prøver å brodere seg gjennom et lavtliggende hjemmelag.
    86'
    Inn: Herman Skikstein
    Ut: Mathias Skaftun Boge
    86'
    Engvik får en god mulighet for hjemmelaget! De hvitkledde får ballen ut til høyre hvor innlegget kommer mot Engvik i midten. Ballen mot Engvik er også god, men spissen får ikke vinklet hodet og headingen går dermed rett opp i lufta. Fin mulighet det der.
    88'
    Nelson setter ballen på utsiden fra ti meter! I etterkant av muligheten til hjemmelaget får Nelson ballen på midten med massevis av rom foran seg. Han setter fart mot mål og kommer seg etterhvert fri litt til høyre i boksen hvor han prøver å skyte ned i motsatt hjørne. Forsøket triller utenfor.
    88'
    Trygg/Lade kaster frem alt de har her nå og RBK får store mengde kontringsrom.
    90'+2
    Heades unna.
    90'+2
    90'+3
    Der er kampen over og det ender 0-1 til Rosenborg. Om den første omgangen var traust ble den andre bare mer av det samme. Jeg noterte meg for én sjanse skapt til RBK i denne andre omgangen, den kom fra et skikkelig soloraid av Nelson. Ellers skal Trygg/Lade ha honnør for at de gjør en heroisk innsats på alle deler av banen, og gjør det ikke alt for lett for et ganske toppen RBK-lag mot slutten der. Dermed ender kampen 0-1 og Rosenborg går videre til neste runde av cupen, dog uten å imponere noen. Det var alt for nå, ha en nydelig kveld videre.